تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زِنا، شش پيامد دارد: سه در دنيا و سه در آخرت. سه پيامد دنيايى‏اش اين است كه: ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829666768




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

/اميدهاي تازه در درمان بزرگي پروستات با ليزر در كشور/ يك متخصص كليه و مجاري ادراري: نگران بزرگي پروستات در تصاوير سونوگرافي خود نباشيد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /اميدهاي تازه در درمان بزرگي پروستات با ليزر در كشور/ يك متخصص كليه و مجاري ادراري: نگران بزرگي پروستات در تصاوير سونوگرافي خود نباشيد


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي

يك متخصص كليه و مجاري ادراري با بيان اين كه در جراحي، هميشه عوارض و خطراتي در كمين است، اما در ليزر درماني، كمترين احتمال خطا و آسيب وجود دارد و با وجود متخصصان ماهر و باتجربه نگراني‌ها به صفر خواهد رسيد، گفت: در درمان بزرگي پروستات به كمك ليزر بيماران ديگر سوزش مجاري ادراري را نداشته و از فرداي درمان قادر هستند فعاليت‌هاي عادي زندگي را از سر بگيرند.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، دكتر حسن جمشيديان در تعريف غده پروستات عنوان كرد: پروستات غده‌اي اختصاصي در مردان است كه در زير مثانه و اطراف مجراي ادراري قرار دارد، وزن آن حدود 20 گرم است و ترشح مواد خاص اين غده يكي از فاكتورهاي لازم براي باروري مردان است.

وي ادامه داد: به طور طبيعي بافت مترشحه‌اي در پروستات وجود دارد كه با افزايش سن در افراد بالاي 40 سال و بر اثر يكسري فرآيندهاي فيزيولوژيكي دچار افزايش تعداد سلول و در نهايت بروز عارضه‌اي موسوم به بزرگي خوش‌خيم پروستات يا در اصطلاح BPH مي‌شود.

اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران، با اشاره به اين‌ كه اين اتفاق در درصد قابل توجهي از مردان رخ مي‌دهد، گفت: البته بزرگي پرستات به تنهايي دليل وجود علائم و ايجاد بيماري نيست چرا كه اين امكان وجود دارد، پروستات بسيار بزرگ شود، ولي هيچ علامتي براي بيمار ايجاد نكند و يا اصطلاحاً اثر فشاري بر روي مجرا ايجاد نكند. در مقابل اين امكان نيز وجود دارد كه پروستات حتي با حجمي كوچك دچار انسداد و در نهايت بروز علائم بزرگي پروستات شود كه به صورت باليني با نشانه هاي ويژه‌اي همراه خواهد بود.

جمشيديان با اشاره به اين كه براساس بررسي‌هاي انجام شده اگر100 نفر مرد بالاي 50 سال را تا آخر عمرشان كنترل كنيم، خواهيم ديد كه حدوداً يك چهارم اين افراد در نهايت دچار علائم پروستات شده و به درمان نياز پيدا خواهند كرد، گفت: البته درصدي از اين افراد به درمان نياز داشته و برخي نيز با جراحي بهبود پيدا مي‌كنند.

اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران، در ادامه اين علائم را در بيماران به دو دسته تقسيم كرد و گفت: گروه اول افرادي‌ هستند كه علائم انسدادي داشته و براي شروع ادرار بايد منتظر زمان كوتاهي باشند و يا اين كه ادرار در زمان خارج شدن قطع و وصل شده و با فشار كم و قطر باريك خارج شود.

وي افزود: گروه دوم نيز داراي علائم تحريكي چون تكرر ادرار، بيدار شدن‌هاي شبانه جهت استفاده از دستشويي، احساس پري ادرار و عدم تخليه كامل كه حالات ناخوشايندي را براي فرد ايجاد مي‌كند، هستند. البته اين امكان كه بيماران به طور همزمان هر دو علائم انسدادي و يا تحريكي را دارا باشد نيز وجود دارد.

اين متخصص كليه و مجاري ادراري، با بيان اين‌كه اكثر متخصصان براي افرادي كه علائم جدي ندارند از داروهاي شل كننده گردن مثانه و مجراي پروستاتيك و يا داروهايي كه حجم پروستات را كوچك كنند تجويز خواهند كرد، اظهار كرد: داروهاي كوچك كننده پروستات، هورموني هستند و از تبديل تستوسترون به دي هيدروتستوسترون جلوگيري مي‌كنند و لذا در حدود 6 ماه حجم پروستات را كاهش مي‌دهند. اما دسته اول كه اصطلاحاً «آلفابلوكرها» هستند، جنبه رفع علامت دارند و هر روزي كه مصرف مي‌شوند تا حدود 24 ساعت علائم ادراري بيمار را بهبود مي‌دهند.

جمشيديان اضافه كرد: يكي از روش‌هاي قديمي و متداول درمان، جراحي باز است كه با برش در ناحيه زير ناف، از طريق مثانه و يا از راه مستقيم بر روي كپسول پروستات، قسمت بزرگ شده پروستات خارج مي‌شود. اين عمل نيازمند بستري طولاني مدت حدود 3 تا 5 روز دارد. همچنين نياز به شستشوي مرتب مثانه پس از جراحي در بيمارستان كه اغلب با درد همراه است و مي‌تواند نياز به استفاده از خون تزريقي را نيز به همراه داشته باشد از پيامدهاي اين روش درماني است.

اين متخصص كليه و مجاري ادراري، با بيان اين‌كه هنوز استاندارد جراحي پروستات در دنيا، روش تراش پروستات به صورت ورود با دستگاه از راه مجراي ادراري بوده كه اصطلاحاً به آن (TURP) گفته مي‌شود، عنوان كرد: در اين روش جراحان از طريق مجراي ادراري وارد شده و آن قسمت از پروستات را كه در داخل كپسول قرار داشته و موجب بسته شدن مجراي ادراري شده را به صورت لايه لايه با استفاده از كوتر برقي خارج كرده و مسير را باز مي‌كنند.

وي افزود: در روش مذكور نيز ممكن است خونريزي ادراري وجود داشته باشد و البته احتمال آن كمتر از عمل جراحي باز است و مدت بستري در بيمارستان نيز به 2 تا 3 روز كاهش مي‌يابد. اما نياز به شستشوي مثانه كه همراه با درد، سوزش ادراري است و نياز به سونداژ، چند روز پس از جراحي وجود دارد.

جمشيديان درباره روش درماني ليزر توضيح داد: استفاده از ليزر از جمله روشهاي جديد كم تهاجمي بوده كه شباهت‌هاي فراواني به روش بسته يا در اصطلاح تراش دارد. در اين روش جراح به وسيله دوربين آندوسكوپ ويژه‌اي كه در اختيار دارد از مجراي ادراري وارد شده و با ليزر مخصوص موسوم به ليزر ديود، پروستات را تراش داده يا به اصطلاح تبخير مي‌كند. اين نوع ليزر بهترين نوع و كم عارضه‌ترين روش در ميان ابزارهاي ليزري محسوب مي‌شود كه نتايج بهبودي آن براي بيماران نيز مشهودتر است.

وي ادامه داد: در اين اقدام درماني، پروب مخصوص ليزر در محل پروستات قرار گرفته و جراح با تاباندن باريكه‌هاي ليزري موجب تبخير vaporization بافت پروستات بزرگ شده مي‌شود.

در 25 درصد موارد سرطان در ناحيه مياني پروستات ايجاد مي‌شود

اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران، با اشاره به اين‌كه در روش ليزري بيش از هر اقدام درماني بايد به وسيله آزمايشات مختلف از جمله PSA اطمينان حاصل شود كه پروستات دچار سرطان نيست و اين بزرگي، خوش‌خيم است، عنوان كرد: در 25 درصد موارد سرطان در ناحيه مياني پروستات ايجاد مي‌شود كه در اصل منطقه هدف در روشهاي باز، بسته، تهاجمي و كم تهاجمي به شمار مي‌رود و اگر از غير سرطاني بودن آن بي‌اطمينان باشيم به طور حتم اشعه ليزر امكان آزمايشات پاتولوژيكي را از متخصصان مي‌گيرد.

وي اضافه كرد: از مزاياي خوب بهره‌گيري از ليزر در پروستات اين است كه بيمار تنها نياز به انجام آزمايش PSA (تست تشخيصي سرطان پروستات) قبل از درمان دارد، زمان عمل تقريباً كمتر از مدت زمان عمل جراحي تراش پروستات بوده و بدون خونريزي و بدون نياز به شستشوي مجاري ادراري، بيمار آسودگي خاطر داشته و بدون عفونت ادراري و تحمل سونداژ طولاني پس از مدت كوتاهي بستري (حدود يك روز) قابل ترخيص است.

جمشيديان تصريح كرد: ممكن است در هنگام بهره‌گيري از روشهاي قديمي، اختصاصاً تراش، حين درمان و موقع شستشوي مجرا در زمان تراش، مقداري از محلول شستشو وارد پروستات شده و بيمار را دچار عارضه سندروم TURP كند.

اين متخصص كليه و مجاري ادراري، با اشاره به اين كه سردرد، فشار خون بالا، كاهش تعداد ضربان قلب، كاهش سديم و پتاسيم خون از مهمترين پيامدهاي اين عارضه كم شيوع است كه نيازمند اقدامات فوريتي خواهد بود، اظهار كرد: با بهره‌گيري از ليزر در درمان اين عارضه پروستات، ديگر عروقي كه دچار خونريزي شده و منجر به اين‌گونه عوارض شوند وجود نداشته و بيمار با كمترين عوارض احتمالي مراحل درمان را طي مي‌كند.

به گفته جمشيديان، در درمان بزرگي خوش خيم غده پروستات به كمك ليزر بيماران ديگر سوزش مجاري ادراري را نداشته و از فرداي درمان قادر هستند فعاليت‌هاي عادي زندگي را از سر بگيرند.

وي افزود: نبايد فراموش كرد در پزشكي و بويژه جراحي، هميشه عوارض و خطراتي در كمين است، اما در ليزر درماني، كمترين احتمال خطا و آسيب وجود خواهد داشت و با وجود متخصصان ماهر و با تجربه نگراني‌ها به صفر خواهد رسيد.

اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران، در ادامه به مزاياي ديگر ليزر درماني در بهبود اين عارضه اشاره كرد و گفت: از ديگر مزاياي روش درماني بزرگي پروستات با ليزر اين است كه بيمار با علم به اين كه دچار حتي تومور سرطاني است، مي‌توان با ليزر بخشي از پروستات وي را تحليل برده و علائم انسداد مجراي ادراري را از ميان برد. اين اقدام در كنار درمان دارويي يا راديوتراپي پروستات شرايط مناسبي جهت بهبود وضعيت بيماران ايجاد مي‌كند.

وي اضافه كرد: ليزر در مقايسه با عمل جراحي باز كه شايد در چنين شرايطي امكان‌پذير نيز نباشد، برتري داشته و بدون درد و خونريزي، ناجي بيماران مي‌شود. نور اين ليزر به حدي است كه بافت پروستات را به صورت لايه لايه و به عمق 2 ميلي‌متر تبخير كرده و به بافت‌هاي مجاور نيز آسيب نمي‌رساند.

به گفته جمشيديان، در خصوص پروستات‌هاي 30 تا 50 گرمي، حدود نيم ساعت و در موارد 50 تا 100 گرمي نزديك به يك ساعت جهت ليزر كردن زمان نياز است.

نگران بزرگي پروستات در تصاوير سونوگرافي خود نباشيد

اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران، ضمن تاكيد بر اين كه مردم نبايد نگران بزرگي پروستات در تصاوير سونوگرافي خود باشند، اظهار كرد: ارتباطي ميان سايز و بزرگي پروستات با علائم بيمار وجود ندارد. ممكن است بيماري با بزرگي پروستات سي گرمي با علائم فراوان به درمان دارويي نياز پيدا كند، اما بيماري با 200 گرم حجم پروستات بدون علامت و درمان دارويي به زندگي ادامه دهد. اندازه پروستات نوع جراحي را براي متخصصان مشخص مي‌كند و هيچ نقش ديگري ندارد.

وي افزود: اورولوژيست تنها با برداشتن فشار روي مجراي ادراري به تسهيل روند زندگي بيمار كمك خواهد كرد و هدف او تنها كوچك كردن و يا برداشتن پروستات نيست مگر آن كه دچار مشكلات سرطاني باشد. در موارد پروستات‌هاي بزرگتر از 100 گرم هنوز مي‌توان گفت كه روش جراحي باز موثرتر بوده و نسبت به روشهاي ديگر عارضه كمتري دارد.

اين متخصص كليه و مجاري ادراري پيشگيري از بزرگي خوش‌خيم پروستات را منوط به پرهيز و يا رژيم غذايي خاصي ندانسته و گفت: البته افرادي كه در خانواده خود استعداد سرطان پروستات دارند، بهتر است از استعمال سيگار، دخانيات و مصرف چربي‌ها و هورمون تستوسترون اجتناب كرده و از مصرف غذاهاي حاوي (رنگدانه قرمز) «ليكوپن» كه بويژه در گوجه فرنگي به وفور يافت مي‌شود، بيشتر بهره گيرند.

مردان بالاي 50 سال، دست كم سالانه يك مرتبه تست PSA كرتومي بدهند

وي در پايان توصيه كرد: همه مردان بالاي 50 سال بايد دست كم سالانه يك مرتبه تست PSA كرتومي را انجام دهند. بالا رفتن اين تست بيش از عدد 4 نانوگرم متخصصان را به درجاتي از سرطان پروستات مشكوك مي‌كند كه البته در كنار معاينه پروستات از طريق مجراي مقعد مي‌تواند به كشف شواهدي دال بر وجود توده سرطاني كمك كند. حدود 70 درصد موارد سرطان پروستات در قسمت بيروني اين بافت بوده كه به وسيله معاينه و يا سونوگرافي از راه مقعد قابل شناسايي و پيگيري است. سرطان پروستات به همين دليل بدون هيچ علامت انسدادي گاهي سال‌ها با بيمار همراه است و زماني شناسايي مي‌شود كه ديگر اقدام موثر درماني براي آن قابل انجام نخواهد بود.

انتهاي پيام

يکشنبه|ا|9|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2488]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن