تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى مردم! جز اين نيست كه خداست و شيطان، حق است و باطل، هدايت است و ضلالت، رشد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826566191




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

هواي بازار ابري است با احتياط برانيد!


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: هواي بازار ابري است با احتياط برانيد!
اقتصاد > قيمت‌ها - علي ابراهيمي:
طي چند هفته اخير، بازار خريد شب عيد گرچه از جنب‌و‌جوش بيشتري برخوردار شده اما سايه‌سنگين گرانفروشي و افزايش رسمي و غيررسمي قيمت‌ها بر بازار موجب شده است تا مردم توفيق چنداني در تامين مايحتاج شب عيد خود نداشته باشند.

اين در حالي است كه امسال پس از پرداخت با تاخير يارانه‌هاي نقدي بهمن‌ماه، برخي تلاش كردند تا بخشي از مايحتاج ضروري شب عيد خود را تامين كرده و از گراني ناشي از خريد در روزهاي پاياني سال در امان باشند. با اين شرايط گرچه بازار شب عيد امسال زودتر حال‌و‌هواي بهاري به‌خود گرفته و از جنب‌و‌جوش بيشتري برخوردار است اما خريداران توفيق چنداني در خريد كالاهاي مورد نياز شب عيد ندارند. بررسي ديدگاه‌هاي برخي خريداران بيانگر واقعيت‌هاي بازار شب عيد امسال است.

در آخرين ماه سال، بازار عرضه كالاها رنگ و بوي ديگري به‌خود گرفته؛ بازاري كه بسياري از عرضه‌‌كنندگان محصولات مختلف با مجوز يا بدون مجوز نسبت به تأمين مايحتاج شب عيد مردم اقدام مي‌كنند.

حراج فصلي، يكي از شيوه‌هاي تأمين مايحتاج مردم در روزهاي پاياني سال است. با گذر در خيابان‌هاي سطح شهر مي‌توان بسياري از واحدهاي صنفي را ملاحظه كرد كه با درج ميزان تخفيف محصولات خود، از حراج‌ فصلي خبر مي‌دهند اما مردم اين حراج‌ها را واقعي قلمداد نكرده و معتقدند افزايش تقاضا به‌عنوان محرك اصلي عرضه‌كنندگان اينگونه كالاها بوده و قيمت‌هاي عرضه شده در اينگونه حراج‌ها حتي نسبت به قيمت‌هاي 2ماه پيش افزايش نيز داشته است.

رئيس شوراي اصناف كشور در مورد اينگونه حراج‌هاي فصلي معتقد است: «زمان اجراي اينگونه طرح‌ها با تغيير فصل بوده و واحدهاي صنفي در آستانه فصل جديد و تغيير شكل مايحتاج روز مردم كالاهايي را كه در فصل قبل به بازار عرضه كرده‌اند به نرخي پايين‌تر از قيمت‌هاي فصل و با دريافت مجوز از شوراي اصناف به مردم عرضه مي‌كنند». قاسم نوده‌فراهاني مي‌افزايد: «برگزاري حراج‌هاي فصلي، نيازمند اخذ مجوز از شوراي اصناف است و اين شورا با ارائه مجوز به اينگونه واحدها بر قيمت و كيفيت كالاهاي عرضه‌شده در چارچوب حراج‌هاي فصلي در واحدهاي صنفي نظارت مي‌كند».

قيمت‌هاي بي‌ثبات

نوسان قيمت‌ كالاهاي مورد نياز مردم در شب عيد موجب‌شده تا بسياري از مصرف‌كنندگان با پيش‌بيني افزايش احتمالي قيمت‌ها زودتر نسبت به خريد مايحتاج خود اقدام كنند؛ چرا كه نوسان نرخ ارز و ضعف نظارت بر بازار كالاهاي مصرفي، زمينه تغيير روزانه قيمت‌ها را فراهم كرده است. يك بازنشسته كه به همراه همسر و فرزند خود براي خريد البسه،كيف و كفش راهي بازار تهران شده مي‌گويد: «تغيير قيمت كالاها بسيار زياد است به‌نحوي كه قيمت كيف و كفش در يك فروشگاه با فروشگاه ديگر تفاوت 7 تا 10هزار توماني دارد».

عباس ناصري، ضعف نظارت بر قيمت و كيفيت كالاها را عامل اصلي سوءاستفاده برخي عرضه‌كنندگان كالاها قلمداد كرده و مي‌گويد: «نابساماني بازار شب عيد موجب شده تا قيمت بسياري از كالاها روزانه تغيير كند كه اين امر باعث سرگرداني كساني شده كه براي خريد مايحتاج شب عيد خود يا تهيه پوشاك ازطريق حراج‌هاي فصلي راهي فروشگاه‌هاي سطح شهر مي‌شوند».

وي با اشاره به استناد برخي فروشندگان مبني بر افزايش هزينه تمام‌شده توليد يا واردات پوشاك مي‌گويد: «بسياري از فروشندگان علت تغيير لحظه‌اي قيمت‌ها را تهيه ارز با نرخ بالاتر اعلام مي‌كنند؛ اين در حالي است كه لباس‌‌هايي كه اكنون در چارچوب حراج‌هاي فصلي عرضه مي‌شود از مدت‌ها پيش، توليد يا وارد كشور شده است».

دست خالي برمي‌گرديم

يك خانم كارمند كه براي خريد برخي لوازم خانگي راهي سه‌راه امين‌حضور شده است نيز با گلايه از تغيير لحظه‌اي قيمت‌ها مي‌گويد: «گراني لوازم خانگي به‌ويژه در مورد كالاهاي وارداتي بيداد مي‌كند؛ اين در حالي است كه حتي برخي فروشندگان از فروش لوازم خانگي به‌دليل ثابت نبودن قيمت‌ها خودداري مي‌كنند».

خانم صابري كه براي خريد يخچال‌فريزر و اجاق‌گاز راهي بازار شده است، افزود: «به تاكيد برخي آشنايان و زمزمه‌هايي كه از احتمال افزايش بيشتر قيمت‌ها به گوش مي‌رسيد سعي كردم تا پيش از داغ‌ترشدن بازار خريد شب عيد، نسبت به خريد اين لوازم اقدام كنم اما به‌نظر مي‌رسد قيمت‌ها پيشاپيش به استقبال نوروز رفته و عرضه چند نرخي اين محصولات عملا قدرت خريد را از مصرف‌كنندگان سلب كرده و به‌رغم جنب‌و‌جوش حاكم بر بازار بسياري از خريداران، دست خالي روانه خانه مي‌شوند».

وي با اشاره به تفاوت چندصدهزار توماني نرخ انواع يخچال‌فريزر و اجاق‌گاز در بازار مي‌افزايد: «خريداران بازار لوازم خانگي با نوعي سردرگمي مواجه هستند و از يك‌سو نگران افزايش بيش از پيش قيمت‌ها در آستانه نوروز بوده و از سوي ديگر گرانفروشي و عرضه چندنرخي كالاها عملا قدرت خريد را از مشتريان سلب كرده است موضوعي كه منحصر به بازار لوازم خانگي نبوده بلكه حتي بازار مواد‌غذايي و پوشاك را نيز دربرگرفته است».

هياهو براي هيچ

چند خانم دانشجو كه براي خريد كيف ،كفش و لباس شب عيد راهي ميدان وليعصرشده‌اند، حضور خود در اين محل را بيشتر براي گشت و‌گذار قلمداد مي‌كنند تا خريد مايحتاج.

يكي از اين دانشجويان مي‌گويد: «بيشتر براي ارزيابي قيمت‌ها به بازار آمده‌ايم اما تفاوت قيمت پوشاك در فروشگاه‌هاي مختلف بسيار زياد است؛ گرچه هنوز فروش پوشاك نوروزي در فروشگاه‌هاي سطح شهر آغاز نشده و لباس‌هاي جديد شب عيد كمتر در بازار به‌چشم مي‌خورد اما قيمت پوشاك در فروشگاه‌هاي مجري طرح فروش فوق‌العاده و حراج‌هاي فصلي چندان رضايت بخش نيست».

وي مي‌افزايد: «حدود 3 ساعت است كه قيمت و كيفيت پوشاك عرضه شده در فروشگاه‌ها را ارزيابي مي‌كنم و تنها موفق به خريد يك پيراهن شده‌ام. برخي از مانتو‌ها و ساير لباس‌هاي عرضه شده يا از كيفيت لازم برخوردار نيستند يا اينكه قيمت انواع مرغوب‌تر آن به حدي بالاست كه با بودجه ما سازگار نيست».

يكي ديگر از دانشجويان با اشاره به قيمت 70 تا 130‌هزار توماني مانتو در فروشگاه‌هاي سطح شهر مي‌گويد: «فروشگاه‌هايي كه در طرح فروش فوق‌العاده شركت كرده‌اند بيشتر اجناس قديمي و ازمدافتاده را به مشتريان عرضه مي‌كنند كه يا تناسب چنداني با خريد شب عيد مردم ندارند يا از نظر كيفيت چنگي به دل نمي‌زنند. با اين شرايط براي خريد مايحتاج شب عيد منتظر عرضه پوشاك مناسب و با قيمت كمتر هستيم، گرچه نمي‌توان به برآورده شدن اين انتظار چندان خوشبين بود».

بازار چندنرخي مواد‌غذايي

علي غفاري كه براي خريد برخي اقلام غذايي به خيابان مولوي مراجعه كرده است با ابراز نارضايتي از قيمت‌هاي متفاوت اقلامي مانند برنج، روغن نباتي، قندوشكر و گوشت قرمز و مرغ مي‌گويد: «تا پيش از اين براي بسياري از مواد‌غذايي به خيابان مولوي مراجعه مي‌كردم و به‌دليل عرضه عمده اين محصولات در فروشگاه‌هاي اين منطقه، قيمت اين كالاها نسبت به قيمت‌هاي سطح شهر كمتر و از ثبات بيشتري برخوردار بود اما در يك ماه گذشته قيمت اغلب مواد‌غذايي افزايش يافته و كالاهاي مشابه با نرخ‌هاي متفاوت به مردم عرضه مي‌شود».

وي با اشاره به نرخ برخي اقلام خوراكي مي‌افزايد: «قيمت برنج خارجي كه تا پيش از اين كمتر از 2‌هزار و 500 تومان بوده اكنون به بيش از 3‌هزار تومان افزايش يافته است و برنج ايراني درجه 2 نيز نرخي حدود 4‌هزار تومان دارد. قيمت شكر فله نيز به بيش از هزار و 300‌تومان و نرخ گوشت گوسفندي نيز هركيلوگرم به بيش از 22‌هزار تومان افزايش يافته است. همچنين نرخ مرغ و تخم‌مرغ در نوسان بوده و اكنون قيمت هر كيلوگرم گوشت مرغ از 3هزار و 600 تا 3هزار و 900 تومان و هر شانه تخم‌مرغ به نرخ 5هزار و 500 تا بيش از 6‌هزار تومان به مردم عرضه مي‌شود».

غفاري با بيان اينكه عرضه‌كنندگان مواد‌غذايي هيچ توجيه قانع‌كننده‌اي براي افزايش قيمت‌ها ندارند، مي‌گويد: «بنكداران افزايش قيمت برخي مواد‌غذايي وارداتي مانند برنج و شكر را ناشي از افزايش نرخ ارز قلمداد مي‌كنند؛ اين در حالي است كه قيمت برخي اقلام خوراكي توليد داخل مانند حبوبات، رب گوجه‌فرنگي، گوشت قرمز، مرغ و تخم‌مرغ نيز افزايش بي‌رويه‌اي داشته و دستگاه‌هاي نظارتي نيز بر تثبيت قيمت‌ها تاكيد دارند. به‌نظر مي‌رسد بازار مواد‌غذايي به حال خود رها شده است و مردم قادر به خريد مايحتاج شب عيد نيستند».

سه|ا|شنبه|ا|2|ا|اسفند|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن