واضح آرشیو وب فارسی:ايران: قانون جديد انتخابات ليبي تصويب شد
شوراي ملي انتقالي ليبي اعلام كرد قانون انتخابات اين كشور به منظور برگزاري انتخابات مجلس مؤسسان ليبي به تصويب رسيد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، بر اساس متن اين قانون كه بنا به گفته شوراي ملي انتقالي ليبي مورد بازنگري قرار خواهد گرفت، دوسوم از 200 كرسي مجلس مؤسسان اين كشور به فهرستهاي احزاب سياسي و مابقي آن يعني ۶۴ كرسي به نمايندگان مستقل اختصاص دارد.
بر اساس قانون جديد انتخابات ليبي، سقف 10 درصدي براي نامزدي زنان در اين انتخابات كه پيشتر مد نظر قرار گرفته بود، كنار گذاشته شده است.
در پيشنويس اين قانون كه اوايل ماه ژانويه ارائه شده بود سقف 10 درصدي براي زنان در نظر گرفته شده بود كه با اعتراض گروههاي سياسي و جامعه مدني ليبي روبهرو شد كه اين سهم را كافي نميدانستند. همچنين بر اساس قانون جديد كساني كه در نهادهاي امنيتي وابسته به رژيم سابق معمر القذافي عضويت داشتهاند يا متهم به شركت در سركوب مردم ليبي در جريان انقلاب ۱۷ فوريه اين كشور هستند حق نامزد شدن در انتخابات را ندارند.
انتخابات مجلس مؤسسان ليبي قرار است ژوئن برگزار شود و دوسوم كرسيهاي مجلس به فهرستهاي احزاب سياسي اختصاص داده شده و 64 كرسي نيز مختص نامزدهاي مستقل است.
از سوي ديگر صدها ليبيايي در مقابل ساختمان نخستوزيري اين كشور تحصن كردند و محاكمه مسئولان وزارت دفاع و شخص وزير دفاع اين كشور را كه با سفر خود به بني وليد باعث وقوع درگيريهاي شديد در اين شهر شد، خواستار شدند.
تحصن كنندگان همچنين تسلط دولت بر شهر بني وليد را خواستار شدند و از دولت ليبي خواستند مانع فعاليت گروههاي مسلح در اين شهر شود.
وزير خارجه هلند مانع صدور بيانيه ضدصهيونيستي شد
وزير امورخارجه هلند ، تلاش اتحاديه اروپا براي صدور يك بيانيه اعتراض آميز در مورد فعاليت هاي اشغالگرانه رژيم صهيونيستي و ادامه شهركسازي در سرزمينهاي اشغالي را بي نتيجه گذاشت.
به گزارش روزنامه NRC هلند «اولي روزنتال» وزير امور خارجه هلند كه يك يهودي است و همسري صهيونيست دارد، نهايت تلاش خود را به كار بست تا اين بيانيه عليه رژيم صهيونيستي تصويب و صادر نشود. براساس اين گزارش، روزنتال با تحت فشار قرار دادن همتايان خود در اتحاديه اروپا، آنها را قانع كرد بخشهايي از اين بيانيه را كه سياستهاي رژيم صهيونيستي را مورد انتقاد قرار ميداد، تغيير دهند. نمايندگي اتحاديه اروپا در رژيم صهيونيستي چندي پيش در گزارشي بشدت نسبت به سياستهاي اين رژيم در سرزمينهاي اشغالي اعتراض كرده و خاطرنشان كرده بوده كه ادامه شهركسازيها و افزايش حضور صهيونيستها در سرزمين هاي اشغالي، فلسطينيها را مجبور به ترك سرزمينشان ميكند. رسانههاي هلند كه به اولي روزنتال لقب بهترين دوست اسرائيل را دادهاند، گزارش دادهاند، اعضاي حزب چپها در پارلمان هلند در پي اين اقدام روزنتال، خواستار برگزاري يك نشست اضطراري با وزير خارجه شدند و اعلام كردند وي بايد پاسخ دهد كه چرا نمايندگان را بهصورت كامل از ديدگاه هايش در رابطه با اسرائيل مطلع نساخته است.
هلند در كنار آلمان نزديكترين متحد رژيم صهيونيستي است و در واقع اين دو كشور از مخالفان سرسخت عضويت فلسطين در سازمان ملل متحد به شمار رفته و همچنين جزو معدود كشورهايي بودند كه در تلاش براي ممانعت از عضويت فلسطين در سازمان بينالمللي يونسكو، ناكام ماندند.
اتحاديه اروپا مهرماه امسال نيز تصميم داشت قطعنامه اي در زمينه نقض حقوق بشر عليه رژيم صهيونيستي تصويب كند كه هلند با آن مخالفت كرد.
دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]