واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: تاخير ايران در استفاده از فناوري نسل سوم و چهارم تلفن همراه
همزمان با توسعه نسل چهارم تلفن همراه در دنيا، اپراتور سوم تلفن همراه ايران 19 دي امسال با عرضه نخستين سيم كارت نسل سه در شهر كرج مشتركان ايراني را ذوق زده كرد. هر چند نبايد خود را از شوق رسيدن به فناوري نسل سوم تلفن همراه محروم كنيم ولي در اين ميان افسوس دير رسيدن را هم نميتوان فراموش كرد، بخصوص وقتي ميبينيم عراق از سال 2007، تركيه از سال 2009، سوريه از سال 2010 و لبنان از سال 2011 صاحب تكنولوژي نسل سه تلفن همراه شده است.
شبكه نسل چهارم موبايل كه ميتواند به صورت تئوري اطلاعات را با سرعت بيش از 170 مگابيت بر ثانيه انتقال دهد و سرعت آن حداقل 22 برابر سرعت شبكه نسل سوم است، در اغلب كشورهاي دنيا راه اندازي شده است. نسل چهارم موبايل هم اكنون در آمريكا، ژاپن، برخي كشورهاي اروپايي، كانادا، كره جنوبي، آفريقاي جنوبي و ارمنستان و بسياري كشورهاي ديگر پياده سازي شده و ارزيابيها هم نشان ميدهد كه تا سال 2015 حدود 5 ميليارد نفر در دنيا به شبكه نسل چهارم متصل خواهند شد.
«كمال محامدپور» دبير ستاد توسعه ارتباطات و فناوري اطلاعات كشور در مورد تاخير در بهره برداري از تكنولوژي نسل سه موبايل در كشور و جايگاه پايين ايران در فناوريهاي ارتباطي، ميگويد: بخشي از اين تاخير مربوط به روند طولاني انتخاب اپراتور سوم تلفن همراه است.
وي افزود: برگزاري مزايده اپراتور سوم تلفن همراه در كشور بيش از سه سال به طول انجاميد و در نهايت شركتي بهعنوان مجري اپراتور سوم انتخاب شد كه هيچكدام از شرايط درج شده در پروانه اوليه را نداشت.
محامدپور كه در دولت نهم سمت معاونت وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در بخش آموزش، پژوهش و امور بينالملل و سرپرستي مركز تحقيقات مخابرات را داشت، ميگويد: پروانه اوليه اپراتور سوم اجازه واگذاري اين پروژه به كنسرسيوم داخلي را نميداد و حضور يك شركت خارجي مجرب در كنسرسيوم اپراتور سوم تلفن همراه بر اساس اين پروانه ضروري بود.
وي افزود: متاسفانه پروانه اپراتور سوم تلفن همراه را تغيير دادند و دو شرط مهم آن را كه يكي استفاده از منابع خارجي و ديگري مشاركت با يك شركت مجرب خارجي بود را برداشتند.
وي ميگويد: اين پروانه براساس تجارب فني و ضرورتهاي كشور تعريف شده بود و در آن انتقال فناوري و بهره گيري از تجارب دنيا پيش بيني شده بود، همچنين مقرر بود در اجراي پروژه اپراتور سوم از شركتهاي خارجي استفاده شود كه داراي تجربه در زمينه اجراي سيستمهاي نسل سوم تلفن همراه بوده و دست كم 10 ميليون مشترك نسل سه داشته باشند.
دبير ستاد توسعه ارتباطات وفناوري اطلاعات كشور ميگويد: مجري اپراتور سوم تلفن همراه كشور هم اكنون يك شركت نيمه دولتي است كه تجربهاي در زمينه فناوري تلفن همراه ندارد.
محامد پور اظهار ميدارد: شك دارم كه اجراي طرح اپراتور سوم توسط اين شركت داراي توجيه اقتصادي باشد، به نظر ميرسد اجراي اين طرح در شرايط فعلي توسط اپراتورهاي اول و دوم كشور از نظر فني و اقتصادي بهتر باشد.
وي در پايان اضافه ميكند: هم اكنون كه اپراتور سوم كار خود را شروع كرده است، بايد كمك شود و موانع از سرراه اين اپراتور برداشته شود.
يکشنبه|ا|2|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]