واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس سازمان ثبت احوال كشور خبر دادتعويض 40 ميليون شناسنامه دوره طاغوت در سالهاي اوليه دهه 60
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان ثبت احوال كشور گفت: در سالهاي اوليه دهه 60 با هدف از بين بردن آثار طاغوت و بهينه كردن شناسنامه به عنوان تنها سند هويتي ايرانيان طرح تعويض شناسنامههاي طاغوتي و صدور شناسنامههاي جديد آغاز و نزديك به 40 ميليون شناسنامه تعويض شد.
محمدرضا آيتاللهي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس در خصوص دستاوردهاي سازمان ثبتاحوالي طي 30 سال پس از پيروزي انقلاب اسلامي گفت: اجراي طرح تعويض شناسنامههاي شاهنشاهي و صدور شناسنامههاي جديد يكي از اقدامات سازمان بوده است.
رئيس سازمان ثبتاحوال كشور ادامه داد: اين طرح كه در سالهاي اوليه دهه 60 با هدف از بين بردن آثار طاغوت و بهينه كردن شناسنامه به عنوان تنها سند هويتي ايرانيان به مرحله اجرا گذاشته شد و نزديك به 40 ميليون شناسنامه تعويض شد.
وي به طرح اصلاح اساسي سيستم ثبت احوال اشاره كرد و گفت: اجراي اين طرح كه با هدف ساماندهي و به هنگام سازي اطلاعات و آمارهاي جمعيتي و بهينهسازي و ارايه خدمات مكانيزه سجلي به ايرانيان به موجب تبصره 39 قانون برنامه اول توسعه، به عنوان يكي از طرحهاي مهم انقلاب به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيده بود به مرحله اجرا گذاشته شد.
رئيس سازمان ثبتاحوال كشور در خصوص شماره ملي گفت: سازمان ثبت احوال كشور با طراحي و توليد يك شماره ده رقمي بر اساس الگوريتم خاصي كليه ايرانياني كه از سال 1297 تاكنون شناسنامه دريافت كرده بودند را از آن شماره برخوردار و به عنوان شماره ملي اختصاص و در يك فرآيند منسجم ابلاغ و از سال 1380 عملا شماره مذكور را به عنوان شماره مرجع براي ساماندهي بانكهاي اطلاعاتي و تسهيل و تسريع مراودات بين بخش كاربردي كرد.
رئيس سازمان ثبتاحوال كشور اظهار داشت: هماكنون همه ايرانيان شماره ملي داشته و در تمام فعاليتهاي اداري، اقتصادي، مالي و اجتماعي از آن استفاده ميكنند.
به گفته آيتاللهي، هر فرد ايراني داراي يك شماره ملي است و هر شماره ملي 10 رقمي به يك ايراني اختصاص يافته است.
* بهرهبرداري از پايگاه اطلاعات جمعيت كشور
وي در خصوص ايجاد پايگاه اطلاعات جمعيت كشور گفت: اين پايگاه كه هم اكنون به عنوان يك زيرساخت قابل اتكاء در حوزه اطلاعات مديريت جمعيت است و يكي از اجزاء ثبت احوال نوين و يكي از اركان طرح اصلاح اساسي سيستم ثبت احوال محسوب ميشود.
رئيس سازمان ثبتاحوال كشور ادامه داد: پايگاه اطلاعات جمعيت كشور به عنوان مركز داده يا ديتاسنتر ثبت احوال حاوي اطلاعات هويتي، عكس، شماره ملي، كد پستي و اطلاعات نشاني ايرانيان است كه تمامي اقدامات مربوط به جمعآوري اطلاعات تامين سختافزار، نرمافزار، بارگذاري و شبكه ارتباطي تغذيه و بهرهبرداري از آن طي پانزده سال گذشته به انجام رسيده و در حال حاضر مورد استفاده سازمان ثبت احوال كشور و ساير مراجع ذيصلاح قرار دارد.
آيتاللهي در خصوص شبكه ارتباطي (اينترنت ثبت احوال)، اظهار داشت: يكي از زيرساختهاي مهم ثبت احوال كشور شبكه اختصاصي (اينترانت ثبت احوال) بوده كه بيش از پانصد اداره مكانيزه اين سازمان را در نقاط كشور به مركز داده (ديتاسنتر) ثبت احوال متصل ميكند.
به گفته آيتاللهي،شبكهي ارتباطي اينترنتي طي 3 سال گذشته ايجاد و اكنون در حال بهرهبرداري از آن هستيم.
رئيس سازمان ثبتاحوال كشور با اشاره به مكانيزه نمودن اسناد سجلي و صدور شناسنامه رايانهاي گفت: اين طرح نيز به عنوان يكي از زيرمجموعههاي طرح اصلاح اساسي سيستم ثبتاحوال براي نيل به ثبت احوال نوين به مرحله اجرا گذاشته شده و به موجب آن تنظيم اسناد به صورت دستي متوقف و از زمان اجراي آن (سال 1383) اسناد ولادت و صدور شناسنامههاي نوزاد به صورت مكانيزه تنظيم و چاپ ميشد و علاوه بر ارتقاي كيفيت اسناد و مدارك موجبات سرعت و دقت و افزايش بهرهبرداري در سازمان را فراهم كرده است.
وي ادامه داد: بقيه فعاليتهاي سجلي نظير ثبت فوت، اعمال تغييرات نيز مكانيزه شده و موجب انتقال فعاليتهاي ثبت احوال از سيستم دستي به سيستم مكانيزه را تا حدود 80% فراهم و فعاليتها باقي مانده نيز در طول برنامه پنجم تكميل ميشود.
آيتاللهي در خصوص كارت شناسايي ملي گفت: اين كارت كه به عنوان پديده نوين در مدارك شناسايي و احراز هويت محسوب و در واقع به عنوان كليد ورود به دولت الكترونيك شناخته مي شود و هماكنون همه ايرانيان واجد شرايط (بيش از 53 ميليون نفر) داراي اين كارت هستند و در زمره دستاوردهاي ثبت احوال بعد از پيروزي انقلاب اسلامي است.
وي اظهار داشت: اين كارت كه يكي از خروجيهاي پايگاه اطلاعات جمعيت كشور است، در مسير توسعه و تنوع كاربردي در فاز بعدي پيش از وضعيت فعلي هوشمند شده و ميتواند به عنوان كليد ورود به دولت الكترونيك نقش موثرتري ايفا كند.
رئيس سازمان ثبتاحوال كشور با اشاره به پوشش ثبت وقايع حياتي گفت: ثبت وقايع حياتي (از جمله ثبت ولادت و وفات) به عنوان اصليترين فعاليت سازمان ثبت احوال شناخته ميشود و مبناي اساسي نظام هويتي _ تابعيتي و تهيه آمار و اطلاعات انساني است.
وي ادامه داد: با در نظر گرفتن حساسيت و اهميت ثبت وقايع حياتي و ضرورت ثبت در مهلتهاي قانوني (15 روز ولادت 10 روز وفات) كه بر اساس آمارهاي موجود در قبل از انقلاب اسلامي ميزان ثبت ولادت در سال وقوع كمتر از 50% و فوت كمتر از 35% بوده است در حاليكه با اجراي طرحها و برنامههايي كه سازمان پس از پيروزي انقلاب اسلامي بالاخص از سال 1382 تاكنون اجرا كرده است اين رقم به بيش از 97% براي ولادت و 90% فوت رسيده است كه نشانگر رشد 96% در حوزه ثبت ولادت و رشد 157% وفات است.
آيتاللهي با اشاره به ايجاد سامانه استعلام الكترونيكي هويت ملي، گفت: «در راستاي قانون الزام اختصاص شماره ملي و كد پستي از آنجائيكه دستگاههاي دولتي مكلف هستند، بانكهاي اطلاعاتي خود را به نحوي طراحي و ساماندهي كنند كه هر فرد با شماره ملي كه شناخته شود، لذا سازمان ثبت احوال مكلف است نسبت به ابلاغ اطلاعات فردي، شماره ملي و كد پستي افراد تحت پوشش دستگاه متقاضي و به مردم اقدام كنند.
رئيس سازمان ثبتاحوال كشور در خصوص افزايش سطح دسترسي مردم به خدمات ثبت احوال گفت: يكي از عمدهترين دغدغههاي سازمان فراهم كردن امكان ارايه خدمات سريع و به موقع از طريق كم كردن فاصله بين مردم و ادارات است كه اين هدف در 2 بعد اساسي گسترش تشكيلات و ارايه خدمات سيار (دهگردشي) دنبال ميشود.
وي ادامه داد: در بعد اول و به منظور افزايش سطح دسترسي مردم به واحدهاي ثبت احوال اين سازمان در بعد از پيروزي انقلاب اسلامي گامهاي موثري را برداشته است به طوريكه تعداد ادارات از 222 واحد در سال 1357 به 825 واحد در سال 1387 گسترش يافته است و بيانگر رشد 300 درصدي است. به علاوه اين سازمان به منظور افزايش پوشش خدمات و توجه ويژه به اقشار محروم و دوردست بسياري از خدمات خود را به صورت سياري از طريق اعزام نيرو و اكيپهاي سيار ارايه ميكند. مقايسه ارايه خدمات قبل از پيروزي انقلاب اسلامي با بعد از آن گوياي آن است كه تا سال 57 در هر 6 ماه الي يك سال يك نوبت ماموريت دهگردشي انجام ميگرفته است كه اين رقم پس از پيروزي انقلاب اسلامي به هر 15 روز تا يك ماه يكبار رسيده است. البته انجام اين ماموريتها بدون مشاركت مردم امكانپذير نيست كه ميتوان به همكاري بهورزان، شوراهاي اسلامي روستايي و دهياران و مجموعه 12000 نفري ثبت ياران اشاره كرد.
آيتاللهي با اشاره به فعاليتهاي عمراني ثبت احوال گفت: قبل از پيروزي انقلاب اسلامي توجهي مطلوبي متناسب با شان و منزلت و اعتبار اين سازمان نميشده است. اين وضعيت را ميتوان با مقايسه ساختمانهاي ملكي و اعتبارات تخصيص اين سازمان مشاهده كرد به طوريكه عمده ادارات ثبت احوال در قبل از پيروزي انقلاب اسلامي استيجاري بوده و ادارات شرايط مطلوبي را از لحاظ فيزيكي براي كار كردن نداشته است. بعد از انقلاب اسلامي و به خصوص در سنوات اخير اين سازمان در بهبود فضاي خدمترساني كاركنان و حفظ امنيت اسناد ساخت يا خريد بناهاي مناسب براي ادارات كل و ادارات اجرايي و تاسيس نمايندگيهاي ثبت احوال به عنوان يك خط مشي پايدار را پيگيري و تاكنون قريب 400 هزار متر مربع به بناها افزوده شده است و 90 درصد ادارات تابعه ملكي و با استانداردهاي معتبر طراحي و ساخته شدهاند.
انتهاي پيام/
چهارشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]