واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: در پشت پرده رخدادهاي روماني چه ميگذرد؟
در روزهاي اخير، همه سقوط دولت روماني را ناشي از مسائل اقتصادي ميدانند، ولي در پشت پرده توافقاتي در اين كشور شده است كه هر لحظه امكان دارد، اين توافقات در ديگر كشورهاي اروپاي شرقي نيز رخ دهد؛ به راستي در روماني چه خبر است؟
اين روزها، صحنه سياسي كشور روماني به عنوان كشور عضو اتحاديه اروپا كه داراي مشكلات عديده اجتماعي و اقتصادي است، دستخوش تحولات لحظهاي شده است؛ تحولاتي كه از يك ماه پيش در پي اعتراض گسترده مردم به اقدامات رياضتي دولت ـ كه از دو سال پيش آغاز شده و طاقت و امان قشر ضعيف و متوسط جامعه را گرفته است، شروع شده و اكنون با استعفاي دولت ليبرال دمكراتها و تعيين نامزدي براي نخست وزيري جديد، وارد فاز تازهاي شده است، در حالي كه مردم، شخص رييس جمهور را آماج گرفتهاند.
در آغاز، نخست وزير، وزير امور خارجه را قرباني خود ساخت و او را بركنار كرد تا خود بر سر قدرت بماند و وقتي كه اين ترفند نتيجه نداد، اكنون شخص نخست وزير قربان شد تا رييس جمهور باقي بماند.
«ميهاي رضوان اونگورانو» 43 ساله كه داراي گرايشهاي يهودي و ارتباطات خاص با سازمانهاي صهيونيستي است، از سوي رئيس جمهور، مأمور تشكيل كابينه شد كه اين امر نگرانيهاي بخش نخبگان جامعه سياسي و آزاده روماني از نفوذ بيش از پيش لابي يهودي ـ صهيونيستي در اين كشور فقير اروپاي شرقي را دو چندان كرده است.
اونگورانو بر پايه شواهد و دانستههاي برخي منابع محلي، از پدر و مادري يهودي ساكن استان ياش كه بعدها به دلايلي تغيير مذهب دادهاند به دنيا آمده است. وي كه فارغ التحصيل رشته تاريخ از مركز مطالعات زبان عبري و تاريخ يهوديت دانشگاه آكسفورد است، پس از پايان تحصيلات به عنوان رئيس مركز مطالعات يهوديت در دانشگاه ياش (2004) منصوب و مشغول به كار شد.
وي از سال 1993 عضو هيأت علمي بنياد جامعه باز جورج سوروس در روماني بوده و با گرفتن بورس از اين بنياد به ادامه تحصيل در دانشگاههاي معتبر اروپايي، اقدام كرد و در حقيقت از تربيت شدگان بنياد سوروس در منطقه اروپاي شرقي است؛ بنيادي كه به عنوان يكي از بارزترين ابزار آمريكا، نقش بارزي در فروپاشي رژيمهاي كمونيستي و ايجاد انقلاب مخملي داشته است. وي عضو هيأت علمي و مدرس در چندين دانشگاه روماني و مدرس تاريخ و اديان شرق با گرايش دين يهود در اين دانشگاهها بوده و همچنين عضو انجمن اروپايي مطالعات يهودي دانشگاه آكسفورد است.
وي در سال 1998 وارد وزارت خارجه روماني شده و به رغم سابقه و سن كم با حمايت جريانهاي خاص، در سال 2004 به عنوان وزير خارجه برگزيده شد و تا سال 2007 در اين مقام بود.
در نوامبر 2007 از سوي رئيس جمهور به سمت رئيس آژانس اطلاعات و امنيت خارجي روماني SIE برگزيده شد.
بر پايه برخي منابع، وي ارتباطات خوبي با سازمان موساد داشته و نقش مهمي در شناسايي و دستگيري برخي اعضاي گروههاي اسلامي و عرب ـ كه پس از واقعه جنگ افغانستان و عراق به روماني گريخته بودند ـ داشته است.
وي همچنين سفرهاي بيشماري به اسرائيل داشته و حتي در سال 2008 در روماني كتابي به نام نفوذ صهيونيسم در سياست روماني به چاپ رساند كه در روي جلد اين كتاب، تصوير اونگورانو با كلاه مخصوص يهوديان در پاي ديوار توبه در اسراييل به عنوان سمبل سياستمداران صهيونيستي قرار داده شد.
گفته ميشود، از سويي، وي در برخي معادلات و مبادلات اسلحه به گروههاي مسلح در خاورميانه و همچنين قاچاق سلاح از روماني به اسرائيل نقش كليدي داشته است و نيز به دليل اشراف و مطالعات و خدمات وي به فرهنگ و جامعه يهوديت، تاكنون دو بار جايزه Filix Posen از دانشگاه عبري اورشليم در سال 1997 و 1998 را به دست آورده است.
پس از ايجاد و گسترش همكاريهاي اقتصادي و نظامي رژيم صهيونيستي با روماني كه در سالهاي اخير شتاب بسياري گرفته و هم اكنون بيش از 80 درصد بازار لوازم آرايش، بيش از 60 درصد بازار ساختمان سازي و 40 درصد صنايع لبني كه در دست شركتهاي اسرائيلي بوده و در زمينههاي ديگر همچون بازسازي ادوات و تجهيزات نظامي ارتش روماني، صنايع غذايي، هتلداري و توريسم حضور گستردهاي داشته و به يمن وجود بيش از پانصد هزار يهودي روماني تبار در اسرائيل كه به سرمايهگذاري در روماني مبادرت كردهاند، اكنون گويا پازل نفوذ و چنبره لابي صهيونيست در روماني در حال كامل شدن است و از راه انتصاب يك نخست وزير اسرائيلي و يهودي، گامي ديگر در اجراي سناريوي نفوذ صهيونيسم در اروپا و به ويژه در منطقه بالكان و درياي سياه برداشته اند.
اسرائيليها بر اين باورند كه منطقه درياي سياه، منقطهاي كليدي بوده و راه ورود به دو منطقه حساس قفقاز و اروپاي شرقي است كه امروزه كشورهاي واقع در اين مناطق، داعيه ذوب و الحاق به اتحاديه اروپا را دارند. با توجه به همراهي نكردن گسترده و جدي كشورهاي شمال اروپا با سياستهاي غاصبانه صهيونيستها و همچنين مخالفت آنان با برخي سياستهاي ضد اعراب اسرائيل، تل آويو از چند سال پيش، سرمايهگذاري جدي روي كشورهاي ضعيف اتحاديه و عموما جديدالورود اروپاي شرقي كردهاند.
در اين ميان، بلغارستان و روماني جايگاه خاصي در اين پروژه صهيونيستها داشته و تل آويو ضمن ايجاد همكاريهاي گسترده نظامي ـ اطلاعاتي و اقتصادي با اين كشورها، سعي در جذب و همراهي بخش سياسي اين كشورها دارد.
لازم به توضيح است، اونگورانو مدتي نيز مدير مؤسسه آمريكايي سوروس در روماني بود. نتيجه سرمايهگذاريهاي اين نهادهاي به ظاهر فرهنگي در اين بخش از اروپا، اكنون بيشتر مشخص ميشود.
با توجه به آنكه سفير آمريكا در روماني، خود يك يهودي روماني الاصل است، انتصاب يك يهودي ديگر به عنوان نخست وزير در كشوري كه خود را متحد استراتژيك آمريكا و اسراييل اعلان ميكند، تلاشي براي تكميل حلقه تسلط صهيونيستها در اين بخش مهم از بالكان و اروپاست.
گفته ميشود، وي همچنين كانديداي حزب حاكم براي به دست آوردن مقام رياست جمهوري در انتخابات بعدي است.
يکشنبه|ا|23|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]