واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: سفر معاون رييس جمهور چين به آمريكا
معاون رئيس جمهور چين در حالي امروزعازم واشنگتن خواهد شد كه چالشهاي اقتصادي و سياسي از جمله كسري تراز تجاري آمريكا در برابر چين و موضوع ايران و سوريه روابط دو كشور را شديدا تحت تاثير قرار داده است.
يك هيات چيني به رياست "شي جين پينگ" معاون رئيس جمهور چين به منظور گفتگو و مذاكره با مقامات كاخ سفيد در زمينههاي اقتصادي، سياسي و بين المللي از 13 فوريه عازم واشنگتن خواهد شد.
ژينپينگ در سفرش به واشنگتن احتمالا با انتقاد رهبران آمريكا درباره موضوعات مختلف و پيچيده مواجه خواهد شد.
كارشناسان معتقدند مقام هاي آمريكايي خود را آماده كرده اند تا با مرد شماره دو دستگاه رهبري چين كه از وي حتي به عنوان رييس جمهور و دبيركل آينده حزب كمونيست كشورش ياد مي شود؛ گفتگوهاي مهم و صريحي در مورد ايران و سوريه داشته باشند.
در همين حال در محافل رسانه اي و كارشناسي چين نيز اين سخن باب است كه پكن اكنون در مسيري قرار گرفته كه بايد ديپلماسي فعال تري در قبال مسايل بين المللي از خود نشان دهد و به عبارتي براي حل منازعات " راه حل چيني " ارائه كند.
اهميت سفر " شي " براي مقام هاي آمريكايي از آنجا ناشي مي شود كه "كري لارك " سفير آمريكا در پكن كه يك چيني الاصل است ؛ بيش از يك ماه قبل براي تدارك اين رويداد به واشنگتن رفته است.
"جان يه سوي "؛ سفير چين در آمريكا نيز اعلام كرد كه ديدار معاون رييس جمهور كشورش از آمريكابراي پيشبرد روابط همكاري دو كشور حائز اهميت فراوان است و اظهار داشت: دولت چين و آمريكا به اين ديدار بسيار اهميت مي دهند.
شي در حالي امروز (دوشنبه ) به آمريكا مي رود كه دولت متبوعش از يك برگ برنده يعني وتوي قطعنامه ضد سوري غرب در شوراي امنيت استفاده كرده است.
بسياري از كارشناسان معتقدند؛ پكن كه با واشنگتن در آستانه يك جنگ تجاري قرار دارد و در سيبل راهبرد نظامي دولت اوباما نيز قرار گرفته؛ هنوز قدم اول را در ورود به دو موضوع حساس جهاني يعني ايران و سوريه برداشته است.
همزمان با وتوي قطعنامه ضد سوري كه "سوزان رايس " نماينده آمريكا در سازمان ملل گفت: حالش از اقدام هاي چين و زوسيه به هم مي خورد؛ پكن براي تلطيف اوضاع هفته گذشته يك هيات از مخالفان حكومت بشار اسد را به چين دعوت كرد.
همزمان سخنگوي دستگاه ديپلماسي چين نيز تصريح كرد كه پكن از هيچ گروهي در سوريه نه حمايت مي كند و نه با آن مخالف است، در اين ميان رسانه هاي مهم دولتي در چين پيام هايي را منعكس كردند كه در آن تاكيد شده است كه دستگاه ديپلماسي اين كشور بايد روي دو مسئله ايران و سوريه بيش از پيش متمركز شود.
برخي از صاحب نظران نيز اين سوال را مطرح كرده اند كه آيا دستگاه ديپلماسي چين در مسير جديدي در قبال تحولات خاورميانه قرار گرفته و مي خواهد وارد يك نقش بين المللي فعال شود و " الگويي چيني " براي حل مسايل ارائه كند ؟
"دينگ دنگ "؛ خبرنگار ارشد روزنامه "مردم " در مقاله اي تحت عنوان سياست خارجي چين بايد نقشه راه پيشروي را مطرح نمايد؛ در ارتباط با راي وتو در خصوص قطعنامه غرب بر عليه سوريه نوشت : اينكه چين تصميم گرفت به اين قطعنامه راي منفي بدهد؛ به خودي خود تصميم سخت و دشواري بوده است.
وي با اشاره به اينكه دستگاه ديپلماسي چين اين امر سخت را پذيرا شد و به اين ترتيب مسير جديدي را در ديپلماسي گشود؛ افزود: اين مسير موجب مي شود تا صداي چين بلندتر شود و همچنين اين انتظار براي خيلي از
كشورها ايجاد شده كه بتوانند روي راي و نظر چين در زمان هاي حساس و كليدي حساب باز كنند.
اين كارشناس چيني تاكيد كرد: اما سخت تر از اين راي منفي ؛ ارائه راه حل و نظر براي حل مشكلاتي است كه چين راي منفي به عدم استفاده از زور جهت حل آن داده است.
وي ادامه داد: بايد در اين خصوص نقشه راه ارائه دهد و هم فعالانه براي حل مشكلات مشاركت نمايد.
نويسنده در ادامه مي نويسد: حالا كه چين قدم اول (دادن راي منفي ) راتجربه كرده است ؛ پس بايد خود را براي برداشتن قدم هاي بعدي هم آماده كند.
اين مقاله در ادامه مي افزايد: چين همواره بر توسعه صلح آميز سياست خارجي اش تاكيد داشته اما اين سياست راه حل مسئله نيست و بايد براي حل مسايل و مشكلات بين المللي تحرك و دخالت بيشتري نمود؛ به خصوص تلاش كرد تا با ارائه راه حل هايي كه از انديشه و فكر چيني نشات گرفته وارد عرصه فعاليت بين اللملي شد.
نويسنده چيني تاكيد كرد: به نظر من در حال حاضر آنچه براي پكن مهم است اينكه بتواند الگويي چيني از خود جهت حل مسايل و مناقشات بين الملل ارائه دهد.
در همين حال برخي منابع خبري با اشاره به اين نكته كه چين بايد روش ديپلماسي خاورميانه اي خود را تغيير دهد به تحليل دليل اتخاذ موضع وتو در قبال قطعنامه غرب بر عليه سوريه و اثرات آن بر رفتار خارجي اين
كشور در آينده مي پردازند.
خبرگزاري بلومبرگ نيز در مقاله اي نوشت: استفاده چين از راي وتو در مورد قطعنامه پيشنهادي در مورد سوريه نشانگر نياز مبرم چين به ايجاد تغيير در ديپلماسي خاورميانه اي اين كشور است.
اين مقاله در ادامه مي نويسد: مساله چين براي حفاظت از منافع روز افزون در سراسر جهان ؛ كنار گذاشتن سياست عدم مداخله در امور داخلي كشورها نيست بلكه اين است كه اين سياست سنتي را در چه زماني كنار
بگذارد.
اين مقاله در ادامه مي افزايد: سياست سنتي چين در تضاد روز افزون با رشد اقتصادي و نيازهاي روز افزون اين كشور به انرژي قرار گرفته است.
با اين حال برخي كارشناسان و تحليل گران اين روزهاي نظر مي دهند كه چين پس از گسترش روابط خود با كشورهاي واقع در دو سوي خليج فارس يعني ايران وشوراي همكاري خليج فارس ؛ قدمي شگفت انگيز برداشته و ناگهان با پرشي بلند قصد دارد نقشي منحصر بفرد در صحنه ژئوپلتيك خاورميانه برعهده بگيرد.
از اين ديدگاه ؛ در حاليكه آمريكا بدنبال مهار پكن در درياي جنوب چين است ؛ چين با حضور در سرپل استراتژيك خاورميانه قصد دارد تاثيرات عميقي در معادلات اين منطقه بر جاي بگذارد.
يك روزنامه اروپايي اخيرا در مقاله اي نوشت : در واقع چين در زمينه ي ديپلماسي خاورميانه اي خود راهكار انعطاف پذير سه محوره ايران؛ شوراي همكاري خليج فارس و اسراييل را در پيش گرفته است.
مزيت چين بر آمريكا در اين سه محور اين است كه هر سه بدنبال بهبود وگسترش روابط حداكثري خود با چين هستند واين موجب سردرگمي قدرت هاي ديگر كه اميدوار به گسترش نفوذ خود در خاورميانه هستند از غرب گرفته تا تركيه و يا روسيه شده است.
به هر حال ؛ ديدار پنج روزه آقاي " شي جين پينگ " معاون رييس جمهوري چين از آمريكا كه مصادف با چهملين سال برقراري روابط ديپلماتيك بين دو كشور نيز هست بدون شك مورد توجه جهان قرار خواهد گرفت هدف ديپلماسي چين در خاورميانه را شفاف تر خواهد كرد.
دوشنبه|ا|24|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]