واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: بندر صيادي در استان به بهره برداري مي رسد همزمان با دهه مبارك فجر:
بندرعباس - خبرنگار آفرينش
مدير كل شيلات هرمزگان در جمع خبرنگاران با اشاره به پروژه هاي افتتاحي دهه مبارك فجر گفت : به مناسبت سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي 5 بندر صيادي كوهستك در شهرستان ميناب ،چيروئيه و لاوان در بندرلنگه ، كوه مبارك در جاسك و درگهان در قشم و دايت موج شكن با اعتبار 297 ميليارد ريال افتتاح و بهره برداري مي رسد.
موسي بديعي افزود: اين طرح ها 39 روستابا جمعيت 38 هزار نفر را تحت پوشش قرار مي دهد كه جمعا 3750 صياد از اين خدمات استفاده مي نمايند .
وي ادامه داد : در راستاي اجراي اصل 44 قانون اساسي ، مديريت 4 بندر صيادي به تعاوني هاي صيادي واگذار مي شود.
بديعي با بيان اينكه در 9 ماهه سال جاري بيش از 106 هزار تن صيد در استان صورت گرفته خاطر نشان كرد : ارزش اين ميزان صيد 162 ميليارد تومان مي باشد و اين در حالي است كه ارزش صيد سال گذشته 167 ميليارد تومان بوده است .
وي گفت : به دليل استاندارد سازي شناورها، بيش از 8 هزار نفر در 5 مركز آموزش ديده اند و موفق به دريافت گواهينامه شده اند .
مديركل شيلات هرمزگان بااشاره به فعاليت اداره كل شيلات طي 30 سال گذشته اظهار داشت : در سال 57 ميزان صيد 1500 تن بوده كه پيش بيني مي شود اين ميزان در سال 87 به 132 هزار تن برسد كه دراين رابطه شاهد رشد 1250 درصد هستيم ، همچنين در زمينه شناورهاي صيادي بيش از 600 درصد رشد داشته ايم .
وي ادامه داد : در حال حاضر تعداد واحد صنايع شيلاتي به 91 واحد رسيده است كه تمامي اين واحد ها به بخش خصوصي واگذار شده است .
بديعي تعداد بنادر صيادي استان را 22 بندر اعلام كرد و گفت :225 هكتار حوضچه و بيش از 2 هزار متر نيز اسكله ايجاد شده است همچنين بيش از 21 كيلو متر طول موج شكن ها ودايت هاي ايجاد شده مي باشد.
وي حجم عمليات سنگي را بيش از 4 ميليون متر مكعب عنوان كرد و بيان داشت : بالغ بر 3 ميليون متر مكعب نيز حجم عمليات لايروبي بوده است كه از اين محل 37 هكتار بنادر و 208 هكتار زمين پشتيباني ايجاد شده است . مدير كل شيلات ادامه داد : در حال حاضر 900 فروند لنج صيادي در بنادر استان در حال فعاليت هستندكه به ازاي هر فروند لنج 2/5 متر اسكله و 4 هزار متر مربع حوضچه آرامش ساخته شده است .
موسي بديعي گفت : بيش از 903 ميليارد ريال تسهيلات بانكي براي تقويت فعاليت هاي شيلاتي بخش خصوصي پرداخت شده است .
وي با اشاره به نوسازي ناوگان صيادي گفت : بيش از 40 درصد شناور ها تغيير بدنه داده و فايبر گلاس شده است . همچنين به 6 فروند شناور صيادي نيز مجوز ورود به آب هاي دور جهت صيد داده شده و براي 27 فروند شناور نيز سرد خانه نصب گرديده است .
بديعي خاطر نشان كرد : 20 سايت بزرگ 400 و هزار هكتاري در غرب استان جهت پرورش ميگو توسط بخش خصوصي با اعتبار 40 ميليارد تومان در حال اجرا است .
وي گفت : بعد از پيروزي انقلاب اسلامي ، 13 مركز تكثير ميگو با ظرفيت يك ميليارد و 200 ميليون لارو ميگو در سال در استان ايجاد شده است كه بيش از 82 ميليون قطعه براي بازسازي ذخاير، پرورش داده شده است .
مدير كل شيلات استان در اين رابطه گفت : بيش از 200 ميليارد ريال سرمايه گذاري دولتي و 30 ميليارد ريال سرمايه گذاري بخش خصوصي در سايت هاي پرورش ميگو هزينه شده است .
بديعي از صادرات 13 هزار و 500 تن ميگو خبر داد و گفت : همچنين با انجام طرح پرورش ماهي در قفس ،بيش از 900 تن ماهي به اين روش توليد شده است .
وي بااشاره به اثرات شكوفايي جلبكي افزود : 20 تن ماهي در صيد گاه هاي استان بر اثر پديده كشند قرمز تلف شده است .
بديعي ادامه داد : براساس مطالعات و تحقيقات صورت گرفته در پروهشكده اكولوژي خليج فارس و درياي عمان ، كمبود اكسيژن در آب به دليل رشد سريع جلبك ها ،علت مرگ ماهيان است .
مدير كل شيلات هرمزگان اظهار داشت : پلانكتون عامل پديده كشند قرمز سمي نيست و مصرف آبزيان دريايي خطري براي سلامتي ندارد .
وي در اين رابطه گفت : براساس آزمايش كارشناسان پژوهشكده اكولوژي خليج فارس و درياي عمان برروي موش هاي آزمايشگاهي اثري از مسموميت يا مرگ موش ها بر اثر عامل كشند قرمز ديده نشده است .
چهارشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 276]