واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان مازندران:
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان مازندران با اشاره به وقوع سه زلزله در يك ماه اخير در كشور، آنها را زنگ خطري براي ساخت وساز دانست و گفت: ساختمانها در كشور ما دو برابر وزن مجاز در دنيا سنگيني دارند.
به گزارش خبرگزاري فارس از شهرستان ساري به نقل از روابط عمومي سازمان نظام مهندسي ساختمان مازندران، مصطفي خاورينژاد بيان داشت: در 10 ماهه اول امسال 60 دوره آموزشي ملي، استاني و شهرستاني توسط كانونهاي مهندسان و سازمان نظام مهندسان انجام و 6 هزار نفر در كلاسها شركت كردند.
وي رشد سريع علم و فناوري را موجب دگرگوني آموزش سنتي در كشور دانست و بيان داشت: بسياري از موضوعهايي كه هم اكنون مورد استفاده قرار ميگيرد در دانشگاهها تدريس نميشود.
خاورينژاد ادامه داد: روشهاي نويني مثل آموزش مجازي، بازآموزي و استفاده از اينترنت، چشمانداز وسيعي را به وجود آورده و بالابودن سطح دانش افراد، سطح توقع را بالا برده و بر كيفيت كار تاثير دارد.
رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان مازندران درباره اعضاي اين سازمان خاطرنشان كرد: سازمان داراي 15 هزار عضو داراي پروانه كه 8 هزار و 330 نفر مهندس عمران و 56 درصد اعضا داراي پروانه اشتغال هستند.
خاورينژاد اضافه كرد: تعداد مهندسان عمران به تنهايي يك و نيم برابر رشتههاي ششگانه ما است و هرساله 20 درصد به اين ظرفيت اضافه ميشود.
وي با بيان اينكه از وروديهاي جديد استقبال ميكنيم، تصريح كرد: ظرفيت اعضا در سال 500 ميليون متر مربع است، ولي در عمل در سال 5 ميليون متر مربع پروانه صادر ميشود كه اين امر چالشهايي براي ايجاد كار ايجاد ميكند.
خاورينژاد ادامه داد: كشور ما يكي از 10 كشور زلزلهخيز جهان است و 34 بلاياي طبيعي از 43 مورد جهان در ايران رخ ميدهد و اين اهميت كار مهندسان را ميرساند.
اين مسئول با اشاره به وقوع سه زلزله در يك ماهه اخير در كشور، آنها را زنگ خطري براي همه فعالان در عرصه ساخت و ساز دانست و عنوان كرد: 50 سال است كه دنيا به سوي سبكسازي در ساخت و ساز رفته، ولي ساختمانها در كشور ما دو برابر وزن مجاز در دنيا سنگيني دارد و از اين رو بايد به سمت سبكسازي برويم.
رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان مازندران با اشاره به اهميت بهبود كيفيت ساختمانها در كشور يادآور شد: آزمايشگاه را در سازمان راهاندازي كرديم كه در اين آزمايشگاه نمونههاي بتن را مورد بررسي قرار ميدهيم.
خاورينژاد خاطرنشان كرد: پروژههاي بالاي 800 متر بايد نمونههاي آزمايشگاهي داشته باشند كه اين امر كمتر اتفاق ميافتد.
وي با انتقاد از عدم طراحي و نظارت يكسان و سيستمي اضافه كرد: در نگرش سيستمي بايد سيستممند شويم و از يك راهكار مناسب استفاده كنيم چرا كه هماكنون يك سردرگمي براي كارفرمايان ايجاد شده و بايد با جديتر كردن جايگاه ناظرهماهنگكننده، اين مشكل را حل كنيم.
رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان مازندران با بيان اينكه جلساتي را با مديركل پايانههاي استان داشتهايم، افزود: بيلبرد و پلهاي عابر پياده زيادي در استان موجود است و اگر نگاه مهندسي در احداث آن وجود نداشته باشد در مواقع خطر باعث واژگوني و سدي براي امداد و كمك ميشود و بايد مهندسان در اين عرصه حضور جدي داشته باشند.
خاورينژاد درباره صدور پروانه براي پروژهها خاطرنشان كرد: پروژههاي 800 متر به بالا و پنج سقف مشمول مهندسان مجري خواهد بود كه از ابتداي سال 92 تمام پروژهها توسط مهندسان مجري انجام ميشود.
رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان مازندران در پايان با تقدير از برگزاري همايشهاي تخصصي عمران اذعان داشت: در اينگونه همايشها نگاه نو و فكر جديدي در ما تجلي ميشود و بايد از نتايج اين جلسات استفاده شود.
انتهاي پيام/ن۳۰
شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 229]