واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: صنعت لبنيات، پيشرو در صادرات خدمات فني و مهندسي
خبرگزاري آريا- مدير كل دفتر توسعه صادرات خدمات فني و مهندسي سازمان توسعه تجارت ايران گفت: صنعت لبنيات، صنعت پيشرو در بخش صادرات خدمات فني و مهندسي است.
به گزارش سرويس اقتصادي آريا، «سهراب سليمي»، افزود: پس از صنعت لبنيات ،پتروشيمي و صنعت برق در رديف هاي بعدي صادرات خدمات فني و مهندسي قرار دارد.
وي با بيان اينكه ايران طي 10 سال اخير 35 درصد خدمات فني و مهندسي ايران را به كشورهاي آسياي ميانه صادر شده است افزود:30 درصد صادرات اين بخش نيز به كشورهاي خاورميانه، 16 درصد به قاره آمريكا،12 درصد قاره آفريقا و 7 درصد به كشورهاي ديگر بوده است.
وي با بيان اينكه توسعه بازارهاي جديد دستور كار سازمان توسعه تجارت براي صادرات خدمات فني و مهندسي است افزود: در همين راستا كشورهاي كوبا و بوليوي به عنوان كشورهاي جديد صادراتي مورد مطالعه قرار گرفته و پيش نويس قرارداد با اين كشورها نيز آماده شده است.
سليمي در ادامه بر حضور شركت هاي ايراني بصورت كنسرسيوم ها در مناقصات بين المللي تاكيد كرد و گفت: بايد بستر حضور كنسرسيوم ها در مناقصات بين المللي فراهم شود تا پروژه هاي بزرگ در ميان ساير كشورها به ايران برسد.
وي در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينكه كشور ونزوئلا يا يك ميليارد دلار بيشترين حجم از صادرات اين بخش را به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: تاجيكستان، آذربايجان ، پاكستان، عمان ، سودان شمالي و جنوبي ، غنا ، كنيا و عراق از ديگر بازارهاي هدف ايران در بخش صادرات خدمات فني مهندسي از ابتداي سال جاري تاكنون به شمار ميآيد.
مديركل توسعه صادرات خدمات فني و مهندسي سازمان توسعه تجارت ايران ، ارزش صادرات خدمات فني- مهندسي در 10 ماه سال جاري را بالغ بر سه ميليارد و 200 ميليون دلار اعلام كرد.
سهراب سليمي ميزان صادرات خدمات فني مهندسي در سال گذشته را 3.3 ميليارد دلار بيان كرد و افزود: در 10 ماه امسال ميزان صادرات در اين بخش از سه ميليارد و 200 ميليون دلار فراتر رفته است.
وي با تاكيد بر حمايت دستگاههاي مختلف از توسعه صادرات خدمات فني ـ مهندسي اظهار داشت : براساس هدفگذاري هاي صورت گرفته ميزان صادرات خدمات فني مهندسي تا پايان سال جاري بايد به چهار ميليارد دلار افزايش يابد و با توجه به افزايش قراردادهاي نهايي درماه هاي پاياني سال پيش بيني مي شود، اين ميزان محقق شود.
به گفته سليمي، كشورهاي همسايه براي صادرات خدمات فني و مهندسي در اولويت قرار دارند و بايد تلاش شود تا صادركنندگان در اين كشورها بيشتر از پيش حضور يابند.
مديردفتر توسعه صادرات خدمات، افزود: گسترش ارائه خدمات بانكي، گمركي و مالياتي مورد نياز بنگاهها، نظاممند كردن سيستم اطلاعرساني مناقصات و فرصتهاي تجاري، شناسايي و رفع موانع غيرضروري، تقويت جايگاه تشكلها و انجمنهاي بخش خصوصي در تصميمگيريها، از جمله اقداماتي است كه طي سالهاي اخير در راستاي حمايت از صادركنندگان اين بخش صورت گرفته است.
يکشنبه|ا|23|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]