واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: منتقد سينما و تلويزيون: تلخي "تا ثريا" ناشي از واقعيت هاي جامعه بود
تهران- منتقد سينما و تلويزيون مضمون تلخ مجموعه تلويزيوني "تا ثريا" را ناشي از واقعيت هاي جامعه دانست و گفت: تا ثريا بيش از آنكه يك مجموعه تلخ اجتماعي باشد، يك اثر خانوادگي بود كه مشكلات زنان را بيان مي كرد.
"محسن سليماني فاخر" روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگي ايرنا اظهار داشت: سيروس مقدم كارگردان پركار، تجربه گرا و كاربلدي است كه بر كار خود اشراف دارد و در آثارش قدم هاي رو به رشدي مي توان ديد.
وي افزود: اين كارگردان در بيستمين تجربه سريالسازي خود، پس از "نرگس" و "رستگاران" سهگانه اي از دغدغهها و مشكلات زنان را كامل كرد.
وي ادامه داد: اين سريال قصه انسان هايي را به تصوير كشيد كه به دليل شرايط اقتصادي حاكم بر جامعه با مشكل مواجه هستند.
عضو انجمن منتقدان و نويسندگان سينمايي رويكرد اصلي اين مجموعه تلويزيوني را كسب مال حلال و حرام و اثرات و عواقب آن در زندگي آدمها دانست و گفت: تم اصلي داستان بحث نزول و ربا بود كه مي تواند سبب هوشياري مخاطب با اين مساله مذموم در اسلام شود.
وي با بيان اينكه مقدم در اين اثر تلويزيوني بار ديگر به سراغ قشر متوسط جامعه رفته است، افزود:
در جامعه مرد سالار وقتي مرد خانواده به هر دليلي در خانه نباشد شرايط آن خانواده دچار افت و خيزهاي شديدي ميشود.
سليماني فاخر ادامه داد: نگاه به مشكلات اجتماعي و تحليل و آسيب شناسي آن سبب مي شود كه خط سير قصه به سمت و سوي تلخي و سياهي پيش برود و مخاطب در اكثر آثار مقدم با اين تلخي گزنده روبرو است.
وي تلخي داستان تا ثريا را ناشي از دغدغه هاي فيلمساز دانست و گفت: وقتي تم " شكست " بن مايه و درام داستان ميشود، طبيعتا قصه ناچار مي شود براي چالش روايت از تلخي ها دم زند.
اين منتقد سينما و تلويزيون "تا ثريا "را روايتگر سقوط يك زن در مشكلات اقتصادي برشمرد و افزود: با اين مضمون، سياهنمايي هدف عمده قصه مي شود كه تا واقعيت ها را بيان كند.
سليماني فاخر تاكيد كرد: نتيجه فيلم تاثريا براي مخاطب اين است كه هر انسان ديگري ممكن است مانند ثريا در مواجهه با مشكلات زندگي پاي در اين مسير نادرست بگذارد.
سليماني فاخر افزود: اين سريال تلنگري به وجدان خفته آدمها است تا يادشان باشد ممكن است بي راههاي در انتظار آنها باشد؛ بيراههاي كه قطعا مسير تلخي را به همراه خواهد داشت.
وي تلخي نهفته در تا ثريا را از جنس زندگي دانست و گفت: زني بي همسر براي رفع مشكلات مالي خواسته يا ناخواسته برخي مسايل اعتقادي را زيرپا مي گذارد و بايد گفت كه سقوط ثريا از آنجا آغاز ميشود كه لذت سود و رفاه را بر حلال و حرام بودن آن ترجيح ميدهد.
وي گفت: اين مجموعه تلويزيوني مي خواست به مخاطب بگويد هر فردي حتي آن ها كه اهل ايمان و آگاهي هستند، نيز در معرض خطا و گناه قرار دارد.
منتقد سينما و تلويزيون با بيان اينكه نويسنده اين اثر تلويزيوني نگاهي عميق به بستر زندگي قشر متوسط جامعه داشته است، گفت: داستان ثريا واقعي و بازگو كننده روابط عادي و مرسوم ميان انسان ها است.
فراهنگ 2025
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30776521
يکشنبه|ا|2|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]