واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: تمهيدات جديد دولت براي تنظيم بازار فولاد
عضو كارگروه فولاد با اشاره به تمهيدات جديد دولت براي بازار فولاد در سايه نوسانات نرخ ارز، گفت: محدوديت فروش فولاد به اشخاص حقيقي، ضوابط خريد فولاد از فولاد خوزستان و شروط عرضه دو برابري آن در بورس كالا از جمله اين تمهيدات است.
شهرام ميرآخورلو در گفتگو با مهر در خصوص جديدترين تصميمات دولت براي تنظيم بازار فولاد و محصولات فولادي بعد از نوسانات نرخ ارز گفت: از آنجايي كه 50 درصد نياز كشور از طريق واردات تامين ميشود، افزايش نرخ ارز براي افرادي كه عملا از ارز مرجع استفاده نكردند، باعث شد كه سهم قيمتي آنها بر روي ساير قيمتهاي بازار آزاد هم اثرگذار باشد و عليرغم اينكه بورس كالا، روند طبيعي خود را طي ميكند، ما شاهد افزايش قيمت در بخشي از بازار باشيم.
وي افزود: از سوي ديگر، افزايش قيمت مسكن هم در ماههاي اخير در برخي مناطق باعث شد كه مولفههاي تاثيرگذار در ساخت مسكن با توجه به فشار قيمتي ناشي از نوسانات نرخ ارز، رشد داشته باشند؛ بر اين اساس دولت براي مديريت كردن اين بخش از بازار، ضمن اينكه به انبارهاي واحدهاي توليدي فشار آورده كه موجودي در اختيار خود را تخليه كنند، هزينههاي انبارداري را بالا برده است تا موجوديها در قالب انباشت كالا و احتكار وجود نداشته باشد.
وي تصريح كرد: همچنين سازمان حمايت مصرفكنندگان و توليدكنندگان تلاش كرده است تا در مديريت خود بر بازار فولاد، عرضه را افزايش دهد؛ بر اين اساس مكاتباتي با واحدهاي توليدي و بازرسان سازمانهاي 31 گانه صنعت، معدن و تجارت در استانها صورت گرفته تا موجودي انبارها به دقت كنترل شود.
ميرآخورلو افزود: محصولات فولادي و سيمان از جمله اقلامي هستند كه از زاويه دولت، ضرورت عرضه آنها تعيين شده است و بر اين اساس، لفظ احتكار به اين محصولات تعلق ميگيرد؛ بنابراين نبايد موجودي واحدهاي توليدي و توزيعي به حدي باشد كه احساس شود موضوع انباشت كالا به قصد تضييع حقوق مصرفكنندگان صورت گرفته است. البته سازمان حمايت هم از اين زاويه، با آنها برخورد ميكند.
وي ادامه داد: اقدام بعدي دولت، تلاش براي تسري قيمت كشفشده در بورس كالا به مصرفكننده نهايي است كه بر اين اساس، تمامي مولفهها و پارامترها اعم از حمل و نقل، خواب سرمايه، سود عمدهفروشي و خرده فروشي مدنظر قرار گرفته است و اين افزايش قيمت بر روي قيمتهاي بورس كالا اضافه شده و در نهايت سقف قيمت هر محصول مثل ميلگرد، تيرآهن و ورق مشخص و به عرضهكنندگان و بازرسان، اعلام شده است.
مديركل دفتر كالاهاي فلزي و معدني سازمان حمايت مصرفكنندگان و توليدكنندگان گفت: اين قيمتها براي بازرسان در سازمانهاي صنعت، معدن و تجارت تعيين و ابلاغ شده و به طور قطع، با هر كسي كه بيشتر از اين قيمت، محصولات را عرضه كند، برخورد تعزيري از زاويه گرانفروشي صورت ميگيرد.
وي به مصرفكنندگان توصيه كرد كه اگر از زاويه فولاد، تضييعي در حقشان صورت گرفت و كالا را به آنها گران دادند و يا ممانعت از عرضه كالا را مشاهده كردند، با سامانه 124 سازمان حمايت مصرف كنندگان و توليدكنندگان و سازمانهاي صنعت، معدن وتجارت استانها تماس حاصل كرده يا به صورت مستقيم، با سازمان حمايت ارتباط برقرار كنند.
نامبرده اطمينان داد: در اين زمينه مشكل خاصي وجود ندارد و روند قيمتهاي جهاني فولاد هم باثبات است؛ بنابراين هر اتفاقي كه رخ ميدهد، دروني است. البته بايد به اين نكته اشاره كرد كه تغييرات نرخ ارز عملا يك ديوار تعرفهاي در حد 10 تا 15 درصدي براي آن بخشي از واردات فولاد كه از نرخ ارز مرجع استفاده نميكرد، ايجاد شده بود كه طبيعي است برخي اين گراني را به مصرفكننده تحميل ميكردند.وي اظهار داشت: دولت اجازه نخواهد داد كه فشارهاي ناشي از نوسانات نرخ ارز باعث شود كه افزايش قيمت براي بخش پروژههاي عمراني يا مسكوني اتفاق بيفتد.
ميرآخورلو در تشريح ضوابط دولت براي خريد و فروش فولاد و محصولات فولادي در بورس كالا گفت: تمامي تلاش سازمان حمايت و مصرفكنندگان و توليدكنندگان اين است كه قيمت محصول حتما بر اساس قيمت شمش پايهگذاري شود؛ به خاطر همين هم تلاش شده است تا روند افزايش عرضه شمش از سوي فولاد خوزستان در بازار اتفاق افتد.
وي ادامه داد: تا ماه گذشته، سهم عرضه فولاد خوزستان در بورس 20 درصد بود كه در مصوبه كارگروه فولاد، اين سهم به 30 درصد افزايش يافته است و البته قرار بر اين است كه هر كسي كه در بورس كالا، شمش را از فولاد خوزستان تحويل ميگيرد، به ميزان دو برابر آن را در بورس كالا عرضه داشته باشد.
وي افزود: در اين خصوص با واحدهايي كه اين شرط را رعايت نكنند، برخورد خواهد شد،به اين معنا كه علاوه بر قطع سهميه آنها، برخورد تعزيري هم با آنها صورت خواهد گرفت. مديركل دفتر كالاهاي فلزي و معدني سازمان حمايت مصرفكنندگان و توليدكنندگان گفت: طبيعتا تمامي واحدهاي توليدي فولاد و مقاطع ساختماني الزاما بايد در بورس كالا عرضه داشته باشد و در اين خصوص هر فردي كه اقدام به عرضه نداشته باشد، با آن برخورد ميشود.
وي افزود: ضمن اينكه فهرست توزيع بورس كالا از كارگزاران بورس دريافت شده و به سازمانهاي صنعت، معدن و تجارت استانها ارسال خواهد شد تا بازرسان در سراسر كشور، به محل مصرف اين محصولات مراجعه كنند و اگر اين كالا دوباره در فعاليت تجاري وارد شود؛ با آن برخورد شود.
وي اظهار داشت: در عمل، در مديريت مصرف اين محصولات هم نظارت صورت خواهد گرفت.
عضو كارگروه فولاد همچنين از تمهيد ديگر دولت در بازار فولاد خبرداد و گفت: فروش فولاد به اشخاص حقيقي هم محدوديت دارد و هم اكنون 100 درصد وجه قبل از تحويل كالا بايد پرداخت شود.پارامترهاي موثري در نظر گرفته شده است تا تقاضاي كاذب از سطح بازار خارج شود.
عضو كارگروه فولاد گفت: مديريت قيمتها كه در گذشته اتفاق افتاده بود و بعد آزاد شد؛ به نحوي صورت گرفته كه هماكنون قيمت فولاد روند طبيعي را طي ميكند و هيچ مشكلي در تغييرات قيمت در بورس كالا وجود ندارد. به اين معنا كه قيمتها بر اساس تقاضاي حقيقي و عرضه حقيقي شكل ميگيرد. دولت اجازه تلاطم در بازار فولاد و محصولات فولادي را نخواهد داد.
شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 214]