واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وزير علوم تحقيقات و فن آوري : ايران بالاترين نرخ توليد علم را در جهان دارد
اروميه ـ خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي : وزير علوم تحقيقات و فناوري گفت : جمهوري اسلامي ايران بالاترين توليد نرخ علم در جهان را در سومين سال متوالي براساس تعداد مقالات علمي چاپ شده و مجامع علمي به خود اختصاص داد. دكتر محمد مهدي زاهدي كه به منظور شركت در آيين هاي بهره برداري از طرحهاي دانشگاه اروميه و افتتاح 900 طرح ملي به آذربايجان غربي سفر كرده كه مقر آن در آمريكاست و مقالات علمي را نمايه ISI بود در گفتگو با خبرنگاران افزود : اين عنوان طبق شاخص هاي پايگاه استنادي را از افتخارات دولت نهم خواند و گفت : ISI سازي مي كند اعلام شده است . وي در ادامه راه اندازي پايگاه استنادي مجلات جهان اسلام اين طرح به عنوان يك كار انقلابي و در راستاي چشم انداز 20 ساله كه ايران را به مرجعيت علمي در سطح جهان مي رساند در دستور كار قرار دارد و پيش بيني مي شود تا پايان امسال 10 هزار مقاله در آن منتشر شود . وزير علوم تحقيقات و فناوري همچنين با ارائه آمارهاي مقايسه اي در زمينه پيشرفتهاي علمي كشور اظهار كرد : تعداد مقالات معتبر بين المللي ايران در سال 57 كمتر از 500 مورد بود كه اين رقم تا سال 83 به 3 هزار و 800 مقاله رسيد . دكتر زاهدي افزود : با تلاش هاي انجام شده در سه و نيم سال گذشته در راستاي ISI طبق اعلام سرمايه ـ گذاري در بخش حوزه آموزش عالي و توسعه دانشگاه ها و مراكز پژوهشي اين رقم 13 هزار و 500 مقاله بوده است . وي ادامه داد : پيش بيني مي شود در پايان سال 87 حداقل توليدات علمي كشور شامل 26 هزار مقاله باشد كه نسبت به سال 57 بيش از 52 برابر رشد علمي را نشان مي دهد.
وزير علوم تحقيقات و فناوري گفت : در سال 57 مجموع دانشجويان كشور 176 هزار نفر بود و در سال 87 اين تعداد به 3 5 ميليون نفر رسيده كه اين ميزان در سال آينده 3 8 ميليون دانشجو خواهد بود . دكتر زاهدي يادآور شد : از اين ميزان سهم دولت نهم قابل توجه است به طوري كه تعداد دانشجويان تا سال 83 حدود دو ميليون و 100 هزار نفر بوده است . وي همچنين با اشاره به رشد جمعيت دانشجويي گفت : ميزان دانشجو در كشور حدود 20 برابر نسبت به سال 57 افزايش يافته در حالي كه با رشد دو برابري جمعيت رو به رو هستيم .
وزير علوم تحقيقات و فناوري افزود : در تحصيلات تكميلي نيز در سال پيروزي انقلاب اسلامي در دوره هاي دكترا كمتر از انگشتان دست دانشجو داشتيم و تعداد استادان و اعضاي هيات علمي نيز پنج هزار نفر بوده كه با برنامه ريزيهاي انجام شده اين رقم به 50 هزار عضو هيات علمي در حال حاضر رسيده است .
دكتر زاهدي اظهار داشت : اگر امروز رهبر معظم انقلاب اسلامي اقتدار علمي را در كنار اقتدار ملي قرار مي دهد به اين دليل است كه قوي شدن كشورمان در بحث توليد علم و فناوري باعث شده كه دشمنان ديگر حرفي از تهديد نظامي عليه ما نزنند و به مذاكره بسنده كنند . وي گفت : در سال 57 هيچ قطب علمي در كشور وجود نداشت در حالي كه امروز يكصد قطب علمي در كشور داريم و با داير بودن 22 باب پارك علم و فناوري يك هزار و 500 شركت دانش بنيان كار تبديل علم و دانش به فناوري را بر عهده دارند .
وزير علوم تحقيقات و فناوري ثبت اختراعات را از ديگر اقدامات مهم ذكر كرد و افزود : در سال 57 هيچگونه اطلاع موثقي از ثبت اختراعات در كشور نداشتيم و بعد از انقلاب نيز در اين رابطه اقدامات موثري انجام شد كه تا سال 83 تعداد ثبت اختراعات در كشور به 4 هزار و 800 مورد رسيد .
وي افزود : در سه سال دولت نهم سه برابر بيش از 26 سال قبل ثبت اختراع شده است . وزير علوم تحقيقات و فناوري در ادامه از افتتاح 150 پروژه ملي در حوزه آموزش عالي در دهه فجر امسال در سطح كشور خبر داد .
سه|ا|شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]