واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: عضو سازمان نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي: مصرف آب در ايران بيشتر از استاندارد جهاني است
متوسط سرانه آب ايران از 7 هزار و 600 متر مكعب در سال ۱۹۵۰ به كمتر از يك هزار و 700 مترمكعب در حال حاضر كاهش پيدا كرده و احتمالا در سال ۲۰۲۵ از يك هزار ۳۰۰متر مكعب هم كمتر خواهد شد.
آذربايجان شرقي – ايلنا: عضو سازمان نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي گفت: اگر در چند دهه گذشته، جنگهاي صورت گرفته بر سر الماس، طلا، انرژي هستهاي و نفت ملتها بوده است، جنگ دهههاي آينده بر سرمتاعي ارزشمندتر يعني آب ومنابع آبي خواهد بود.
به گزارش ايلنا از تبريز، سيد مسعود پيمان در نشست «انقلاب اسلامي و امنيت غذايي مردم» كه در محل اداره كل دامپزشكي آذربايجان شرقي برگزار شده بود با بيان اينكه در آينده جنگ، جنگ آب خواهد بود نه نفت گفت: با افزايش جمعيت كشورها و نياز بيشتر به آب، طبيعتاً درگيريها و برخوردهاي بين كشورهاي همجوار و ذينفع بر سر آبهاي مشترك هم شدت بيشتري خواهد يافت.
وي با بيان اينكه هر روز كه ميگذرد بر اهميت موضوع آب در كشورها افزوده ميشود گفت: بايد برنامه ريزي خوب و مدرني براي مديريت آب در كشور تنظيم شود و با مطالعه علميتر در مديريت آب، خاك و كشاورزي، از ميزان آلودگيهاي ميكروبي و صنعتي آبها كاست.
عضو هيئت امناي كميسيون حقوق بشراسلامي در شمالغرب كشور با بيان اينكه مصرف آب در ايران بيشتر از استاندارد جهاني است ادامه داد: الگوي مصرف آب هم اينك در حال افزايش بوده و ترقي الگوي مصرف آب در بخشهاي شهري، صنعت و كشاوزري ناشي از ترقي سطح زندگي و تغيير الگوي مصرف نسبت به گذشته قابل احساس است لذا وزارت نيرو بايد دقت كند تا برداشتهاي غيراصولي از آبهاي زيرزميني صورت نگيرد.
وي با اشاره به تلفات آب در جامعه كه به شكلهاي گوناگون صورت ميپذيرد افزود: آلودگي آبها به علت سموم و كودهاي شيميايي و ضايعات صنعتي كه آب مفيد را از دسترس خارج ميكند و تلفات شبكههاي انتقال و توزيع آب، چه شبكههاي سطحي و چه زيرزميني و بالاخره هدر دادن آب توسط مصرفكنندگان و بحران مديريت آب، بخصوص برداشت غير اصولي آب در آباديهاي حاشيه درياچه اروميه وامي دارد كه مسئولين براي رفع آن چاره انديشي كنند.
پيمان با اشاره به اينكه كمبود آب از مهمترين مشكلات كشور به شمار ميرود ادامه داد: مصرف بيحساب كودهاي شيميايي، آب و خاك را به نابودي ميكشاند.
وي با بيان اينكه تغييرات آب و هوايي به شكل مستقيم روي توليد مواد غذايي و امنيت غذايي تاثير ميگذارد ادامه داد: در حال حاضر منابع آب مطمئن و باكيفيت وجود ندارد و از طرفي نيز منابع موجود بشدت افت پيدا كرده است از اينرو مردم بايد استفاده بهينه و صرفهجويي لازم را داشته باشند.
عضو كميته علمي كميسيون حقوق بشراسلامي با بيان اينكه سفرههاي آبي زيرزميني منابعي محدودند كه در حال حاضر بهرهبرداري از آنها فراتر ازظرفيت آنهاست افزود: استفاده از منابع سالم آب از حقوق بشر نشأت گرفته و تامين آن توسط دولت حق بشر به حساب ميآيد.
گفتني است متوسط سرانه آب ايران از 7 هزار و 600 متر مكعب در سال ۱۹۵۰ به كمتر از يك هزار و 700 مترمكعب در حال حاضر كاهش پيدا كرده و احتمالا در سال ۲۰۲۵ از يك هزار ۳۰۰متر مكعب هم كمتر خواهد شد كه رقم متوسط براي هر نفر طبق گزارشهاي سازمان ملل حدود يك هزار و ۶۰۰ متر مكعب در سال است.
شايان ذكر است در حال حاضر حدود ۲ ميليارد نفر از مردم جهان با مشكل كمآبي و بيآبي روبرو هستند و اگر تغييري مثبت به وجود نيايد، در سال 2025 حدود دوسوم از مردم جهان با مشكل شديد آب روبرو ميشوند. طبق آخرين برآوردهاي سازمان ملل متحد، جمعيت جهان تا سال ۲۰۵۰ دو ميليارد و سيصد ميليون نفر افزايش يافته و از مرز ۹ ميليارد نفر خواهد گذشت. اين افزايش جمعيت بيشتر مربوط به كشورهاي در حال رشد خواهد بود.
پايان پيام
چهارشنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]