تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص): اى مردم! جز اين نيست كه خداست و شيطان، حق است و باطل، هدايت است و ضلالت، رشد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826640521




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

روايت بادامچيان از روزهاي اول پيروزي انقلاب؛ انتخاب بازرگان از سوي امام(ره)، بزرگترين كلاه بر سر آمريكايي‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: روايت بادامچيان از روزهاي اول پيروزي انقلاب؛ انتخاب بازرگان از سوي امام(ره)، بزرگترين كلاه بر سر آمريكايي‌ها


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس

«با روي كار آمدن دولت موقت كشور قدري آرام شد و نفت را از ما خريدند وگرنه ما نحوه اداره حكومت را بلد نبوديم، امام هم تصميم گرفت با ليبرال‌ترين آدم كه مورد توجه آمريكاست وضع موجود را تثبيت كند، و جالب است كه بعدها آمريكايي‌ها گفتند روي كار آمدن بازرگان بعد از انقلاب بزرگترين كلاهي است كه امام بر سر آن‌ها گذاشته است.»

اين بخشي از اظهارات اسدالله بادامچيان مرد كهنه كار سياست ايران است كه از زمان مبارزات پيش از انقلاب اسلامي در زمره انقلابيون به حساب مي‌آمده است. او در آستانه سي و سومين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي با حضور در خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، از روزهاي اوليه پيروزي انقلاب مي‌گويد؛ از اختلاف نظرها در كميته استقبال رهبر كبير انقلاب اسلامي و بعدتر، تشكيل مجلس خبرگان قانون اساسي و انتخاب رييس جمهور.

بادامچيان در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، انعطاف امام خميني در قبال ديدگاه‌هاي فكري مختلف را يادآور شد و گفت: زماني كه حضرت امام مي‌خواستند حكم نخست وزيري بازرگان را بدهند عده‌اي با اين موضوع مخالف بودند و مي‌گفتند يك فرد انقلابي بايد نخست وزير شود نه بازرگان كه يك ليبرال است. اما همه مي‌دانستيم كه كسي نمي‌تواند نظر خود را به حضرت امام تحميل كند. اگرچه ايشان نظرات همه را مي‌شنيدند و اظهارات ديگران را بررسي مي‌كردند اما خودشان تصميم‌گير بودند.

وي اضافه كرد: ‌در آن زمان من براي بازرگان به دنبال ساختن شعار بودم به هر حال ما مقلد امام بوديم و معتقد بوديم اگر رهبر خداخواهي به اين نتيجه رسيده كه بازرگان بايد نخست وزير شود اين يا صلاح است يا مصلحت. بنابراين شعارهايي با اين مضمون ساختم «بازرگان بازرگان نخست وزير ايران»، «بازرگان پير چريك قرآن».

اين عضو ارشد حزب موتلفه اسلامي ادامه داد: ‌البته بعدها برخي مي‌خواستند بر وزن همين شعارها به بازرگان اهانت كنند اما امام اجازه اين كار را نداده‌اند. ايشان بداخلاقي را بسيار مذموم مي‌دانستند و متاسفانه ما مدتي است گرفتار بداخلاقي‌هاي سياسي در جامعه هستيم و بايد براي آن چاره‌اي كنيم چرا كه انقلاب به اين چيزها نيازي ندارد.

بادامچيان با اشاره به تشكيل گروه شعار و سرود در مبارزات پيش از پيروزي از انقلاب اظهار داشت: افرادي مثل سبزواري، مرتضايي، شفق، مرداني و ابراهيم اكبري كساني بودند كه جزو اين گروه بودند.

وي در ادامه از عسگراولادي، شهيد عراقي، شهيد درخشان، شهيد اسلامي، شهيد لاجوردي، شهيد كچويي، شهيد رباني املشي، آيت‌الله يزدي، آيت الله مومن، شيباني، شهيد محلاتي، شهيد بهشتي و شهيد مطهري به عنوان اعضاي شوراي انقلاب ياد كرد و گفت: اين تشكيلات مخفي شوراي واقعي انقلاب بودند كه در سال 56 فعاليت‌هاي خود را شكل دادند. شوراي انقلابي كه بعدها تشكيل شد البته با اين شورا متفاوت بود و براي كارهاي حكومتي بود.

اين عضو ارشد حزب موتلفه اسلامي در ادامه به مذاكرات خود با آيت الله خامنه‌اي و مرحوم بهشتي براي تعيين استراتژي مبارزين انقلاب اشاره كرد و گفت: با تعيين استراتژي ما تصميم گرفتيم وارد اختلافات بين منافقين و كمونيست‌ها نشويم و صرفا براي مبارزه با رژيم شاه مبارزه بگذاريم.

بادامچيان به فعاليت‌هاي شوراي انقلاب در بخش سرود و خبر نيز اشاره كرد و گفت: ‌بسياري از شعارها و سرودهايي كه از آن زمان به جا مانده محصول افرادي است كه در اين بخش فعاليت مي‌كردند، من در آن زمان مسووليت بخش خبر را بر عهده داشتم، و وقتي روزنامه‌ها اعتصاب كردند ما تعدادي خبرنامه منتشر كرديم. البته نهضت آزادي هم خبرنامه‌هايي منتشر كرد كه مسووليت آن با آقاي توسلي بود. هم‌چنين ما خبرگزاري‌هاي خارجي را نيز زير نظر آقاي توسلي و بني‌اسدي داماد بازرگان البته با نظارت شهيد مفتح داشتيم.

وي با اشاره به مسووليت خود در بخش تبليغات شوراي انقلاب گفت: وقتي انقلاب پيروز شد من در صدا و سيما خبرها را چك مي‌كردم و از همان جا كار ما با خبرگزاري‌ها و رسانه‌ها آغاز شد. در اين دوران من بهترين رابطه با خبرنگاران را در اقامتگاه حضرت امام(ره) داشتم.

بادامچيان با اشاره به انتشار عكسي در روزنامه كيهان از اعدام نصيري و فلاحي گفت: با انتشار اين عكس روزنامه كيهان دو ميليون شماره فروخت و مكررا تجديدچاپ مي‌شد، ما آن زمان متوجه نشديم چه كسي اين عكس‌ها را ثبت كرده، فرداي همان روز خبرنگار روزنامه كيهان گفت كه آقاي بازرگان به امام گفته كه عكس‌ها به نظام جمهوري اسلامي آسيب مي‌زنند و امام به آقاي خلخالي گفته به اين موضوع رسيدگي كند و او هم دنبال من مي‌گردد. آن زمان خبرگار كيهان مي‌گويد اين عكس‌ها را با رضايت من گرفته و به آقاي خلخالي هم گفتم اين موضوع را پيگيري نكند و موضوع خاتمه يافت.

قائم مقام دبيركل حزب موتلفه اسلامي هم‌چنين با اشاره به ثبت تصاويري از احترام نظامي همافران نيروي هوايي ارتش به حضرت امام(ره) گفت: در آن زمان فرمانده همافران از ما خواست تا از اين ديدار عكسي منتشر نشود، چرا كه در اين صورت حاضران در اين ديدار به محاكمه صحرايي كشانده و اعدام مي‌شوند؛ بنابراين به همه گفتيم كه كسي حق عكس گرفتن ندارد و دوربين‌ها را جمع كرديم، اما وقتي اين افراد جلوي حضرت امام ايستادند حسين پرتوي عكاس روزنامه كيهان گفت نمي‌خواهيد از اين صحنه عكس بگيريد و خودش پيشنهاد كرد براي اين كه اين عكس براي همافران مشكل ساز نشود از پشت سر گرفته شود. بنابراين اين منظره تاريخي به پيشنهاد پرتوي ثبت شد و اين عكس رژيم شاه را شكاند تا جايي كه آن را تكذيب كردند، اما ما از طرف اقامتگاه امام بيانيه‌اي صادر كرديم كه اين عكس دقيق، درست و با تاييد اقامتگاه حضرت امام است.

بادامچيان در ادامه گفت‌وگوي خود با خبرنگار ايسنا دسته‌بندي‌هاي سياسي در روزهاي اوليه انقلاب را مورد اشاره قرار داد و گفت: اين گرايش‌ها در آن دوران بيش از اكنون وجود داشت، چرا كه آن زمان وقت مبارزه بود و شيوه‌ها نيز فرق مي‌كرد. بعضي علما به امام اعتراض مي‌كردند كه جواب خون‌هاي افراد را چه كسي مي‌دهد. البته مراجع كلان پشت سر امام بودند اما برخي كساني كه در معرض مرجعيت بودند اين حرف‌ها را مي‌زدند.

وي ادامه داد: ‌در كميته استقبال از امام، افرادي از تيم سازمان منافقين بودند كه به هيچ وجه فقه و اسلام را قبول نداشتند، نهضت آزادي بود كه اسلام ليبرالي داشت و جبهه ملي كه مسلمان‌هايشان هم ملي گرا بودند و رهبر‌شان مصدقي بود كه چندان روحيه‌ي اسلامي نداشت، وجود اين گرايش‌ها در كميته استقبال از امام ايجاد مشكل مي‌كرد.

وي با اشاره به درگيري‌هاي پيش آمده بين اعضاي كميته استقبال براي خوشامدگويي به حضرت امام گفت: ‌بر سر اين مسئله دعوايي بود و هر گروه مي‌خواست كسي به امام خوش‌آمد بگويد كه به نوعي مربوط به گروه او مي‌شد.

بادامچيان در ادامه به انتقال حضرت امام از مدرسه رفاه به مدرسه علوي اشاره كرد و افزود: روز قبل از اين كه امام به مدرسه علوي منتقل شوند سازمان منافقين به مدرسه رفاه يورش آوردند و گفتند ما نيروهاي مسلح انقلاب هستيم و بايد از امام محافظت كنيم. اما ما كه مي‌دانستيم اين‌ها از اساس مخالف امام هستند سحرگاه روز بعد امام را با يك تاكسي كرايه با آقايان مطهري و منتظري به مدرسه علوي برديم و حتي از اين موضوع به آقاي بهشتي چيزي نگفتيم.

اين عضو ارشد حزب موتلفه اسلامي با بيان اين‌كه اختلاف نظرها و ديدگاه‌ها در روزهاي ابتدايي پيروزي انقلاب بسيار موثر بود، موضوع انتخاب بازرگان به عنوان نخست وزير را مورد اشاره قرار داد و گفت: پيش از انقلاب آمريكايي‌ها مي‌خواستند بازرگان را به عنوان نخست وزير شاه انتخاب كنند، از سويي ابراهيم يزدي تبعه آمريكا بود و اميرانتظام معاون بازرگان متهم به عضويت سيا و ارتباط با اسرائيل بود و ساير اعضاي دولت موقت هم ليبرال بودند. امام كه دولت موقت را گذاشت و بازرگان را به عنوان نخست وزير انتخاب كرد آمريكايي‌ها فكر كردند حالا فردي كه به عنوان نخست وزير انتخاب شده كه آنها مي‌خواستند او را نخست وزير شاه كنند، پس انقلاب تمام شده است. چرا كه مي‌ديدند ساير اعضاي دولت موقت هم ليبرال و به قول ما اسلام آمريكايي دارند.

بادامچيان با اشاره به فعاليت مطبوعاتي مسعود بهنود در مجله جوان در روزهاي ابتدايي پيروزي انقلاب گفت: ما اين مجله را به او سپرديم تا بفهميم خط آمريكا چيست و او فكر مي‌كرد سر ما را گول زده در حالي كه با هدايت آن مجله به ما نشان مي‌داد آمريكا چه خطي را در ايران دنبال مي‌كند. او بالاي نشريه خود نوشت: «از بازرگان حمايت مي‌كنيم وگرنه فاشيسم بر سر كار مي‌آيد.»

وي با بيان اين‌كه در روزهاي اول پيروزي انقلاب حتي ضدانقلابي‌ها به بني صدر، قطب‌زاده و يزدي اهانت مي‌كردند، گفت:‌بني صدر، يزدي و قطب‌زاده نزد برخي به عنوان مثلث بيق معروف شدند، اين درحالي است كه يك ضد انقلاب به بازرگان حرفي كم و زياد نگفته تا زماني كه او نخست وزير بود و اهانتي به او نشد.

بادامچيان با بيان اين‌كه انتخاب بازرگان به عنوان نخست وزير تدبير حضرت امام براي تثبيت وضع موجود بود، گفت: با روي كار آمدن دولت موقت كشور قدري آرام شد و نفت را از ما خريدند وگرنه ما نحوه اداره حكومت را بلد نبوديم، امام هم تصميم گرفت با ليبرال‌ترين آدم كه مورد توجه آمريكاست وضع موجود را تثبيت كند، و جالب است كه بعدها آمريكايي‌ها گفتند روي كار آمدن بازرگان بعد از انقلاب بزرگترين كلاهي است كه امام بر سر آن‌ها گذاشته است.

اين فعال سياسي برخي اختلاف نظرها در زمان انتخابات خبرگان قانون اساسي را مورد اشاره قرار داد و گفت: عده‌اي مجلس موسسان مي‌خواستند و ما مجلس خبرگان. سخن از اين بود كه چه كسي قانون را بنويسد خبرگان فقيه يا سناتورگونه‌ها و ما برنده شديم، تا قانون اساسي با اصل مترقي ولايت فقيه تدوين شود.

وي با اشاره به اولين انتخابات رياست جمهوري در ايران و انتخاب بني صدر از سوي مردم تصريح كرد: آن زمان ما طرفدار آيت الله بهشتي بوديم. اما امام اجازه نداد ايشان به صحنه بيايد. چرا كه ترسيد اختلاف بوجود آيد و آمريكايي‌ها بهشتي را تحمل نكنند. هنوز هم انقلاب مثل حالا شكل نگرفته بود كه آقا(مقام معظم رهبري) بتواند با اقتدار حرف بزند.

اين عضو ارشد حزب موتلفه اسلامي ادامه داد: ‌بنابراين جلال الدين فارسي در مقابل بني صدر كانديدا شد، اما بني صدر انتخاب شد. امام(ره) در آن زمان گفتند « رياست جمهوري مهم نيست، مجلس را نگه داريد زيرا اگر رييس جمهور بد عمل كند مردم او را به جهنم خواهند فرستاد».

بادامچيان خاطرنشان كرد: قاعدتا بعد از شكل‌گيري نظام، مجلس بايد شكل مي‌گرفت اما به پيشنهاد شهيد آيت و شوراي مركزي حزب جمهوري قرار شد اول انتخابات رياست جمهوري و بعد انتخابات مجلس برگزار شود. چرا كه معتقد بوديم وقتي رييس جمهور معلوم باشد كشور نيز قدري تثبيت خواهد شد.

انتهاي پيام

دوشنبه|ا|17|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 279]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن