واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: - اتهامات عليه سوريه در نشست مجمع عمومي سازمان ملل - نماينده سوريه: اتهامات بر اساس گفتههاي مخالفان تنظيم شده است - طرح جديد اتحاديه عرب به راي گذاشته ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: آسيا - خاورميانه
در حالي كه نشست روز دوشنبه مجمع عمومي سازمان ملل درباره سوريه با گزارش كميسارياي عالي حقوق بشر سازمان ملل به پايان رسيد، نماينده قطر از رايگيري طي هفته جاري درخصوص طرح جديد اتحاديه عرب در مجمع عمومي سازمان ملل خبر داد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از سايت شبكه الجزيره، ناصر بن عبدالعزير النصر، نماينده قطر در سازمان ملل و رئيس دورهاي مجمع عمومي سازمان ملل اعلام كرد كه بهزودي پيشنويس قطعنامه جديد اتحاديه عرب درخصوص سوريه تقديم كشورهاي عضو در مجمع عمومي سازمان ملل ميشود و طي هفته جاري درخصوص آن رايگيري خواهد شد.
وي در ادامه عنوان داشت: پيشنويس قطعنامه جديد بر حمايت از طرح اتحاديه عرب درخصوص سوريه متمركز شده و در آن بر "اعزام ناظران بينالمللي، توقف خشونتها و تحقيق درخصوص نقض حقوق بشر" تاكيد شده است.
نماينده قطر همچنين عنوان داشت: شوراي امنيت و مجمع عمومي سازمان ملل مسئوليت بزرگي در قبال سوريه به گردن دارند و هماكنون وقت آن رسيده كه درخصوص نقض حقوق بشر موضعگيريهاي جدي انجام دهند و نشست روز دوشنبه مجمع عمومي نيز بر همين مساله تمركز داشت.
النصر ادامه داد: سخناني كه ناوي پيلاي، كميسارياي عالي حقوق بشر سازمان ملل در خصوص سوريه در مجمع عمومي ايراد كرد ما را بر آن داشت تا نشست رسمي براي بررسي تحولات سوريه برگزار كنيم.
در نشست روز دوشنبه مجمع عمومي سازمان ملل ناوي پيلاي، نيروهاي نظامي سوريه را به "ارتكاب جنايت عليه بشريت" متهم كرد و ارجاع پرونده سوريه به دادگاه جنايي بينالمللي را خواستار شد.
ناوي پيلاي در اين نشست مدعي شد: ما اطلاعات موثقي در دست داريم كه نشان ميدهد حمله به غيرنظاميان بخشي از برنامههاي نيروهاي نظامي است و اين اقدام با چشمپوشي مقامات رسمي انجام شده است.
پيلاي همچنين از جامعه جهاني خواست تا با اين مسائل برخورد كند و از شوراي امنيت نيز خواست تا اين مساله را به دادگاه جنايت بينالمللي ارجاع دهد.
از سوي ديگر بشار الجعفري، نماينده سوريه در سازمان ملل به شدت اتهامات پيلاي را رد كرد و عنوان داشت اين گزارش بر اساس گفتهها و گزارشهاي مخالفان تنظيم شده و به هيچ وجه واقعيت ندارد.
وي همچنين به مشروعيت برگزاري نشست مجمع عمومي سازمان ملل اعتراض و اعلام كرد كه برگزاري اين نشست كاملا سياسي است.
از سوي ديگرهيلاري كلينتون، وزير امور خارجه آمريكا در كنفرانس خبري مشتركي با احمد داوود اوغلو، وزير امور خارجه تركيه گفت: واشنگتن با تمام توان از طرح اتحاديه عرب درخصوص سوريه حمايت ميكند.
وي در ادامه عنوان داشت: ما براي افزايش فشارها بر نظام حاكم بر سوريه و كمك به مخالفان تمام تلاش خود را انجام ميدهيم.
هيلاري كلينتون با ابراز تاسف از آنچه كه "افزايش خشونتها از سوي دولت سوريه" خواند، گفت: ما تلاش ميكنيم تا كمكهاي پزشكي و ديگر مواد ضروري را به زخميها در سوريه برسانيم و كمك به هلال احمر و صليب سرخ را در اين زمينه خواستار هستيم.
وزير امور خارجه تركيه نيز در اين كنفرانس خبري با تاكيد بر حمايت از تمامي تصميمهاي اتحاديه عرب گفت: آنكارا به حمايت و دفاع خود از ملت سوريه ادامه ميدهد.
در همين حال پس از روسيه، چين نيز اعلام كرد كه طرح اعزام نيروهاي حافظ صلح به سوريه را در دست بررسي دارد.
پيشتر سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه سوريه اعلام كرده بود كه كشورش اعزام نيروهاي حافظ صلح مشترك عربي و بينالمللي به سوريه را در دست بررسي دارد.
اتحاديه اروپا نيز اعلام كرد كه از طرح اتحاديه عرب براي اعزام نيروهاي حافظ صلح مشترك با سازمان ملل به سوريه حمايت ميكند.
سخنگوي كاترين اشتون، مسئول سياستهاي خارجي اتحاديه اروپا اعلام كرد: ما از هرگونه طرحي كه به پايان دادن خشونتها در سوريه بيانجامد حمايت ميكنيم.
در همين حال ويليام هيگ، وزير امور خارجه انگليس اعلام كرد كه نيروهاي حافظ صلح نبايد از كشورهاي غربي باشند.
وي همچنين تاكيد كرد: بشار اسد با رد طرح اتحاديه عرب مرتكب اشتباه فاحشي شده است.
آلن ژوپه، وزير امور خارجه فرانسه نيز با هشدار نسبت به هرنوع دخالت نظامي در سوريه گفت: دخالت نظامي خارجي در سوريه بدون اجازه شوراي امنيت باعث وخيمتر شدن اوضاع ميشود.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|25|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]