واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: معيارهاي مورد توافقي براي سنجش سلامت اجتماعي نداريم
سلامتي مهمترين و با ارزشترين داشته هر فرد است كه در ابعاد مختلف جسمي، رواني، اجتماعي و معنوي به طور مستقيم و غير مستقيم تحت تاثير وضعيت عوامل اجتماعي است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومي سازمان نظام پزشكي، دكتر عباس وثوق مقدم در آستانه برگزاري همايش «عوامل اجتماعي مؤثر بر سلامت» با بيان اينكه 50 درصد از ميزان سلامت افراد متأثر از عوامل اجتماعي است، گفت: سلامتي مهمترين و با ارزشترين داشته هر فرد است كه در ابعاد مختلف جسمي، رواني، اجتماعي و معنوي به طور مستقيم و غير مستقيم تحت تاثير وضعيت عوامل اجتماعي است.
وي افزود: انسان سالم محور پيشرفت پايدار مي باشد و محصول مشترك عملكرد تمامي بخش هاي توسعه از جمله آموزش، كار و امور اجتماعي، كشاورزي، حمل و نقل عمومي، صنعت و معدن و ... در هر جامعه اي است.
اين متخصص پزشكي اجتماعي، سلامت جسمي، رواني، اجتماعي و معنوي را به عنوان ابعاد چهار گانه سلامت عنوان و اظهار كرد: براساس شواهد معتبر بين المللي سازمان جهاني بهداشت بيش از 10 عامل اجتماعي را شناسايي كرده است كه بر روي ابعاد سلامت افراد جامعه مؤثر هستند كه از آن جمله ميتوان به فقر، بيكاري، اعتياد، حمل و نقل، تكامل دوران ابتداي كودكي، شرايط محيط كار، غذا، طبقه اجتماعي، محروميت اجتماعي(حاشيه نشيني)، حمايت اجتماعي، شهرنشيني ، جهاني شدن و حتي ميزان دسترسي به سوخت و منابع انرژي اشاره كرد .
وي در خصوص وضعيت سلامت اجتماعي و عوامل اجتماعي مؤثر بر آن در كشور، گفت: سازمانهاي مسؤول حوزه سلامت كشور تعريف واحد و توافق شدهاي از سلامت اجتماعي ندارند و در دنيا نيز سنجه هاي مختلفي استفاده مي شود . كارهاي پراكنده اي براساس معيارهاي مختلف در كشور انجام شده است ليكن نميتوان تحليل صحيح و كاملي از وضعيت سلامت اجتماعي كشور، ارايه كرد.
دكتر وثوق مقدم با اشاره به بند ح ماده 38 قانون برنامه پنجم توسعه كه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي را به عنوان سياست گذار و ناظر عالي سلامت در كشور تعيين كرده است، عنوان كرد: وزارت بهداشت به نمايندگي از حاكميت وظيفه دارد عوامل اجتماعي مؤثر بر سلامت را شناسايي كرده و به دستگاههاي مسؤول براي ساماندهي عوامل مربوطه اعلام و كمك نمايد اما با توجه به ماهيت بين بخشي عوامل اجتماعي مؤثر بر سلامت، قطعاً ساماندهي آنها از عهده يك وزارتخانه و دستگاه خارج است و در واقع مديريت اين عوامل همكاري كليه نهادها و ارگانهاي مرتبط با آنها را ميطلبد.
گفتني است، همايش «عوامل اجتماعي مؤثر بر سلامت»، 8 بهمنماه با حضور مسؤولان، مديران و پژوهشگران حوزه سلامت توسط سازمان نظام پزشكي كشور برگزار ميشود./ع
دوشنبه|ا|3|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]