واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: وضعيت حقوق بشر در عربستان در يك نگاه
مقامهاي سعودي در حالي دولت سوريه را به خشونت و نقض حقوق بشر متهم ميكنند كه جمعيت حقوق بشر اين كشور از ثبت 30 هزار مورد شكايت نقض حقوق بشر در اين كشور خبر داد.
پايگاه خبري "النخيل" به نقل از "مفلح القحطاني"، رئيس جمعيت حقوق بشر عربستان در گزارشي از وقوع 30 هزار مورد شكايت مربوط به مسايل زندانيان، موارد شخصي شهروندان، خشونت خانوادگي و مسايل اداري و امور شهروندي پرده برداشت كه البته اين رقم جدا از هزاران مورد نقض حقوق بشر سياسي در عربستان محاسبه شده است.
به نوشته النخيل هزاران قرباني ديگر نيز وجود دارند كه از ترس پيگرد و سركوب به دست نيروهاي رژيم آل سعود از شكايت منصرف ميشوند. اين در حالي است كه ملك عبدالله پادشاه عربستان با توجه به حوادث سوريه در اقداماتي نمايشي بارها دولت سوريه را به نقض حقوق بشر متهم كرده و مدعي اعمال خشونت عليه مردم در اين كشور شده است.
اعزام نيروهاي نظامي رژيم آل سعود به بحرين به منظور سركوب تظاهرات مردمي در اين كشور نشان ديگري از بياعتنايي عربستان به حقوق بشر به شمار ميآيد. "حمزه الحسن" يكي از رهبران مخالف حكومت و فعال حقوق بشر سعودي در گفتگو با پايگاه اينترنتي "رحماء" از رياض به عنوان گورستان حقوق بشر ياد كرد كه در آن دولتمردان از ابزار قدرت و خشونت براي حمكراني استفاده ميكنند.
اوضاع وخيم زندانيان به خصوص زندانيان سياسي در زندانهاي عربستان، افزايش شكاف طبقاتي، گسترش فقر در جامعه و تضعيف حقوق زنان از مهمترين موارد نقض آشكار حقوق بشر در عربستان است.
اوضاع وخيم زندانيان در رژيم آل سعود
پايگاه اينترنتي "نهرين نت" با انتشار گزارشي به وضعيت اسفبار زندانيان در زندانهاي رژيم آل سعود پرداخت و نوشت: در حال حاضر 30 هزار نفر به دليل اتهامهايي نظير آزادي بيان در زندانهاي سعودي به سر ميبرند كه بسياري از آنان نه تنها از ملاقات محروم هستند بلكه حتي به دادگاهها نيز معرفي نشدهاند.
به نوشته نهرين نت؛ شيعيان، اخوان المسلمين، اسماعيليها و مخالفان رژيم عربستان نيز در ميان افرادي هستند كه به دادگاهها معرفي نشدهاند.
پيش از انتشار اين گزارش رسانههاي عربي از ضرب و شتم مادر يكي از زندانيان توسط نيروهاي وابسته به وزارت كشور عربستان خبر دادند. به گزارش پايگاه خبري "العواميه" مادر يكي از زندانيان در زندان الحائر رياض پس از اينكه خواستار انتخاب وكيل براي پسرش شد در يك اتاق زنداني و مورد ضرب و شتم شديد نيروهاي امنيتي قرار گرفت. اين حمله وحشيانه به بيهوش شدن مادر زنداني انجاميد.
افزايش شكاف طبقاتي و گسترش فقر در جامعه
"خلف الحربي"، روزنامه نگار سعودي با انتشار مقالهاي در روزنامه "عكاظ" عربستان از سياستهاي آل سعود در تقسيم ناعادلانه ثروت در عربستان انتقاد كرد و نوشت: چرا درآمد سالانه عربستان 1500 ميليارد ريال سعودي است، اما حقوق كارمند عربستاني بايد فقط 1500 ريال در ماه باشد؟
به نوشته الحربي 60 درصد عربستانيهاي زير خطر فقر هستند و اين صحيح نيست كه كارمند عربستان تنها 1500 ريال در ماه دريافت كند. در حالي كه بسياري، عربستان را ثروتمندترين دولت جهان به دليل درآمدهاي نفتي آن ميدانند. اوضاع معيشتي در كشور بدتر و فقر در آن شديدتر ميشود
پيشتر نيز "نجيب خنيزي" نويسنده و فعال سياسي در عربستان در گفتگو با شبكه خبري "العالم" از گسترش فقر در عربستان سخن گفت. به گفته خنيزي با اينكه عربستان كشوري نفت خير است و 25 درصد ذخاير نفتي را داراست، اما درصد قابل توجهي از مردم از فقر رنج ميبرند.
به گزارش العالم، طلال بن عبدالعزيز يكي از شاهزادگان سعودي در واكنش به دستگيري چند فيلمساز جوان عربستاني كه به تهيه فيلم از اوضاع اجتماعي بسيار بد در يكي از محلههاي فقير نشين رياض اقدام كرده بودند، خواستار مبارزه با فقر گسترده در اين كشور و تاسيس بانكي براي فقرا شد. اين فيلم فقر و فساد گسترده در رياض، پايتخت عربستان را به تصوير كشيده است.
زنان از حق راي محرومند
قوانين حقوق زنان در عربستان طوري پايه ريزي شده است كه در آن زنان از كمترين مشاركت اجتماعي، سياسي و اقتصادي برخوردارند تا جاي كه تا چندي پيش زنان عربستاني از حق شركت در انتخابات محروم بودند.
روزنامه آمريكايي واشنگتن تايمز در گزارشي كه در مهرماه گذشته در اين خصوص منتشر كرد ضمن اشاره به اجرايي شدن حق راي زنان عربستان در انتخابات ملي سال 1394 نوشت: حق مشاركت در انتخابات براي زنان در سال 94 به اين معني است كه زنان عربستان همچنان از حق شركت محروم خواهند بود.
نقض حقوق كارگران خارجي، حاكميت اقليت بر اكثريت مردم، اذيت و آزار شيعيان، بازداشت خودسرانه فعالان سياسي، فساد اداري، مالي و سياسي از ديگر موارد نقض حقوق بشر در عربستان است كه از سوي فعالان حقوق بشر عربستان مطرح ميشود ولي غربيها به خاطر منافع سياسي و اقتصاديشان هرگز واكنشي به آن نشان نميدهند.
* نقض حقوق بشر و فشارهاي سياسي به اقليتها در عربستان بيداد ميكند به طوري كه برخي، اين كشور را گورستان حقوق بشر ناميدهاند، ولي غربيها به خاطر منافع اقتصادي و سياسيشان هرگز حاضر به اعتراض و انتقاد از مقامات سعودي نيستند
دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]