واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جايزه دولت براي شناسايي سارقان گازي
در حال حاضر در برخي از استانهاي كشور پديده انشعابات غير مجاز، دست كاري كنتور و سرقت گاز به ميزان قابل توجهاي افزايش يافته كه اين پديده منجر به اتخاذ تصميات جديد به منظور مقابله با سارقان شبكه ملي گاز ايران شده است.
همزمان با افزايش انشعابات غير مجاز و سرقت گاز در كشور تاكنون 2 پروژه جديد براي مقابله با سارقان گاز تعريف شده است، ضمن آنكه شركت ملي گاز براي شناسايي سارقان گازي "حق كشف" پرداخت ميكند.
به گزارش خبرنگار مهر، با گذشت بيش از يكسال از اجراي قانون هدفمندي يارانه ها، افزايش بهاي گاز طبيعي و صدور قبوض نجومي براي برخي از مشتركان خانگي و تجاري منجر به افزايش تخلفات گازي در سطح كشور شده است.
در حال حاضر در برخي از استانهاي كشور پديده انشعابات غير مجاز، دست كاري كنتور و سرقت گاز به ميزان قابل توجهاي افزايش يافته كه اين پديده منجر به اتخاذ تصميات جديد به منظور مقابله با سارقان شبكه ملي گاز ايران شده است.
مصطفي كشكولي معاون مدير عامل شركت ملي گاز ايران در تشريح مهمترين تصميم گيريهاي انجام گرفته براي برخورد با سارقان گاز در سطح كشور، گفت: در حال حاضر با مشاركت شركتها و ادارات گاز استاني 400 نيروي متخصص و آموزش ديده به طور شبانه روزي وضعيت شبكه گاز كشور را مورد بازرسي قرار مي دهند.
اين عضو هيئت مديره شركت ملي گاز ايران با تاكيد بر اينكه تاكنون علاوه بر بازرسي هاي فيزيكي از سطح شبكه ملي گاز طرح هاي جديدي هم براي برخورد با تخلفات گازي تعريف شده است، تصريح كرد: بر اين اساس پيش بيني مي شود با نصب و راه اندازي كنتورهاي هوشمند گاز و راه اندازي مركز كاليبراسيون فشار قوي گاز ايران ميزان تخلفات گازي به حداقل كاهش يابد.
اين مقام مسئول با تاكيد بر اينكه براي برخورد با متخلفان گازي كشور يكسري محدوديت هاي قانوني هم وجود دارد، اظهار داشت: شركت ملي گاز با هماهنگي با دستگاه هاي مختلف به دنبال رفع محدوديت هاي قانوني براي برخورد قانوني با هرگونه تخلف و سرقت گاز در كشور است.
وي يكي از اقدامات موثر براي مقابله با سارقان گازي را پرداخت "حق الكشف" به نيروهاي كاشف تخلفات گازي عنوان كرد و افزود: همزمان با اجراي اين طرحها، بازرسي محسوس و نامحسوس از سطح شبكه ملي گاز هم در دستور كار قرار دارد.
ابتكارات سارقان براي سوزاندن گاز رايگان
پيگيريهاي خبرنگار مهر نشان مي دهد كه در حال حاضر در برخي از استانهاي كشور همچون كرمان، خوزستان و البرز سرقت از علمكهاي گاز و ايجاد انشعابات غير مجاز به طور ماهرانه اي افزايش يافته است و همسو با افزايش تدابير قانوني شركت ملي گاز برخي از مشتركان سودجو هم طرحهاي ابتكاري براي استفاده از گاز رايگان تعريف كرده اند.
برخي از مشتركان سودجو با نصب يكسري فيلترها در كنتور گاز مانع چرخش سريع كنتورهاي گاز مي شوند ضمن آنكه در برخي از مناطق حتي از خطوط لوله فشار پايين گاز انشعاباتي به طور غير مجاز گرفته شده است.
در برخي از موارد نوع سرقت گاز توسط برخي از مشتركان به قدري حرفهاي انجام مي شود كه ماموران شركت ملي گاز ايران با گذشت چند ماه و تنها با مشاهده قبوض با رقمهاي پايين متوجه اين تخلفات شده اند.
مجيد بوجارزاده سخنگوي شركت ملي گاز ايران با اشاره به راه اندازي سامانه كاليبراسيون صنعت گاز ايران در اينده اي نزديك به مهر گفت: اجراي اين سامانه هوشمند، علاوه بر شناسايي ميزان دقيق انشعابات و تخلفات گازي، ميزان حجم گازهاي گمشده هم قابل شناسايي است.
وي با بيان اينكه اخيرا تفاهم نامهاي بين شركت ملي گاز و موسسه استاندارد براي ايجاد اين مركز كاليبراسيون امضا شده است، تاكيد كرد: با راه اندازي اين مركز تمامي تخلفات گازي قابل شناسايي خواهند شد.
كنتورهاي هوشمند وارد بازار گاز ايران ميشود
به گزارش مهر، نصب و راه اندازي كنتورهاي هوشمند گاز مهمترين برنامه دولت براي كاهش خطاي انساني در محاسبه صورت حساب گاز مشتركان، به حداقل رساندن آمارهاي دستكاري كنتورهاي فعلي گاز و كاهش تخلفات گازي در كشور است.
تسهيل در روند اندازه گيري مصرف گاز، كنترل تقاضا، ارتقاي دقت اندازهگيري گاز مصرفي، عدم مراجعه ماموران به درب منازل براي قرائت كنتور، دريافت اطلاعات كنتور از راه دور، كنترل ميزان انتقال گاز و قطع شبكه در زمان زلزله از مهمترين مزيتهاي نصب و راه اندازي كنتورهاي هوشمند گاز به شمار مي روند.
در حال حاضر نصب و راه اندازي نزديك به 10 هزار كنتور هوشمند گاز براي مشتركان خانگي آغاز شده است كه با تكميل مراحل آزمايشي و ارزيابي به زودي با جمع آوري كنتورهاي فعلي كنتورهاي هوشمند جايگزين آنها خواهد شد.
با توجه به نوع تكنولوژي به كار رفته در كنتورهاي هوشمند گاز در شراط فعلي ساخت بومي نخستين كنتور هوشمند گاز به پايان رسيده است و پيش بيني مي شود تا چند روز آينده از اين نسل جديد كنتورهاي گاز به طور رسمي رونمايي شود.
هم اكنون 6 كارخانه داخلي براي توليد انبوه كنتورهاي هوشمند گاز اعلام آمادگي كرده اند ضمن آنكه همزمان با بومي سازي كنتورهاي گاز، نصب و راه اندازي بيش از يكهزار كنتور هوشمند گاز در تهران و برخي از كلانشهرهاي كشور هم عملياتي شده است.
پيش بيني مي شود هزينه هر دستگاه كنتور هوشمند گاز حدود 100 تا 150 هزار تومان باشد كه در صورت راه اندازي خط توليد انبوه هزينه ساخت اين نسل جديد كنتورهاي گاز كاهش مي يابد اما هنوز قيمت قطعي اين كنتورها به طور رسمي اعلام نشده است.
سه|ا|شنبه|ا|11|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]