واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نويسنده:محمد صرفي22نتيجه جنگ 22 روزه
خبرگزاري فارس:سازمان هاي اطلاعاتي و امنيتي اسرائيل، در اين ماجرا شكست مفتضحانه اي خوردند. به اعتراف خود اين سازمان ها، آنها بيش از يك سال كار اطلاعاتي در مورد اين جنگ انجام داده و در شروع جنگ پيش بيني مي كردند مقاومت ظرف حداكثر سه روز درهم خواهد شكست.
جنگ 22 روزه رژيم صهيونيستي عليه مردم مظلوم غزه را، از منظرهاي گوناگون مي توان به ارزيابي نشست. اين جنگ بدون شك تاثير عميقي برسرنوشت فلسطين و آينده منطقه خواهد داشت. آنچه مي خوانيد 22 نتيجه از نتايج اين جنگ نابرابر است كه به صورت فهرست وار معرفي مي شود و هر كدام مي تواند موضوع يادداشتي مستقل باشد.
1-اولين نتيجه مهم جنگ 22 روزه غزه، شكست نظامي رژيم صهيونيستي بود. اين رژيم در حمله به غزه به هيچ كدام از اهداف نظامي خود دست نيافت و نتوانست هيچ شهري را به تصرف درآورد يا ضربه كاري و قابل تاملي به حماس وارد كند.
2- اين جنگ باعث بي اعتمادي بيشتر ساكنان رژيم صهيونيستي به سران خود شد. ساكنان مناطق اشغالي اينك دريافته اند كه ادامه حضور آنان در سرزمين اشغال شده ديگران بهاي گران دارد و فلسطين هيچگاه مكان امني براي سكونت آنها نيست.
3-رژيم صهيونيستي با استفاده از سلاح هاي ممنوعه مانند بمب هاي فسفري عليه مردم غزه نشان داد براي رسيدن به اهداف خود از هيچ جنايتي فروگذار نيست. اين رژيم حتي به مناطق امن معرفي شده از سوي سازمان ملل هم رحم نكرد و ثابت كرد تنها زبان زور را مي فهمد.
4-جنگ غزه قدرت رسانه ها را بيش از پيش نشان داد. تل آويو با تمام توان كوشيد مانع از كار آزاد رسانه ها شود و حتي به كشتار خبرنگاران نيز دست زد. جنايات اسرائيل در غزه چنان عميق بود كه حتي رسانه هاي بزرگ وابسته به شبكه بين المللي صهيونيسم هم مجبور به پوشش اين جنايات- هرچند ناقص و همراه با فريبكاري- شدند.
5- طي مدت 22 روز جنگ در غزه صدها تظاهرات ضد اسرائيلي در سراسر دنيا برگزار شد كه همچنان ادامه دارد. چنين همبستگي و حمايت جهاني از يك موضوع بي سابقه است.
6-آشكار شدن توطئه اختلاف افكني ميان شيعه و سني از ديگر تبعات اين جنگ بود. ايران و حزب الله كه تا پيش از اين از سوي اسرائيل، غرب و ايادي به ظاهر مسلمان آنان به عنوان خطري براي جامعه اهل سنت معرفي مي شدند، با موضع گيري ها و اقدامات عملي خود بر اين توطئه خط بطلان كشيدند.
7- محمود عباس رئيس سابق تشكيلات خودگردان فلسطين را مي توان در كنار اسرائيل، بازنده بزرگ اين جنگ قلمداد كرد. همراهي وي با رژيم صهيونيستي در اين ماجرا، نشان داد به هيچ عنوان صلاحيت رهبري فلسطيني ها را ندارد و اندك آبروي وي در كرانه غربي نيز از ميان رفت.
8- رسوا شدن سران برخي دولت هاي عربي- در راس آن ها مصر و عربستان- از ديگر دستاوردهاي اين جنگ بود. بستن گذرگاه رفح از سوي قاهره، سركوب تظاهرات ضداسرائيلي شهروندان خود و كارشكني هاي ديپلماتيك از سوي اين دولت ها نشان داد آنان در جبهه خودي نبوده و در صف دشمن قرار دارند.
9- انزواي سياسي تل آويو از ديگر نتايج اين جنگ بود. ونزوئلا و بوليوي سفراي اسرائيل را اخراج و روابط خود را با اين رژيم قطع كردند. قطر و موريتاني هم به روابط سياسي- اقتصادي خود با اسرائيل پايان دادند.
10- جنگ غزه اولين و مهمترين آزمون «باراك اوباما» بود. اوباما در برابر جنايات اسرائيل در غزه سكوت كرد. اين سكوت نشان داد اگر هر كدام از سياست هاي كاخ سفيد در دوره اوباما تغيير كند، بدون شك در سياست حمايت بي چون و چراي واشنگتن از تل آويو تغييري پديد نخواهد آمد.
11- ارتش اسرائيل نتوانست سرباز خود - گلعاد شاليط- را آزاد كند. دو سال از اسارت اين سرباز مي گذرد و ناتواني اسرائيل در به دست آوردن كوچكترين اطلاعي از وي ضربه سختي به دولت، دستگاههاي امنيتي و ارتش اين رژيم وارد كرده است.
12- حمله به غزه پس از 18 ماه محاصره كامل اين منطقه انجام شد. اين محاصره طولاني و به دنبال آن حمله تمام عيار نظامي نشان داد سياست فشار و كاربرد زور براي تسليم مردم غزه و نيروهاي مقاومت شكست خورده و هر چه فشار از سوي دشمن بيشتر شود در مقابل ايستادگي و مقاومت هم افزايش مي يابد.
13- يكي از اهداف اصلي رژيم وحشي صهيونيستي از حمله به غزه ايجاد شكاف ميان مردم اين منطقه و حماس بود. اين رژيم اميدوار بود كشتار و شرايط اسفبار اقتصادي عرصه را بر مردم غزه چنان تنگ كند كه دست از پشتيباني حماس بردارند، اما اين جنگ نه تنها پايگاه مردمي حماس را تضعيف نكرد بلكه جايگاه آن را نزد مردم غزه و حتي كرانه باختري و مسلمانان جهان به شدت افزايش داد.
14- بازسازي روحي- رواني ارتش پس از شكست در جنگ عليه حزب الله لبنان از جمله اهداف تجاوز به غزه بود اما تضعيف روحيه ارتش رژيم اسرائيل از ديگر تبعات جنگ غزه بود. ارتشي كه چهار كشور عربي را در شش روز شكست داده بود و خود را يكي از قوي ترين ارتش هاي دنيا مي دانست، از تصرف يك منطقه 360 كيلومتر مربعي- كاملا محاصره شده با مدافعيني برخوردار از سلاح هاي سبك و ابتدايي- عاجز ماند.
15- سازمان هاي اطلاعاتي و امنيتي اسرائيل، در اين ماجرا شكست مفتضحانه اي خوردند. به اعتراف خود اين سازمان ها، آنها بيش از يك سال كار اطلاعاتي در مورد اين جنگ انجام داده و در شروع جنگ پيش بيني مي كردند مقاومت ظرف حداكثر سه روز درهم خواهد شكست. از ديگر نشانه هاي شكست اطلاعاتي اسرائيل در اين جنگ آن بود كه به رغم تلاش فراوان موفق به ترور سران حماس- به جز سعيد صيام وزير كشور فلسطين- نشدند.
16- برخورد سازمان هاي جهاني و در راس آن ها سازمان ملل و شوراي امنيت با تهاجم اسرائيل به غزه بار ديگر بي طرف نبودن اين مجامع و ناكارآمدي آنان را ثابت و لزوم تغيير و تحول در ساختار آنها را آشكار كرد.
17- همانطور كه بشار اسد رئيس جمهور سوريه تاكيد كرد پس از اين جنگ، عملا ديگر چيزي به عنوان طرح صلح عربي وجود ندارد و اين طرح مرده است. در واقع جنگ غزه علاوه بر شكست رژيم صهيونيستي، شكست طرح هاي سازش و روند عادي سازي روابط با اين رژيم نيز بود.
18- جنايات متعدد رژيم اسرائيل در جنگ غزه، سايه تعقيب حقوقي و دادگاه هاي جنايات جنگي را بر سر سران سياسي و فرماندهان نظامي آن افكنده است. گروه هاي مختلف حقوقي اعم از دولتي و غيردولتي در كشورهاي مسلمان و غيرمسلمان به دنبال محاكمه عاملان اين جنايات در دادگاه هاي بين المللي هستند.
19- تا پيش از اين جنگ شعاع 30 كيلومتري اطراف غزه منطقه خطر- به دليل برد موشكي حماس- شناخته مي شد. اما حماس در اين جنگ ضمن استفاده از موشك هاي جديد، اين شعاع را به بيش از 50 كيلومتر رساند. در واقع اين جنگ نه تنها امنيت را براي اشغالگران به ارمغان نياورد بلكه دايره وحشت را گسترده تر و عميق تر كرد.
20- اساس تشكيل رژيم صهيونيستي بر مهاجرت و جذب صهيونيست ها با تبليغات و صرف هزينه هاي هنگفت، از گوشه و كنار دنيا استوار است. اين جنگ و تبعات امنيتي و رواني آن، علاوه بر اختلاف در اين روند به مهاجرت معكوس نيز منجر شده است. اين موضوع از نظر استراتژيك ضربه اي جبران ناپذير بر پيكره رژيم اشغالگر قدس است.
21- صهيونيست ها همواره در پي نشان دادن چهره اي مظلوم و صلح طلب از خود و تروريست از طرف مقابل بوده اند. به دليل برخورداري از حمايت رسانه هاي بزرگ جهان، اين رژيم تا حد زيادي در رسيدن به اين هدف موفق بود اما اين جنگ تلاش هاي 60 ساله صهيونيست ها را بي اثر و به قول روزنامه اسرائيلي هاآرتص آنان را در جهان بي آبرو كرد.
22- به عنوان آخرين و البته مهمترين نكته همانطور كه اسماعيل هنيه نخست وزير قانوني فلسطين تاكيد كرد اين پيروزي الهي بود.
جنگ غزه مهر تاييد بر وعده راستين خداوند بود كه: «كم من فئه قليله ، غلبت فئه كثير باذن الله والله مع الصابرين».(بقره249.: چه بسا گروهي اندك به اذن پروردگار بر گروهي كثير چيره شوند.)
...........................................................................................
منبع: بصيرت
انتهاي پيام/
پنجشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]