واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: همه چيز درباره سرما زدگي
قبل از شروع هر مطلبي بايستي به زباني ساده بيان كرد كه سرمازدگي عبارت است از شرايطي كه بدن انسان براي مدتي معمولا طولاني در معرض جريان هواي سرد قرار بگيرد و پس از آن فرد با علائمي مثل احساس سرما شديد، تغيير رنگ پوست، بي حسي در اعضاي در معرض سرما قرار گرفته مواجه مي شود. در مراحل بدتر و سرما زدگي عمقي تر ممكن است كه فرد دچار بيماري قانقاريا شده و عضو سرما زده را از دست بدهد.
به گزارش گروه خواندني هاي باشگاه خبرنگاران، در روزهاي اخير هموطنان ما در اكثر نقاط كشور با موجي از سرماي شديد رو به رو شده اند. در بسياري از نقاط كشور ما دماي هوا به زير صفر رسيده است. در شرايطي كه درجه حرارت به زير صفر رسيده است احتمال بروز پديده سرمازدگي بالا بوده و ممكن است افرادي مختلفي را دچار مشكل كند. در اين نوشته قصد داريم تا شما را با نكاتي در مورد سرما زدگي آشنا كنيم.
_ سعي كنيد تا از لباس هاي مناسب استفاده كنيد. اين لباسها نبايد بيش از حد زخيم باشند. شما بايستي در اين لباسها احساس راحتي كرده و بتوانيد به خوبي حركت كنيد. مراقب باشيد تا در لباس هاي شما سوراخ يا منفزي براي نفوذ هواي سرد وجود نداشته باشد. براي انتخاب كت يا كاپشن خود دقت كنيد كه اين البسه از مقاومت مناسب در برابر نفوذ آب برخوردار باشند.
_ سعي كنيد تا سر ، دستها و پاهاي خود را به خوبي بپوشانيد. اين بخش ها از بدن با توجه اينكه بيشتر در معرض سرما هستند بيشتر در خطر قرار دارند و بايستي بيشتر پوشانده شوند. استفاده از جوراب هاي پشمي در اين فصول مي تواند پاهاي شما را به خوبي گرم كند.
_ در زماني كه براي مدت زيادي در فضاي سرد قرار داريد از استعمال دخانيات پرهيز كنيد. ماده " نيكوتين" پوست بدن را در برابر سرما آسيب پذيرتر مي كند.
_ در صورتي كه البسه شما خيس شد به سرعت نسبت به تعويض آنها اقدام كنيد. در صورتي كه در هواي سرد با البسه خيس باقي بمانيد احتمال سرما زدگي شما افزايش خواهد يافت.
_ هر 30 دقيقه يك بار بدن خود را كنترل كنيد و مطمئن شويد كه اعلائم سرمازدگي در شما وجود نداشته باشد.
با وجود تمامي اين دستورات ممكن است كه شما به سرما زدگي دچار شويد ، در صورت بروز چنين حالتي شما بايستي خود را به سرعت به مراكز درماني برسانيد ، اما در صورتي كه اين امكان براي شما فراهم نبود اين اقدامات را انجام دهيد:
_ خود را به مكاني گرم رسانده و در صورتي كه البسه شما خيس است نسبت به تعويض و يا خشك كردن آنها اقدام كنيد.
_ سعي كنيد به آرامي و جرعه جرعه مايعات گرم مصرف كنيد. مايعاتي مثل چاي يا سوپ مي توانند مفيد باشند.
_ نقاط سرما زده بدن خود را به آرامي گرم كنيد. فراموش نكنيد كه به هيچ وجه از گرماي شديد به منظور گرم كردن عضو سرما زده استفاده نكنيد.
_ در صورتي كه عضو سرما زده دچار زخم يا نشانه اي از خون مردگي شده است از باند پيچي يا دستكاري آن پرهيز كنيد و تنها آن را با يك پارچه استريل بپوشانيد.
_ از قرار دادن اشكال مختلف حرارت مثل دستمال داغ يا ظرف حاوي گرم به صورت مستقيم بر روي عضو خودداري كنيد ، چون عضو مورد نظر به صورت موقت توانايي حس گرما را نداشته و ممكن است باعث شود كه شما پوست خود را بسوزانيد.
_ از حركت دادن اعضاي سرما زده تا جايي كه ممكن است خودداري كنيد و فراموش نكنيد با گرم شدن عضو رنگ پوست و اندام سرما زده تغيير كرده و معمولا با فعال شدن دوباره اعصاب حسي شما ، درد شديدي در آن نواحي حس خواهد شد./ق پ
چهارشنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]