واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مجموعهي شعر ساغر شفيعي نقد شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - كتاب
نشست نقد و بررسي مجموعهي شعر "من هم از شاعران دههي چهل هستم" سرودهي ساغر شفيعي در انجمن شاعران ايران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بر اساس گزارش رسيده، در ابتداي جلسه، ساغر شفيعي شعرهايي از اين مجموعه را براي حاضران در جلسه خواند و در ادامه، محمود معتقدي و ساعد باقري مباحثي را در نقد و بررسي اين كتاب مطرح كردند.
محمود معتقدي با اشاره به تفاوتهاي نقد شعر امروز و شعر كلاسيك، به تبيين ويژگيهاي شعري سه دههي گذشته پرداخت و گفت: اگر از دههي 60 آغاز كنيم، شعر دهه 60 متأثر از جنگ و انقلاب، وجهي محتوايي داشت. در واقع شعر در حوزههاي معنايي به پديدههايي كه جنگ و انقلاب به همراه آوردند، ميپرداخت.
اين شاعر و منتقد ادبي افزود: در اواخر دههي 60 با تثبيت فضاي اجتماعي و بازترشدن فضا، نشريات كمابيش حضور پررنگتري پيدا كردند و فضاهاي تازهاي بخصوص در ادبيات داستاني تجربه شد.
معتقدي دههي 70 را دههي اتفاقهاي بزرگ در حوزهي شعر خواند و گفت: در دههي 70 جامعهي شعري خيزش كرد و تجربههاي تازهتري كرد كه البته بي افراط و تفريط نبود. فرماليسم و زبانگرايي سبب ايجاد نحلههاي زيادي در شعر فارسي آن دهه شد كه اكثرا تحت تأثير ترجمههاي نقد ادبي و زبانشناسي بودند. اين گرايش به نوعي واكنشي به شعر معناگراي دههي 60 بود.
او دههي 80 را دوران تفكر و تأمل و همنوايي فرم و معنا دانست و اظهار كرد: با عبور از دههي 70، تجربههاي افراطي فرمي به عقلانيت شعري تبديل شد و رويكردهاي افراطي به تدريج فروكش كرد. در اين دهه بخصوص غزل فرم با نگرش تازهاي به غزل، توجههاي زيادي را به خود جلب كرد.
معتقدي شعر ساغر شفيعي را در جريان شعر دههي 80، شعري ميانهرو ارزيابي كرد و افزود: شفيعي در شعرهاي اين مجموعه به سمت پرداختن به محتواهاي قويتر رفته است و تجربههاي زباني رو به جلو نيز در شعر او ديده ميشود. از اين نظر، شعر او شعري ميانهروست و اين ميانه بودن به نظر من، ويژگي مثبتي است.
ساعد باقري، ديگر منتقد اين نشست، دربارهي شعر ساغر شفيعي گفت: شفيعي از جمله شاعراني است كه بسيار به ارج واژه و ظرفيتهايي كه همنشيني واژگان توليد ميكند، توجه كرده و از آن سود جسته است. شفيعي شاعري نيست كه براي بيان در كلمه غرق شود؛ بلكه غرقگي در كلمه براي او اتفاق افتاده است و سپس دست به بيان ميزند.
اين شاعر در ادامه به خوانش شعرهاي متعددي از اين مجموعه پرداخت و با ذكر نمونه، ضعفها و قوتهاي شاعر را در بهكارگيري زبان و آشكار كردن ظرفيتهاي آن برشمرد.
اين نشست با شعرخواني مجدد ساغر شفيعي ادامه يافت و حاضران در جلسه نيز نكاتي را درباره اين مجموعهي شعر بيان كردند.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|18|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 248]