واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: شهيدان لالههاي باغ عشقند به مناسبت برگزاري ?ازدهم?ن يادواره شهداي روستاي شهابالدين ازتوابع شهرستان نكا در استان مازندران اميرحمزه خليلي
شهيدان لالههاي باغ عشقند
به پيشاني ايران داغ عشقند
مبادا بي شهيدان يادمان باد
كه بايد نامشان فريادمان باد
شقايقهاي صحراي بهارند
چراغ جاودان روزگارند
الهي ياد آنان زنده بادا
به دلها نورشان تابنده بادا
سالهاست كه مردم وفادار به آرمان شهدا و جوانان و نوجوانان فهيم روستاي شهاب الدين از توابع شهرستان نكا در استان مازندران، در ماه بهمن يادواره ده شهيد خويش را با شكوه تمام برگزار ميكنند.
نكته ظريف يادواره شهداي شهابالدين برگزاري مداوم آن طي سالهاي متمادي در بهمن ماه است كه گرمترين فصل سياسي، اجتماعي و فرهنگي تمام تاريخ ايران در سردترين فصل طبيعت جغرافياي اين سرزمين زيباست.
روزهايي كه مردم "جمهورياسلامي" در اقصي نقاط شهر و روستا به استقبال جشنهاي دهه فجر ميروند تا بر خاطرات تلخ 2500 سال ويراني و وابستگي كشور به استبداد و استعمار، بناي "استقلال" را محكمتر كنند و نداي "آزادي" سر دهند.
در اين شرايط زن و مرد و پير و جوان روستاي شهابالدين خود را براي تلفيق ياد خاطرات و آرمانهاي شهداي هشت سال دفاع مقدس با فجرآفرينان آماده ميكنند.
كاش باشيد و ببينيد كه چگونه همه بر اساس تقسيم كار مشغول فعاليت هستند. اعضاي ستاد برگزاري يادواره كه همه از كشاورزان ميباشند، پس از جمعآوري محصولات، جلسات هفتگي خويش را از آذرماه به ترتيب تاريخ شهادت، در منزل شهدا برگزار مينمايند و براي برنامهها تصميمگيري ميكنند.
در دي ماه همه مقدمات كار، حتي تهيه دعوتنامه فراهم ميشود و براي برگزاري يادواره، به دنبال مناسبتي خاص در تقويم ميگردند كه امسال شهادت غريبالغربا و معينالضعفا، امام رضا(ع) است.
در و ديوار كوچهها و خيابانهاي روستا مزين به تصاوير شهدا و پوسترهاي جنگ ميشود و در عصر آخرين پنجشنبه منتهي به برگزاري يادواره، همه اهالي با گل،گلاب و شمع در گلزار شهدا جمع ميشوند.
زنان روستا از چند روز مانده به يادواره به صورت دستجمعي در حسينيه روستا جمع ميشوند تا هم محل برگزاري را آب و جارو كنند و هم مقدمات پذيرايي از ميهمانان را فراهم نمايند.
گاهي مسابقات ورزشي و گاهي مسابقات فرهنگي بر اساس زندگينامه و وصيتنامه شهدا برگزار و جوايز برگزيدگان در روز يادواره تقديم ميشود.
فراموش كردم كه بگويم يادوارهها هميشه در شب برگزار ميشود. هدف نمادين آن، اين است كه تابش ده ستاره در كوچههاي تاريك بهتر به چشم بيايد و هدف واقعي آن، اين است كه همه شهابالدينيها - ساكن و مهاجر - بيهيچ عذر كاري و اداري در مراسم شركت كنند.
واقعا آن شب، شبي به يادماندني براي شهابالدينيهاست. همه همديگر را ميبينند. همه ميهمانان، ميزبان مراسم هستند و محتواي برنامه با محوريت ترويج روحيه ايثار و فداكاري ميباشد. سريعترين و صريحترين تأثير برگزاري يادواره پارسال كه 25 بهمن برگزار شده بود، كاريست كه يكي از شا?د خانوادههاي اين روستا انجام دادهاند.
در حد فاصل دو يادواره پارسال و امسال، خبري بسيار ناگوار در روستا پيچيد كه ابوالفضل رجبي طوسي، جوان 21 ساله بر اثر سانحه تصادف مرگ مغزي شد. همه در بهت و حيران اين خبر بودند كه خبري ديگر بر بهت و حيرت همگان افزود. پدر و مادر ابوالفضل با اهداي اعضاي جوان خويش و احياي هفت بيمار نيازمند، ثابت كردهاند كه بيدليل نبود مردم شهابالدين در 8 سال دفاع مقدس، 9 جوان خويش را تقديم اسلام، انقلاب و ايران كردهاند و پس از پايان جنگ با پذيرش يك شهيد گمنام ثابت كردهاند كه از پيروان خط سرخ شهادت و از ارادتمندان اولين شهيد راه ولايت و گمگشته بقيع ميباشند.
به راستي كه فرهنگ گذشت، ايثار و فداكاري همپاي جوانان در كوچه، پسكوچههاي شهابالدين قدم ميزند و فرهنگ تكريم از جان نثاران اسلام و انقلاب و كساني كه چگونه زيستن را از زينب(س) و چگونه مردن را از سرور و سالار شهيدان اباعبداللهالحسين(ع) آموختهاند، هر پنجشنبه در گلزار شهداي شهابالدين عينيت مييابد و نداي انسانساز مباني مكتب اهل بيت از بلنداي گنبد حسينيه آن به گوش ميرسد كه:
ز خون هر شهيدي لاله رويد
مبادا روي لاله پا گذاريم
دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 236]