واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نماينده ويژه دولت در امر ترانزيت در گفتوگو با فارس تشريح كرد
خبرگزاري فارس: معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به انعقاد تفاهمنامه با عراق براي روانسازي عبور كالا و مسافر از مرز دو كشور از برنامهريزي براي تشكيل شركت مشترك حمل و نقلي بار و مسافر بين ايران و عراق خبر داد.
شهريار افنديزاده در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبري فارس «توانا» درباره يادداشت تفاهم همكاريهاي حمل و نقل جادهاي بين ايران و عراق در حمل كالا و مسافر، اظهار داشت: در سال 89 تبادلات تجاري دو كشور كه تقريباً 100 درصد آن از طريق جاده انجام ميشد در بخش صادرات، ارزش تجاري مبادلات بيش از 4.4 ميليارد دلار و در بخش واردات ارزش تجاري مبادلات حدود 90 ميليون دلار بوده است.
وي ادامه داد: در مجموع حدود 4.5 ميليارد دلار ارزش تجاري تبادلات تجاري دو كشور بوده است كه نشان دهنده حجم زياد تبادلات صورت گرفته است.
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي افزود: همچنين در 9 ماهه سال جاري نيز ارزش تجاري مبادلات دو كشور ايران و عراق در بخش صادرات حدود 3.4 ميليارد دلار و در واردات 90 ميليون دلار بوده است.
افنديزاده با اشاره به اينكه مرزهاي فعال دو كشور اغلب جادهاي است، اضافه كرد: ايران و عراق پايانههاي مشترك زيادي دارند كه پايانه تمرچين و سردشت در استان آذربايجان غربي، پايانه باشماخ در استان كردستان، پايانه پرويزخان و خسروي در استان كرمانشاه، پايانه مهران در استان ايلام و پايانههاي چزابه و شلمچه در استان خوزستان، از اين قبيل است.
* جابهجايي كاميونها و اتوبوسهاي ايراني تا عمق خاك عراق و بالعكس
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي با تأكيد بر اينكه يادداشت تفاهم حمل و نقلي جادهاي از اهميت بالايي برخوردار است، گفت: بالأخره پس از سالها تلاش، طي جلسه ملاقات هيئت عراقي با وزير راه و شهرسازي ايران، يادداشت تفاهمي به امضاء رسيد كه مهمترين دستاوردهاي آن اجازه عبور كاميونها و اتوبوسهاي ايراني به عراق و بالعكس است.
معاون وزير راه و شهرسازي ادامه داد: قبل از اجرايي شدن اين تفاهمنامه، مسافراني كه از ايران به مرزهاي عراق ميرسيدند بايد در پايانهها پياده ميشدند و پس از عبور از مرز، از طريق اتوبوسهاي عراقي منتقل ميشدند؛ همچنين كالاهايي كه از ايران به مرزهاي عراق ميرسد در مرزهاي كشور تخليه و مجدداً توسط كاميونهاي عراقي جابهجا ميشد كه اين مورد ايجاد نارضايتي براي مسافران و زوار را به دنبال داشت ضمن آنكه زمان تخليه و بارگيري را افزايش داده بود.
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي توضيح داد: طي اين تفاهم هم وسايل نقليه عراقي ميتوانند مسافران و زوار ما را جابهجا كنند و هم وسايل نقليه عمومي ايران ميتوانند تا مقصد در عراق مسافران را جابهجا كنند.
* روانسازي عبور گمركي بين دو كشور و استانداردسازي وسايل حمل و نقل عمومي جادهاي
نماينده ويژه دولت در امر ترانزيت ادامه داد: همچنين طي اين تفاهمنامه مقرر شد براي مسائل گمركي و قوانين دو كشور براي سادهسازي و روانسازي عبور كالا، كميته مشتركي تشكيل شود.
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي اضافه كرد: همچنين صدور رواديد حداكثر يك ساله براي رانندگان كثيرالتردد بين دو كشور، از ديگر موارد قابل ذكر در اين تفاهمنامه بود.
معاون وزير راه و شهرسازي يادآور شد: همچنين مقرر شد كميته مشتركي در راستاي استانداردسازي نوع اتوبوسها و كاميونهايي كه به دو كشور وارد ميشوند، تشكيل شود تا در بحث جابهجايي مسافران به خصوص زوار خدمات مناسب ارائه شود؛ كيفيت اين وسايل نقليه قابل توجه است كه مقرر شد كميته مشترك بر اين امر نظارت كند.
* راهاندازي و توسعه كريدور ابريشم از ايران تا عراق، سوريه، شمال آفريقا و اروپا
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي با اشاره به اينكه در مورد ترانزيت كالا نيز موارد مهمي در تفاهمنامه مذكور مطرح شد، تصريح كرد: مسير جاده ابريشم و عبور اين جاده از طريق ايران به عراق و سپس به سوريه و شمال افريقا و جنوب اروپا از مسائل مهمي بود كه در مذاكرات اخير با عراق مطرح شد.
معاون وزير راه و شهرسازي خاطرنشان كرد: مقرر شد كميته مشتركي درباره اين مسير جادهاي كار كند تا بتوانيم در مدت زمان كوتاهي مسيرهاي جادهاي را در كنار مسير ريلي توسعه دهيم تا پتانسيل بزرگي براي عبور كالا از طريق شرق به غرب و از كشورهاي آسيايي به خصوص كشورهاي CIS و چين به غرب فراهم شود و كالا پس از عبور از ايران، از عراق و سوريه به شمال افريقا و جنوب اروپا منتقل شود و يا از طريق بندر امام خميني (ره) جابهجا شود.
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي اظهار داشت: در اين راستا مقرر شد بلافاصله هيئت ايراني به كشور عراق برود و نسبت به اجرايي شدن اين توافقات اقدام كند.
* ارائه خدمات مناسب به زائران و رانندگان كاميونها در هر دو كشور
نماينده ويژه دولت در امر ترانزيت خاطرنشان كرد: همچنين در اين تفاهمنامه ارائه خدمات مناسب در هر دو كشور براي حمل و نقل عمومي جادهاي بار مورد نظر قرار گرفت تا امكاناتي ايجاد شود كه رانندگان در هر دو كشور از خدمات مناسبي برخوردار باشند و اين امر كمك به سزايي در تسهيل رفت و آمد كالا بين دو كشور خواهد داشت.
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي افزود: با توجه به حجم بالاي سفر زوار ايراني به كشور عراق و نيز زوار عراقي به ايران، براي جابهجايي مسافر بررسيهاي كافي انجام شد و با توجه به ميزان تردد دو كشور، مقرر شد امكانات مناسبي براي زائران ايجاد شد.
معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به اينكه در سال 89 بيش از يك ميليون زائر ايراني به كشور عراق سفر كردند، يادآور شد: طبيعتاً اگر امكانات مناسب جادهاي براي زوار فراهم شود قطعاً اين رقم با توجه به استقبال مردم از زيارت قبور ائمه، افزايش خواهد يافت.
* احداث شركتهاي مشتركي حمل و نقلي بين دو كشور
نماينده ويژه دولت در امر ترانزيت خاطرنشان كرد: همچنين در حاشيه اين اجلاس در بحث ايجاد شركتهاي مشترك باري و مسافري بين دو كشور صحبت شد تا در صورت امكان شركتهاي مشتركي بين ايران و عراق ايجاد شود كه اين امر ميتواند تسهيلات بهسزايي در امر حمل و نقل ايجاد كند.
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي اظهار داشت: مقرر شد ساماندهي مناسبي در بازارچههاي مرزي و پايانههاي دو كشور انجام شود تا در اين راستا تسهيلات مناسبي براي رفت و آمد فراهم آيد.
معاون وزير راه و شهرسازي خاطرنشان كرد: اين يادداشت تفاهم پس از تصويب در مراجع قانوني دو كشور قابل اجرا خواهد بود.
انتهاي پيام/ح
شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 199]