واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: راهكارهايى براى كمتر بيمار شدن گام هاى كوچك براى فتح قله تندرستى
[غزاله مرعشى]
شايد شما هم در بين اطرافيان خود افرادى را ديده باشيد كه به ندرت مريض مى شوند و در حالى كه اكثر مردم با انواع و اقسام ويروس هاى سرماخوردگى و آنفلوآنزا دست و پنجه نرم مى كنند، آنها در كمال صحت و سلامت به سر مى برند. دليل اصلى مريض نشدن اين افراد قوى تر بودن سيستم ايمنى بدن آنها است كه اجازه نمى دهد ويروس هاى مختلف آنها را زمين گير كنند. در واقع همه افراد اگر بخواهند مى توانند سيستم ايمنى بدن خود را قوى تر كنند و از انواع بيمارى ها مصون بمانند. اين امر با رعايت كردن چند نكته كوچك به سادگى امكان پذير است البته به شرط آن كه عمل كردن به اين راهكارها محدود به زمان خاصى نباشد و تبديل به عادات هميشگى شما شوند.
يكى از راه هاى تقويت سيستم ايمنى بدن انجام دادن ورزش روزانه است. ورزش نه تنها موجب بهبود سلامت جسمى مى شود بلكه ذهن را نيز آرام و از استرس دور مى كند. همچنين ورزش كردن موجب سريع تر شدن جريان گردش خون مى شود و در نتيجه گلبول هاى سفيد خون سريع تر و بهتر به همه قسمت هاى بدن مى رسند و ويروس ها و ميكروب هاى مهاجم را قبل از آن كه تبديل به بيمارى شوند نابود مى كنند.
ممكن است شما هم اين ضرب المثل قديمى را شنيده باشيد كه خوردن روزى يك سيب شما را از مراجعه به دكتر بى نياز مى كند. جالب است بدانيد كه اين ضرب المثل از نظر علمى هم صحت دارد. نوع خاصى از آنتى اكسيدان كه به صورت طبيعى در سيب قرمز موجود است مى تواند نقش مؤثرى در بالابردن توان سيستم دفاعى بدن داشته باشد. اين آنتى اكسيدان علاوه بر سيب قرمز در كلم بروكلى و چاى سبز نيز موجود است.
شايد در بين اطرافيان خود افرادى را ديده باشيد كه بشدت مراقب حفظ سلامتى خود هستند و به شكل افراطى از مريض شدن واهمه دارند و اتفاقاً بيشتر از افراد عادى هم مريض مى شوند / در واقع استرس و نگرانى در درازمدت مى تواند اثرات بسيار بدى بر سيستم ايمنى بدن بگذارد. زمانى كه افراد مضطرب هستند، سطح هورمون هاى استرس در بدن آنها بالا مى رود كه اين هورمون ها موجب تضعيف سيستم ايمنى بدن مى شوند.
ذهن افراد مى تواند اثر قابل توجهى بر سلامت جسمى آنها داشته باشد. در واقع هر فكرى كه در ذهن ما مى گذرد با زنجيره اى از فعل و انفعالات شيميايى در بدن همراه است. تفكر مثبت و آرامش و آسودگى خيال موجب بالاتر رفتن سطح هورمون هايى مى شود كه در سريع تر شدن گردش خون و قوى تر شدن سيستم ايمنى بدن نقش مهمى دارند.
يكى از دلايل مريض شدن به طور مكرر، كمبود ويتامين ها در رژيم غذايى افراد است. تحقيقات نشان داده اند كه بسيارى از افراد از كمبود ويتامين «د» و ويتامين «ث» رنج مى برند. ويتامين «د» در ماهى، شير و تخم مرغ موجود است و مركبات نيز سرشار از ويتامين «ث» هستند. اغلب تصور مى شود كه ويتامين «ث» در درمان سرماخوردگى مفيد است در حالى كه اينطور نيست. ويتامين «ث» نقش بسيار مؤثرى در پيشگيرى از سرماخوردگى دارد زيرا موجب تقويت سيستم ايمنى بدن مى شود.
ويژگى هاى شخصيتى و رفتارهاى اجتماعى نيز در ميزان سلامت جسمى افراد مؤثر است. تحقيقات نشان داده اند كه افراد برونگرا و كسانى كه تعاملات اجتماعى بيشترى دارند كمتر دچار بيمارى هايى نظير سرماخوردگى مى شوند. داشتن ارتباطات اجتماعى گسترده، پيوند داشتن با طيف وسيعى از مردم، محدود نكردن خود به زمينه خاصى از فعاليت يا گروه خاصى از افراد و به بيانى ديگر تعلق داشتن به گروه هاى اجتماعى مختلف مى تواند موجب تقويت سيستم ايمنى بدن، كمتر شدن خطر ابتلا به بيمارى هاى قلبى و حتى طولانى تر شدن عمر شود.
شستن دست ها يكى از آسان ترين روش هاى مقابله با ابتلا به بيمارى ها است اما بسيارى از افراد نسبت به اين كار ساده بى توجه هستند. دست ها شاهراه اصلى انتقال ويروس ها و ميكروب هاى موجود روى اشياى مختلف به بدن ما هستند. شايد بارها در محل كارتان با دست هاى نشسته غذا خورده باشيد. دست هايى كه به دستگيره در، صفحه كليد رايانه، ميز يا دست هاى فردديگرى كه مبتلا به سرماخوردگى است خورده باشد. ابتلا به انواع بيمارى ها در چنين شرايطى چندان هم عجيب نيست. بهتر است در طول روز چندين بار دست هايتان را بشوييد. به ويژه در پائيز و زمستان كه ويروس سرماخوردگى و آنفلوآنزا ممكن است روى بسيارى از وسايل موجود باشد.
خواب كافى نيز يكى از كليدهاى اصلى حفظ سلامتى است. هشت ساعت خواب عميق شبانه موجب بالاتر رفتن سطح ملاتونين خون و در نتيجه تقويت سيستم دفاعى بدن مى شود. بنابراين بهتر است هر وقت براى انجام كارهايتان وقت كم آورديد، مدت زمان خواب تان را كوتاه نكنيد زيرا اگر مريض شويد بسيار بيشتر از كارهايتان عقب خواهيد افتاد.
شنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]