واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: وزيرعلوم: اقتدار علمي جمهوري اسلامي ايران به اقتدار ملي تبديل شده است
تهران / واحد مركزي خبر / مكتوب 1387/11/15
وزير علوم ، تحقيقات و فناوري گفت: امروز اقتدار علمي جمهوري اسلامي ايران به اقتدار ملي تبديل شده است.
به گزارش خبرنگار ما ، محمد مهدي زاهدي در مراسم بيست و دومين جشنواره بين المللي خوارزمي كه با حضور رئيس جمهور در سالن اجلاس سران كشورهاي اسلامي در حال برگزاري است افزود : امروز نقش جمهوري اسلامي ايران در جهان تأثيرگذار و در عرصه تحولات مختلف بين المللي به خوبي روشن است.
وي در ادامه با اشاره به تأكيدات مقام معظم رهبري در ابلاغ سياست هاي كلي برنامه پنجم توسعه مبني برتوجه ويژه به امور علمي و فناوري افزود : دولت نهم بر اجرايي كردن منويات معظم له اهتمام مي ورزد.
زاهدي با اشاره به موفقيت هاي دانشمندان كشورمان در بحث فناوري هاي پيشرفته مانند هوا و فضا گفت:پرتاب موفقيت آميز ماهواره بر سفير 2 و قرار گرفتن آن در مدار، نقطه عطفي براي موفقيت هاي بيشتر در اين عرصه است.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري در ادامه با اشاره به موفقيت هاي دولت نهم در عرصه هاي علمي گفت: سهم اعتبارات پژوهش در سال 57 حدود 28 صدم درصد از توليد ناخالص ملي بود كه اين رقم در سال 83 به 67 صدم درصد رسيد و امسال اميدواريم اين رقم به يك و 1 دهم درصد برسد.
زاهدي تصريح كرد: بودجه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در بخش هزينه ها در سال 83 ، 480 ميليارد تومان بود كه اين رقم براي سال آينده به هزار و 450 ميليارد تومان رسيده است.
وي گفت: در بحث بودجه سال آينده مقرر شد شركت هاي دولتي و سازمان هاي مختلف بر اساس ماده 160 قانون برنامه حدود 2 درصد از بودجه خود را به امر پژوهش اختصاص دهند.
وزير علوم با اشاره به موفقيت هاي دولت نهم در پيوند صنعت و دانشگاه افزود : در سال 83 حدود 75 ميليارد تومان در اين بخش قرارداد امضا شده بود كه پيش بيني مي شود اين رقم تا پايان امسال به بيش از 500 ميليارد تومان برسد.
زاهدي با بيان اينكه قبل از پيروزي انقلاب اسلامي به عرصه فناوري در كشور توجه نمي شدگفت: بعد از پيروزي انقلاب اسلامي تا سال 83 ، سيزده پايگاه فناوري در كشور ايجاد شد كه اين رقم هم اكنون به 22 پايگاه فناوري رسيده است.
وي افزود : تعداد واحدهاي فناوري در مراكز رشد در سال 83 حدود 575 واحد بود كه اين تعداد نيز هم اكنون به 1500 واحد رسيده است.
زاهدي تعداد دانشمنداني را كه در اين مراكز مشغول به كار هستند تا سال 83 حدود 2 هزار و 717 نفر برشمرد و گفت: اين تعداد نيز هم اكنون به بيش از 12 هزار نفر رسيده است.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري در ادامه همچنين با بيان اينكه آماري از بخش اختراعات در پيش از انقلاب در دست نداريم افزود: پس از انقلاب با جهش خوبي كه در اين زمينه داشتيم تا پايان سال 83 بيش از 4 هزار و 800 اختراع در كشور به ثبت رسيد كه اين تعداد هم اكنون به بيش از 20 هزار اختراع رسيده است.
وي گفت : جمهوري اسلامي ايران در سال 2008 ميلادي بيش از 13 هزار و 500مقاله در پايگاه علمي ISI به ثبت رسانده كه اين رقم در مقايسه با سال قبل از آن با 50 درصد رشد بالاترين نرخ رشد جهاني بوده است.
وزير علوم تحقيقات و فناوري همچنين گفت : در پايگاه استنادي جهان اسلام( ISE ) كه از افتخارات جمهوري اسلامي ايران و دولت نهم است پيش بيني مي شود امسال حداقل 10 هزار مقاله در اين پايگاه ثبت شود.
وي پيش بيني كرد در سال آينده جمهوري اسلامي ايران با ارائه 26 هزار مستندات علمي در قالب مقالات به مقام نخست منطقه دست پيدا كند.
وزير علوم گفت : تعداد انجمن هاي علمي دانشجويي در سال 83 ، ششصد و چهل انجمن بود كه اين ميزان هم اكنون به بيش از دو هزار و 200 انجمن رسيده است.
زاهدي همچنين افزود : تعداد مراكز تحقيقات در وزارت علوم تا سال 57 ، هشتاد و شش مركز بود كه اين رقم در سال 83 و 87 به ترتيب به 195 و 500 مركز ارتقا يافت.
وزير علوم تحقيقات و فناوري تعداد اعضاي هيئت هاي علمي را در پيش از پيروزي انقلاب اسلامي حدود 5 هزار نفر برشمرد و گفت : پس از پيروزي انقلاب اسلامي و با گسترش آموزش عالي و بويژه مراكز آموزش غيردولتي در سال 83 و 87 به ترتيب به حدود 40 هزار و بيش از 57 هزار نفر رسيد.
تصوير دارد .
سه|ا|شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]