واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: هيچ كودكي شبها بدون قصه نخوابد
خبرگزاري آريا- اين بخشي از آرزوهاي سولماز صادقزاده نصرآبادي قصهگوي شركت كننده در پانزدهمين جشنوارهي بينالمللي قصهگويي است كه سابقهي 14 سال مربيگري كودكان را در شهرهاي مشگين شهر و اردبيل در كارنامهي فرهنگي خود ثبت كرده است.
به گزارش خبرنگار آريا از اردبيل، وي كه با قصهي «مُهر آب» در اين جشنواره شركت كرده است، بر اين اعتقاد است كه گذر زمان چين و چروك را بر دست و صورت مادران نمايان ميكند اما زبان قصهگويي آنها هيچگاه چروكيده نميشود مادر من هنوز هم در گفتوگوهاي روزمرهاش با باياتي (ضرب المثلهاي تركي) جواب مخاطبهايش را ميدهد. او نهال قصهگويي را در كوير وجودم كاشت و با باياتي آب داد.
اين قصهگوي برگزيده كه 4 دوره در جشنواره منطقهاي و 3 دوره در جشنواره بينالمللي قصهگويي حضور داشته است اظهار نظر كرد كه قصه در بطن خود رازهاي سر به مهر علتها را حمل مي كند، رازهايي كه وسعت حضورشان را در قالب ديو، فرشته، گل هاي سخن گو، آدم هاي خوب و بد دريافت ميكنيم. قصه چيزي كم از تاريخ و چيزي كم از زندگي ندارد. در واقع ميتوان چنين گفت كه در قصه تاريخ متولد ميشود و از لايههاي سطحي عبور كرده به عمق ميرسد.
به گفتهي صادقزاده قصه سنت نيك نياكان ماست از اشتراكهاي دين و سنت، چرا كه هر دو براي واگويي حقايق زبان قصه و تمثيل را ارجح دانستهاند و اين بسيار لذت بخش و رازآلود است ماندگاري و غناي بيشتري هم دارد.
برگزيده اول نخستين جشنواره قصهگويي بينالمللي رضوي با بيان اين كه خيلي از خواستههاي بشر ريشه در نيازهاي او دارد خاطر نشان كرد كه نيازهاي بشر از سويي با كمال طلبي و از سوي ديگر با كمبودها و كاستيها در ارتباط است. قصه گويي راهيست كه هم به شهر كمال و هم به دنياي خيال و آرزو منتهي مي شود جايي كه كمبودها و نواقص رنگ مي بازند و فرصت معرفت و شناخت خويش و ديگران مهياست. دنيايي كه با قصهگويي به آن پاي مينهيم دنيايي لبريز آموزههاست و مسافر اين دنيا به ميزان نياز فهم خود از آموزهها بهره ميبرد و براي زندگي حقيقي مهيا ميشود.
وي در پاسخ به اين سوال كه چگونه مي توان كودكان را به قصهگويي علاقهمند كرد؟ گفت: كودك قصه را بدون نياز به آموزش، ذاتا دوست دارد و نيازي نيست ميل به قصه در كودك ايجاد شود فقط بايد مراقب باشيم با اتخاذ تدابير نادرست ذائقه دوستداري قصه را در كودك از بين نبريم.
صادقزاده ادامه داد در اين مسير فقط بايد بدانيم آنها چه ميخواهند و چهگونه برايشان با قصه رازهاي نهان را بازگو كنيم. چگونه گرايش كودكان به قصه را در مسير رشد و تعالي قرار دهيم تا همچنان دوستدار قصه و قصه گويي باقي بماند.
به باور اين قصهگو، خوشبختانه قصه و قصهگويي را هنوز در دنياي پيچيده و گسترده مدرنيته و فيلم و ماهواره و اينترنت از دست ندادهايم. در جهان هنوز باورها نسبت به قصه كم رنگ نشده، قصه گويي در دانشگاهها تدريس مي شود و جشنوارههاي بزرگ را شاهد هستيم. در كشور ما كه بايد مهد قصه گويي باشد، اگر به گذشته هاي دور هم نظر نداشته باشيم از اسلام به بعد قران براي ما بسياري از احكام و اخلاقيات را به زبان قصه تعليم مي دهد پس جايگاه قصه براي ما مبرهن است.
وي تاكيد كرد جشنوارههاي كانون پرورش فكري حكم دميدن هواي تازه در كالبد قصه گويي را دارد. خوشبختانه قصه گويي در جامعه ما هنوز حيات دارد. ارزش و جايگاه آن زير سوال نرفته و همه به نقش تربيتي آن معترفند و اين به معني آن است كه قصه در كشور ما هنري رو به انزوا نيست.
اين مربي كانون در عين حال با اشاره به اين كه نقش سازنده و بي بديل قصهگويي در ساختن دنياي حال و آينده كودك به قدري روشن است كه بايد همواره در جامعه و نزد خانواده ها محبوب و مورد استقبال باشد يادآور شد كه متاسفانه بسياري از نهادها كه ميتوانند در اين زمينه نقش كليدي ايفا كنند، كمتر به اين مهم مي پردازند. تلويزيون و راديو در كنار آنها آموزش و پرورش، در راس نهادهايي قرار دارند كه نهادينه شدن فرهنگ قصه گويي نزد خانواده ها به فعاليت و عملكرد آنها وابسته است. اين نهادها ميتوانند هنر قصهگويي را با توجه به گستردگي مخاطبان خود در جامعه، رواج دهند و هنر قصه گويي را همه گير كنند.
پانزدهمين جشنواره بينالمللي قصهگويي كه از روز 6 بهمن در اروميه آغاز شده است روز 9 بهمن به كار خود پايان ميدهد.
دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]