واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: افتتاح پژوهشكده فناوري هوا فضا، مديريت فناوري و بورس طرح هاي پژوهشي در دانشگاه تبريز
پژوهشكده فناوري هوا فضا، مديريت فناوري و بورس طرح هاي پژوهشي با حضور معاون پژوهش و فناوري وزيرعلوم، تحقيقات و فناوري و رييس سازمان صنايع هوافضا وزارت دفاع و جمعي از مسئولان و دانشگاهيان در دانشگاه تبريز افتتاح شد.
به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران، معاون پژوهش و فناوري وزير علوم و تحقيقات و فناوري دراين مراسم گفت:با ايجاد پژوهشكده هوافضا و عقد قرارداد با بخش صنعت در اجراي پروژه هاي تحقيقاتي دانشگاه تبريز سرآمد ساير دانشگاه ها شده است.
مهدي نژاد نوري در اين آيين با اشاره به دستاوردهاي علمي كشورمان در عرصه هاي مختلف تصريح كرد: بعد از پيروزي انقلاب توليد علم و فناوري در كشورمان شتاب بيشتري داشته، بطوري هم اكنون كشورمان در توليد علم رتبه اول در منطقه را به خود اختصاص داده است.
وي افزود: در حال حاضر علاوه بر انتشار مقالات و توليدات علمي كشورمان در نشريات خارجي، 600 نشريه علمي و پژوهشي نيز در كشورمان منتشر مي شود كه اگر اين توليدات علمي را محاسبه نماييم قدرت توليد علمي ايران بيش از اينها است و اگر رشد علمي كشور را بر اساس مقالات طبقه بندي كنيم قطعا جزو 10 كشور اول دنيا هستيم.
معاون پژوهش و فناوري وزير علوم، تحقيقات و فناوري در ادامه با اشاره به افتتاح پژوهشكده فناوري هوا فضا در دانشگاه تبريز گفت: با ايجاد اين پژوهشكده دانشگاه تبريز و عقد قرارداد با بخش صنعت در اجراي پروژه هاي تحقيقاتي سرآمد ساير دانشگاه ها شده است.
وي با بيان اينكه دانشگاه ها بايد وارد عرصه كارآفريني شده و در كنار آن تمدن سازي كنند، اظهار داشت: دانشگاه هاي ايران اسلامي بايد به عنوان الگويي براي دانشگاه هاي جهان مطرح شوند.
رئيس سازمان صنايع هوافضا وزارت دفاع نيز افزود:ارزش قراردادهاي منعقده اين سازمان با دانشگاه تبريز سال آينده به 50 ميليارد ريال خواهد رسيد.
سردار سيد فرحي با بيان اينكه در سالهاي اخير پيشرفت علم و فناوري هوافضا در دنيا رشد قابل توجهي داشته است، تصريح كرد: فناوري هوافضا به عنوان فناوري راهبردي مطرح بوده و جزو فناوريهاي كليدي است.
وي با بيان اينكه فناوري هوا فضا پيچيدگي خاص خودش را دارد كه بايد توجه خاصي به آن داشته باشيم، گفت: از آنجا كه اين فناوري "برتر" و "شاخص" شناخته مي شود در برنامه پنجم توسعه كشور تاكيد شده است
سردار فرحي با اشاره به راه اندازي پژوهشكده فناوري هوا فضا در دانشگاه تبريز تصريح كرد: اين پژوهشكده اولين پژوهشكده اي است كه در اين دانشگاه به بهره برداري ميرسد و در سال آينده سه پژوهشكده ديگر در دانشگاههاي فردوسي مشهد، دانشگاه شهيد چمران اهواز و كرمان تاسيس خواهد شد.
وي با بيان اينكه ايجاد پژوهشكده ماموريت محور هوا فضاي در دانشگاه تبريز درآينده نزديك نقش مهمي در شكوفايي صنعت هوا فضاي كشور خواهد داشت، تصريح كرد: در اين راستا در اولين قدم به ارزش 25 ميليارد ريال با اين پژوهشكده در خصوص اجراي 20 طرح پژوهشي قرارداد بسته ايم و پيش بيني مي شود كه اين ميزان در سال آينده به 50 ميليارد ريال برسد.
رييس دانشگاه تبريز نيز در اين آيين با بيان اينكه دانشگاه تبريز به لحاظ قدمت دومين دانشگاه كشوراست، گفت: از بدو تاسيس، اين دانشگاه بركات زيادي در عرصه هاي مختلف براي كشورمان و به خصوص منطقه داشته است بطوري هم اكنون در اين دانشگاه در 90 رشته در مقطع دكتري دانشجو تربيت مي شود.
علوي در ادامه با اشاره به ساير پتانسيل هاي اين دانشگاه در زمينه هاي مختلف افزود: تاسيس اولين دانشكده فناوري هاي نوين ، پژوهشكده فناوري هوا فضا و آزمايشگاههاي مجهز در سطح منطقه از جمله اين دستاوردها است كه بايد خوشحال و شاكر باشيم اين چنين دانشگاهي با ظرفيت هاي علمي بالا در اين منطقه داريم.
به گفته وي امروزه ملت ايران و به خصوص جوانان كشورمان قله ترقي و پيشرفت را يكي پس از ديگري طي مي كنند بطوري كه اين امر الگوي براي ساير كشورها شده است.
رييس دانشگاه تبريز در ادامه با اشاره به همجواري آذربايجانشرقي با چند كشور همسايه يادآور شد: ظرفيت هاي زيادي در اين دانشگاه است كه در صورت حمايت بيشتر مي توانيم به عنوان نماينده وزارت علوم، تحقيقات و فناوري براي جذب بيشتر دانشجويان خارجي براي تحصيل در كشورمان كمك شاياني داشته باشيم.
به گفته وي در دولت نهم و دهم حمايت هاي زيادي از اين دانشگاه صورت گرفته است كه نتايج اين را مي توان در عرصه هاي مختلف مشاهده نمود.
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه تبريز نيز در اين آيين با بيان اينكه فناوري هوافضايي يكي از حوزه هاي هفتگانه توسعه علمي و فناوري كشور است، تصريح كرد: دانشگاه تبريز براساس جايگاه علمي خود با حمايت سازمان صنايع هوافضا موفق به كسب مجوز فعاليت اولين پزوهشكده هوافضا دردانشگاههاي كشور از وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري شده است تا با ايجاد يك مركز تحقيقات ماموريت محور در سطح علمي و در راستاي اهداف صنعت هوافضاي كشور گام بردارد.
رستمي با بيان اينكه يكي از اهداف راهبردي كشور در عرصه هوا و فضا دسترسي به فناوري ارسال انسان به فضا مي باشد، گفت: براي دسترسي به اين هدف و ساير اهداف استراتژيك بايد تمام زير ساخت هاي لازم از نظر فني و مهندسي فراهم شود كه با تاسيس اين پژوهشكده تلاش خواهيم كرد تا در زمينه هاي همچون طراحي و ساخت سيستم هدايت و ناوبري اختصاصي ايران، معرفي و توسعه مواد مناسب براي ساخت بخش هاي مختلف سيستم هاي فضائي و طراحي و ساخت پيشرانش متناسب با اين اهداف به توسعه فناوري هوا و فضا در كشور كمك كنيم.
رستمي در ادامه با اشاره به تاسيس مركز بورس طرح هاي تحقيقاتي در دانشگاه تبريز گفت: بورس طرح هاي تحقيقاتي اين دانشگاه در راستاي تجاري سازي طرح هاي تحقيقاتي محققين و پژوهشگران منطقه شكل گرفته است و در آن تلاش خواهد شد تا بستري براي ارايه اين طرح ها به سرمايه گذاران كشور ايجاد شود.
وي بر ضرروت برقراري ارتباط منسجم بين صنايع و دانشگاهها را از نيازهاي اساسي كشور خواند و گفت: با توجه به ضرورت حركت دانشگاهها به سمت دانشگاههاي كارآفرين اين ارتباط به دانشگاهها كمك مي كند تا قسمتي از فعاليتهاي پزوهشي خود را در راستاي مشكلات موجود در صنايع كشور جهت دهي كرده و بخشي از نيازهاي خود را در قالب اين ارتباط رفع كنند./ب
چهارشنبه|ا|3|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]