واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: معيارهاي گزينش معلمان نيازمند بازنگري جديست
آموزش بايد متناسب با نيازهاي فكري، رفتاري و اخلاقي متناسب با مقطع سني باشد و بايد براي پاسخ به اين سوالات فكر و پژوهش شود.
عليرضا علياحمدي وزير آموزش و پرورش اذعان كرد: اگر ميخواهيم در مدارس ما، دانشآموزان كارآمد و خلاق رشد كنند ، نياز به معلمان كارآمد داريم لذا معيارها و شيوههاي گزينش معلمان كشور نياز به بازبيني جدي دارد زيرا امروز در شرايطي قرار داريم كه دانشآموزان ميتوانند انتخاب كنند كه چقدر از وقتشان را با معلم و فضاي مدرسه بگذرانند.
به گزارش ايسنا ، وزير آموزش و پرورش در گردهمايي گزينشگران آموزش و پرورش سراسر كشور در مشهد ، ضمن طرح اين پرسش كه «آيا نبايد گزينش معلم، مشاور، مربي تربيتي و غيره در آموزش و پرورش با يكديگر فرق داشته باشد؟» ، به نقش فرهنگسازي در جامعه اشاره كرد و توضيح داد: امروز در شرايطي قرار داريم كه دانشآموزان ميتوانند انتخاب كنند كه چقدر از وقتشان را با معلم و فضاي مدرسه بگذرانند و در اين شرايط، بايد فضاي مدرسه به گونهاي جذاب باشد كه بتواند با رسانههايي كه با تعليم و تربيت رقابت ميكنند، برابري كند و حتي پيش بيفتد.
وي تاكيد كرد: بازتعريف و بازبيني نظام آموزشي منطبق بر آموزههاي ديني و تربيتي، تلاش در جهت به روز كردن آموزش و پرورش و پاسخگويي به نيازهاي حال و آينده دانشآموزان از محورهايي است كه در تحول بنيادين اين وزارتخانه دنبال ميشود.
وزير آموزش و پرورش با بيان اين كه براي شركت در اين رقابت، سه جهتگيري را در مسير تحول بنيادين در نظام آموزش و پرورش دنبال ميكنيم، اين جهات را، بازبيني و بازتعريف نظام آموزشي مبتني بر آموزههاي ديني و تربيتي، تلاش در جهت به روز كردن آموزش و پرورش و پاسخگويي به نيازهاي حال و آتي دانشآموزان برشمرد.
وي با افزودن اين مطلب كه به همت معلمان گرانقدر، نظام فعلي تعليم و تربيت مغايرتي با اصول اسلامي ندارد و ويژگيهاي مثبت خوبي دارد اما اين نظام هنوز با آنچه كه بتواند پاسخگوي نياز جامعه باشد فاصله دارد ، تصريح كرد: وسايل ارتباطي پيشرفته، آموزش را دگرگون كرده و اينك با آموزش از راه دور، اينترنت و آموزش مجازي ميتوان به نيازهاي آموزشي پاسخ داد.
علياحمدي با بيان اين كه اتاق درس امروز دانشآموزان، تبديل به اتاق چندرسانهاي و مولتي مديا شده است كه با آزمايشگاههاي رايانهاي و شبيهساز ميتوان به عمق دانش دست يافت، به رشد روزافزون علم و فناوري در جهان اشاره و اظهار كرد: آموزش و پرورش فعلي به روز نيست و بايد نسبت آن با فناوريهاي نوين معلوم شود.
وي با تاكيد بر اين كه اگر بخواهيم به افق 20 ساله و چشمانداز 1404 برسيم، بايد در جهت بهروزآوري نظام آموزشي بكوشيم، اين پرسش را مطرح كرد كه «آيا نيازهاي جسمي و روحي دختران و پسران ما يكسان است كه آموزشهاي آنها يكسان باشد و آيا پديده بلوغ در اين دو جنس همزمان رخ ميدهد؟» و در پاسخ گفت: آموزش بايد متناسب با نيازهاي فكري، رفتاري و اخلاقي متناسب با مقطع سني باشد و بايد براي پاسخ به اين سوالات فكر و پژوهش شود.
وزير آموزش و پرورش خطاب به گزينشگران آموزش و پرورش پرسيد: آيا تداوم وضع فعلي كه براي گزينش و انتخاب معلم داريم، پاسخگو است و يا نياز به چارهانديشي و بازبيني جدي در اين زمينه داريم؟
وي مدرسه امروز را مدرسه كنكور و نه مدرسه زندگي خواند و با اشاره به اين كه طبعا معلم مدرسه كنكور با معلم مدرسه زندگي متفاوت است، افزود: اگر ميخواهيم مدارس ما تبديل به مدرسه زندگي شود، معلمي ميخواهيم كه دانشآموز را آن چنان فكور، دانا و متعهد بار بياورد كه نه تنها بتواند افق 20 ساله را ترسيم، بلكه جهان را اداره كند.
وزير آموزش و پرورش با يادآوري اين كه آموزش و پرورش حداقل نياز به انجام 14 فعاليت اصلي دارد، عنوان «آموزش و پرورش» را در معناي تعليم، بصيرت، تهذيب، ارادهپروري ، مسئوليتپذيري ، تربيتبدني ، بهداشت ، پژوهش ، خلاقيت، نوآوري ، كارآفريني، فناوري و تمرين عملي توصيف كرد.
وي با تاكيد بر اين كه آموزش و پرورش نياز به تحول و عقول در قالب افراد نابغه و فرزندان ممتاز دارد، به اين كه راهاندازي دانشگاه فرهنگيان در دست انجام است نيز، اشاره و عنوان كرد: در دوره جديد تربيت معلم، نگاهي متفاوت به برنامههاي آموزشي خواهيم داشت و به سمتي حركت ميكنيم كه پاسخگوي نيازهاي آموزش و پرورش باشد.
شنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]