محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826784688
بازگشت انقلابيون مصري به ميدان التحرير در سالگرد انقلاب/ لغو حالت فوق العاده از سوي نظاميان حاكم
واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: بازگشت انقلابيون مصري به ميدان التحرير در سالگرد انقلاب/ لغو حالت فوق العاده از سوي نظاميان حاكم
ميدان التحرير قاهره از چند روز پيش خود را براي برگزاري مراسم سالروز انقلاب مردمي 25 ژانويه آماده مي كند و صدها نفر از مصري ها و شماري از خانواده هاي شهدا و همچنين زخمي شدگان اين انقلاب براي شركت در اين مراسم در اين ميدان تجمع كرده اند.
ميدان التحرير قاهره خود را براي نخستين سالروز انقلاب آماده مي كند .
در حال حاضر شمار زيادي تظاهركننده در اين ميدان تجمع كرده و شروع به برپايي چادرهاي خود در وسط اين ميدان نموده و تظاهركنندگان شعارهايي در محكوميت شوراي نظامي و سياست هاي نادرست آن براي اداره كشور و عملكرد بد آن در دوران انتقالي سر داده و از اين شورا مي خواهند كه قدرت را به رئيس مجلس نمايندگان واگذار كرده و قاتلان فرزندان مصر را قصاص كنند .
از جمله شعارهاي تظاهركنندگان در اين ميدان ، شعار " حكومت نظاميان سقوط مي كند ، سقوط مي كند " ، " آنكه پيش از اين انقلابي ها را زنداني مي كرد حسني مبارك بود و اكنون عمال وي اين كار را انجام مي دهند " است .
تظاهركنندگان همچنين پرچم بسيار بزرگ مصر را از دانشگاه آمريكايي در قاهره آويزان كرده و نمايشگاهي از عكس شهداي انقلاب و حوادث آن زمان و همچنين تصاوير اقدامات غير قانوني شوراي نظامي ضد انقلابيون و تظاهركنندگان و حمله به آنان را برگزار كرده اند .
از سوي ديگر شمار زيادي از پزشكان كه به انجمن پزشكان ميدان التحرير معروف شده اند ، در اين ميدان حاضر شده و قرار است كار امداد رساني به تظاهركنندگان در ميدان تحرير را انجام دهند و در اين راستا يك درمانگاه ميداني در اين محل ايجاد كرده اند.
يكي از اين پزشكان در خصوص خدمات آنان به تظاهركنندگان گفت : پزشك هايي با تخصص هاي مختلف براي كمك رساني به مردم در اين محل حاضر مي شوند.
تظاهركنندگان و حاضران در اين ميدان تاكيد كردند كه برگزاري نخستين سالروز اين انقلاب براي كامل كردن انقلاب و اهداف آن و همچنين تحقق كامل خواسته هاي مردم است و نه براي جشن گرفتن صرف كه برخي ادعا مي كنند ، هر كس مي خواهد اين اتفاق را جشن بگيرد ، بايد به خارج از اين ميدان برود زيرا ما حقوق و خون شهدا را پايمال نمي كنيم.
انقلابيون در خصوص تامين امنيت اين ميدان نيز گفتند: جوانان انقلاب و جنبش ششم آوريل و كميته هاي انقلابي و جنبش الكفايه وظيفه كنترل همه ورودي هاي منتهي به ميدان التحرير و همچنين برقراري امنيت را بر عهده خواهند داشت.
از سوي ديگر و همزمان با برگزاري جلسات پارلمان و اختصاص دادن جلساتي در مورد حقوق شهدا و زخمي شدگان انقلاب در روز سه شنبه، راهپيمايي هايي برگزار شد و مردم با حركت به سوي مناطق اطراف مجلس نمايندگان شعارهايي سر داده و از نمايندگان مجلس خواستند كه عاملان جنايت ضد شهدا و زخمي شدگان را قصاص نمايند.
تظاهركنندگان همچنين شعارهايي در حمايت از سرنگوني شوراي نظامي و ضرورت به محاكمه كشاندن اعضاي آن سر دادند .
مردم مصر احساس ميكنند درخواستهايشان هنوز محقق نشده است،چرا كه با گذشت حدود يكسال از آغاز اين انقلاب،شوراي عالي نيروهاي مسلح مصر هنوز قدرت را به غيرنظاميان منتقل نكرده است و گويا قصد انجام اين كار را ندارد.
اين مساله حرف و حديثهاي زيادي را در محافل سياسي مصر در خصوص اينكه نظاميان حاكم بر كشور همان ادامه دهندگان نظام سابق هستند به وجود آورده است. بر همين اساس تحليلگران چهار سناريوي اصلي را پيشروي آينده انقلاب مصر ترسيم كردهاند.
روزنامه اماراتي البيان، در گزارشي تحت عنوان "چهار سناريو پيشروي انقلاب مصر" نوشت: در حالي به سالگرد آغاز انقلاب مصر در 25 ژانويه نزديك ميشويم كه شاهد وجود فضاي سياسي نامناسبي ميان گروههاي سياسي و جوانان انقلابي اين كشور از يكسو و همچنين شوراي عالي نيروهاي مسلح مصر كه بعد از براندازي حسني مبارك، رييسجمهور سابق اين كشور مديريت امور مصر را به دست گرفته، از سوي ديگر هستيم.
تحليلگران با توجه به اين شرايط چهار سناريوي اصلي را براي انقلاب مصر ترسيم كردهاند كه يكي از برجستهترين اين سناريوها تلاش شوراي عالي نيروهاي مسلح مصر براي ايجاد آرامش در كشور و پيشدستي در آغاز مذاكرات با افراد برجسته و سياستمداران به شمار ميآيد.
براساس اين سناريو شوراي عالي نيروهاي مسلح مصر تلاش خواهد كرد كه درخواستهاي جوانان انقلابي اين كشور را بررسي كرده و براي اجراي آنها به عنوان وسيلهاي براي ايجاد آرامش در مصر تلاش كند.
اين در حالي است كه درخواستها براي برگزاري اعتراضات مردمي و تظاهرات گسترده تحت عنوان "انقلاب جديد" در سالروز آغاز انقلاب مصر و انتقال قدرت از نظاميان به مردم اين كشور و همچنين بازگشت ارتشيها به پايگاه خود افزايش يافته است.
اين درخواستها از طريق شبكههاي اجتماعي مانند فيسبوك و توييتر منتشر ميشود؛ شبكههايي كه نخستين شرارههاي انقلاب مصر از طريق آنها شعلهور شد.
گروههاي سياسي و جوانان انقلابي مصر از اين درخواستها استقبال كردهاند، چراكه پيشتر، شوراي عالي نيروهاي مسلح مصر را به تحصن نامحدود مانند آنچه كه باعث سقوط حسني مبارك شده بود، تهديد كرده بودند.
يكي از سناريوهاي ترسيمشده براي انقلاب آينده مصر، تلاش شوراي عالي نيروهاي مسلح اين كشور براي آرامسازي اوضاع است.
در همين راستا، شوراي مذكور تلاش ميكند تا با برگزاري مراسم و جشنهايي تحت عنوان "روز انقلاب 25 ژانويه" با حضور گسترده مردم توجه انقلابيون اين كشور را به خود جلب كرده و نوعي آرامش خاطر به آنها بدهد.
بدين ترتيب شوراي عالي نيروهاي مسلح مصر ميكوشد تا شك و ترديدهاي به وجودآمده در ميان مردم اين كشور در زمينه موضع نظامي شورا بعد از انقلاب 25 ژانويه مصر و اينكه آنها ادامه دهنده راه نظام مبارك هستند، از بين ببرد.
سناريوي بعدي كه از زبان يكي از منابع بلندپايه در تعدادي از روزنامههاي مصري منتشر شده، نشان ميدهد كه تلاشهايي بينالمللي براي ايجاد آشوب در 25 ژانويه امسال با هدف ناكام گذاشتن انقلاب اين كشور در حال انجام است.
اين اخبار شك و ترديدهاي زيادي را ميان مردم مصر به وجود آورده است.
سناريوي سوم بيانگر آن است كه تظاهرات گستردهاي در سراسر كشور مصر برگزار خواهد شد كه البته بيشتر رنگ و بوي مسالمتآميز دارد.
تظاهركنندگان با برگزاري اين تظاهرات خواهان انتقال قدرت به پارلمان مدني و غيرنظامي تحت عنوان "مجلس شعب" ميشوند.
البته پيشبيني ميشود كه اين درخواستها از سوي شوراي عالي نيروهاي مسلح مصر كاملا رد شود؛ چراكه آنها پيشتر اعلام كرده بودند كه قصد دارند قدرت را به رئيسجمهور منتخب مصريها تحويل دهند و هرگز قدرت را به پارلمان ارائه نميدهند.
براساس اين سناريو تظاهراتها و اعتراضهاي گستردهاي در سراسر مصر برگزار ميشود و شوراي عالي نيروهاي مسلح اين كشور اقدامات جدي براي سركوب اين اعتراضها اتخاذ ميكند.
سناريوي چهارم نيز نشان ميدهد كه تحليلگران معتقدند كه از 25 ژانويه 2012 مصر شاهد برگزاري تحصن نامحدود از سوي جوانان انقلابي و برخي گروههاي سياسي ديگر با هدف بازگشت نظاميان به پادگانهاي خود و انتقال قدرت به پارلمان جديد اين كشور خواهد بود.
از اين پس روز 25 ژانويه هر سال يادآور حادثهاي بزرگ در تاريخ مصر است، حادثهاي كه بايد آن را براي مصريها سرنوشتساز و تعيينكننده برشمرد، چرا كه دورهاي مهم را در تاريخ اين كشور رقم زد؛ اگر بخواهيم انقلاب 25 ژانويه را در چند جمله خلاصه كنيم، بايد آن را "انقلاب جوانان مصري كه منجر به سقوط ديكتاتوري حسني مبارك و پس از آن برگزاري انتخابات پارلماني و پيروزي اسلامگرايان در اين كشور شد" توصيف كرد.
مردم مصر با الهام گرفتن از موفقيت انقلاب تونس، انقلاب عليه رژيم حاكم را آغاز كرده و خواهان سرنگوني رژيم حسني مبارك، لغو قانون حالت فوق العاده، افزايش حداقل دستمزدها، پايان دادن به خشونتها و روي كار آمدن دولتي مردمي شدند.
در ابتدا هيچكس باور نداشت، اين مردم بيبضاعت بتوانند ديكتاتوري پر از نخوت حسني مبارك را كه بيش از سه دهه بر سرنوشت آنها حاكم بود را اينگونه با خفت و خاري به زير بكشند و انقلاب بزرگ را رقم بزنند.
در طول اعتراضهاي مردمي مصر "حسني مبارك" سه بار براي مردم صحبت كرد و در سخنرانيهاي خود گفت كه حاضر نيست از مقام خود استعفاء دهد، اما در انتخابات سپتامبر ۲۰۱۱ شركت نخواهد كرد، او همچنين قول داد كه بندهايي از قانون اساسي كشور را نيز تغيير دهد.
انقلاب مصر در 25 ژانويه 2011 آغاز و در 11 فوريه با كنارهگيري حسني مبارك از قدرت و سپردن اختياراتش به "شوراي عالي نيروهاي مسلح" اين كشور متشكل از فرماندهان ارشد ارتش به رياست "ارتشبد محمد حسين طنطاوي" به پيروزي رسيد.
روز گذشته و در آستانه اولين سالگرد پيروزي انقلاب مصر پارلمان منتخب مصر تشكيل جلسه داد و پس از انتخاب "سعد الكتاتني"، دبيركل حزب آزادي و عدالت، شاخه سياسي جنبش اخوان المسلمون بر ادامه راه انقلاب تا تحقق تمام اهداف ان تاكيد كرد.
اين درحالي است كه شب گذشته المشير طنطاوي در فرماني اعلام كرد كه قانون وضعيت فوق العاده در مصر را پس از دهه حاكميت بر مصر لغو كند.
اهميت لغو حالت فوقالعاده در كشور از آن جهت است كه پس از آغاز به كار مجلس نمايندگان و شروع فعاليت قانونگذاري و نظارتي اين مجلس اجرايي شده است.
«حسين طنطاوي» رئيس شوراي نظامي در مصر در بيانيهاي كه از تلويزيون رسمي پخش شد، اعلام كرد كه حالت فوقالعاده در كشور از امروز (چهارشنبه 5 بهمن ) پايان ميپذيرد.
وي افزود: ارتش و ملت مصر هيچ شروط يا ديكته اي را از هيچ كسي نخواهند پذيرفت و به هيچ كس اجازه نخواهند داد ميان ملت و ارتش جدايي و دودستگي ايجاد كند.
طنطاوي گفت كه پس از برگزيدن نمايندگان مردم در پارلمان تصميم گرفتم از به حالت فوقالعاده در كشور به استثناي مواردي كه از سوي اراذل و اوباش جناياتي صورت گيرد، پايان دهم.
وي در سخنراني خود به مناسبت نخستين سالروز انقلاب مردمي مصر اعلام كرد كه اهميت لغو حالت فوقالعاده در كشور از آن جهت است كه پس از آغاز به كار مجلس نمايندگان و شروع فعاليت قانونگذاري و نظارتي اين مجلس اجرايي شده است.
رئيس شوراي نظامي حاكم بر مصر همچنين از دستاوردهاي انقلاب مصر تمجيد و از نقش ارتش و دستگاه قضايي و گرايش هاي ملت مصر تقدير كرد.
طنطاوي در اولين سالگرد سرنگوني رژيم حسني مبارك كه وي نيز يكي از اركان اين رژيم بوده است، گفت : مصر موضع خود را در قبال مسائل عربي حفظ خواهد كرد.
حالت فوقالعاده در مصر 31 سال پيش در پي ترور «انور سادات» رئيسجمهوري پيشين مصر در اين كشور اعلام شده بود.
وضعيت فوقالعاده اين امكان را به پليس مصر ميداد كه افراد را براي مدت زماني طولاني بازداشت كند و هزاران نفر از مخالفين سياسي در دوران حكومت «حسني مبارك» رئيسجمهوري سابق اين كشور، به بهانه حالت فوقالعاده در كشور بازداشت شدند.
پايان دادن به حالت فوق العاده با سالگرد انقلاب مصر همزمان شده است.
وعده هاي رئيس پارلمان انقلاب/ هشدار صريح جوانان به نظاميان حاكم
رئيس اولين پارلمان منتخب پس از سرنگوني حسني مبارك پس از انتخاب با راي قاطع نمايندگان مردم مصر بر ادامه راه انقلاب و تلاش براي گرفتن انتقام خون شهداي انقلاب تاكيد كرد.
"محمد سعد الكتاتني" در اولين جلسه پارلمان منتخب مصر به عنوان پارلمان انقلاب پس از سقوط ديكتاتور، با كسب 399 راي به عنوان رئيس آن انتخاب شد.
نمايندگان مردم مصر همچنين براي آغاز ماموريت خود سوگند ياد كردند، عصام سلطان معاون رئيس حزب الوسط در رقابت با الكتاتني دبيركل حزب الحريه و العداله شاخه سياسي اخوان المسلمين، تنها 87 راي به دست آورد.
اعلام پيروزي الكتاتني در داخل سالن پارلمان سبب بروز فضايي از شادي در ميان نمايندگان حزب آزادي و عدالت شد.
اظهارات رئيس اولين پارلمان منتخب مصر
الكتاتني در پي انتخاب به عنوان رئيس پارلمان منتخب مصر بر ادامه راه انقلاب و عزم خود براي گرفتن انتقام خون شهداي انقلاب مصر تاكيد كرد.
وي با تشكر از ارتش مصر به سبب وفاداري به قول خود در برگزاري انتخابات و همچنين قدرداني از كميته عالي انتخابات و دستگاه قضايي تاكيد كرد انقلاب ادامه خواهد داشت و نمايندگان ملت از تلاش براي قصاص قاتلان مردم در جريان انقلاب دست برنخواهند داشت.
البته نشست ز پارلمان انقلاب مصر بدون حاشيه نبود و برخي نمايندگان طيف هاي مختلف به درگيري لفظي با يكديگر پرداختند تا جايي كه وقتي برخي نمايندگان مخالف خواستار معرفي نامزد رياست پارلمان شدند، نمايندگان اكثريت با گفتن كلمه"بشين، بشين" اجازه ندادند مخالفان به سخنان خود ادامه دهند كه به گفته منابع مصري، چنين حالتي در تاريخ پارلمان مصر سابقه نداشته است.
اولين خواسته مردمي از پارلمان منتخب مصر / روابط با ايران را فورا از سربگيريد
درخواست براي ازسرگيري فوري روابط با جمهوري اسلامي ايران و ضرورت استقلال در تصميم گيري و دنباله روي نكردن از استكبار آمريكايي و صهيونيسم جهاني و ارتجاع عربي اولين خواسته محافل مصري از پارلمان منتخب اين كشور است.
"الطاهر الهاشمي" از فعالان شيعي مصر با ارسال چندين نامه براي نمايندگان اولين پارلمان منتخب مصر پس از سرنگوني حسني مبارك بر ضرورت ازسرگيري فوري در روابط مصر با جمهوري اسلامي ايران تاكيد كرد.
اولين نشست پارلمان انقلاب مردمي مصر روز گذشته برگزار شد، پارلماني كه اسلامگرايان اكثريت كرسي هاي آن را در اختيار دارند.
در اين نامه ها بر ضرورت ازسرگيري فوري روابط با جمهوري اسلامي ايران و مردم آن كه دوست مردم مصر هستند، در تمام زمينه ها تاكيد و اعلام شده است اين روابط به نفع هر دو كشور است.
بر اساس اين نامه، ها اين نقطه(ازسرگيري روابط با ايران) به طور مشخص، جريان اسلامگرا يا يك گروه از آن را در برابر يك آزمون قرار مي دهد.
الهاشمي در گفتگو با اليوم السابع خاطر نشان كرد از زماني كه خورشيد توحيد از شبه جزيره به دست توانمند حضرت مصطفي(ص) و اهل بيت پاك و مطهرش(ع) تابيد.
شيعيان مصر هرگز از ديگر طيف هاي ملت مصر جدا نيستند و يك بخش اصيل از بافت جمعيتي مصر هستند.
الهاشمي با اشاره به نامه امام علي(ع) به مالك اشتر نماينده آن امام در مصر و پايبندي شيعيان به راه پيامبر(ص) و عترت پاكش(ع) خاطر نشان كرد شيعيان مصر از اولين پشتيبانان برادران اهل سنت و احزابي بوده اند كه علاقه به وطن و خاك و زمين، آنها را در اولين پارلمان مردمي كه نتيجه اولين تجربه دموكراتيك واقعي است، دور هم جمع كرده است.
به همين سبب صميمانه ترين تبريكات خود را به اين پارلمان تقديم مي كند و نامه هايي را با هدف نصيحت و راهنمايي ارائه مي كند كه به نفع اين سرزمين است و خير امت اسلام را از خداوند مسئلت مي كند.
از جمله اين نامه ها اين است كه مجلس الشعب، مجلسي براي همه مصري هاست و هر نماينده اي، ديگر هويت حزبي يا سياسي يا فكري كه متمايز از ديگري باشد، ندارد، بلكه همه يك هويت واحد دارند و آن تحقق آرزوها و منافع ملت مصر است كه آنها را براي اين هدف به پارلمان فرستادند.
به گفته الهاشمي، شيعيان مصر به پارلمان اين كشور به عنوان پارلماني كه هويت ملي دارد نه گروهي يا جناحي نگاه مي كنند.
الهاشمي خاطر نشان كرد ضرورت دارد دولت مصر در تصميم گيري مستقل باشد و تحت سلطه و اراده استكبار آمريكايي و دشمن صهيونيستي و جبهه مرتجع عربي كه دشمن انقلاب بوده و براي به شكست كشاندن آن تلاش مي كند و توطئه هايش بر ضد ملت و انقلاب مباركش بر ملا شده، قرار نداشته باشد .
وي همچنين خواستار پايان تبعيض و بي عدالتي در خصوص شيعيان و دوستداران اهل بيت(ع) در مصر شده است كه در زمان حسني مبارك ديكتاتور سابق در چارچوب توطئه متفرق كردن ملتها و شعله ور كردن آتش جنگ مذهبي به نفع آمريكا و رژيم صهيونيستي و نظام مرتجع عربي دنبال مي شد.
الهاشمي اظهار داشت پيروزي جريان اسلامگرا با اكثريت قاطع آرا، راي به نفع اصول عالي اسلام است نه احزاب يا گروه ها.
هشدار جوانان انقلاب درباره پيامدهاي ادامه حضور نظاميان در قدرت
از سوي ديگر اتحاديه جوانان انقلاب مصر خواستار برگزاري جمعه خشم ديگري در روز 27 ژانويه در صورت پافشاري نظاميان بر باقي ماندن در قدرت شد.
اين اتحاديه اعلام كرد در حال حاضر سرگرم بررسي تصميم تحصن اعتراضي در ميدان التحرير و ديگر ميادين مصر با گروه هاي سياسي و جوانان در صورتي كه نظاميان قدرت را به غيرنظاميان تحويل ندهند، هستند.
جوانان انقلاب مصر در بيانيه خود از نمايندگان مجلس الشعب خواستند روز 25 ژانويه همراه با مردم به ميدان التحرير بيايند تا راه انقلاب را تكميل و بر حمايت از مطالبات انقلاب و مردم مصر و اينكه پارلمان وسيله اي براي تحقق اهداف و خواسته هاي مردم مصر است، تاكيد كنند.
در اين بيانيه تصريح شده است كه شوراي نظامي با قبضه قدرت و واگذار نكردن آن به غيرنظاميان، به خواسته هاي انقلاب بي اعتنايي مي كند و همان سياست هاي مبارك را در پيش گرفته است.
هشدار سياستمداران مصري به شوراي نظامي : انقلاب دوم نزديك است
جوانان به هيچ وجه به انقلاب معكوس راضي نخواهند شد و انتظار ميرود 25 ژانويه سالگرد پيروزي انقلاب آغاز انقلاب جديد در مصر باشد.
هشام البسطاويسي، رئيس دادگاه نقض قانون اساسي مصر و يكي از نامزدهاي مطرح براي انتخابات رياست جمهوري اين كشور گفت كه او نيز تصميم گرفته است كه در انتخابات رياست جمهوري آتي مصر شركت نكند.
به گزارش روزنامه القدس العربي، وي ضمن تاييد مواضع دكتر محمد البرادعي گفت: «من هم انتظار دارم كه يكي از مهمترين شروط ما يعني رسيدن به يك قانون اساسي دموكراتيك كه مورد توافق همگان باشد هر چه سريعتر تحقق يابد و بتوانيم تصميمهاي مشخصي كه سلامت انتخابات را تاييد كند، بگيريم.»
البسطاويسي به دليل اتخاذ مواضع سياسي شجاعانه عليه نظام مبارك به ويژه در دوران اعتراضهاي مردمي در سال 2006 كه رهبري اعتراض قضات را بر عهده داشت، مورد احترام همه نيروهاي سياسي در مصر است.
وي كه در حال حاضر در كويت به سر ميبرد درباره عملكرد شوراي نظامي هشدار داد و گفت: «اگر مسلك و سياست فعلياش را عوض نكند مصر شاهد انقلاب جديدي خواهد بود.»
او همچنين گفت: «شوراي نظامي در حال حاضر به حساب نظام قديم كار ميكند و راهي كه پيش گرفته راه به نابودي كشاندن انقلاب از طريق مخدوش ساختن چهرههاي ملي، كشتار انقلابيون و هتك حرمت به زنان انقلابي است. جوانان به هيچ وجه به انقلاب معكوس راضي نخواهند شد و انتظار ميرود 25 ژانويه سالگرد پيروزي انقلاب آغاز انقلاب جديد در مصر باشد.»
دكتر محمد البرادعي روز شنبه 14 ژانويه رسما اعلام كرد به دليل نبود دموكراسي حقيقي در مصر از شركت در انتخابات رياست جمهوري اين كشور انصراف ميدهد كه اين حركت او ضربه سياسي محكمي به شوراي نظامي مصر محسوب ميشود.
وي در بيانيه خود يكي از دلايل انصرافش از انتخابات رياست جمهوري را پافشاري شوراي نظامي به حفظ راهكارها و سياستهاي رئيس جمهوري سابق ذكر كرده است.
البسطاويسي كنارهگيري البرادعي را حركتي مهم در عرصه سياسي مصر دانست و از جريانهاي سياسي خواست كه بر نامزدي كسي توافق كنند كه بتواند اهداف انقلاب مصر را محقق سازد.
وي تاكيد كرد كه نميتواند نام چهرههاي مشخصي را به زبان بياورد چرا كه بيم آن ميرود كه ديگران فورا در تخريب آن چهره تلاش كنند كما اين كه شهادت او نيز ناقص خواهد بود.
به گفته وي آنچه براي او اهميت دارد مصر و پيروزي انقلاب آن است.
البسطاويسي همچنين از اين كه پارلمان جديد از جوانان انقلابي خالي مانده انتقاد كرد و گفت: «دولت نتوانست در برآورده ساختن مطالبات انقلابيون موفق باشد چرا كه از لحاظ سياسي سمبلهاي دوران مبارك را كه حيات سياسي كشور را فاسد كردند بركنار نكرد.»
وي درباره اظهار نظر جيمي كارتر، رئيس جمهوري اسبق امريكا كه گفت كه بعيد ميداند كه تا پايان تاريخ تعيين شده يعني ماه ژوئن شوراي نظامي قدرت را به طور كامل تسليم كند، گفت: «آنها خودشان قبل از انتخابات قانونگذاري به اين موضوع اذعان كردند ولي ما همچنان از آنها ميخواهيم كه بر اساس ضوابط قانون اساسي قدرت را تسليم كنند و اجازه ندهند كه وجه شان نزد مردم تخريب شده و ملت بيش از اين از دست آنها عصباني شوند.»
او شروطي كه شوراي نظامي براي نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري وضع كرده را رد كرد و گفت: «قانون اساسي فقط براي اين تعديل ميشود كه تضميني براي برگزاري انتخابات سالم باشد والا اين گونه دستورها و قرار و مدارها همان كاري است كه در زمان مبارك نيز انجام ميشد و هدف از آن چيزي جز تقلب در انتخابات نيست.»
البطاويسي تاكيد كرد، نميتوان با برگزاري انتخابات فرمايشي كه در آن تقلب باشد مردم مصر را فريب داد.
وي گفت: من به پيروزي انقلاب مصر كاملا اطمينان دارم و مطمئنم كه هيچ كس چه در داخل و چه در خارج نميتواند مردم مصر را مقهور خود كند و ما تلاش ميكنيم كه دستاوردهاي انقلاب بدون خونريزي حفظ شوند.
چهارشنبه|ا|5|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]
-
گوناگون
پربازدیدترینها