واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: روش هاي تقويت اعتماد به نفس در كودكان و نوجوانان
عوامل متعددي مي تواند در پرورش و تقويت حس اعتماد به نفس در كودكان و نوجوانان و آنهايي كه دچار كم رويي و يا عدم تمركز هستند با توجه به ويژگي هاي جسماني و قابليت هاي ذهني و توانمندي هايي عمومي آنان دخيل باشد.
به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران
در اين راستا خانواده ها و مربيان مراكز آموزشي مي بايست اطمينان حاصل كنند همه افرادي كه با آنها كار مي كنند در اتخاذ تصميمات و انجام فعاليت هاي مختلف از اعتماد به نفس كافي برخوردار مي باشند.
عوامل بسيار مهم براي پرورش و تقويت حس اعتماد به نفس در كودكان و نوجوانان وجود دارد كه به شرح ذيل مي باشد.
همواره سعي نماييم كه در برخورد با كودكان و نوجوانان توانمندي هاي آنها را مد نظر قرار دهيد به ضعف ها و ناتوانايي آنان را، لازم است پيوسته با ديد و بازخورد مثبت و سازنده به آنان نگريست و هرگونه احساس و نگرشي كه ما نسبت به كودكان و نوجوانان داريم بدون شك در رفتار في ما بين ما تاثير بسزايي خواهد داشت.
براي نوجوانان و جوانان تجارب خوشايندي از فعاليت هاي مستقل و آزاد فراهم نماييد، به آنان فرصت دهيد تا با فعاليت هاي مستقل ، احساس مسئوليت و مراقبت از خويشتن را بيابند، براي اين كار ايجاد انگيزه هاي لازم براي تحرك ها و فعاليت هاي داوطلبانه بسيار حائز اهميت است.
تجارب موفقيت آميز كودكان و نوجوانان را افزايش دهيد، يكي از مهمترين عوامل ايجاد و تقويت حس اعتماد به نفس در كودكان و نوجوانان به ويژه نوجوانان كمرو و يا ناموفق فراواني موفقيت هاي آنها در انجام فعاليت هاي مختلف مي باشد.
قدرت تحمل كودكان و نوجوانان را براي موجه شدن با ناكامي هاي احتمالي افزايش دهيد، بدون ترديد علي رغم همه تمهيدات و برنامه ريزي هاي مناسب فردي كه داراي اعتماد به نفس ضعيف است و يا از توان ذهني مطلوب و مهارت هاي لازم برخوردار نيست در زندگي خانوادگي ، آموزشگاهي و اجتماعي به دلايل گوناگون در انجام فعاليت هاي متنوع بعضا با تجارب ناخوشايندي از ناكامي ها مواجه خواهد شد.
والدين و مربيان مي بايست از ؟ تجارب ظاهرا ناخوشايند براي او نيز نهايت حسن استفاده را بنمايد و با تشويق و ترغيب نوجوان به سعي و تلاشي دوباره مساله ناكامي او را به سكوي پرش و جهشي تازه تبديل كنند.
رفتار مصمم و مطمئن و در عين حال مطلوب كودكان و نوجوانان را تقويت نماييد، ترغيب و تقويت رفتار كلامي و غير كلامي كودك يا نوجواني كه دچار كمرويي و يا ضعف شخصيت است اعتماد به نفس او را بيشتر خواهد كرد.
كودكان و نوجوانان كمرو گاه با شرايط و فعاليت هايي مواجه مي گردند كه به شدت آنها را متاثر در چنين مواقعي كنترل عواطف و خويشتن داري براي مقابله به مساله اي كه با آن روبرو هستد بسيار مهم است.
كودكان و نوجوانان كمر و فاقد اعتماد بهنفس به تقويت مهارت هاي اجتماعي خود فوق العاده نياز دارند، توان برقراري وحفظ ارتباط مثبت با ديگران موجب افزايش احساس ارزشمندي اجتماعي و باالطبع اعتماد به نفس كودكان و نوجوانان مي شود.
والدين و بخصوص مربيان مدارس بايد كوشش كنند كه كودكان ونوجوانان كمرو و ضعيف با تعداد قابل توجهي از همسالان و همكلاسي هاي خود مانوس شده و رابطه دوستانه و متقابل برقرار نمايند.
همه ما به الگوهاي رفتاري نياز داريم، از نظر تعليم و تربيت مدل ها و الگوهاي رفتاري از نقش و اهميت بسزايي برخوردار هستند، وجود الگوهاي رفتاري درانسان، انگيزه رشد، حركت و تعالي ايجاد كرده، موجب شكوفا شدن ابعاد مختلف شخصيت مي شود./س
يکشنبه|ا|7|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]