واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مردم براي حفظ سلامتي خود از فرآورده هاي دامي ارگانيك استفاده كنند
تبريز - مديركل دامپزشكي آذربايجان شرقي بر لزوم فرهنگ سازي در خصوص استفاده از فرآورده هاي دامي ارگانيك عاري از دارو و آنتي بيوتيك تاكيد و از مردم خواست براي حفظ سلامتي خود از اين فرآورده ها استفاده كنند.
بهراد زنديه روز شنبه در گفت و گو با خبرنگارايرنا افزود: مرغ بدون آنتي بيوتيك (ارگانيك) به صورت آزمايشي در سال گذشته وارد بازار استان شد و امسال نيز توليد آن در دستور كار اين اداره كل قرار دارد.
وي گفت: در اين راستا از تمام واحدهاي داوطلب براي اين امر دعوت و حمايت ميشود كه البته تاكنون تعدادي از واحدها براي اين امر اعلام آمادگي كرده اند .
وي اظهاركرد: در قالب اين طرح تمام مراحل توليد مرغ از جوجهريزي تا زمان عرضه به بازار توسط متخصصان اين اداره كل نظارت و مرغي عاري از هر گونه آنتيبيوتيك و در واقع دست نخورده توزيع ميشود.
زنديه يادآور شد: قيمت مرغ بدون آنتي بيوتيك كمي بالاتر از ساير محصولات خواهد بود.
وي تاكيد كرد: روش هاي توليد مرغ گوشتي در استان مورد بازنگري كلي قرار گرفته و در راستاي بالا بردن سلامت و تامين امنيت غذايي مردم، توليد مرغ گوشتي 42 روزه با همراهي توليدكنندگان مرغ گوشتي در آذربايجان شرقي عملياتي شده است.
وي اظهاركرد: اكثر بيماري هاي مرغ ها بعد از 42 روز بروز يافته و مصرف دارو نيز بعد از اين مدت صورت مي گيرد و هرچه عمر مرغ افزايش يابد، وزن آن بالا بوده و احتمال بيماري و بقاياي دارويي در آن بيشتر خواهد بود.
وي با بيان اينكه در صورت فرهنگ سازي مناسب در راستاي استفاده از مرغ هاي كوچكتر علاوه بر تامين سلامتي مردم، گام بزرگي در راستاي توسعه اقتصادي برداشته مي شود، افزود: در دوره 58 روزه پرورش مرغ در استان معمولا هر قطعه طيور تا دو كيلو و 700 گرم وزن مي گيرد و درحالي كه در طرح پرورش 42 روزه، وزن گيري تا يك كيلو و 500 گرم مي باشد.
مدير كل دامپزشكي استان تاكيد كرد: مصرف غيرضروري و غيركارشناسي آنتي بيوتيكها در دامپروري باعث افزايش هزينههاي توليد و كاهش ارزش غذايي دام مي شود و همچنين اين داروها ميتواند در گوشت و شير باقي مانده و با مصرف مواد غذايي با منشا دامي وارد بدن انسان شود و سلامتي افراد را به خطر اندازد.
وي يادآور شد: براي نخستين بار در كشور طرح برچسب گذاري و شناسنامه دار كردن لاشه گوسفند و گاو در تبريز آغاز شده كه در اين طرح، برچسب هايي حاوي مشخصات لاشه گاو و گوسفند اعم از نر يا ماده، تاريخ توليد، تاريخ انقضاء، نام كشتارگاه، كد لاشه و نام قصاب بر روي محصول زده شده و امكان باركدگذاري محصول از اين طريق فراهم مي شود.
وي ادامه داد: اجراي اين طرح موجب شناسنامه دار كردن محصول، جلوگيري از تخلفات و ايجاد امكان برقراري سيستم رديابي محصول از دامداري تا مركز عرضه شده و زمينه خوبي براي اجراي استانداردهاي بهداشتي مانند HACCPو Coding فراهم كرده است، همچنين امكان بازكردن برچسب از يك محصول و زدن روي محصول ديگر وجود نداشته و تا زمان تحويل به مشتري روي لاشه باقي خواهد ماند.
زنديه گفت: ضريب امنيت محصولاتي كه زيرنظر اداره كل دامپزشكي توليد مي شود بسيار بالاست و هم اكنون با 300 همكار دولتي و سه هزار همكار بخش خصوصي ، امر نظارت بر 60 هزار بهره بردار بخش در حال انجام مي باشد.
8120/587
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30823562
شنبه|ا|29|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]