واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: زندگينامه جانباز سرافراز حاج احمد سوداگر
بعد از دوران دفاع مقدس اين دلاور خطههاي نبرد در مسئوليتهاي جانشيني فرماندهي لشكر 7 وليعصر (عج) و نيز فرماندهي لشكرهاي 8 نجف اشرف، 25 كربلا و 27 محمد رسولالله (ص) و معاونت اطلاعات نيروي زميني سپاه اشتغال داشت.
سردار پرافتخار سپاه اسلام و پيشكسوت دفاع مقدس سرتيپ پاسدار برادر حاج احمد سوداگر پس از عمري مجاهدت و جانبازي در راه تحقق اهداف والاي انقلاب اسلامي به ملكوت اعلي پيوست.
مجمع پيشكسوتان جهاد و شهادت جبهه سوسنگرد در بيانيهاي با اشاره به زندگي سراسر افتخار و مبارزه جانباز سرافراز دفاع مقدس برادر حاج احمد سوداگر آوردهاست:
حاج احمد سوداگر در سال 1339 در يك خانواده مذهبي در شهر دارالمومنين دزفول به دنيا آمد. از دوران كودكي در مساجد و هيأت مذهبي حضور داشت. دوران راهنمايي را در مدرسه سعدي گذراند، دوران دبيرستان او مصادف با شروع انقلاب مقدس اسلامي بود. او بهمراه مردم شريف ايران در مبارزان انقلابي برعليه رژيم ستم شاهي بويژه در به تعطيل كشاندن دبيرستان و راهاندازي تظاهرات بر عليه رژيم و همچنين ساخت سه راهي براي مقابله با مزدوران مسلح رژيم مشاركت فعالت داشت.
با پيروزي انقلاب اسلامي به سپاه پيوست. از چند ماه قبل از شروع جنگ به همراه دوستانش در قالب تيمهاي گشتي شناسايي تحركات و اقدامات دشمن بعثي صهيونيستي براي شروع تجاوز به ميهن اسلامي را از نزديك رصد مينمود.
مرحوم سوداگر جزء اولين گروهي بود كه قبل از شروع جنگ از سوي سپاه دوره زرهي را در لشكر 92 خوزستان طي نمود. با شروع جنگ به همراه نيروهاي ارتش جهت مقابله با تجاوز دشمن به منطقه دشت آزادگان عزيمت نمود. سپس در منطقه كرخه حضور يافت و با تفنگ 106 به همراه ديگر همرزمانش مانع عبور لشكر دشمن از پل كرخه براي تصرف دزفول گرديد كه در اين مأموريت تعداد قابل توجهي از تانكهاي متجاوزين را شخصا به آتش كشيد.
برادر احمد سوداگر از همان ابتدا در جنگ، كار اطلاعاتي را انتخاب كرد تا اينكه در سال 1359 در منطقه كرخه زخمي و قسمتي از پاي چپ وي قطع گرديد. فداكاريها و ايثارگريهاي او در منطقه رقابيه در قالب گروه گشتي- شناسايي و اجراي كمين بر عليه دشمن همواره در خاطرات همرزمانش به يادگار مانده است. در جبهه صالح مشطط كرخه بر روي مين رفت و پاي چپش را در راه اهداف مقدس خود از دست داد. بعد از دوران نقاهت در عمليات فتحالمبين حضور يافت و به عنوان مسئول اطلاعات لشكر قدس مشغول به خدمت گرديد.
او در ادامه عملياتهاي پيروزمند بيتالمقدس و رمضان نقش مؤثري در مأموريتهاي تيپ 7 وليعصر (عج) داشت تا اينكه به مسئوليت اطلاعات قرارگاه لشكري قدس منصوب گرديد. در سال 1362 دوره فرماندهي و ستاد را در ارتش طي نمود. هوش و ذكاوت برجسته و قدرت تحليل فوقالعاده و منطقي او نسبت به مسائل نظامي باعث گرديد به معاونت اطلاعات قرارگاه كربلا منصوب گردد.
در اكثر عملياتهاي رزمندگان اسلام بر عليه دشمن بعثي به عنوان يك شخصيت مؤثر در تحليل نبرد و طراحي آن مشاركت داشت و همواره تحركات دشمن را تحليل و حركتهاي بعدي آن را پيشبيني مينمود.
در عمليات ظفرمند والفجر 8 مسئوليت خطير اطلاعات اين عمليات را در منطقه خرمشهر بعهده داشت.
رشادتهاي بينظير وي در عمليات فتح فاو سبب گرديد تا در ابتداي سال 1365 در تشكيل قرارگاه عملياتي قدس مشاركت داشته و مسئول اطلاعات اين قرارگاه شد. حضور سردار سوداگر در جبههها همراه با پدر و برادرانش بود تا در عمليات كربلاي 5 يكي از برادرانش به درجه رفيع شهادت نائل آمد.
مرحوم احمد سوداگر تا پايان دوران دفاع مقدس در اين مسئوليت خطير و حساس در جبههها فعال بود و تا يك سال بعد از جنگ نيز براي تثبيت موقعيت پدافندي جبههها و دفاع در مقابل تجاوزات احتمالي دشمن در مسئوليت جانشين فرماندهي قرارگاه عملياتي قدس در جبهه حضور داشت.
بعد از دوران دفاع مقدس اين دلاور خطههاي نبرد در مسئوليتهاي جانشيني فرماندهي لشكر 7 وليعصر (عج) و نيز فرماندهي لشكرهاي 8 نجف اشرف، 25 كربلا و 27 محمد رسولالله (ص) و معاونت اطلاعات نيروي زميني سپاه اشتغال داشت.
مرحوم سوداگر از استعداد و هوش فوقالعادهاي به خصوص در كارهاي اطلاعاتي و آموزشي برخوردار بود و در اين راستا پيشبينيها و آيندهنگريهاي ژگرفي داشت. او تأكيد عجيبي داشت كه فرماندهان و رزمندگان دفاع مقدس بايد جهت تدوين علوم و معارف دفاع مقدس براي نسلهاي آتي همت گمارند و خود از پيشتازان اين حركت مقدس و بزرگ در عرصه ملي بود.
وي براي آشنايي نسلهاي جديد و آينده با علوم و معارف دفاع مقدس در سال 1385 اقدام به تأسيس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس نمود و با پيگيريهاي مجدانه خود موفق شد علاوه بر نهادينه كردن مسائل دفاع مقدس به عنوان يك مبحث علمي و پژوهشي در دانشگاههاي كشور، دو واحد درس آشنايي با دفاع مقدس را براي دورههاي كارشناسي دانشگاههاي دولتي و آزاد اسلامي را به تصويب برساند كه طي 3 سال اخير بيش از 200 هزار نفر از دانشجويان اين دروس را گذراندهاند.
افكار بلند و دورانديش وي به شدت پيگير راهاندازي رشتههاي مهندسي، هنر، ادبيات، جغرافيا و علوم پزشكي دفاع مقدس در رشتههاي تخصصي مراكز آموزش عالي كشور بود كه در اين مهم توفيقاتي را بدست آورد و انشاءاله با تلاش دوشتانش و مسئولين امر به ثمر بنشيند.
مرحوم حاج احمد سوداگر فردي خستگيناپذير بود و با داشتن محدوديتهاي جسمي از جمله تني پر تركش و پاي قطع شده هرگز از فعاليت باز نميايستاد. دفاع از انقلاب و نظام و تلاش جهت تحقق اهداف آن جزء خصوصيات برجسته وي بوده و دفاع از حريم ولايت در گوشت و خون او عجين شده بود.
صراحت لهجه ايشان در بيان حقايق، بيتكلفي و ساده زيستن وي زبانزد دوستان و يارانش بود. پيگيري و حساسيت فوقالعاده او در انجام احسن كارهاي واگذاري به او از ويژگيهاي بارزش بود.
مرحوم سوداگر به گواهي فرماندهان و همرزمانش نابغه اطلاعاتي و نظامي دفاع مقدس و كشور بود. بسيار در آرزوي شهادت به سر ميبرد تا اينكه پس از سالها مجاهدت بر اثر تألمات ناشي از جراحات متعدد در دفاع مقدس با 55 درصد جانبازي در بيست و ششمين سالگرد عمليات والفجر 8 دار فاني را وداع گفت و به خيل ياران شهيدش در ملكوت اعلي پيوست. ياد و راهش همواره زنده و جاويد باد
مجمع پيشكسوتان جهاد و شهادت جبهه سوسنگرد ضمن تسليت به پيشگاه مقام عظماي ولايت حضرت امام خامنهاي (مدظلهالعالي)، ملت شريف ايران، همرزمان و يارانش بويژه خانواده معزز شهيد سوداگر، از عموم مردم قدرشناس دعوت بعمل ميآورد تا در مراسم تشييع پيكر پاك آن مرحوم شركت فرمايند.
فردا يكشنبه مورخ 23/11/1390 ساعت 9 صبح - تهران، ميدان سبلان- خيابان شهيد قدوسي- درب ستاد كل نيروهاي مسلح.
دوشنبه مورخ 24/11/1390 ساعت 9 صبح - دزفول، خيابان امام موسي صدر- بطرف شهيد آباد بهشت علي.
شنبه|ا|22|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]