محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830618794
سالهاي سپري شده سينماي ابتذال
واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: سالهاي سپري شده سينماي ابتذال
همزمان با سيامين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي، سينماي ايران با جشنواره بيستوهفتم فيلم فجر دوران ركود را پشتسر گذاشت.
به گزارش فارس، سينماي ايران با گذشت 30 سال از انقلاب اسلامي به چنان جايگاهي در پهنه جهاني دست يافته كه اغلب رويدادها و مجامع معتبر بينالمللي در حوزه سينما، انتظار حضور اثري از ايران را براي ارتقا و به رخ كشيدن خود در مقايسه با ساير رويداد را ميكشند.
دريافت بيش از هزار جايزه از جشنوارهها و مجامع معتبر جهاني براي اين سينما و شناخته شدن سينماگران ايراني بويژه نسل انقلاب در گستره جهاني، حكايت فرهنگي بودن انقلاب اسلامي از زبان و بيان سينما را بيش از پيش نشان ميدهد.
انقلابي كه از سال 42 توسط بنيانگذار جمهوري اسلامي حضرت امام(ره) پايه گذاري شد و امروز آوازه آن عالم گيرا ست و سينما به عنوان بخشي از فرهنگ انقلاب كه زبان انساني - ارزشي به بركت اين رويداد عظيم براي خود براي ارتباط با ديگران برگزيده دراين ميان جايگاهي رفيع دارد.
همين بس كه رهبر فرزانه انقلاب اسلامي سينما را هنري پيچيده و از آن به عنوان كليد پيشرفت كشور ياد كرد، نشانگر اهميت اين هنر - صنعت نزد بزرگان نظام جمهوري اسلامي است و جشنواره فيلم فجر به عنوان ويترين توليدات سالانه اين عرصه در تقويم رويدادهاي سينمايي كشور و جهان از اعتباري خاص برخوردار است.
جشنواره فيلم فجر كه اكنون بيستوهفتمين دوره حيات خود را در 30 سالگي انقلاب اسلامي تجربه ميكند، توانسته جايگاه خود را در منطقه و جهان باز كند و همه ساله در فجر انقلاب ميزبان سينماگران و مديران معتبرترين رويدادهاي سينمايي جهان در قالبهاي مختلف از جمله بازار فيلم بينالمللي باشد.
اين جشنواره همه ساله ميزبان هيئتهاي مختلف خارجي براي شركت در اين رويداد است و كمتر كسي است كه با آمدن به ايران و تماشاي فيلمهاي ايراني و آثار حاضر در جشنواره فجر، شيفته سينماي ايران، منش و روحيه بالاي جامعه ايراني نشود.
جشنواره بيستوهفتم را در حالي در روزهاي پاياني به نظاره نشستهايم كه حضور آثار متنوع از فيلمسازان با تجربه و جوان، حساسيت خاصي به آن بخشيده است و تشكيل صفهاي طولاني در مقابل سينماهاي فجر، نويد بخش روزهاي آفتابي براي اكران فيلمهاي سينمايي در سال بعد را دارد. فيلمهاي متنوع با ذائقههاي مختلف از فيلمسازان كه هريك فارغ از رقابت در جشنواره فجر، نگاهي جدي به تماشاگر آثارشان براي محك سنجي توليدات خود دارند، چرا كه آگاهند، بردن در فجر يعني برنده شدن در اكران و خيز مطمئن براي كار بعدي است. همه براي ديدن آثارشان آمدند، از پچپچهاي جلوي سينماها گرفته تا جبههگيري منتقدان براي فيلمهاي نمايشي، جملگي واكنشهاي شيريني است كه در نوبت نمايش براي هر اثر نمايشي به وقوع ميپيوند.
از ، دلخور ديروز سينما كه امسال با و كريم مسيحي كه پس از 17 سال با ترديد به فجر آمده گرفته تا كه و كه پس از سالها با آمده و جواناني را كه تجربه اول در جشنواره را در كارنامهشان ثبت ميكنند، همه نگاهها را دنبال ميكنند.
شمارش معكوس براي پايان جشنواره 27 و آغاز سال جديد سينمايي آغاز شده و همه از فرداي جشنواره و برنامهريزي براي اكران ميگويند و اين نشانگر اين است كه سينما با وجود ناملايمات و برخي كاستيها زنده است و مصمم به ادامه راه است.
توليدات سينمايي را در قاب جشنواره فيلم فجر معتبر ميدانيم و تولد سي سالگي اين هنر - صنعت را با وجود قدمت بيش از صد سالهاش در ايران جشن ميگيريم، چرا كه آحاد سينماگران خلق دوباره سينما در اين كشور را با انقلاب اسلامي ميدانند. سينماي ايران شريف است و انساني بودن را در ذات خود همراه و همگام با آرمانهاي انقلاب اسلامي طلب ميكند.
مديرعامل مؤسسه نمايشگاههاي فرهنگي:
16 ميليون جلد كتاب توزيع كردهايم
مدير عامل مؤسسه نمايشگاههاي فرهنگي ميگويد اين مؤسسه طي سه سال اخير 16 ميليون جلد كتاب را در استانها توزيع كرده است.
به گزارش فارس، احسانالله حجتي صبح ديروز در نشست خبري در محل مؤسسه نمايشگاههاي فرهنگي ايران كه براي تشريح برنامههاي اين مؤسسه در دو دهه اخير تشكيل شده بود، سخن ميگفت.
مؤسسه نمايشگاههاي فرهنگي ايران به گفته حجتي، 139 نمايشگاه كتاب استاني از سال 1372 تا 1387 برگزار كرده است. حجتي گفت 49 نمايشگاه از اين نمايشگاهها طي سه سال اخير برگزار شده است.
امسال به گفته وي، قرار بود 26 نمايشگاه كتاب استاني در مراكز استانها برپا شود كه بنا به دلايلي مانند آماده نبودن محل برگزاري نمايشگاه تعداد كمتري نمايشگاه برگزار شده است.
حجتي ميگويد در نمايشگاههايي كه طي سه ماهه نخست سال جاري برگزار شده بيش از 3 ميليارد و 600 ميليون تومان كتاب از طريق بنهاي كتاب فروخته شده است.
وي تأكيد كرد كه استقبال از اين نمايشگاهها بسيار خوب بوده است. وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز روز گذشته در مراسم جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي گفت استقبال مردم در برخي از نمايشگاههاي كتاب استاني با نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران پهلو ميزند. صفار هرندي پيشتر اعلام كرده بود در بيست و يكمين نمايشگاه كتاب تهران حدود 10 ميليارد تومان در بخش داخلي كتاب فروخته شده است.
حجتي همچنين گفت مؤسسه نمايشگاههاي فرهنگي حدود 16 ميليون جلد كتاب را از سال 1385 تاكنون در استانها توزيع كرده است.
هيئت خريد كتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي كتابهايي را كه ميخرد به گفته حجتي، براي مصارف مشخص به انبار مؤسسه نمايشگاههاي فرهنگي منتقل ميكند.
حجتي ميگويد هيئت خريد كتاب از سال 1380 تاكنون 21 ميليون جلد كتاب به ارزش 65 ميليارد تومان خريده كه 53 ميليارد تومان از آن مربوط به سه سال اخير است.
مدير عامل مؤسسه نمايشگاههاي فرهنگي ايران همچنين تأكيد كرد كه اين مؤسسه وظيفه خود ميداند تا زماني كه توزيع كتاب در ايران نامناسب است نمايشگاههاي كتاب استاني برگزار كند. وي گفت وظيفه خود ميدانيم كه نه تنها در مراكز استانها بلكه در مراكز شهرستانها نيز نمايشگاه كتاب برپا كنيم.
مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و كارشناسان نشر همواره از شيوههاي نامطلوب توزيع كتاب در ايران گلايه كردهاند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي آبان امسال در هفته كتاب گفته بود نمايشگاههاي كتاب استاني نبايد رقيبي براي چرخه توزيع و فروش كتاب به حساب بيايد، اما كميت توزيع كتاب بدون اين نمايشگاهها نيز لنگ است.
از سوي ديگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي قصد دارد با اجراي طرحي شبكه پخش و توزيع كتاب را در سراسر ايران به استاداردهاي متعارف توزيع كتاب نزديك كند.
مؤسسه خانه كتاب پيشتر اعلام كرده بود در سراسر ايران تنها 70 مركز پخش كتاب فعاليت ميكند كه به گفته حميد قبادي، مشاور معاونت امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اغلب اين مراكز غيرحرفهاي هستند.
حجتي همچنين گفت برنامهريزي شده تا از سال آينده كتابفروشيها نيز در نمايشگاههاي كتاب استاني حضور پيدا كنند.
وي گفت اين كتابفروشيها ميتوانند نمايندگي چندين ناشر را برعهده بگيرند و در نمايشگاههاي كتاب استاني شركت كنند.
ضياء موحد:
شگرد سعدي در تسلط بر زبان بينظير است
ضياء موحد معتقد است: هيچكس تا به حال نتوانسته بگويد سهل و ممتنع سعدي چگونه شعري است.
به گزارش ايسنا، اين شاعر و پژوهشگر فلسفه كه با عنوان در دانشگاه حافظ شيراز سخن ميگفت، بر اين باور است كه در تاريخ شعر ايران هيچكس به پاي سعدي نميرسد و به قول فروغي، هر كس دنبال تقليد از سعدي رفت، شكست خورد. او با اشاره به تسلط سعدي به زبان گفت: سعدي آنچنان بر زبان تسلط دارد كه موانعي چون قافيه، وزن و يا رديف كه شعرما را خفه ميكرد، برايش مانع محسوب نشدند؛ لذا شگرد تسلط بر زبان در هيچكس به اندازه سعدي نيست. موحد افزود: سعدي كلمات سخت و سنگين به كار نميبرد و از رديفهاي بيمزه نيز پرهيز ميكند، ضمن اينكه سكتههاي قبيح كه وزن را ناهموار ميكند، در شعر او خيلي اندك است و البته خداوند اين كار حافظ است.
نويسنده كتاب اظهار كرد: شعر سعدي ساختارهاي نحوي پيچيده و دنبال فعل و فاعل گشتن ندارد و تشبيههاي خيلي سنگين به سبك هندي نيز نميگويد؛ اگرچه شاعراني چون قاآني و ايرج ميرزا هم همينگونه شعر ميگويند؛ اما هيچكدام جواب سهل و ممتنع ما را نميدهد.
ضياء موحد ضمن برشماري ويژگيهاي زباني و معنايي سعدي و با توجه به سهل و ممتنع بودن آثار او در بوستان، گلستان و غزليات، گفت: ظهور سعدي در ادب فارسي، در زماني ديگر و در شرايطي ديگر، تكرار همان معجزهاي بود كه با ظهور فردوسي به وقوع پيوست. اگرچه در قرن هفتم، سنت ادب عرفاني سنايي و عطار به دست شاعر بزرگ معاصر سعدي - جلالالدين مولوي - به اوج خود ميرسيد، سنت شاعران زبانآفريني چون رودكي، فردوسي، فرخي و انوري از اوايل قرن ششم به تكرار و تقليد و تصنع دچار شده بود. آثار اغلب شاعران قرن ششم و هفتم آيينههاي عبرتاند.
عضو انجمن حكمت و فلسفه ايران با تأكيد دوباره به تسلط سعدي به زبان گفت: در اشعار سعدي وزن را احساس نميكنيد.
او در ادامه افزود: وقتي زبان شعر و ادب ملتي بر اثر تكرار و تقليد و تصنع چنين بيطراوت و الكن و بيرمق شد، نيازمند شاعري خواهد بود كه گرد و غبار از چهره آن بزدايد، عناصر سالم و طبيعي و زيباييهاي فراموششده سنت ادبي را در خاطرهها زنده كند، سنت ديگري پايه نهد و زبان را دوباره به سحري تازه به سخن درآورد. شاعران بزرگ چنيناند: سنتشناس و سنتآفرين.
به باور موحد، با ظهور سعدي دوباره زبان فارسي حيات تازهاي يافت. دوباره فارسيزبانان با زبان نه به عنوان ابزار مستعمل، نه به عنوان كليشههاي كهنه و وسيله تفنن؛ بلكه به عنوان شيء هنري روبهرو شدند. دوباره زبان ساحر شد. هنر سهل و ممتنع سعدي، آوردن زباني عاري از صنعتكاريها و تكلفهاي زبان اديبان آن دوران بود. سعدي از مرمر زبان پررگه و ناخالص عصر خود زباني آفريد معيار شعر و نثر. اين شاعر افزود: نفي كردن سعدي در اشعارش بسيار جدي است و به جز سعدي هيچكس در ادبيات فارسي جملات نفي را به كار نبرده است، با اين توضيح كه نفي معمولاً نسبت به اثبات ضعيفتر است؛ اما سعدي سرتاسر نفي ميگويد و نفي او قوي است.
او از نوع موسيقي سعدي در شعر به عنوان شگرد ديگر سعدي ياد كرد و گفت: نوع موسيقي سعدي در شعر به گونهاي است كه متوجه آن نميشويم، او صنعت در عبارت را به جايي رسانده كه متوجه آن نميشويم. سعدي خداوند استدلال است و زيادهروي نميكند.
موحد همچنين معتقد است: شعر بيان شخصيت نيست؛ فرارفتن از شخصيت است؛ همچنان كه شعر بيان آه و ناله نيست و بالا رفتن از آن است.
موحد همچنين خاطرنشان كرد: سعدي شعرش روشن است؛ عاشقانههاي حماسي است.
اين پژوهشگر كار مهم ديگر سعدي را گذشتن زبان شعر او از موانع دانست و گفت: او كلمه عربي ميآورد؛ اما اصلاً متوجه آن نميشويم. سعدي حتا مصراع اول را به گونهاي ميگويد كه ما را آماده ميكند براي مصراع دوم.
او با بيان اينكه شاعري كه در شعرش طنز نيست، يك ايرادي در شعرش وجود دارد، گفت: طنز را اگر مراعات نكنيم، به هزليا بيمزگي ميكشد؛ اما طنز سعدي در نهايت استدلال است. وي با اشاره به حمله اعراب به ايران گفت: زماني كه اعراب بر ما مسلط بودند، ايرانيان به طور طبيعي مقاومت كردند و زبان فارسي شروع به رشد كرد؛ به گونهاي كه ناگهان در قرن پنجم زبان فارسي اوج گرفت و شاهكارهايي مثل تاريخ بيهقي نگاشته شد؛ اما بعد از قرن پنجم و هنگامي كه سلسلههاي ايراني روي كار آمدند و فشار برداشته شد، كار برعكس شد و كتابهايي مثل مقامات حميدي نوشته شد و خلاصه همه مسابقه ميدادند كه بگويند عربي ما بهتر است.
انتشار دانستنيهاي اسلامي به سرپرستي سيدمهدي شجاعي
مجموعه سه جلدي دانشنامه اسلامي براي نوجوانان به سرپرستي سيدمهدي شجاعي، همزمان با سيامين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي روانه بازار كتاب شده است.
به گزارش فارس، به نقل از روابط عمومي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، اين مجموعه توسط گروهي از نويسندگان، زير نظر سيدمهدي شجاعي و با هدف پاسخگويي به سوالهاي ديني و اسلامي مخاطبان خود، گردآوري و منتشر شده است.
اصول و عقايد اسلامي، تاريخ اسلام، احكام، شخصيتها، اماكن و هنرهاي اسلامي از جمله موضوعهايي است كه در اين مجموعه سه جلدي مورد توجه نويسندگان قرار گرفته و تلاش شده است در باره آن اطلاعات مورد نياز نوجوانان ارائه شود.
سيدمهدي شجاعي كه نام او به عنوان سرپرست نويسندگان بر پيشاني صفحات نخست دانشنامه نشسته است در مقدمه اين مجموعه بر اين نكته تأكيد كرده كه دانشنامه تلاش ميكند به اغلب پرسشهاي ديني و اسلامي نوجوانان به صورت ابتدايي پاسخ دهد نه همه، چرا كه هيچ دائرهالمعارف و دانشنامهاي در جهان ادعاي كامل بودن ندارد و به همين دليل است كه هر سال تجديد چاپ ميشوند و در هر چاپ، صفحات، عناوين و مطالب جديدي بر آن افزوده ميشود.
وي در ادامه توضيح ميدهد كه اولين خشتهاي اين بنا توسط محمدرضا زائري گذاشته شد و هم او عناوين و مداخل دانشنامه را فراهم آورد و چند گامي هم با مجموعه همراهي كرد و پس از او هم از مهدي پوررضاييان به عنوان دبير و سيدمجتبي حسيني به عنوان مشاور و حميد گروگان به عنوان ويراستار نام برده است.
انتشار كتاب در ايران
كتاب كه به قلم نوشته شده، به تازگي با ترجمه در ايران انتشار يافته است.
به گزارش فارس، اين كتاب داراي 470 صفحه است و در قطع رقعي با جلد گالينگور توسط انتشارات ميترا منتشر شده است.
كتاب به معرفي رمانهاي برتر و مطرح نويسندگان ترك از سال 1872 تا 1989 ميلادي ميپردازد و علاوه بر معرفي رماننويسان ترك، بخشهايي از آثار آنان را نيز در معرض ديد خوانندگان قرار ميدهد.
رماننويسي در تركيه به معناي امروزي آن تحت تأثير فرهنگ و ادبيات غرب، از نيمه دوم قرن نوزدهم آغاز ميشود.
در سال 1839 فرماني به نام از سوي دولت عثماني صادر شد كه نقطه عطفي در رويكرد آن دولت به غرب است.
نمايش فيلمهاي ساخته شده كودكان در شهرهاي مختلف كشور
با توجه به نمايش فيلمهاي ساخته شده كودكان، هيئت داوران چهارمين جشنواره فيلم كودكان براي كودكان بر اين باور است كه هنر سينما با توجه به در بر داشتن ابعاد تمامي هنرها، ميتواند در پرورش روح و تفكر كودكان نقش مهمي بازي كند.
به گزارش روابط عمومي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، گروه داوري اين جشنواره با انتشار بيانيهاي ضمن تأكيد بر اين مهم از مسؤولين و دستاندركاران سازمانها و نهادهاي مختلف در اين حوزه خواستند به اين حركت سالم و سازنده فرهنگي توجه بيشتري نشان دهند و شرايط تقويت و پيشبرد اين مسير را بيشتر فراهم كنند.
براي شركت در چهارمين جشنواره فيلم كودكان براي كودكان (قاصدك) نزديك به 200 كودك و نوجوان 6 تا 16 ساله دوربين به دست گرفتند و با ساخت فيلمهاي زنده، مستند و پويانمايي جلوهاي از استعدادهاي آينده سينماي ايران را به معرض نمايش گذاستند.
از حسين پرتوي عكاس تأثيرگذار انقلاب تجليل شد
حسين پرتوي در مراسم افتتاميه جشنواره عكس تقدير شد.
به گزارش فارس، مراسم افتتاحيه دومين جشنواره عكس با تقدير از حسين پرتوي و رونمايي از دو كتاب عكس همزمان با ايام خجسته دهه فجر به همت خانه عكاسان ايران در محل تماشاخانه مهر حوزه هنري برگزار شد.
در اين مراسم، سيد مهدي خاموشي، رييس سازمان تبليغات اسلامي با ابراز علاقه به هنرعكاسي، گفت: من خودم عكاس انقلاب هستم و هنوز تعدادي ازعكسهاي آن دوران را دارم و معتقدم عكاسي جزو معدود هنرهايي است كه مفاهيم حسي و پيامش را بلاواسطه منتقل ميكند و نياز چنداني به تاويل و توجيه ندارد.
رييس سازمان تبليغات اسلامي همچنين با تجليل از عبدالحسين پرتوي، عكاس مطرح انقلاب، گفت: اگر نبود عكاسي كه واقعه بيعت همافران را با امام راحل (ره) ثبت كند آيندگان از ديدن اين سند تاريخي محروم ميشدند.
وي همچنين تاكيد كرد: با زبان عكس تمام دوران انقلاب قابل ثبت است و ما ميتوانيم توانمنديهاي فعلي جمهوري اسلامي را در همه عرصهها به ثبت برسانيم.
آغازنمايش با استقبال بالاي مردمي
با استقبال بالاي مردمي آغاز و نمايش اين فيلم با سانس فوقالعاده روبهرو شد.
به گزارش فارس، در شرايطي كه فيلم سينمايي بدون اعلام قبلي دبيرخانه جشنواره روز شنبه در دو سينماي فرهنگ و جوان به نمايش درآمد و در هر دو سينما به دليل استقبال زياد مردم با سانس فوقالعاده روبه رو شد.
بنا بر اين گزارش، شب يكشنبه شدت استقبال مردم در سينما جوان به حدي بود كه عوامل كه براي ديدن فيلم در كنار تماشاگران به اين سينما مراجعه كرده بودند، مجبور به نشستن ر روي سكوها شدند و اين اتفاق در سينما فرهنگ نيز رخ داد نمايش از روز شنبه در جشنواره شروع شده كه تاكنون تنها سينماهاي فرهنگ و جوان فيلم را به نمايش درآوردهاند و در هر دو سينما، با سانس فوقالعاده مواجه شده است.
يکشنبه|ا|20|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[مشاهده در: www.siasatrooz.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]
-
گوناگون
پربازدیدترینها