تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعا كردن را در هنگام رقّت قلب غنيمت شمريد، كه رقت قلب، رحمت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854758735




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تقويت مناسبات اجتماعي


واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: تقويت مناسبات اجتماعي
پرسش:
براساس آموزه هاي اسلامي، در مقابل آنان كه دوستشان داريم چگونه بايد رفتار كنيم، تا روز به روز پايه هاي مودت و رحمت در مناسبات اجتماعي مستحكم تر گردد؟
پاسخ:
در بخش هاي قبلي پاسخ به اين سوال، به آموزه هاي: 1-خوش اخلاقي 2-اظهار محبت و پاسخگويي به آن 3-اظهار شادي در هنگام ديدار 4-لبخند زدن در هنگام ملاقات 5-انجام مزاح هاي شرعي 6-وفاداري و انجام تعهدات اشاره كرديم. اينك در ادامه دنباله مطلب را پي مي گيريم.
7- رعايت انصاف
رعايت انصاف يكي از مشكل ترين نكات تربيتي و اخلاقي در اسلام است كه ارايه و حفظ آن از افراد باتقوا و مومن برمي آيد. بسياري از اختلافات و كشمكش ها در بين خانواده ها، نتيجه عدم رعايت انصاف است، و اين اختلافات رفع شدني است، اگر به دستورات خدا عمل نماييم و حقوق ديگران را رعايت كنيم و اخلاق خود را تعالي بخشيم. امام صادق(ع) در اين زمينه مي فرمايد: «بالاترين اعمال سه چيز است: 1-رعايت انصاف نسبت به مردم تا آنجا كه هر چه براي خود دوست داري براي آنان نيز دوست بداري 2-مواسات نمودن 3-ياد كردن خدا در هر حال (پس فرمودند) ياد خدا تنها گفتن سبحان الله و الحمدلله و لااله الاالله و الله اكبر نيست، بلكه مقصود اين است كه اوامر خدا را اطاعت و از نواهي اجتناب كني. (اصول كافي، ج 2، ص 144)
8- فروتني و تواضع
تواضع و فروتني يكي از خصلت هاي مهم پيامبران و اولياي الهي است. خداي متعال در قرآن خطاب به پيامبر اعظم(ص) مي فرمايد: اي پيامبر! به كساني كه از مؤمنين به شما ايمان مي آورند تواضع و فروتني كن. اين درحالي است كه خود آن حضرت مي فرمايد: ان افضل الناس عبدا من تواضع عن رفعه » برترين مردم در بندگي خدا كسي است كه در عين بزرگي فروتني كند (بحارالانوار، ج 77، ص 179)
همچنين پيامبر اعظم(ص) در اين رابطه مي فرمايد: كسي كه به خاطر خدا تواضع كند، خداوند مقام او را بالا مي برد، پس شخص متواضع گرچه پيش خود ضعيف و حقير است، ولي درنظر مردم بزرگ است.(كنزالعمال، ج 3، ص 113)
امام كاظم(ع) در اين زمينه مي فرمايد: اين گونه حكمت در دل انسان متواضع سامان مي يابد كه در قلب انسان متكبر و زورگو جايي ندارد، چون خداوند تواضع را ابزار كار عقل قرار داده و تكبر را ابزار جهل. (بحارالانوار، ج 57، ص 312)
9- رازداري
يكي از صفات ممتاز انسان در تعامل همه جانبه با ديگران بحث رازداري است چرا كه در پرتو ارتباطات انسان با هم نوع خود به طور طبيعي اسرار و مسايل خصوصي زندگي نيز مطرح مي شود. بنابراين كسي كه رازدار اسرار ديگران نباشد قهرا بسياري از مناسبات اجتماعي و روابط خانوادگي افراد را مختل خواهد كرد و احيانا سبب اختلافات و نزاع ها خواهد شد. به همين دليل در آموزه هاي اسلامي بر صفت رازداري مؤمن بسيار تأكيد شده است.
امام صادق(ع) مي فرمايد: مردم به دو خصلت مأمور شده اند. اما آنها را خراب كردند و به همين خاطر همه چيز را از دست دادند: 1-شكيبايي 2-رازداري. (الكافي، ج 2، ص 222)
همچنين آن حضرت در بياني ديگر مي فرمايد: چهار چيز مال و آبرو را مي برد: دوستي با شخص بي وفا و بخشش كردن به كسي كه سپاس و تشكر نكند و آموختن دانش به نااهلي كه گوش فرا ندهد و راز سپردن به كسي كه حفظش نكند. (آثار الصادقين، ج 8، ص 426)
امام علي(ع) در اين رابطه مي فرمايد: توفيق مرد در اين است كه راز خود را به كسي گويد كه پوشيده اش دارد و احسان خود را به كسي رساند كه آن را فاش سازد. (همان، ص 420) بنابراين انسان با دوست خود لازم است در اظهار محبت و دوستي سنگ تمام بگذارد ولي چند درصد شيوه احتياط لازم است و برخي رازها را نبايد براي او بيان كند.
ادامه دارد

سه|ا|شنبه|ا|11|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: کيهان]
[مشاهده در: www.kayhannews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن