واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: هاشمي پس از بازگشت از سوئيس خبر داد: اجراي برنامههاي فرهنگي، آموزشي درحاشيه المپيك جوانان يكشنبه آغاز جلسات بازيهاي آسيايي
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: ورزشي - سازمان ورزش
سرپرست كاروان اعزامي ايران در بازيهاي آسيايي جوانان سنگاپور از برگزاري برنامههاي فرهنگي - آموزشي به عنوان يك مقوله اجباري درحاشيه بازيهاي المپيك جوانان خبر داد.
كيومرث هاشمي كه به همراه محمد عليآبادي و بهرام افشارزاده رييس و دبيركل كميته ملي المپيك براي ديدار با ژاگ روگ و مسوولان كميتههاي مختلف IOC به سوئيس سفر كرده در گفتوگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: در اين سفر پنج، شش جلسه فشرده و بسيار خوب با ژاگ روگ و مسوولان مختلف IOC داشتيم كه طي آن عليآبادي نقطه نظرات و ديدگاههاي ورزش در جمهوري اسلامي را تشريح كرد كه با استقبال خوب ژاگ روگ و مسوولان IOC روبهرو شد.
وي با اشاره به اينكه بازيهاي المپيك جوانان يكي از مباحث جدي مطرح شده در جلسه با IOC بود، تصريح كرد: بنا به پيشنهادات سازمان جهاني يونسكو به IOC درخصوص تشكيل كارگروهها و تعريف شاخصهايي براي تلفيق مسايل فرهنگي - آموزشي با مقوله ورزش با شعار اينكه "چگونه با هم زندگي كنيم؟" مقرر شد براي دسترسي جوانان به مسابقاتي در سطح المپيك، ايجاد تحرك در ميان جوانان 14 تا 17 ساله و جلوگيري از اضافه وزن ، احيا و افزايش اشتياق جوانان براي تماشاي فعاليتهاي ورزشي بازيهاي المپيك تابستاني و زمستاني براي نخستين بار برگزار شود.
رييس مركز توسعه ورزشهاي حرفهاي و قهرماني سازمان تربيت بدني با بيان اينكه هرچه ورزش حرفهايتر ميشود، خلاف منشور المپيك حركت ميكنيم، يادآور شد: مباحث فرهنگي - آموزشي با حرفهايتر شدن ورزش در دنيا مدام از اصل ورزش دور ميشوند. بنابراين IOC قصد دارد براساس پيشنهاد يونسكو براي مقابله با افت ورزش در رده سني جوانان، با قرار دادن قهرمانان المپيك به عنوان الگو در المپيك جوانان و اختصاص برنامههاي فرهنگي - آموزشي روزانه (4 تا 6 ساعت برنامه آموزشي در مقولات مختلف و شش ساعت در قالب كار گروههاي مختلف به صورت اجباري) زمينه لازم را براي آشنايي جوانان با بالاترين رويداد ورزشي دنيا، مسايل فرهنگي آموزشي، تبادل آداب و رسوم، ترسيم نهضت المپيك و ارزشهاي آن، رابطه قهرمانان جوان با رسانهها، بررسي مسايل آسيبرسان به ورزش از جمله دوپينگ، طرح زندگي سالم براي يك جوان ورزشكار، كنار هم قرار گرفتن ورزشكاران قهرمان جوان، جذب جوانان به ورزش، معرفي مشاغل حرفهاي مربوط به ورزش و مسووليتهاي اجتماعي كه جوانان ورزشكار امكان فعاليت در آنها را دارند، فراهم كند.
سرپرست كاروان ايران در بازيهاي آسيايي سنگاپور هدف IOC از برگزاري مسابقات المپيك جوانان را حداكثر بهرهگيري و حمايت از جوانان با استفاده از تكنولوژيهاي روز دنيا قلمداد كرد و به ايسنا گفت: IOC اعتقاد دارد كه نبايد براي برنامههاي فرهنگي - آموزشي در كنار ورزش محدوديتي قائل شد تا اين مسايل در زمينههاي نوآوري و جذابيت با مباحث ورزشي مغايرتي نداشته باشد.
هاشمي در ادامه گفتوگو به تشريح نحوه برگزاري بازيهاي المپيك تابستاني 2010 سنگاپور و زمستاني 2012 اتريش پرداخت و متذكر شد: بازيهاي المپيك تابستاني در 26 رشته و به مدت 12 روز و المپيك زمستاني در هفت رشته و 10 روز انجام خواهد شد. در 14 ماه باقي مانده تا المپيك سنگاپور ورزشكاران كشورهاي مختلف فرصت دارند تا سهميه ورودي به اين بازيها را كسب كنند. در مجموع 3500 تا 3600 ورزشكار با 1100 همراه در المپيك تابستاني و 1000 ورزشكار و 500 همراه در المپيك زمستاني حضور خواهند يافت. در زمينه مسابقات تيمي نيز مقرر شد شش تيم متشكل از نمايندگان پنج قاره و يك تيم از ميزبان به رقابت بپردازند.
معاون سازمان تربيت بدني با بيان اينكه بازيهاي آسيايي سنگاپور براي برطرف كردن نقاط ضعف و سنجش مديريت اين كشور پيش از بازيهاي المپيك زمستاني در نظر گرفته شده است، خاطرنشان كرد: سنگاپور براي تست شدن از نظر برگزاري مسابقات، بررسي نقاط ضعف و قوت، مديريت و برنامهريزي پيش از بازيهاي المپيك، ميزباني بازيهاي آسيايي خواهد بود. بنابراين از اين بازيها توقعات فني چنداني نميتوان داشت. اين بازيها در 10 رشته از جمله واليبال ساحلي، بسكتبال سه نفره و فوتبال برگزار ميشود تا ميزبان پيش از بازيهاي المپيك ميزان توانمندي خود را بسنجد. بنابراين، ورزشكاران كشورهاي مختلف با همه ظرفيتها به اين مسابقات اعزام نميشوند. در كاروان ايران هم رشتههايي چون تكواندو، كشتي و وزنهبرداري كه مدالآور هستند در بازيهاي آسيايي حضورنخواهند داشت. يكشنبه هفته آينده نخستين جلسه مربوط به اين بازيها با حضورروساي فدراسيونهاي شركت كننده در كميته ملي المپيك برگزار خواهد شد.
هاشمي در پايان از درخواست IOC براي عدم ساخت اماكن ورزشي جديد در كشورهاي ميزبان بازيهاي المپيك جوانان و ايجاد رسانههاي جديد ديجيتالي (شبكه اينترنتي) بعد از بازيهاي المپيك جوانان براي ورزشكاران و قهرمانان براي انتقال مسايل فرهنگي آموزشي و تبادل برنامههاي آموزشي خبر داد.
انتهاي پيام
شنبه|ا|17|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]