واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: آمار تكان دهنده از جستجوگران گنج خيالي/ كلاهبرداريها ميلياردي شد!
آرزوي يك شبه پولدار شدن و رسيدن به گنجي كه در كتابها از آن ياد مي شود طمع را بر مي انگيزد تا روايت آدمهايي را رقم بزند كه پولهاي ميلياردي را پاي سكه هاي تقلبي به باد دادند.
به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران
؛شايد باور اينكه كسي صدها ميليون پول را بابت هزاران سكه تقلبي بپردازد كمي غيرقابل تصور باشد ولي وجود دارند، آدمهايي كه در طمع رسيدن به پولي هنگفت بيش از چند صد ميليون تومان پول را به كلاهبرداراني مي دهند تا برايشان ارمغان آور "گنج" باشد.
براي يافتن گنج تنها نياز است واسطه ها را پيدا كرد؛ آنها كه در مسير رسيدن به گنج خيالي تو را با چشم بسته همراهي مي كنند. و يا اينكه منتظر رسيدن پيامكي از يابندگان خيالي گنج باشي. بسياري از كساني كه زندگي خود را در مسير جستجوي گنج در سراب سكه هاي تقلبي باخته اند از پيامك هايي مي گويند كه بوي گنج را به مشامشان آورده و دلشان را هوايي كرده است.
پيامك هايي كه براي مالباختگان ارسال مي شود همه لحني عاميانه دارند كه در آنها فردي كه خود را عشايري كم سواد جلوه مي دهد از يافتن گنجي مي گويد كه دنبال "آب كردن" آن است و حال گويا دست به دامن شهروندي از جاي جاي ايران شده تا در اين مسير همراهي اش كند.
در اين گزارش شما به كساني برخورد مي كنيد كه شايد رقم 700 ميليون ريال پول از دست رفته براي سكه هاي تقلبي به دست نيامده كابوس هر شبشان شده است.
مسافراني از سراسر كشور به دنبال گنج خيالي
مشكل سكه هاي تقلبي در استان لرستان به ويژه شهرستان ازنا و اليگودرز شايد محدود به اين نقطه جغرافيايي نباشد. در ميان مالباختگان مي توان نام هايي را ديد كه به دنبال گنج از قم، تبريز، اروميه، اصفهان، كرمانشاه و تهران و ...هر نقطه ايران كه تصور كني به مرز لرستان و اصفهان در شهرستان اليگودرز آمده اند تا معامله اي انجام دهند كه زندگيشان را از اين رو به آن رو كند و حال بايد با عنوان "مالباخته" به دنبال پول از دست رفته كه زندگيشان را به جاي تحول مثبت در سراشيبي قرار داده است بدوند.
هر روز اخبار زيادي از كشف سكه هاي تقلبي را در روزنامه و خبرگزاري و هزار جاي ديگر مي بينيم بدون اينكه لحظه اي تامل كنيم كه ممكن است روزي در اين مسير جستجوي گنج چشم هايمان را ببينديم و مالباخته نام بگيريم!
گفته مي شود كه سكه هاي تقلبي در يكي از استانهاي همجوار لرستان توليد مي شود و كار پخش و توزيع آنها به عهده برخي از واسطه ها و خلافكاران در شهرستانهاي اليگودرز و گاهي اوقات ازنا است كه البته به اعتقاد مردم اين شهرستانها آنها حتي لرستاني هم نيستند.
براي ديدن سكه هاي تقلبي كه نام كلاهبرداريهاي 700 ميليوني، 500 ميليوني، 150 ميليوني و ...را با خود يدك مي كشند نياز به رفتن تا جاي دوري نيست. براي ديدن اين سكه هاي كذايي مي توان به پليس آگاهي استان يا ادارات پليس دو شهرستان ياد شده سر زد.
سكه هاي تاريخي ساخته شده از سيمهاي برق سرقتي!
گفته مي شود اين سكه هاي تقلبي كه برخي از افراد براي آنها از صدها ميليون تومان پول خود مي گذارند از سيم هاي برق سرقت شده ساخته مي شوند و شايد وقتي مالباختگان به اين موضوع فكر مي كنند دلشان بيشتر بسوزد كه بابت چه چيزي پولشان را دور ريخته اند!
برخي از مالباختگان در تشريح جزئيات اين كلاهبرداري مي گويند: در ابتدا براي اطمينان از اينكه كارشان كاملا درست است و سكه ها هم واقعي است چند سكه قديمي را ما نشان مي دادند و ما نيز پس از حصول اطمينان براي گرفتن مابقي سكه ها قرار مي گذاشتيم.
محل قرار جايي پرت و خارج از شهر بود و كلاهبرداران از ترفندهايي براي گرفتن پولها استفاده مي كردند.
به زور گرفتن پولها و تهديد به حضور پليس در محل و ضرورت فرار كردن مالباحتگان به نحوي كه وقتي مالباخته به خود مي آيد پولها از دست رفته و سكه هاي تقلبي سيمي روي دستش مانده است!
فروشندگان سكه هاي تقلبي سكه هاي خود را كه با سيم برق و برنج ساخته اند به شاهان از هخامنشي گرفته تا شاه عباس صفوي و صدر اسلام و ... نسبت مي دهند و اينگونه كلاهي گشاد بر سر افراد ساده لوح مي گذارند.
رقم كلاهبرداريها در شش ماه به 10 ميليارد ريال مي رسد!
و اما اوج اين معضل آنجاست كه به سراغ آمار مي رويم و مي بينيم كه رقم كلاهبرداريهاي صورت گرفته تنها در شش ماه نخست سالجاري به 10 ميليارد ريال مي رسد!
سرهنگ خدامراد كبكي رئيس پليس آگاهي فرماندهي انتظامي استان لرستان در گفتگو با خبرنگار باشگاه جوان با اشاره به اينكه معضل سكه هاي تقلبي به طور عمده در دو شهرستان ازنا و اليگودرز وجود دارد، اظهار داشت: فروش سكه هاي تقلبي تنها به دو شهر شرقي استان محدود شده است و در ديگر شهرستانها با اين مسئله مواجه نيستيم.
وي با بيان اينكه در شش ماهه اول سالجاري 34 فقره كلاهبرداري درخصوص سكه هاي تقلبي در شهرستان ازنا داشته ايم، يادآور شد: در اين رابطه 19 نفر دستگير شدند كه تعداد 60 هزار سكه تقلبي از اين افراد كشف و ضبط شده است.
رئيس پليس آگاهي فرماندهي انتظامي لرستان تصريح كرد: از طريق فروش اين سكه هاي تقلبي مبلغي بالغ بر 7 ميليارد ريال كلاهبرداري شده است.
سرهنگ كبكي با اشاره به كلاهبرداريهاي صورت گرفته در خصوص سكه هاي تقلبي در شهرستان اليگودرز اظهار داشت: 15مورد كلاهبرداري در شش ماهه اول امسال در اين شهرستان گزارش شده است.
كشف و ضبط 73 هزار سكه تقلبي در 6 ماه نخست سالجاري
وي با بيان اينكه در اين خصوص 25 نفر دستگير شده اند، ادامه داد: 12 هزار عدد سكه تقلبي از اين افراد كشف و ضبط شده است.
سرهنگ كبكي يادآور شد: از اين طريق مبلغ دو ميليارد و 550 ميليون ريال كلاهبرداري در شهرستان اليگودرز صورت گرفته است.
رئيس پليس آگاهي فرماندهي انتظامي لرستان در ادامه با اشاره به اينكه در شهرستان دورود نيز يك فقره كلاهبرداري در اين خصوص گزارش شده است، افزود: در اين رابطه دو نفر دستگير شده اند كه تعداد 1500 سكه تقلبي از آنها كشف شده است.
وي يادآور شد: در اين خصوص 20 ميليون تومان كلاهبرداري صورت گرفته است.
سرهنگ كبكي با بيان اينكه در شش ماهه اول سالجاري تعداد 73 هزار و 500 سكه تقلبي در اين شهرستانها كشف شده است، ادامه داد: از اين طريق 9 ميليارد و 750 ميليون ريال كلاهبرداري صورت گرفته است.
بي توجهي به هشدارها؛ مالباختگان تمامي ندارند!
همين هفته گذشته بود كه از سكه هاي تقلبي گزارشي را منتشر كرديم ولي گويا مالباختگان در اين سراب خيالي تمامي ندارند. از ابتداي هفته تاكنون بازهم يكي ديگر از جستجوگران گنج به دام كلاهبرداران افتاد تا 30 ميليون تومان در اين مسير ببازد!
فرمانده انتظامي شهرستان اليگودرز با اشاره به دستگيري يك نفر كلاهبردار سكه هاي تقلبي در شهرستان اليگودرز اظهار داشت: اين فرد مبلغ 30 ميليون تومان از اين طريق كلاهبرداري كرده است.
سرهنگ ليريايي ادامه داد: در پي مراجعه شخصي مبني بر اينكه شخصي تعداد 1600 سكه تقلبي به مبلغ 30 ميليون تومان را به او فروخته و متواري شده است، ماموران آگاهي اليگودرز با هماهنگي مقام قضايي وارد عمل شدند و متهم را در جاده قديم ازنا - اليگودرز دستگير كردند.
فرمانده انتظامي شهرستان اليگودرز افزود: در بازرسيهاي صورت گرفته از وي تعداد 3 هزار و 210 قطعه سكه تقلبي كشف و ضبط شد.
به هر حال روايت سكه هاي تقلبي و پولهاي واقعي روايت تلخي است از كساني كه ميليونها تومان پول را بابت سكه هايي مي پردازند كه يك ريال هم ارزش ندارند و اينگونه داستان ساده لوحي افرادي رقم مي خورد كه به دنبال يافتن گنج سر از ناكجا آباد درآورده اند./س
يکشنبه|ا|30|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]