واضح آرشیو وب فارسی:مهر: صادقي اعلام كرد:جزئيات ساخت آزادراه تهران -شمال/جذب 5 هزار ميليارد تومان فاينانس
جزئيات ساخت آزادراه تهران -شمال/جذب 5 هزار ميليارد تومان فاينانس
معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به جزئيات ساخت آزادراه تهران- شمال گفت: مقرر شده است كه 5 هزار ميليارد تومان نيز از طريق فاينانس جذب و در اين زمينه مذاكراتي با فاينانسرها انجام شود.
به گزارش خبرنگار مهر، احمد صادقي امروز در نشستي خبري به مناسبت دهه فجر اظهارداشت: در دوره فعاليت دولت نهم و دهم تحولات گستردهاي در بخش زيرساختها صورت گرفته است و در حال حاضر 25 هزار كيلومتر راهآهن، آزادراه، بزرگراه و راه اصلي در دست اجراست كه شامل 8 هزار و 500 كيلومتر راهآهن، 2 هزار و 200 كيلومتر آزادراه، 5 هزار كيلومتر بزرگراه و 10 هزار كيلومتر راه اصلي است.
معاون وزير راه و شهرسازي افزود: از ابتداي سال جاري تاكنون 942 كيلومتر انواع راه، راهآهن، بزرگراه و راه اصلي با اعتبار 12 هزار و 116 ميليارد ريال افتتاح شده است.
وي با اشاره به اينكه تا قبل از انقلاب اسلامي 150 كيلومتر آزادراه در كشور وجود داشت، بيان كرد: از سال 57 تا قبل از دولت نهم 883 كيلومتر آزادراه در كشور ساخته شد، اما در دولت نهم و دهم 718 كيلومتر آزادراه احداث شد.
مديرعامل شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور، تصريح كرد: در طول 6 سال اخير سالانه 120 كيلومتر آزادراه ساخته شده است در حاليكه تا قبل از انقلاب 4 هزار و 565 كيلومتر راهآهن در كشور وجود داشت.
صادقي افزود: از سال 57 تا سال 84 نيز 4 هزار و 207 كيلومتر خط آهن در كشور ساخته شد، اما در دولت نهم و دهم يك هزار و 550 كيلومتر راهآهن معادل سالانه 258 كيلومتر ساخته شده است.
مديرعامل شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل به توسعه و بهسازي راههاي اصلي اشاره كرد و گفت: از سال 57 تا سال 84، حدود 12 هزار و 681 كيلومتر راه اصلي در كشور احداث شد، ضمن آنكه در طول دولت نهم و دهم 8 هزار و 131 كيلومتر راه اصلي در كشور ساخته شده است.
معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به راه آهن ارك- ملاير، بيان كرد: راهآهن اراك ـ ملاير به طول 90 كيلومتر با اعتبار يك هزار و 250 ميليارد ريال، راهآهن مراغه ـ مياندوآب به طول 48 كيلومتر با اعتبار 1750 ميليارد ريال، راهآهن خرمشهر ـ شلمچه به طول 17 كيلومتر با اعتبار 411 ميليارد ريال و ايستگاه راهآهن شيراز با اعتبار 312 ميليارد ريال از پروژههايي است كه در سال جاري به بهرهبرداري رسيده است.
مديرعامل شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور، تصريح كرد: آزادراه زنجان ـ تبريز به طول 188 كيلومتر با اعتبار 3 هزار و 200 ميليارد ريال، بزرگراه تهران ـ رودهن ـ فيروزكوه به طول 85 كيلومتر با اعتبار 238 ميليارد ريال و راه اصلي همدان ـ بيجار به طول 95 كيلومتر و اعتبار 200 ميليارد ريال برخي ديگر از پروژههايي است كه در سال جاري به بهرهبرداري رسيد.
صادقي افزود: در دهه فجر امسال و تا پايان سال جاري چندين پروژه قابل بهرهبرداري داريم كه شامل يك هزار و 814 كيلومتر بزرگراه و راه اصلي با اعتبار 11 هزار و 750 ميليارد ريال است.
معاون وزير راه و شهرسازي ادامه داد: از اين ميزان 935 كيلومتر بزرگراه با اعتبار 7 هزار و 744 ميليارد ريال و 879 كيلومتر راه اصلي با اعتبار 4 هزار و 6 ميليارد ريال است.
مديرعامل شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور، اظهار داشت: بزرگراه مشهد تربت حيدريه به طول 76 كيلومتر و اعتبار 585 ميليارد ريال، برخي قطعات بزرگراه شيروان ـ بجنورد و فاروج ـ شيروان از پروژههايي است كه تا پايان سال به بهرهبرداري ميرسد.
صادقي با اشاره به اينكه در استان خراسان رضوي، 261 كيلومتر بزرگراه با اعتبار يك هزار و 436 ميليارد ريال تا پايان سال به بهرهبرداري ميرسد، گفت: در استان كردستان 31 كيلومتر بزرگراه با اعتبار 153 ميليارد ريال، در استان مركزي كمربندي شمالي اراك با اعتبار 187 ميليارد ريال و در استان گيلان بزرگراه آستارا ـ تالش و تالش ـ فومن با اعتبار 563 ميليارد ريال تا پايان سال به بهرهبرداري ميرسد.
معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به اينكه تعداد زيادي راه اصلي نيز تا پايان سال آماده بهرهبرداري خواهد بود، اظهار داشت: 508 كيلومتر راه اصلي در استان سيستان و بلوچستان با اعتبار 2 هزار و 539 ميليارد ريال تا پايان سال به بهرهبرداري ميرسد.
مديرعامل شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور افزود: همچنين در استان خوزستان راه اصلي هفتگرد ـ باغملك به طول 43 كيلومتر و اعتبار 193 ميليارد ريال نيز تا پايان سال به بهرهبرداري ميرسد.
معاون وزير راه و شهرسازي خاطرنشان كرد: در سال جاري جمعاً 2 هزار و 756 كيلومتر راهآهن، آزادراه، بزرگراه و راه اصلي با اعتبار 23 هزار و 866 ميليارد ريال به بهرهبرداري رسيده و يا ميرسد.
مديرعامل شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل، اظهار داشت: منابع و بودجه عمومي و دولتي، محدود است و كفاف اجراي پروژههاي زيرساختي و تحقق اهداف برنامه پنجم را ندارد، بنابراين جذب سرمايه بخش خصوصي الزامي به نظر ميرسد.
مديرعامل شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور با اشاره به اينكه پروژههاي نيمه تمام كشور در حوزه حمل و نقل 40 هزار ميليارد تومان اعتبار لازم دارد، اظهار داشت: در سال جاري ما تنها 4 هزار ميليارد تومان اعتبار داشتيم، اما در بودجه سال 90 بستههاي سرمايهگذاري مناسبي براي اجراي پروژههاي زيرساختي در نظر گرفته شده است.
معاون وزير راه و شهرسازي ادامه داد: فروش اوراق مشاركت، جذب فاينانس، واگذاري سهام شركتهاي دولتي و صندوق توسعه ملي، برخي از منابع تأمين مالي خواهد بود.
صادقي اظهار داشت: شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور در سال جاري 4 هزار ميليارد تومان اوراق مشاركت براساس مجوز مجلس و دولت منتشر خواهد كرد.
وي با اشاره به اينكه اين اوراق ظرف يك ماه آينده منتشر ميشود، اظهار داشت: اين اوراق 4 ساله و با نرخ سود 20 درصد است كه نرخ سود آن تا يك سال 18 درصد بوده و بيش از يك سال 19.5 درصد و پس از پايان مدت سرمايهگذاري نرخ سود 20 درصد به سرمايهگذاران اختصاص مييابد.
معاون وزير راه و شهرسازي ادامه داد: همچنين واگذاري سهام شركتهاي دولتي، بخشي از منابع مورد نياز ما را تأمين ميكند.
مديرعامل شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور با اشاره به اينكه 20 درصد از پروژههاي افتتاحيه ما مربوط به دولتهاي قبلي بوده است، اظهار داشت: قصد داشتيم اوراق مشاركت را در بهترين شرايط به فروش برسانيم، به همين دليل انتشار آن كمي به طول انجاميد.
وي با اشاره به احتمال استفاده وزارت راه و شهرسازي از اوراق صكوك، ادامه داد: در اين باره ميتوان اسناد اموال، ساختمانها و زمينهاي خود در رهن بانك قرار داد و تسهيلات دريافت كرد كه ما نيز سعي ميكنيم از اين تسهيلات استفاده كنيم تا بخشي از درآمدها از محل اوراق صكوك تأمين شود.
معاون وزير راه و شهرسازي ادامه داد: همچنين مقرر شده بود 5 هزار ميليارد تومان نيز از طريق فاينانس جذب شود كه در اينباره با فاينانسرها صحبتهايي داشتهايم.
مديرعامل شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور، ادامه داد: در رابطه با جذب فاينانس جلسات متعددي با سرمايهگذاران خارجي و داخلي داشتهايم كه در اين راستا با 3 سرمايهگذار چيني، تركيهاي و اوكرايني و 2 سرمايهگذار داخلي تفاهمنامه منعقد كردهايم.
صادقي افزود: اين سرمايهگذاران در حال طي كردن مجوزهاي قانوني هستند، اما قطعاً تفاهمنامهها در سال جاري منجر به انعقاد قرارداد نميشود.
معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به اينكه تلاش ميكنيم بخش عمدهاي از نيازهاي خود را از محل فروش سهام كارخانجات دولتي فراهم كنيم، اظهار داشت: در اين راستا حفاري شمال و فولاد خوزستان براي اجراي پروژهها در گام اول به فروش ميرود.
مديرعامل شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور با اشاره به اينكه آزادراه تهران ـ شمال در 4 منطقه اجرايي ميشود، اظهار داشت: قطعات يك و چهار با پيشرفت به ترتيب 45 درصد و 90 درصدي در حال اجرا است.
صادقي افزود: سهم ما با بنياد در قطعه يك مساوي است، اما مقرر شده است با اقداماتي كه انجام ميدهيم سهم وزارت راه به ميزان قابل توجهي افزايش يابد و هفته آينده 20 ميليارد تومان تسهيلات از بانك براي اين آزادراه دريافت ميكنيم.
مديرعامل شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور با اشاره به اينكه قصد داشتيم تا پايان سال جاري قطعه چهار را به اتمام برسانيم، اظهار داشت: در پاييز امسال بارندگيها در منطقه قطعه چهار زياد بود كه همين امر موجب رانش و لغزش زمين شد و اين مورد اجراي پروژه را به تعويق انداخت، اما تلاش ميكنيم تا پايان سال قطعه چهار را به اتمام برسانيم.
معاون وزير راه و شهرسازي ادامه داد: همچنين در قطعه يك 50 درصد تونلها حفاري شده است؛ 29 كيلومتر تونل در اين قطعه وجود دارد و قول ميدهيم تا پايان دولت دهم منطقه يك نيز به بهرهبرداري برسد.
مديرعامل شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور با اشاره به اينكه پيشرفت كل قطعات آزادراه با احتساب قطعه سه و چهار نزديك به 12 درصد است، افزود: در فاز دو و سه نيز با چند كنسرسيوم تفاهمنامههايي داشتيم.
معاون وزير راه و شهرسازي در خصوص عمليات تكميل راهآهن غرب، اظهار داشت: اين مسير ريلي از اراك آغاز شده و پس از عبور از ملاير به كرمانشاه و خسروي متصل ميشود و از آنجا به راهآهن عراق و سپس به بندر لاذقيه ميرود.
صادقي ادامه داد: در سال جاري 40 ميليارد تومان به اين پروژه اختصاص يافت و در سال آينده 100 ميليارد تومان به اين پروژه اختصاص مييابد، ضمن آنكه 200 ميليارد تومان از محل فروش اوراق مشاركت و مبلغي ديگر نيز از محل فروش سهام فولاد خوزستان به اين پروژه اختصاص خواهد يافت.
مديرعامل شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل كشور درباره ساخت راهآهن شيراز - بندرعباس توسط شركت تراورس، گفت: مقرر شده بود اين پروژه توسط شركت تراورس و به صورت فاينانس 85 درصد تراورس ـ 15 درصد دولت ساخته شود كه بخشي از كار نيز انجام شد.
معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به اينكه اين قرارداد پيش از رياست علي نيكزاد در وزارت راه و شهرسازي منعقد شده بود، ادامه داد: در ابتدا مقرر شد در ازاي ساخت 600 كيلومتر راهآهن 1 هزار و 200 ميليارد تومان در اين پروژه هزينه شود، اما شركت تراورس براي ثابت كردن مبلغ قرارداد سر موعد مقرر نيامد و ما قرارداد را لغو كرديم، اما هماكنون اين شركت پيگير اجراي پروژه و مقطوع كردن قيمتها است.
معاون وزير راه و شهرسازي در مورد ساخت فرودگاه و بندر توسط شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل، اظهار داشت: فعلاً ساخت بنادر و فرودگاهها توسط سازمان بنادر و شركت فرودگاهها انجام ميشود، اما از سال آينده اين وظايف برعهده شركت ساخت خواهد بود.
© 2003 Mehr News Agency .
دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 298]