واضح آرشیو وب فارسی:پرتال دانشگاهی کشور: به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر زياري در اولين نشست فرهنگي اجتماعي روساي دانشگاهها و موسسات آموزش عالي كشور كه صبح امروز در دانشگاه پيام نور برگزار شد، به نقش اين دانشگاه در آموزش مناطق محروم اشاره كرد و افزود: بيش از 95 درصد دانشجويان دانشگاه پيام نور دانشجوي بومي هستند و در محدوده كمتر از 150 كيلومتر سكونت دارند.
وي با اشاره به ديگر ويژگيهاي دانشگاه پيام نور اظهار كرد: كم هزينه بودن از ويژگي دانشگاه پيام نور به شمار ميآيد و از لحاظ فرهنگي نيز اين دانشگاه وضعيت مطلوبتري نسبت به ساير دانشگاههاي كشور داشته است.
دانشگاه پيام نور دانشگاه خدمتگذار به دانشجويان شاهد و ايثارگر است
زياري با بيان اينكه در بازديدها و بررسيهاي معاونت فرهنگي وزارت علوم در سال گذشته رسما و كتبا اعلام شد كه دانشگاه پيام نور به لحاظ فرهنگي وضعيت بهتري دارد، افزود: در حال حاضر بيش از 12 هزار دانشجوي ايثارگر و شاهد در دانشگاه پيام نور مشغول به تحصيل هستند كه معاون رييس جمهور و رييس بنياد شهيد و امور ايثارگران در بررسي خدمات دانشگاهها اعلام كرد كه در اين زمينه نيز دانشگاه پيام نور دانشگاه خدمتگذار به دانشجويان شاهد و ايثارگر است.
رييس دانشگاه پيام نور با اشاره به نامه رييس سازمان سنجش مبني بر موفقيت دانشجويان اين دانشگاه در المپياد علمي دانشجويي كشور، تصريح كرد: در حال حاضر حدود يك ميليون و 42 هزار و 553 نفر در 500 واحد و مركز دانشگاه پيام نور در سراسر كشور در حال تحصيل هستند كه حدود 960 هزار نفر از آنان فعال و 100 هزار نفر نيز به صورت مرخصي و غيرفعال تحصيل ميكنند.
وي با اشاره به جمعيت 6/97 درصدي جمعيت دانشجويان دانشگاه پيام نور در مقطع كارشناسي عنوان كرد: در حال حاضر با وجود فعاليت دو هزار و 835 عضو هيات علمي تمام وقت در اين دانشگاه، نسبت استاد به دانشجو يك به حدود 300 است كه با توجه به جذب 300 عضو هيات علمي در سال گذشته نسبت استاد به دانشجو، يك به 291 افزايش خواهد يافت.
تا پايان برنامه توسعه نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه يك به 250 ميرسد
رييس دانشگاه پيام نور با بيان اينكه پيشبيني ميكنيم تا پايان برنامه توسعه نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه يك به 250 برسد، افزود: در حال حاضر تعداد اعضاي هيات علمي با مرتبه استادياري حدود30 درصد است كه تا پايان برنامه پنجم توسعه، 60 درصد اعضاي هيات علمي دانشگاه پيام نور داراي مرتبه استادياري به بالا خواهند شد.
وي با اشاره به سهم جمعيت دانشجويي در حال حاضر و پيشبيني آن تا پايان برنامه پنجم توسعه، اظهار كرد: جمعيت دانشجويي مقطع كارداني بايد از 5 دهم درصد به 13 درصد، مقطع كارشناسي از 97 درصد به 75 درصد، كارشناسي ارشد از 2/2 به 5/9 درصد و دكتري از يك دهم درصد به 5/2 درصد تغيير پيدا كند.
كاهش جمعيت دانشجويي رشتههاي علوم انساني تا پايان برنامه از72 درصد به 49 درصد
زياري با اشاره به جمعيت دانشجويي دانشگاه پيام نور تا پايان برنامه پنجم توسعه عنوان كرد: در حال حاضر جمعيت دانشجويي رشتههاي علوم انساني 72 درصد است كه تا پايان برنامه پنجم اين تعداد به 49 درصد كاهش مييابد، همچنين علوم پايه بايد از 13 درصد به 17 درصد، فني و مهندسي از 11 درصد به 21 درصد، كشاورزي از 4 درصد به 9 درصد و هنر از يك درصد به 4 درصد تغيير پيدا كند.
وي با بيان اينكه تا پايان برنامه پنجم بايد 200 هزار نفر تحت عنوان آموزش كوتاه مدت در دانشگاه تحصيل كنند، ادامه داد: در حال حاضر دانشگاه پيام نور حدود 1500 دانشجوي ايراني و يا فارسي زبان در خارج از كشور دارد كه تا پايان برنامه پنجم اين تعداد بايد به 5 هزار نفر افزايش يابد.
برگزاري 30 درصد از كل آزمونهاي سراسري دانشگاه پيام نور تا پايان برنامه پنجم توسعه
رييس دانشگاه پيام نور با اشاره به برنامه اين دانشگاه مبني بر برگزاري 30 درصد از كل آزمونهاي سراسري دانشگاه پيام نور تا پايان برنامه پنجم توسعه، عنوان كرد: در پايان سال برنامه پنجم توسعه تمام كتابهاي دانشگاه پيام نور به صورت خودخوان، 70 درصد به صورت سيديهاي آموزشي، 60 درصد محتواي طرح وب، 5 درصد آموزش از طريق موبايل و 5 درصد آموزش از طريق تلفن تبديل خواهد شد.
وي با بيان اينكه تا پايان برنامه پنجم به ازاي هر رشته تحصيلي يك نشريه علمي پژوهشي منتشر خواهد شد، افزود: افزايش منابع كتابخانه ديجيتالي، ايجاد10 پژوهشكده، افزايش تعداد مقالات IFI و IFC به هزار مقاله و ايجاد يك مركز رشد در هر مركز استاني از برنامههاي اين دانشگاه تا پايان برنامه پنجم توسعه به شمار ميآيد.
1390/04/14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پرتال دانشگاهی کشور]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]