واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: بحران بي سابقه اروپا به بلژيك هم رسيد
بحران بي سابقه و اعتصاب سراسري مقر اتحاديه اروپا را هم فرا گرفت.
آغاز اعتصاب كم سابقه در بلژيك يكي از مرفه ترين و آرام ترين كشورهاي اروپايي در اعتراض به بحران بي سابقه اقتصادي، حامل پيام بسيار مهمي است كه به خوبي عمق و جدي بودن مشكلات اروپا را به نمايش گذاشت. ديروز، در آستانه نشست سران كشورهاي اروپايي در «بروكسل» مقر اتحاديه اروپا، كاركنان خطوط اتوبوسراني، ريلي، مدارس، فرودگاه ها و خودروسازي همزمان دست از كار كشيدند تا بدين ترتيب مهر تأييدي به هشدارهاي كارشناساني زدند كه فروپاشي اتحاديه اروپا و تمام دستاوردهاي آن را حتمي مي دانند. 26 كشور اروپايي ديروز نااميد از انگليس براي يافتن راه نجات دور يكديگر جمع شدند و درباره پيمان مالي جديد اتحاديه اروپا كه به پيشنهاد آلمان و فرانسه (به عنوان اصلي ترين كشورهاي عضو اتحاديه اروپا) مطرح شده، به چاره جويي پرداختند و اين درحالي بود كه بنا به اعلام شبكه تلويزيوني فرانس 24، سرتا سر بلژيك به دنبال اعتصابي كه در 20 سال گذشته بي سابقه بود، كاملا فلج شد. «ديويد كامرون»، در آخرين نشست سران كشورهاي اروپايي كه در آذرماه و در همين شهر برگزار شد، با اين طرح مخالفت كرد. دولت بلژيك درصدد است با افزايش ماليات، كاهش مزايا، اخراج كاركنان دولتي و... بيش از 11 ميليارد يورو صرفه جويي كند.
خبرگزاري فرانسه با انتشار گزارشي از اوضاع بلژيك، كه به عنوان كشوري باثبات در اروپا شناخته مي شود، نوشت: گروهي از معترضان در اعتراض به سياست هاي اقتصادي رهبران خود ضمن برگزاري اعتصاب 24 ساعته مقابل در ورودي فرودگاه «بروكسل» تجمع كرده و با روشن كردن آتش مانع از رفت و آمد به آن شدند. در نشست ديروز سران اتحاديه اروپا، رهبران براي هفدهمين بار در دو سال گذشته براي دستيابي به بودجه هماهنگ، ايجاد اشتغال افزايش رشد اقتصادي و به طور كلي پيدا كردن راه نجات از اوضاع وخيم اقتصادي به رايزني پرداختند.
هزاران نفر از مردم و اعضاي اتحاديه هاي كارگري در شهرهاي «بارسلون» و «كاتولينا»ي اسپانيا نيز براي چندمين بار تظاهرات كردند.
آنطور كه خبرگزاري فرانسه نوشته، يكشنبه هزاران مأمور پليس، معلم، كارمند، پرستار، كاركنان زندان، مأموران آتش نشاني و... در اعتراض به برنامه دولت براي كاهش هزينه بخش خدمات عمومي تظاهرات كردند.
به اعتقاد معترضان اجراي چنين سياست هايي باعث تضعيف امنيت و فرصت هاي آموزشي، بهداشتي و در نهايت تشديد فشارها به مردم مي شود.
به گزارش فارس، كاهش بودجه بهداشتي، امنيتي و آموزشي از سال گذشته ميلادي در اسپانيا آغاز شده و در پايان سال 2011 ميلادي پارلمان منطقه اي كاتولينا پيشنهاد افزايش ماليات و هزينه ها براي خدماتي مانند دانشگاه ها و سرويس هاي حمل و نقل عمومي و شركت هاي تأمين كننده آب مصرفي ارائه كرد.
به دنبال افزايش اجراي رياضت هاي اقتصادي در كشورهاي اروپايي و به دنبال آن تشديد اعتصاب ها و ناآرامي ها، «كريستين لاگارد» رئيس صندوق بين المللي پول در آخرين روز اجلاس اقتصادي داوس گفت: طرح هاي رياضت اقتصادي رشد اروپا را مختل مي كند!
«لاگارد» افزود: رياضت هاي اقتصادي بايد به صورت انفرادي دنبال شوند نه اين كه براي همه كشورها تجويز گردند؛ اجراي اقدام نامناسب از سوي كشورهاي بدهكار منطقه، مي تواند چشم اندازهاي رشد را كور كند.
سه|ا|شنبه|ا|11|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]