تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام کاظم (ع):از شوخی (بی مورد) بپرهیز، زیرا که شوخی نور ایمان تو را می برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827717933




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ضريب خودكفايي غذايي كشور از مرز 93 درصد گذشت


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: ضريب خودكفايي غذايي كشور از مرز 93 درصد گذشت
توليد محصولات كشاورزي در ايران در حدود سه دهه اخير شتاب گرفت و از حدود 25ميليون در سال 1357 به بيش از 103 ميليون تن در سال 86 رسيد. به اين ترتيب ضريب خودكفايي غذايي در ايران از مرز 93 درصد گذشت.

" محمدرضا اسكندري" روز سه شنبه در گفت و گو با ايرنا به مناسبت سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي ،با بيان آنكه در جهان امروز دو مقوله به هم پيوسته كشاورزي و امنيت غذايي از جايگاه و نقش تعيين كننده ‌تري در زندگي ملت‌ها برخوردار شده اند، گفت: رشد فزاينده جمعيت انساني از يك سو و محدوديت شديد منابع آب شيرين و قابل استحصال از سوي ديگر باعث شده است، تلاش كشورها براي افزايش توليد محصولات كشاورزي از طريق افزايش بهره ‌وري و حداكثر بهره‌گيري از منابع آب و خاك از شتاب خيره كننده‌ اي برخوردار شود.

** در آينده ملاك اقتدار كشورها ، توليد محصولات كشاورزي خواهد بود

اين مقام مسئول تصريح كرد: اهميت اين موضوع به حدي است كه كارشناسان جهاني و مجامع شناخته شده بين ‌المللي از جمله سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد (فائو) با صراحت اعلام كرده‌اند كه در سال‌هاي آينده ميزان اقتدار و امنيت پايدار كشورها نه براساس زرادخانه ‌هاي تسليحاتي و اتمي ، بلكه با اتكا بر انبارهاي مواد غذايي و محصولات كشاورزي سنجيده خواهد شد.

به گفته اسكندري، اين موضوع در مورد كشوري مانند ايران كه در كمربند مناطق خشك و نيمه‌ خشك كره زمين قرار دارد و متوسط بارندگي در آن كمتر از يك سوم ميانگين جهاني و ميانگين تبخير آب در آن سه برابر متوسط جهاني است، از اهميت مضاعفي برخوردار مي باشد.

وزير جهادكشاورزي در ادامه اظهار داشت:كشور ما از نظر وسعت اراضي قابل كشت در ميان 20 كشور نخست جهان قرار دارد و يكي از پنج كشور بزرگ جهان است كه به طور كامل از شرايط آب و هوايي چهار اقليم برخوردار مي باشد.

وي افزود: براي درك اهميت اين موضوع، بايد به اين نكته مهم اشاره شود كه در سرزمين زرخيز ايران تاكنون بيش از هشت هزار ژرم پلاسم مختلف گياهي مورد شناسايي قرار گرفته‌اند كه نزديك به سه هزار مورد از آنها انحصاري ايران زمين است و در ديگر نقاط جهان ديده نشده‌اند.

** جهاد براي كشاورزي طرح ابتكاري بنيانگذار جمهوري اسلامي

اسكندري از جهاد براي كشاورزي به عنوان طرح ابتكاري بنيانگذار جمهوري اسلامي نام برد و گفت: نظام جمهوري اسلامي ايران با درك صحيح از موقعيت جغرافيايي كشور و ظرفيت‌هاي بالاي كشاورزي آن و با تكيه بر رهنمودهاي سرنوشت‌ ساز معمار بزرگ انقلاب اسلامي، امام خميني (ره) مبني بر اينكه براي كشوري كه داعيه استقلال و سرفرازي دارد، زيبنده نيست كه مايحتاج غذايي خود را از بيگانگان طلب كند،در همان نخستين سال‌هاي پس از پيروزي انقلاب به سوي نجات كشاورزي از برخي عقب‌ ماندگي‌هاي تاريخي و ويراني‌هايي كه توسط رژيم گذشته در مناطق روستايي به عنوان قطب‌هاي توليد محصولات كشاورزي به بار آمده بود، حركت كرد.

به گفته اسكندري، فرمان تاريخي امام خميني (ره) در تشكيل نهاد انقلابي جهادسازندگي در 27 خردادماه 1359 يكي از گام‌هاي اساسي در جهت تحقق اين حركت آرماني بود و پس از آن بود كه جوانان مسلمان و انقلابي به صورت موج‌هاي خروشان به سوي روستاها حركت كردند تا به روستاييان در توليد هرچه بيشتر محصولات كشاورزي و تأمين نيازهاي اساسي آنان براي رشد و شكوفايي و جلوگيري از مهاجرت روستاييان به سوي شهرهاي بزرگ كمك كنند.

**‌خودكفايي در توليد محصولات كشاورزي

وزير جهاد كشاورزي اظهار داشت: گرچه جنگ تحميلي و تحميل هزينه‌هاي سنگين آن بر ايران مانع از سرمايه‌ گذاري كافي در بخش كشاورزي شد ، اما اراده نظام جمهوري اسلامي بر آن قرار گرفته بود كه خودكفايي در توليد محصولات كشاورزي بويژه برخي محصولات راهبردي كه در تأمين امنيت ملي و ارتقاي جايگاه بين‌المللي ايران نقش اساسي داشتند، با جديت مورد پيگيري قرار گيرد.

اسكندري با بيان آنكه اين حركت در سال زراعي 83 - 1382 با خودكفايي در توليد گندم به يك نقطه عطف رسيد، افزود: رشد شتابان در بخش كشاورزي در سال‌هاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي به جايي رسيد كه در سال 1387 بيش از 23 درصد اشتغال، 8/13 درصد توليد ناخالص ملي و بيش از 20 درصد صادرات غيرنفتي كشور از طريق اين بخش تأمين شد.

** توسعه زير ساخت ها از اولويت هاي بخش كشاورزي است

اسكندري خاطرنشان كرد: دستاوردهاي ايران در عرصه كشاورزي تنها به افزايش توليد در زير بخش‌هاي توليدات گياهي، دامي و شيلات محدود نمي‌شود ، بلكه توسعه زيرساخت‌ها، علم محوركردن فعاليت‌ها و افزايش صادرات محصولات كشاورزي در سال‌هاي اخير از اولويت‌هاي اصلي در بخش كشاورزي بوده است.

وزير جهاد كشاورزي تصريح كرد: در اين ميان تدوين و اجراي طرح بزرگ هوشمند‌سازي كشاورزي از اقدام هاي مهم زيربنايي براي رسيدن به يك رشد همه‌ جانبه و پايدار در عرصه كشاورزي محسوب مي‌شود و براساس اين طرح، تمام برنامه‌ ريزي‌ها و فعاليت‌هاي اجرايي در بخش كشاورزي در يك چارچوب كاملاً مشخص و تعريف شده و با در نظر گرفتن اطلاعات دقيق و كاملاً به روز انجام مي‌گيرد و از بروز هرگونه مشكلات پيش‌ بيني نشده از جمله نوسان هاي شديد در توليد محصولات كشاورزي و نابساماني در توزيع نهاده‌ها بخصوص كود و بذر جلوگيري خواهد شد.

** طرح هوشمند سازي كشاورزي

اسكندري افزود: با اجرايي شدن طرح هوشمندسازي كشاورزي كه در آن تدوين نقشه ‌هاي دقيق هوايي و ماهواره ‌اي از اراضي زراعي و باغي و تهيه آمارهاي به روز از تعدد بهره‌ برداران و ميزان توليد هر يك از محصولات كشاورزي مورد پيش‌ بيني قرار گرفته است، اين امكان فراهم خواهد شد كه سرمايه ‌گذاري‌هاي مالي و فني در بخش كشاورزي با دقت بسيار بيشتري انجام گيرد و ميزان بازدهي اين سرمايه‌ گذاري ‌ها نيز با دقت مورد ارزيابي قرار گيرد.

** رشد فعاليت ها در بخش كشاورزي به 7/6 درصد رسيد

اسكندري سپس اظهار داشت: خوشبختانه رشد فعاليت‌ها در بخش كشاورزي در سال‌هاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي از روند فزاينده برخوردار بوده است .به طوري كه ميزان رشد ارزش افزوده بخش كشاورزي در سه سال نخست برنامه پنج ‌ساله چهارم (يعني در سال‌هاي 1384 تا 1386) به طور متوسط 7/6 درصد به ثبت رسيد و اين رقم 2/0 درصد بيشتر از حد آرمان پيش‌ بيني شده در سند برنامه بود.

** بيش از سه ميليارد و 700 ميليون دلار محصولات كشاورزي ايران صادر شد

وزير جهاد كشاورزي گفت: اكنون با افتخار مي‌توانيم بگوييم كه ايران نه تنها ديگر به محصولاتي چون پنير دانماركي، مرغ فرانسوي، گوشت قرمز برزيلي، گندم آمريكايي و جو استراليايي وابسته نيست ،‌بلكه در تمامي اين محصولات به مرز صادرات رسيده است و فرآورده‌هاي كشاورزي ايران در اقصي نقاط جهان به مردم ديگر كشورها عرضه مي‌شوند.

در اين خصوص، بايد يادآور شد كه تنها در سال 1386 بيش از سه ميليارد و 700 ميليون دلار از محصولات كشاورزي ايران به صورت‌هاي خام و فرآوري شده به حداقل 85 كشور جهان صادر شد و پيش‌بيني مي‌شود اين رقم در سال‌هاي آينده افزايش بسيار بيشتري داشته باشد.

** اقتصادي كردن فعاليت ها ، الزامي براي پويايي بخش كشاورزي

اسكندري با اشاره به برنامه ريزي هاي گسترده وزارت جهادكشاورزي براي اقتصادي كردن فعاليت‌ها افزود: اجراي طرح‌هايي چون راه ‌اندازي شركت‌هاي خدمات مشاوره فني مهندسي كشاورزي توسط بخش خصوصي، توسعه بيمه محصولات كشاورزي،ساخت مراكز توليد در قالب سايت‌هاي بزرگ گلخانه‌اي،دامداري و شيلات با هدف واگذاري به فارغ‌ التحصيلان اين بخش به صورت اجاره به شرط تمليك،حمايت ويژه از كشاورزان پيشرو و نخبه، عملياتي كردن نظام صنفي فعاليت هاي كشاورزي و... در اين بخش از جمله اين برنامه ها محسوب مي شود.

** توسعه صنايع تبديلي - تكميلي در بخش كشاورزي

اسكندري با اين وجود، توسعه بخش كشاورزي بدون ساماندهي زنجيره توليد تا مصرف را در جهان كنوني ناممكن خواند و گفت: وزارت جهاد كشاورزي در اين راستا برنامه ريزي هاي ويژه اي را براي توسعه صنايع تبديلي- تكميلي ،خريد توافقي و تضميني محصولات كشاورزي و بخصوص باز مهندسي تشكل هاي مردمي در بخش كشاورزي تدارك ديده است.

به گفته وي،اين برنامه ريزي ها در نهايت باعث افزايش چشمگير مشاركت‌هاي مردمي در توسعه بخش كشاورزي خواهد شد و اين امكان را براي وزارت جهادكشاورزي فراهم خواهد كرد كه بيش از پيش به رسالت اصلي خود در سياستگذاري ها و برنامه ريزي هاي راهبردي و همچنين هيات فني و كارشناسي فعاليت هاي كشاورزي بپردازد.

** توليد محصولات كشاورزي ،‌امنيت غذايي را افزايش مي دهد

وزيرجهادكشاورزي گفت: به طور كلي افزايش توليد محصولات كشاورزي از عوامل مهم تأمين و بهبود امنيت غذايي است و خوشبختانه با اقدامات انجام شده به مرحله خود كفايي در بخش كشاورزي و رهايي از وابستگي نزديك شده ايم.

اسنكندري ادامه داد : پس از پيروزي انقلاب با هدف‌هاي اصولي مانند بالابردن سطح توليد محصولات كشاورزي، افزايش سهم توليد داخلي در كل مصرف مواد غذايي،نيل به خودكفايي نسبي درمورد محصولات اساسي كشاورزي،توسعه زيربناهاي توليدي و استفاده بهينه از منابع و ذخاير، بهره ‌برداري اصولي ازمنابع طبيعي تجديدشونده و... ،گام‌هاي موثري در راه رشد اين بخش بر داشته شده است.

وي تاكيد كرد: امروز آثار اينگونه اقدام ها در روند توسعه بخش كشاورزي مشهود است. به طوري كه در زمان حاضر بيش از يك چهارم توليد ناخالص داخلي، يك‌ چهارم اشتغال و... ، در اين بخش تأمين مي‌شود و اين بخش به رغم چندين دهه سياست صنعتي و تقويت ساير بخش‌هاي اقتصادي، همچنان با قدرت به حيات خود ادامه داده است.

** روند رشد بخش كشاورزي در برنامه هاي توسعه

سكندري در ادامه گفت: توليد سرانه بخش كشاورزي (نسبت ارزش افزوده بخش به كل جمعيت كشور) از حدود 2/47 هزار ريال در سال 1356 به 4/50 هزار ريال در نخستين سال برنامه اول و 2/58 هزار ريال در پايان اين برنامه افزايش پيدا كرد.

به گفته وي، در برنامه دوم توسعه يعني در سال‌هاي 78 - 1374 بررسي عملكرد شاخص‌هاي مهم اقتصادي نشان مي‌دهد كه توليد ناخالص داخلي كشور از رقم 13 تريليون و 280 ميليارد ريال به رقم 15 تريليون و 445 ميليارد ريال افزايش يافت و به عبارتي متوسط رشد سالانه توليد ناخالص داخلي در اين مقطع 8/3 درصد بود.

اسكندري در ادامه تصريح كرد : به اين ترتيب ارزش افزوده بخش كشاورزي با رشد مداوم از رقم سه تريليون و 5/605 ميليارد ريال در سال 1373 به رقم چهار تريليون و 6/333 ميليارد ريال در سال 1377 افزايش يافت.

وزير جهادكشاورزي سپس سهم اين بخش در توليد ناخالص داخلي را در برنامه دوم حدود 27 درصد اعلام كرد.

وي اظهار داشت: در طول برنامه دوم، توليد سرانه بخش كشاورزي نسبت به كل جمعيت كشور از رقم 62 هزار ريال به 70 هزار ريال (درسال 1377) با متوسط رشد سالانه سه درصد افزايش يافت.

اسكندري سپس گفت: در برنامه سوم توسعه كه در سال هاي 1383 - 1379 به اجرا در امد ،بخش كشاورزي از رشدي معادل 2/2 درصد و سهمي معادل 7/13 درصد از توليد ناخالص داخلي برخوردار بود و به اين ترتيب 3/0 درصد از 8/4 درصد رشد اقتصادي سال 1383 توسط اين بخش تأمين شد.

اسكندري متوسط رشد سالانه اين بخش را در برنامه سوم 3/4 درصد عنوان كرد و افزود: بخش كشاورزي با توجه به ميانگين سهم آن در توليد ناخالص داخلي و رشد ارزش افزوده آن در اين برنامه حدود 6/0 درصد از 4/5 درصد متوسط رشد سالانه اقتصاد كشور را در اختيار داشت.

اسكندري در ادامه اظهار داشت: در سال نخست برنامه چهارم توسعه (1384) توليد ناخالص داخلي (به قيمت‌هاي ثابت 1376 ) به حدود 419 تريليون و 705 ميليارد ريال رسيد و در اين سال نرخ رشد اقتصادي از 8/4 درصد در سال 1383 به 4/5 درصد افزايش يافت و رشد اقتصادي كشور بدون نفت شش درصد بود كه در اين بخش كشاورزي، ساختمان و خدمات در مقايسه با سال قبل سهم بسزايي داشتند.

وزير جهاد كشاورزي گفت: در سال مذكور ارزش افزوده ايجاد شده در گروه‌هاي صنايع و معادن، كشاورزي و خدمات به ترتيب 7/6، 1/7 و 6/5 درصد و گروه نفت با 6/0 درصد رشد همراه بود.

اسكندري تصريح كرد: براساس آمار منتشره از سوي بانك مركزي ارزش افزوده بخش كشاورزي در سال 1384 به 53 تريليون و 381 ميليارد ريال (به قيمت‌هاي ثابت 1376) رسيد كه نسبت به سال قبل از آن رشد 1/7 درصد را نشان داد و سهم اين بخش از توليد ناخالص داخلي برابر 9/13 درصد بود.

** رشد توليد زير بخش هاي كشاورزي در 30 سال اخير

وزير جهاد كشاورزي سپس درخصوص رشد توليد زيربخش هاي مختلف كشاورزي در 30 سال گذشته، گفت: خودكفايي در توليد محصولات اساسي زراعي همواره يكي از جهت‌گيري‌هاي اصلي توسعه بخش كشاورزي در راستاي ارتقاي امنيت غذايي كشور بوده است.

به گفته اسكندري، توليد محصولات زراعي در سال‌هاي اخير با وجود كاهش سطح زيركشت بعضي محصولات، داراي عملكردي با روند افزايشي بوده و اگرچه به دليل بروز خشكسالي‌ هاي متمادي طي چند سال اخير توليدات زراعي دستخوش تغييرات زيادي شده است ،‌اما وزارت جهادكشاورزي در زمينه افزايش توليد و بازده محصولات اساسي كشاورزي طرح‌هاي مختلفي را به طور مستمر و گسترده اجرا كرده كه اجراي طرح هاي محوري گندم، برنج و همچنين طرح خودكفايي گندم در سال‌هاي اخير از جمله پروژه هاي اساسي بودند.

اسكندري افزود: طي 30 سال گذشته مجموع توليدات زراعي كشور از رقم 19 ميليون و 500 هزارتن در سال 1356 به 73 ميليون و 221 هزار تن در سال 1386 رسيد كه بيانگر رشد سالانه 5/4 درصدي است.

** ايران در آينده نه چندان دور به صادر كننده مهم محصولات باغي تبديل خواهد شد

وزير جهاد كشاورزي سپس اظهار داشت: ايران با داشتن تنوع اقليمي قابل ملاحظه بستر توليد طيف وسيعي از محصولات باغي گرمسيري، نيمه گرمسيري و سردسيري است و امكانات و توانايي‌هاي بالقوه جهت توسعه كمي و كيفي محصولات باغي به همراه بستر سازي‌هاي مناسبي كه در اين راستا پيش‌بيني شده است، ايران را در آينده نه چندان دور به عنوان يكي از صادركنندگان مهم محصولات باغي و فرآورده‌هاي آن در خاورميانه تبديل خواهد كرد.

اسكندري گفت: براساس ارقام موجود با وجود بروز خشكسالي در بيشتر مناطق كشور، سطح زيركشت باغ‌ها همواره سير صعودي نشان داده و توليد و عملكرد در واحد نيز افزايش داشته است .اين در حالي است كه با اجراي طرح‌هاي مختلف در جهت توسعه و اصلاح باغ‌هاي موجود، گام موثري در زمينه توسعه كشاورزي برداشته شده است. به طوري كه با به زيركشت در آوردن سطح وسيعي از اراضي مستعد كشور براي توليد زيتون و انجام اقدام هاي بهبود زراعي و به نژادي اين محصول ،‌سطح زيركشت آن از 4800 هكتار در سال 1356 به حدودي 130 هزار هكتار در سال 1386 رسيد.

اسكندري ساير فعاليت‌هاي چشمگير در حوزه باغباني را افزايش سطح زيركشت پسته و اصلاح و بهبود وضعيت باغ‌هاي درجه 2 و سه اين محصول به منظور ساماندهي باغ‌هاي موجود و افزايش صادرات آن ، عنوان كرد.

** ايران در زير بخش توليد دام و طيور به سمت خودكفايي گام برمي دارد

وزير جهاد كشاورزي درخصوص فعاليت هاي صورت گرفته در زير بخش دام و طيور، گفت: وزارت جهادكشاورزي در زمينه توليدات دام وطيور با بهره ‌گيري از ظرفيت‌هاي موجود در بخش زراعت و مرتع براي رسيدن به خودكفايي كشور گام بر مي‌دارد.

اسكندري اظهار داشت: اين زيربخش با دارا بودن طيف وسيعي از توليدات كه در رديف اصلي‌ ترين فرآورده‌هاي غذايي مورد نياز است، اهميت و جايگاه ويژه‌اي داشته و محصولات دامي با تلاش پيوسته دامداري‌هاي صنعتي، عشايري و روستايي توليد مي‌شود و بخش اعظم توليد مرغ و تخم‌ مرغ را نيز مرغداري‌هاي صنعتي تأمين مي‌كنند.

اسكندري تصريح كرد: بر پايه سياستگذاري‌هاي انجام شده ، براي رسيدن به خودكفايي در اين بخش از يك سو با افزايش كشت محصولات مختلف مورد استفاده در خوراك دام و طيور و از سوي ديگر با جذب سرمايه براي احداث دامداري و مرغداري‌هاي صنعتي، زمينه‌هاي رشد توليدات دامي در كشور مهيا شده است. طوري كه در بخش طيور گوشتي و تخم‌گذار تمامي نهاده‌هاي مورد نياز و بخش‌هاي هرم توليد در داخل كشور بوجود آمده و در بخش دام نيز به افزايش قابل توجهي در توليد گوشت قرمز ،‌دست يافته‌ايم.

** ايران در زمينه صادرات فراورده هاي شيلاتي فعاليت مي كند

وي يكي از زمينه‌هاي مهم فعاليت جهادكشاورزي را براي تأمين نيازهاي اساسي تغذيه مردم، پرورش و صيد آبزيان عنوان كرد و افزود: با توجه به تنوع ذخاير ژنتيكي آبزيان، شرايط خوب اقليمي و ...، حجم توليدات اين زيربخش در سال‌هاي گذشته از رشد قابل توجهي برخوردار بوده است.

به گفته اسكندري ، باتوجه به سرمايه ‌گذاري ‌هاي انجام شده ، در زمينه‌ افزايش بازده توليد در واحد سطح، ارتقاي درآمد توليدكنندگان،جذب سرمايه و ايجاد اشتغال در زيربخش شيلات فعاليت‌ هاي مناسبي صورت گرفته است .طوري كه علاوه بر تأمين نياز داخلي، در زمينه صادرات فرآورده‌هاي شيلات از جمله خاويار، خرچنگ، ميگو، ماهي‌هاي زينتي زنده، ماهي‌ هاي پهن و...، گام‌هاي مهمي برداشته شده است.

**‌ توليد آبزيان در ايران بيش از 10 برابر شده است

وزير جهاد كشاورزي در ادامه افزود : براساس ارقام موجود ميزان توليد آبزيان در ايران از 50 هزار تن در سال 1356 به رقم 563 هزارتن در سال 1386 رسيد كه اين رشد نه تنها از راه افزايش ظرفيت ناوگان‌هاي صيادي ، بلكه با افزايش ميزان توليد آبزيان پرورشي حاصل شده است.

**بيش از سه هزار مركزخدمات كشاورزي در كشور ايجاد شد

وزير جهادكشاورزي اعلام كرد: براي كمك به پيشبرد طرح‌هاي مربوط به بهداشت دام و طيور در كشور در سال‌هاي اخير بيش از 3000 آزمايشگاه و كلينيك و مركز خدمات كشاورزي توسط بخش خصوصي در سراسر كشور ايجاد شده است.

اسكندري در ادامه گفت وگويش با خبرنگار اقتصادي ايرنا افزود: همچنين پيش بيني مي شود با اجراي برخي طرح هاي زيربنايي مانند تجهيز و نوسازي اراضي كشاورزي، توسعه سامانه هاي آبياري تحت فشار، لايروبي قنات ها و آب بندان ها و نوين سازي شبكه‌ هاي آبياري و افزايش بازده مصرف آب در بخش كشاورزي و همچنين توسعه مكانيزاسيون و تسريع در انتقال دانش فني به مزارع ، گام هاي بلندي جهت فاصله گرفتن از كشاورزي سنتي و رسيدن به كشاورزي نوين و داراي بازده اقتصادي برداشته شود.

** توليد محصولات كشاورزي از رشد پايدار برخوردار است

وزير جهاد كشاورزي تصريح كرد:برنامه ريزي هاي يادشده، باعث شده كه توليد محصولات كشاورزي در ايران از رشدي پايدار و روز افزون برخوردار شود و اكنون با افتخار بايد گفت كه توليد محصولات زراعي ايران هم اكنون به 76 ميليون تن، محصولات دامي به 8/11 ميليون تن و توليد ماهي و ميگوي كشور به 675 هزار تن رسيده است.

همچنين توليدات باغي نيز با عبور از مرز 5/16 ميليون تن به يك ركورد بي سابقه رسيده ،‌به طوري كه ايران را در رديف هشت كشور بزرگ توليد كننده ميوه در جهان قرار داده است.

اسكندري افزود: ايران كماكان 95 درصد زعفران و 99 درصد زرشك و بيش از نيمي از پسته جهان را توليد مي‌كند و از جايگاه جهاني بسيار بالا در توليد ميوه هايي چون سيب، انگور، مركبات و گردو برخوردار است . ضمن آنكه توليد انواع سبزي و صيفي نيز در طول هشت سال گذشته با بيش از دو برابر افزايش به 22 ميليون تن رسيده است كه بخشي از آن به ديگر كشورها از جمله كشورهاي همسايه صادر مي شود.

** توسعه كشاورزي بدون بسط فعاليت هاي تحقيقاتي ميسر نيست

اسكندري اظهار داشت: بدون ترديد تحقق دستاوردهاي وزارت جهاد كشاورزي در عرصه توليد محصولات كشاورزي بدون توسعه فعاليت‌ها در موسسه هاي تحقيقاتي،ترويج و آموزش ميسر نيست و در سايه فعاليت‌هاي جهادي اين مؤسسه ها دستاوردهاي تسطيح ليزري اراضي كشاورزي، توليد بذرهاي مقاوم به خشكي و شوري با استفاده از انرژي هسته اي، افزايش عمر انبارداري محصولات كشاورزي با استفاده از پرتو افشاني هاي اتمي، تبديل صدها كيلومتر از به مزارع پرورش آبزيان، شناسايي شش ميليون هكتار از اراضي شيبدار براي توسعه باغ هاي ديم و آبي، توليد ماهيان خاوياري پرورشي و ... حاصل شده است.

وي افزود:آبخيزداري و توزيع منابع آب،توليد انواع داروهاي گياهي براي درمان برخي بيماري هاي صعب العلاج از جمله ايدز و انواع سرطان‌ها و هپاتيت،توليد قند رژيمي از آب پنير ضايعاتي كارخانه هاي توليد كننده مواد لبني، توليد چوب MDF از شاخه هاي هرس شده نخل و ساقه هاي باگاس نيشكر و توانمندي‌هاي يكسان و مقاوم به انواع بيماري‌ها با بكارگيري تكنولوژي كشت بافت و توليد بذر سيب زميني به روش آزمايشگاهي موسوم به ميني‌ تيوبر و ...از جمله دستاوردهاي تحقيقاتي اين بخش است.

وزير جهاد كشاورزي در ادامه با اشاره به دستاوردهاي وزارت جهاد كشاورزي در عرصه بهداشت دام و طيور و مقابله با انواع آفات گياهي و دامي و بيماري‌هاي مشترك بين انسان و دام، گفت: در سايه تلاش‌هاي علمي و اجرايي سازمان دامپزشكي كشور كه تحت پوشش وزارت جهاد كشاورزي است، فعاليت بهداشت و سلامت دام در ايران به عنوان يك الگو در بين كشورهاي منطقه مطرح است.

** استفاده از شيوه هاي نوين مبارزه با آفات گياهي

وزيرجهاد كشاورزي گفت:درعرصه مبارزه با آفات گياهي نيز با بكارگيري شيوه هاي نوين مبارزه تلفيقي با اين آفات ضمن كاهش 60 درصدي مصرف سم گام هاي مؤثري در جهت كاهش تعداد اين آفات برداشته شده و نكته مهم آنكه در سال هاي اخير از محل صرفه جويي يك تريليون و 300 ميليارد ريال در مصرف سموم ضد آفات گياهي بيش از 2500 آزمايشگاه تشخيص بيماري هاي گياهي و خدمات گياهپزشكي در سراسر كشور توسط دانش آموختگان كشاورزي ايجاد شده است.

اسكندري تصريح كرد: اجراي اين طرح علاوه بر كاهش خطرهاي مصرف بي رويه سم در عرصه كشاورزي، باعث توسعه اشتغالزايي و افزايش دسترسي كشاورزان به انواع خدمات علمي و فني شده و به تحقق برنامه هاي وزارت جهاد كشاورزي براي توليد محصولات سالم و عاري از بقاياي سم و كود و موسوم به محصولات ارگانيك كمك مي كند.

** صيانت از بيش از 100 ميليون هكتار جنگل ، مرتع و بيابان

وزير جهاد كشاورزي سپس با بيان آنكه اين وزارتخانه مسئوليت صيانت از بيش از 100 ميليون هكتار از جنگل‌ها و مراتع و بيابان‌هاي ايران را به عنوان يكي از سرمايه هاي بزرگ ملي كشور برعهده دارد، گفت: در اين راستا طرح‌هاي بزرگ و پرهزينه اي چون خروج دام از جنگل‌ ها، ايجاد تعادل در چراي دام‌ها در مراتع و جلوگيري از پيشروي بيابان‌ها از طريق تثبيت شن‌ هاي روان و كاشت درختان و گياهان علوفه اي مقاوم به خشكي و شوري و مهار نزولات آسماني به مورد اجرا گذاشته شده اند و مشاركت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري وزارت جهاد كشاورزي در اجراي طرح هاي بزرگي چون احداث باغ ها در اراضي شيبدار توسط معاونت توليدات گياهي در همين راستا صورت مي‌گيرد.

اسكندري پيش بيني كرد: طي پنج سال آينده حداقل يك ميليون هكتار از اين اراضي به باغ هاي مثمر و غيرمثمر از جمله باغ هاي زيتون، پسته، بادام و انگور تبديل شوند كه اين اقدام علاوه بر افزايش سطح باغ ها، نقش بسزايي در جلوگيري از فرسايش خاك و بروز سيل هاي مخرب در مناطق سيل خير خواهد داشت.

** اجراي 600 طرح بزرگ آبخيزداري در كشور

اسكندري افزود: بعلاوه با اجراي طرح جامع آبخيزداري توسط سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري وزارت جهاد كشاورزي پيش بيني مي شود در سا‌ل هاي آينده حداقل 600 طرح بزرگ آبخيزداري در وسعت ده ها ميليون هكتار در نقاط مختلف كشور با هزينه نزديك به 10 تريليون ريال به مورد اجرا گذاشته شود كه با اجراي اين طرح بزرگ ملي انتظار مي رود هر ساله ميلياردها متر مكعب آب حاصل از بارندگي براي مصارف كشاورزي و آب شرب شهرها در سفرهاي زير زميني ذخيره شود.

وزير جهاد كشاورزي همچنين رسيدگي به امور عشاير و روستاييان رايكي از فعاليت‌هاي كليدي و در عين حال گسترده وزارت جهاد كشاورزي نام برد و گفت: جمعيت هاي عشايري و روستايي به عنوان قطب هاي توليد محصولات كشاورزي تحت پوشش سازمان‌هاي تعاون روستايي و امور عشايري قرار دارند.

** فعاليت شش هزار شركت تعاوني روستايي در بخش كشاورزي

به گفته اسكندري، سازمان مركزي تعاون روستايي با تحت پوشش قرار دادن بيش از شش هزار شركت تعاوني روستايي نقش كليدي را در توزيع نهاده ها و خدمات كشاورزي و خريداري محصولات كشاورزي كشاورزان بر عهده دارد و مراكز تحت پوشش اين سازمان هر ساله ميليون‌ ها تن كود و بذر، نهال و ديگر نهاده هاي كشاورزي را بين بيش از چهار ميليون بهره بردار كشاورزي توزيع و ميليون‌ها تن محصولات كشاورزي توليد شده توسط بهره‌ برداران را به صورت هاي تصميني و توافقي خريداري مي كنند.

اسكندري اظهار داشت: اين سازمان با ايفاي نقش كليدي خود، به عنوان پل ارتباطي بين كشاورزان و وزارت جهاد كشاورزي عمل مي كند و نقش بسيار مؤثري در ساماندهي فعاليت‌هاي كشاورزي در سراسر كشور دارد.

**‌جمعيت عشايري كشور بيش از يك ميليون و 200 هزار نفر است

وزير جهاد كشاورزي در مصاحبه با خبرنگار اقتصادي ايرنا افزود: سازمان امور عشايري نيز با تحت پوشش قرار دادن بيش از يك ميليون و 200 هزار نفر جمعيت عشايري كشور، وظيفه اصلي ساماندهي فعاليت‌هاي اين قشر اصيل و زحمتكش را برعهده دارد و اجراي طرح‌هاي بزرگي چون صيانت از مسيرهاي كوچ عشاير و تأمين شرايط لازم براي اسكان آنان در مناطق ييلاقي و قشلاقي، تأمين نيازهاي اساسي همچون سوخت فسيلي و امكانات بهداشتي براي عشاير از جمله اقدام هاي اساسي ان محسوب مي شود.

به گفته اسكندري، اين سازمان حتي مسئوليت تهيه آب و علوفه يارانه دار و خريداري دام‌هاي مازاد عشاير در شرايط ويژه مانند خشكسالي را با كمك ديگر واحدهاي ذيربط همچون شركت پشتيباني امور دام بر عهده مي گيرد و از اين طريق توانسته است خود را به عنوان يك پشتوانه مستحكم و قابل اتكا براي جمعيت عشاير كه در سراسر ايران زمين پراكنده هستند و بيش از 25 درصد گوشت قرمز كشور را توليد مي كنند، مطرح كند.

** وزارت جهادكشاورزي امكان هدايت كشور را به سوي كشاورزي پايدار دارد

وزير جهاد كشاورزي در پايان با تشريح برخي از شاخص هاي عملكردي و اقتصادي بخش كشاورزي، اظهار داشت: وزارت جهادكشاورزي براساس آمارهاي موجود نشان داده كه در گستره توسعه ملي روندي رو به رشد ايجاد كرده و در واقع با تهيه و تنظيم برنامه‌هاي كوتاه ،ميان و بلندمدت و نيز اعمال سياست‌هاي توسعه، امكان هدايت كشور را به سوي كشاورزي پايدار به عنوان يكي از بخش‌هاي مهم اقتصادي كشور فراهم كرده است.

نظرات كاربران:

سه|ا|شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 317]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن