واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تركيب مجلس كويت امروز مشخص مي شود
كويت – شهروندان كويتي روز پنجشنبه پاي صندوق هاي راي حاضر شدند تا براي چهارمين بار متوالي طي شش سال اخير با فرستادن نمايندگان خود به مجلس، تركيب آينده پارلمان اين كشور را مشخص كنند.
به گزارش ايرنا، انتخابات كويت كه امروز راس ساعت هشت به وقت محلي (هشت و نيم به وقت تهران) در پنج حوزه انتخاباتي آغاز شده قرار است تا ساعت هشت بعد از ظهر ادامه يابد.
در اين كشور حدود 400 هزار نفر واجد شرايط راي دادن هستند كه حدود 54 درصد آنان را زنان تشكيل مي دهند.
كويت به لحاظ تجربه پارلماني نسبت به ديگر كشورهاي شواري همكاري خليج فارس شرايط خاصي دارد و سابقه پارلماني آن به سال 1962 ميلادي بر مي گردد.
از سوي ديگر زنان كويت از سال 2006 از حق راي برخوردار شده اند و اين چهارمين باري است كه در انتخابات پارلماني شركت مي كنند.
در انتخابات قبلي مجلس در سال 2009 زنان براي نخستين بار چهار كرسي از 50 كرسي پارلمان را به خود اختصاص دادند.
برگزاري انتخابات زود هنگام مجلس در حالي است كه اخيرا در پي بالاگرفتن فشار مخالفان عليه دولت و متهم شدن شماري از نمايندگان هوادار شيخ ناصر المحمد الصباح نخست وزير سابق، وي ناگزير به استعفا شد.
از سوي ديگر به دنبال ادامه فشار مخالفان و درخواست آنان براي انحلال پارلمان، شيخ صباح الاحمد الجابر الصباح امير كويت پارلمان را نيز منحل كرد.
اين در حالي است كه طي كمتر از شش سال زمامداري شيخ ناصر المحمد از سال 2006، هفت بار دولت استعفا كرد و چهار بار نيز مجلس منحل شد.
با اينكه نمايندگان مجلس طبق قانون براي يك دوره چهارساله انتخاب مي شوند ولي در اين سال ها به دليل تشديد اختلافات ميان قواي مقننه و مجريه همواره عمر كابينه و مجلس كوتاه و در مواردي به چند ماه كاهش يافت.
مخالفان عمدتا اسلام گراي سلفي اميدوارند با كسب كرسي هاي بيشتر نسبت به مجالس قبلي بتوانند از اين طريق كنترل بيشتري روي دولت داشته و نظرات و برنامه هاي خود را از اين طريق پيش ببرند.
مخالفان طي سال هاي اخير همواره دولت شيخ ناصر المحمد را به بي كفايتي در اداره كشور و فساد مالي و سياسي متهم كرده و خواستار بركناري وي، كاهش اختيارات خاندان حاكم، اصلاحات قانون اساسي ودر مواردي ايجاد حكومت مشروطه شده بودند.
از سوي ديگر در جريان رقابت هاي انتخاباتي اخيرا تنش هاي فرقه اي و قبيله اي بالا گرفت و نامزدها و هواداران آنان رقبا را آماج اتهام هاي خود كرده و اين شرايط در مواردي به درگيري نيز انجاميد.
در همين راستا دوشنبه شب در پي اظهارات "محمد الجويهل" نامزد انتخابات مجلس عليه قبيله "المطير" يكي از بزرگترين قبايل اين كشور شماري از افراد قبيله ياد شده در اعتراض به اين اظهارات مقر انتخاباتي وي را به آتش كشيدند.
از سوي ديگر سه شنبه شب نيز شماري از افراد در اعتراض به اظهارات "نبيل فضل" ديگر نامزد انتخاباتي مجلس در گفت و گو با شبكه تلويزيون خصوصي "الوطن" و تجمع در برابر ساختمان با نيروهاي پليس درگير شدند كه نهايتا به مجروج شدن تعدادي از طرفين انجاميد.
اين گونه مسائل باعث تشديد رقابت براي ورود به مجلس شده و در همين راستا هواداران نامزدها حتي در روز انتخابات بيرون مراكز راي گيري براي نامزدهاي خود به طور جدي تبليع و تلاش مي كنند.
انتخابات در حالي جريان دارد كه سطح مطالبات نسبت به انتخابات گذشته متنوع و افزايش يافته و جوانان به عنوان قشر تاثير گذار جامعه خواهان انجام اصلاحات جدي و ايفاي نقش موثر در اداره كشور مي باشند.
با اين حال بسياري از شهروندان كويتي كه تنش ها و اختلافات سال هاي اخير را مانعي در برابر توسعه كشور مي دانند، اميدوارند با توجه به شرايط خاص جامعه كويت و تحولات منطقه اي و بين المللي، انتخابات فعلي نهايتا به وحدت و انسجام ملي و استحكام جبهه داخلي بيانجامد.
حدود 30 ناظر خارجي عمدتا عرب و 300 ناظرمحلي روند انتخابات كويت را از زير نظر دارند و از سوي ديگر دهها خبرنگار و عكاس خارجي انتخابات اين كشور را پوشش مي دهند.
**خاورم**340**1369**
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30795225
پنجشنبه|ا|13|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 292]