تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):رسول اكرم صلى الله عليه و آله گروهى را كه كشت و كار نمى كردند، ديدند و فرمودند: شم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826499528




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گفتاري از عبدالله قصير مدير شبكه‌ ماهواره‌اي المنار


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گفتاري از عبدالله قصير مدير شبكه‌ ماهواره‌اي المنار
خبرگزاري فارس: امام خميني در مسأله‌ي انقلاب اسلامي ايران و تأسيس جمهوري اسلامي، «محال» را شكست داد و بذر «امكان» را در باور مردم و مسلمانان كاشت. اين موضوع مهم در خط فكري امام خميني و امام خامنه‌اي به‌خوبي مشاهده مي‌شود.


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه اطلاع‌رساني دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، رهبر انقلاب در ديدار با شركت‌كنندگان اجلاس جهاني «جوانان و بيداري اسلامي»، آنان را به مراقبت از برنامه‌هاي استكبار جهاني جهت انحراف در انقلاب‌ها توصيه كردند. يكي از ابزارهاي دشمنان براي ايجاد رخنه و انحراف در انقلاب‌هاي منطقه، تاكتيك‌هاي رسانه‌اي غرب است. آقاي عبدالله قصير، مدير شبكه‌ي ماهواره‌اي المنار اين مسأله را بررسي مي‌كند.

ترديدي نيست كه نقش رسانه‌ها به‌ويژه در ده يا بيست سال اخير گسترش چشمگيري يافته است، زيرا حكومت‌‌هاي بزرگ استراتژي خود را از درگيري نظامي به جنگ نرم تغيير داده‌اند تا از اين طريق منافع خود را به دست آوردند و خودشان را به مردم و دولت‌هاي كوچك و فقير تحميل كنند. رسانه‌‌ها هم يكي از اجزاي اساسي جنگ نرم هستند و لذا جايگاهي رفيع در استراتژي حكومت‌ها پيدا كرده‌اند و كاركردي ويژه براي توجيه افكار عمومي جهاني در مورد سياست دولت‌ها يافته‌اند.

نكته‌ي ديگر اين است كه توسعه‌ي بسيار سريع و پُرحجم فناوري باعث شده كه قدرت سياستمداران مؤثر جهاني در مراكز تحقيقاتي و مراكز مطبوعاتي و رسانه‌اي به بالاترين حد ممكن برسد و بيشترين تأثير را بر افكار عمومي جهان داشته باشد؛ چه از طريق ماهواره و چه از طريق اينترنت و چه ديگر وسايل ارتباطي. البته گسترش سريع و بدون كارشناسي اطلاعات توسط ماهواره‌ها آسيب‌هايي را نيز در پي داشته است.

انتقال الگوها

بيداري اسلامي و انقلاب‌هاي مردمي اخير در خاورميانه بسيار تحت تأثير رسانه‌ها بوده است، زيرا انتقال تجربه ميان ملت‌ها از اين راه صورت پذيرفته است. انتقال تجارب انقلاب اسلامي ايران از راه رسانه‌ها و اينترنت و ديگر وسايل ارتباطي، تأثير بسزايي بر جوامع ديگر داشته است. مثلاً تجربه‌ي مقاومت اسلامي حزب‌الله در لبنان و شكست اسرائيل در جنگ 33روزه در سال 2006 يا در برابر مقاومت و نبرد 22روزه‌ي جوانان حماس و جهاد اسلامي در سال 2008 بي‌تأثير در انقلاب‌هاي اخير منطقه نبوده است. رسانه‌ها باعث شده‌اند تمام اين تجربه‌ها و موفقيت‌ها به ديگر ملت‌ها منتقل گردد و آن‌ها را متقاعد كند كه چيزي به نام محال وجود ندارد.

به عقيده‌ي من، امام خميني رضوان‌الله‌‌عليه در مسأله‌ي انقلاب اسلامي ايران و تأسيس جمهوري اسلامي، «محال» را شكست داد و بذر «امكان» را در باور مردم و مسلمانان كاشت. اين موضوع مهم در خط فكري امام خميني رضوان‌الله‌‌عليه و امام خامنه‌اي به‌خوبي مشاهده مي‌شود. الان حزب‌الله لبنان ممكن را آشكار ساخته و محال را شكست داده و اين واژه را از قاموس ملت‌ها حذف كرده است. قبل از انقلاب اسلامي ايران و تجربه‌ي مقاومت اسلامي در لبنان، مردم فقط «آرزو» داشتند كه ظلم تمام شود، آرزو داشتند كه ديكتاتور عوض شود، آرزو داشتند كه فلسطين آزاد شود، آرزو داشتند كه به عدالت و حقوق اجتماعي دست بيابند. البته در عين حال از تحقق اين آرزو نااميد بودند، زيرا احساس مي‌كردند قدرتي بزرگ‌تر از آنها وجود دارد كه اين امور و سياست‌ها را تعيين مي‌كند و آنها قدرت تغيير واقعيت را ندارند.

چرا ما نتوانيم؟

الان كه اخبار پيروزي حزب‌الله بر اسرائيل منتشر مي‌شود، مردم منطقه به اين فكر مي‌افتند كه يك مجموعه‌ي كوچك مي‌تواند يك دولت سركش بزرگ مانند اسرائيل را شكست بدهد، پس چرا ما نتوانيم حسني مبارك يا زين‌العابدين بن علي را شكست دهيم؟ در حالي كه ما مثلاً در مصر يك امت 80 ميليون نفري هستيم. از طرف ديگر رسانه‌هاي غربي و لاييك مي‌كوشند كه تصوير مردم انقلابي و بيداري اسلامي را مشوّش كنند و حقايق را وارونه جلوه دهند. براي همين غرب و برخي رسانه‌هاي عربي فقط بخشي از حقيقت را منعكس مي‌كنند و نه تمام آن را. آنها همواره كوشيده‌اند كه برخي امور كم‌اهميت را بزرگ جلوه دهند و برخي امور مهم را به حَسَب منافع خودشان كوچك نشان دهند. آنها به‌خصوص در كشورهاي انقلابي مصر و تونس و ليبي و يمن و بحرين اين‌گونه رفتار كرده‌اند.

آمريكايي‌ها از آن جهت كه سلطه‌ي فناوري رسانه را از ديرباز در اختيار دارند و تجارب بسياري در اين امر اندوخته‌اند، تلاش مي‌كنند از اين ابزار براي تحقق اهداف و منافع خود استفاده كنند. مثلاً هنگامي كه مردم بحرين خواستار حقوق خود و عدالت و آزادي شدند، بسياري از رسانه‌هاي عربي و بيگانه سعي كردند اين انقلاب را يك مسأله‌ي قبيله‌اي يا يك كشاكش مذهبي بين شيعه و سني جلوه دهند و اين‌كه شيعه مي‌خواهد حكومت را از اهل سنت بگيرد. در حالي كه واقعيت چيز ديگري بود. از سوي ديگر مثلاً در سوريه هنگامي كه مردم اعتراض كردند، حكومت اين درخواست تغيير و اصلاحات را پذيرفت و تغييرات را شروع كرد، اما آمريكا و برخي كشورهاي عربي از اين انسجام ميان معترضين و نظام ناراضي بودند. آنها راغب بودند كه سوريه در بحران و مشكل باقي بماند. براي همين در امور داخلي سوريه دخالت كردند و برخي گروه‌هاي كوچك تروريست و خرابكار سوريه را در رسانه‌ها تغذيه و حمايت نمودند و اين‌گونه وانمود كردند كه مشكل سوريه مشكل مذهبي بين علويين و اهل سنت است و اين‌كه حل اين مشكل با گفت‌وگو ممكن نيست و فقط از راه زور و خشونت است

مثلاً در حادثه‌ي كشته شدن علما يا اساتيد دانشگاه حلب يا حمص، آنها از اين حادثه تصويربرداري ‌كردند، اما خبر آنها با خبر واقعي فرق داشت. ‌آنها اين‌گونه جلوه دادند كه افراد مسلح وابسته به نظام سوريه آنها را كشته‌اند، چون از معترضين بوده‌اند. حقيقتاً اما يكي از آن اساتيد علوي و يكي از اهل سنت بودند و برخي افراد مسلح معترض وابسته به آمريكا و غرب براي ايجاد فتنه‌ي مذهبي ميان اهل سنت و علويين آنها را ترور كردند. پس از مدتي دوباره آنها به سراغ همين خبر برگشتند و آن را با عنوان و محتوي و شكل ديگري مطرح ‌كردند. يعني همان تصاوير را دوباره پخش ‌كردند و ‌گفتند اين تصوير مربوط به فتنه‌ي مذهبي بين علويون و اهل سنت است. يعني خودشان فتنه را مي‌سازند و خودشان هم از طريق رسانه آن را تحريك مي‌كنند.

حفظ انقلاب‌ها از انحراف‌ها

بي‌ترديد جوانان كشورهاي عربي و اسلامي منطقه در افروختن شعله‌هاي انقلاب‌ها نقش اول را ايفا كرده‌اند و اكنون نيز تلاش مي‌كنند كه اين انقلاب‌ها را از انحراف حفظ كنند؛ انحرافي كه پيامد مداخله‌ي قدرت‌هاي بزرگ و در رأس آن‌ها آمريكا و اروپا است. از يك سو شاهديم كه اين جوانان با به‌راه‌انداختن اين انقلاب‌ها به دنبال تحقق اهداف و رؤياهاي خود هستند. از سوي ديگر اين كشورها اهدافي را بر ضد اين انقلاب‌ها و براي جابه‌جايي دست‌نشاندگان خود در منطقه دنبال مي‌كنند، اما آن‌گاه كه يقين يافتند پيروزي با اين جوانان هم‌پيمان‌ و هم‌صدا است، سياست تفرقه‌ي ميان نيروهاي انقلاب را در پيش گرفتند. لذا گاهي با تطميع و تشويق و زماني با تهديد و ارعاب آن‌ها و نيز إعمال انواع فشارها در پي ‌آنند كه اين انقلاب‌ها را از مسير خود منحرف كنند تا دوباره نظام‌هايي را در خدمت منافع استعماري و توسعه‌طلبانه‌شان بازتوليد كنند. بر اين اساس است كه وظيفه‌ي خطير حفظ هويت ملي و اسلامي اين انقلاب‌ها بر دوش جوانان سرزمين‌هاي اسلامي سنگيني مي‌كند.

انتهاي پيام/و

دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 360]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن