واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: براساس نظرسنجي بي.بي.سي: اكثر ملتها با سياستهاي اسراييل مخالفند روسيه در صدر افت محبوبيت آلمان محبوبترين كشور جهان
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - فرامنطقهيي
براساس نظرسنجي سالانهاي كه به سفارش شبكهي خبري بي.بي.سي انجام ميشود روسيه در سال 2008 بيشتر از هر كشور ديگري در جهان، ميزان محبوبيت خود را در ميان كشورها از دست داد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، شمار كساني كه معتقدند روسيه نقش منفي در جهان دارد سريعا هشت درصد افزايش داشته است به گونهاي كه از 34 درصد در سال گذشته به 42 درصد در سال جاري رسيده است و تنها 30 درصد بر اين اعتقادند كه روسيه نقش مثبت در دنيا ايفا ميكند.
به طور مشخص، نظر مثبت در مورد روسيه در اروپا از 51 درصد به 31 درصد كاهش داشته است. از 21 كشوري كه شهروندان آن در اين نظرسنجي افكار عمومي شركت كردند، 12 كشور نظر منفي در مورد روسيه داشتهاند.
بخش اعظم اين نظرسنجي تا پيش از بحران گازي ماه ژانويه ميان مسكو و كييف بر سر قيمت گاز صادراتي به اروپا انجام شده است.
كارشناسان كاهش محبوبيت روسيه را به جنگ قفقاز و عدم پيشرفت در مسائل پلوراليسم (تكثر گرايي) سياسي و حقوقبشر پس از انتخابات رياست جمهوري اين كشور مرتبط ميدانند.
روسها نيز از تمام جهات در سال گذشته با آمريكا، اتحاديهي اروپا و كشورهاي اصلي و مهم غربي، البته به استثناي فرانسه روابط بدتري داشتند.
چين نيز كشور ديگري است كه محبوبيت جهاني آن افت قابل توجهي داشته است. شمار نظرات مثبت مردم جهان در مورد چين از 45 درصد به 39 درصد كاهش يافته است اما بر خلاف روسيه نظر مثبت و منفي جامعه جهاني در ارتباط با چين عملا مساوي است به گونهاي كه 46 درصد از شركت كنندگان در اين نظرسنجي بر اين اعتقادند كه چين نقشي منفي در جهان بازي ميكند.
اما جايگاه آمريكا كمي بهبود يافته است به طوري كه هم اكنون 40 درصد معتقدند كه آمريكا نقش مثبت دارد كه اين تعداد در قياس با سال پيش رشدي پنج درصدي را نمايانگر است. از سوي ديگر نظر منفي شهروندان جهان در ارتباط با آمريكا از 47 درصد به 43 درصد كاهش يافته است.
كارشناسان دليل بهبود تصوير بينالمللي آمريكا را انتخاب باراك اوباما، رييس جمهور محبوب و مردمي اين كشور ميدانند. اين نخستين بار است كه طي سالهاي برگزاري اين نظرسنجي، محبوبيت آمريكا بيش از روسيه است.
نخستين كشور در اين ارتباط آلمان است كه نظرات موافق در مورد آن ظرف يك سال از 55 درصد به 61 درصد افزايش يافته است و تنها 15 درصد با اقدامات آن مخالف هستند. در تمام كشورهايي كه به پرسشهاي اين نظرسنجي پاسخ دادهاند، اكثريت شركت كنندگان نظري مثبت در ارتباط با آلمان دارند.
كشورهاي كانادا با 57 درصد نظر موافق در برابر 14 درصد نظر مخالف، انگليس با 58 درصد موافق و 19 درصد مخالف و ژاپن با 56 درصد راي موافق و 23 درصد راي مخالف، پس از آلمان در اين رده بندي قرار گرفتهاند.
سايت شبكهي خبري بي.بي.سي گزارش داده است كه شمار نظر موافقان با پادشاهي متحد بريتانيايي كبير ظرف يك سال هفت درصد افزايش داشته است.
در رتبههاي مياني اين جدول، اتحاديهي اروپا، فرانسه، برزيل، هندوستان و آفريقاي جنوبي قرار گرفتهاند. در اين ارتباط 51 درصد از پرسش شوندگان با سياستهاي اتحاديهي 27 كشور اروپايي و فرانسه كه سال گذشته رياست دورهيي آن را به عهده داشت، نظر موافق اعلام كردند و 21 درصد عنوان داشتهاند كه مخالف سياستهاي اين بلوك اروپايي هستند.
وضعيت كشورهاي برزيل، هندوستان و آفريقاي جنوبي بدين گونه است: نظرات مثبت در مورد آنها كمتر از نيم درصد است و نظرات منفي نسبت به آراي مثبت برتري دارد.
اما فهرست كشورهايي كه وضعيت اسفناكي در اين ردهبندي دارند بدين شرح است كه روسيه از آخر در مكان پنجم ايستاده و پس از آن پاكستان، رژيم صهيونيستي و كرهي شمالي آخرين رتبههاي اين جدول را تشكيل ميدهند. سال گذشته نيز در آخرين بخش جدول نيز همين كشورها قرار داشتند.
پاكستان با 53 درصد راي منفي و 17 درصد راي موافق رو به روست. اقدامات رژيم صهيونيستي نيز 51 درصد مخالف و 21 درصد موافق داشته است. كرهي شمالي نيز داراي 48 درصد مخالف و 20 درصد موافق است.
اما رژيم صهيونيستي در ميان حكومتهايي كه اكثريت ملتها با سياستهايش مخالفند، جايگاه نخست را از آن خود كرده است كه نشان ميدهد شهروندان 19 كشور از جامعهي آماري 21 كشوري، با اقدامات اين رژيم شديدا مخالفند. موافقان رژيم صهيونيستي فقط در دو كشور آمريكا و روسيه بودهاند.
بي.بي.سي از آغاز سال 2005 تاكنون چنين نظرسنجيهايي را در اين باره انجام ميدهد.
نظرسنجي كنوني از 21 نوامبر سال 2008 تا اول فوريهي سال جاري (2009) برگزار شد كه در آن با تلفن از 13 هزار و 575 شهروند در 21 كشور سوال پرسيده شد.
مركز بينالمللي بررسي نظر جوامع موسوم به "گلوب اسكن" مستقر در تورنتو و برنامهي بررسي رويكرد به سياستهاي بينالمللي (PIPA) در دانشگاه ايالت مريلند كار جمعآوري و تحليل اين آمار را بر عهده داشتند.
دوك ميلر، رييس "گلوب اسكن" در مورد اين نتايج گفت: بر اساس اين نتايج، چين هنوز بايد براي به دست آوردن دل مردم تلاش كند. برگزاري موفق يك المپيك براي حذف خطرات ديگر كافي نيست.
وي خاطرنشان كرد: اما در ارتباط با روسيه بايد گفت كه هر چه بيشتر اين كشور به اتحاد پيشين شوروي شبيه باشد، نظر مردم در ارتباط با آن بدتر خواهد شد.
انتهاي پيام
جمعه|ا|18|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]