واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: كارشناسان در پي اقدام اتحاديه اروپا تشريح كردند آثار منفي تحريم بانك مركزي و نفت ايران براي اقتصاد جهاني
كشورهاي عضو اتحاديه اروپا در راستاي اعمال فشار بيشتر بر ايران به منظور وادار كردن كشورمان به صرفنظر از برنامه هستهاي خود، با اعمال تحريم تدريجي بر نفت ايران و بانك مركزي موافقت كردند كه به اعتقاد ناظران و كارشناسان، اين تحريمها اثرات معكوسي نسبت به آنچه از سوي تحرمي كنندگان دنبال ميشود، به ارمغان خواهد آورد.
تصويب دور جديد تحريمهاي بانك مركزي و نفت ايران در اتحاديه اروپا واكنشهاي زيادي را در سطح داخلي و بينالمللي به همراه داشت كه عموما حاكي از اثرات معكوس اين تحريمها بر اقتصاد كشورهاي تحريمكننده است.
به گزارش فارس، كشورهاي عضو اتحاديه اروپا در راستاي اعمال فشار بيشتر بر ايران به منظور وادار كردن كشورمان به صرفنظر از برنامه هستهاي خود، با اعمال تحريم تدريجي بر نفت ايران و بانك مركزي موافقت كردند.
خبرگزاري فرانسه از قول يك منبع ديپلماتيك گزارش داد: كشورهاي عضو اتحاديه اروپا در جلسه صبح دوشنبه درراستاي اعمال فشار بر ايران به منظور صرفنظر اين كشور از برنامه هستهاي خود، در خصوص اعمال تحريم تدريجي بر نفت ايران و تحريم بانك مركزي توافق كردند.
به گفته همين منبع، در نشست سفراي كشورهاي عضو اتحاديه اروپا در بروكسل، توافق اصلي در خصوص اعمال تحريم بر نفت ايران حاصل شد و در نشست وزراي امور خارجه اتحاديه اروپا اين توافق رسما به تأييد رسيد.
براساس اين گزارش، طبق توافق اعضاي اتحاديه اروپا، از اين پس انعقاد هرگونه قرارداد جديد از سوي كشورهاي عضو اتحاديه اروپا با بخش نفتي ايران ممنوع خواهد بود و تمامي قرارداهاي جاري ميان اروپا و بخش نفت ايران نهايتا تا اول ژوئيه، 10 تير سال 91، لغو خواهد شد.
وزارت نفت ايران: مردم بحرانزده اروپا از تحريم نفت ايران بيشتر ضرر ميكنند
پايگاه اطلاعرساني وزارت نفت جمهوري اسلامي ايران به دنبال تصميم عجولانه اتحاديه اروپا مبني بر تحريم نفت ايران، بيانيهاي را به شرح ذيل منتشر كرد:
"اتحاديه اروپا با تحريم نفت ايران عملا نفت، اين ابزار غيرسياسي را وارد بازيها و مطامع سياسي كرده و قطعا تبعات اين تصميم عجولانه بهغير از اروپا، كشورهاي ديگر جهان را نيز متاثر خواهد ساخت.
قابل توجه است كه تنها 18 درصد از نفت صادراتي ايران به كشورهاي اروپايي صادر ميشود و مابقي نفت صادراتي ايران به ساير بازارهاي جهاني عرضه ميشود.
با عنايت به بازار عرضه و تقاضا و مشتريان بالقوه نفت ايران، هيچ گونه نگراني در خصوص جايگزيني فروش نفت ايران با مشتريان جديد وجود ندارد.
مردم ايران اسلامي مطمئن باشند كه وزارت نفت جمهوري اسلامي ايران بهدور از تنشها و حواشي سياسي، تمهيدات لازم را از مدتها قبل انديشيده و راهكارهاي لازم براي مواجهه با هرگونه چالش در موضوع انرژي را تدبير كرده است.
در ادامه به مواردي از عواقب تصميم عجولانه اتحاديه اروپا در تحريم نفت ايران اشاره ميشود:
1. استفاده ابزاري و غير متعارف از نفت در معادلات سياسي حاكم بر جهان بهعنوان يك بدعت خطرناك در دنيا.
2. ضرر و خسارت سنگين اقتصادي ناشي از تحريم نفتي ايران به مردم بحرانزده اروپا و كشورهاي پيشرفته و در حال توسعه.
3. افزايش قيمتهاي جهاني نفت و كاهش شديد رشد اقتصاد جهاني بهويژه در دنياي بحرانزده غرب.
4. بيثباتي در امنيت عرضه و تقاضاي انرژي در سطح جهان.
5. تحميل هزينههاي اضافي گزاف به مصرفكنندگان فرآوردههاي نفتي در اروپا.
6. تشديد بحرانهاي اقتصادي در كشورهاي مبتلا به آشفتگيهاي اقتصادي خصوصا كشورهاي اروپايي."
تحريم نفت ايران قيمت بنزين در آمريكا را افزايش ميدهد
در همين حال، يك كارشناس انرژي آمريكا با اشاره به افزايش قيمت بنزين در اين كشور در اثر تحريم نفت ايران گفت با اين كه آمريكا نفت چنداني از خاورميانه وارد نميكند اما تحولات اين منطقه بر بازار بنزين آمريكا تاثير ميگذارد.
به گزارش پايگاه خبري اينديپندنت ميل، تصميم اتحاديه اروپا مبني بر تحريم صادرات نفت ايران ميتواند قيمت بنزين را در آمريكا افزايش دهد.
تام كرابسي، يكي از كارشناسان انرژي گفت: چشم انداز قيمت بنزين تا حدي نا معلوم است زيرا اين اتفاقات جهاني است كه تاثيراتي بر قيمتهاي داخلي آمريكا ميگذارد.
وي افزود: با اينكه اكثر سوخت مصرفي ما از خليج مكزيك و مناطقي غير از خاورميانه ميآيد، با اين حال باز هم شاهد افزايش قيمتهاي داخلي تحت تاثير تحولات خاورميانه هستيم.
درخواست جديد چين، آفريقا و هند براي افزايش واردات نفت از ايران
بنابراين گزارش، بانگاهي به آمار ميزان صادرات نفت ايران به كشورهاي هدف ميتوان گفت تحريم نفتي ايران از سوي كشورهاي اروپايي تنها موجب بالارفتن قيمت نفت در بازار ميشود، اين در حالي است كه از هم اكنون تقاضاهاي جديدي براي نفت ايران مطرح است.
اورآسيا ريويو طي گزارشي با اشاره به نارضايتي كشورها و شركتهاي خريدار نفت ايران از سياست تحريم آمريكا تاكيد كرد نفت ايران همواره خريدار خواهد داشت.
به گزارش اين خبرگزاري، فشار آمريكا به اتحاديه اروپا، تركيه، ژاپن، چين و هند براي متوقف كردن خريد نفت از ايران و تعليق تمامي مبادلات مالي مرتبط با اين كشور، با مقاومت شركتها و دولتهاي خريدار نفت ايران مواجه شده است.
هفته گذشته، هند و تركيه از پيوستن به طرح پيشنهادي تحريم واردات نفت ايران امتناع كردند. اين در حالي است كه پيشتر چين نيز با تحريم نفتي ايران مخالفت كرده بود.
هند و تركيه با بيتوجهي آشكار به درخواست آمريكا اعلام كرده اند، تنها به قطعنامه تحريمي شوراي امنيت عليه تهران پايبند هستند، و با تحريم نفتي يكجانبه ايران توسط چند كشور معدود همراهي نخواهند كرد. نفت ايران، حدود 10 درصد واردات نفت هند و 30 درصد واردات نفت تركيه را به خود اختصاص داده است.
لاوروف: تحريمهاي نفتي عليه ايران هيچ كمكي نميكند
وزير امورخارجه روسيه در واكنش به تصويب تحريمهاي جديد اتحاديه اروپا عليه نفت ايران تأكيد كرد كه اين تحريمها هيچ كمكي نميكند و مسكو همچنان بر ازسرگيري گفتوگوها با ايران تأكيد دارد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، روسيه روز دوشنبه به دنبال تصويب تحريمهاي جديد اتحاديه اروپا عليه نفت ايران اعلام كرد: اين تحريمها عليه ايران غيرسازنده است و تحريمهاي يكجانبه به حل موضوعات مطرح درباره برنامه هستهاي ايران هيچ كمكي نميكند.
"سرگئي لاوروف" وزير امورخارجه روسيه در واكنش به تحريمهاي جديد اتحاديه اروپا در گفتوگو با يك خبرگزاري روس اعلام كرد: تحريمهاي يكجانبه به حل مسائل موجود كمكي نميكند.
وي افزود: ما همه را از اتخاذ هرگونه اقدامي سخت باز ميداريم. ما به دنبال از سرگيري مذاكرات هستيم.
لاوروف همچنين تأكيد كرد: من اطمينان دارم كه گفتوگوها ميان ايران و قدرتهاي غربي ميتواند به زودي از سر گرفته شود. مسكو معتقد است كه چشمانداز قابل اعتمادي براي ازسرگيري گفتوگوها در آيندهاي نزديك وجود دارد.
وزير امورخارجه روسيه در ادامه با اشاره به گزارش اخير "يوكيو آمانو" مدير كل آژانس بينالمللي انرژي اتمي كه در آن بدون ارائه مدركي موثق درباره احتمال نظامي شدن برنامه هستهاي ايران ابراز نگراني كرده بود، گفت: اين فرصتها با وجود تمام اقدامات اخير از جمله اقدامات صورت گرفته توسط مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي وجود دارد.
لاوروف همچنين تصريح كرد: از آنجايي كه ما پيش از اين تحريمهاي جمعي را در شوراي امنيت سازمان ملل متحد عليه ايران به تصويب رساندهايم، همه بايد در همين مسير حركت كرده و هيچ كس نبايد تحريمهاي بيشتري را به آنها اضافه كند.
بنابراين گزارش، اتحاديه اروپا روز دوشنبه تحريمهاي جديدي را عليه صادرات نفت ايران تصويب كرد و اين در شرايطي صورت گرفته است كه تهران بارها و بارها براي انجام گفتوگوها با 6 كشور اعلام آمادگي كرده است، اما آمريكا و كشورهاي غربي هر بار با كارشكني در از سرگيري گفتوگوها با ايران به گونهاي شرايط را جلوه ميدهند كه گويا ايران نميخواهد اين گفتوگوها برگزار شود.
شركت انگليسي "بريتيش پتروليوم" خود را از تحريمهاي ايران معاف كرد
شركت نفتي معروف بريتيش پتروليوم پس از لابيهاي گسترده موفق شد يك پروژه عظيم نفتي خود را از تحريمهاي اقتصادي وضع شده عليه ايران نجات دهد.
به گزارش والاستريت ژورنال، برخي مقامات انگليس و اتحاديه اروپا موفق شدهاند تعدادي از قانونگذاران آمريكايي را قانع كنند كه شركت معروف انگليسي "بريتيش پتروليوم" موسوم به BP از تحريمهاي اعمال شده عليه صنايع نفت و گاز ايران معاف گردد.
بنابراين گزارش، BP در حال انجام پروژهاي به ارزش 20 ميليارد دلار در درياي خزر و در نزديكي سواحل جمهوري آذربايجان است كه با هدف كاهش وابستگي انرژي اروپا به روسيه در حال انجام است.
دستيار يكي از نمايندگان كنگره آمريكا كه با لابيهاي BP در ارتباط است، در اين خصوص اظهار داشت: "در مجلس نمايندگان و سنا در اين خصوص كه بايد بيشترين رنج را به ايرانيان وارد كرد بدون اينكه اروپا از نظر انرژي اسير دست روسها شود، توافق وجود دارد."
مقامات وزارت خارجه بريتانيا، اتحاديه اروپا و BP ميگويند كه در ماه دسامبر گذشته تلاش كردهاند تا از قانونگذاران آمريكايي تضمين بگيرند كه تحريمها بر اين پروژه تاثير سو نخواهد داشت چرا كه شركت "نفتيران" داراي 10 درصد از سهام اين پروژه موسوم به "شاه دنيز 2" است. نفتيران يك شركت تحت پوشش وابسته به شركت نفت ملي ايران بوده و در سوئيس فعاليت ميكند.
BP و شركت نروژي "استاتاويل اياساي" هركدام در اين پروژه داراي 25.5 درصد سهام هستند.
به تصريح والاستريت ژورنال، اين تلاش گسترده BP براي خلاصي از تحريمهاي ضدايراني بيانگر يك تنگناست: چگونه بر ايران بيشترين فشار وارد شود بدون اينكه اقتصاد اروپا به خطر بيفتد؟!
مقامات اتحاديه اروپا و BP به دقت تمام مصوبات كنگره آمريكا را كه ممكن است به پروژه موسوم به شاه دنيز 2 آسيب برساند، تحت نظر دارند. اتحاديه اروپا خود از سردمداران تحريم ايران است و امروز براي تحريم نفت ايران به توافق رسيده است.
چهارشنبه|ا|5|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]