واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: نگاهي به دستاوردهاي انقلاب اسلامي در بخش آب و فاضلاب استان زنجان
انقلاب اسلامي ايران دستاوردهاي بسياري براي مردم و كشور داشت و اين دستاوردها در بخش آب و فاضلاب نيز محسوس است.
قبل از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي تنها 6 شهر در استان زنجان زير پوشش تامين آب شرب شهري بود كه امروز به 16 شهر رسيده است و كمتر از 50 درصد جمعيت شهري استان زير پوشش آب شرب بود كه امروز به 8 برابر افزايش يافته و اين در حالي است كه جمعيت شهري استان از 148 هزار نفر در قبل از پيروزي انقلاب به 583 هزار نفر رسيده است. افزايش تعداد انشعاب از 18 هزار مشترك به 140 هزار، طول شبكه آب شرب از 185 كيلومتر به يك هزار و 394 كيلومتر، تعداد چاههاي آب شرب از 20 حلقه به 110 حلقه و حجم ذخيره آب از 11 هزار متر مكعب به 126 هزار متر مكعب تنها بخشي از بركات پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي در بخش آب و فاضلاب استان زنجان است.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان زنجان در يك نشست مطبوعاتي با مقايسه وضعيت استان در قبل و بعد از پيروزي انقلاب اسلامي در بخش آب و فاضلاب به ارائه گزارش عملكرد سه ساله دولت نهم و مقايسه آن با سه ساله قبل پرداخت.
عملكرد سه ساله دولت نهم در بخش آب و فاضلاب استان زنجان
مهندس سيد هاشم حسيني راد عملكرد سه ساله دولت نهم را در برخي از بخشهاي آب و فاضلاب استان به شرح زير اعلام كرد:
- اصلاح شبكه آب از 15/45 كيلومتر در سه ساله قبلي به 48/52 كيلومتر در سه سال اخير با 23/16 درصد افزايش.
- افزايش حجم مخازن وارد بهرهبرداري شده از شش هزار و 670 متر مكعب به 48 هزار و 250 متر مكعب با 623 درصد افزايش.
- توسعه شبكه آب و خط انتقال فاضلاب 58 كيلومتر در سه سال قبل به 106 كيلومتر در سه سال اخير با 83 درصد افزايش.
- افزايش 43 درصدي واگذاري انشعاب آب.
- توليد آب به ميزان 160 ميليون متر مكعب در سه سال قبل و 177 ميليون مترمكعب در سه سال اخير با 10 درصد افزايش.
- توسعه شبكه فاضلاب در سه سال اخير با سه برابر افزايش.
آغاز كارهاي اجرايي و افتتاح 30 پروژه آبرساني و خط انتقال فاضلاب در استان
مدير عامل شركت آب و فاضلاب استان زنجان در بخش ديگري از سخنان خود از افتتاح و كلنگ زني 30 پروژه آبرساني و خط انتقال فاضلاب با اعتباري بالغ بر 85 ميليارد ريال در دهه مبارك فجر خبر داد و گفت: در سيامين سالگرد انقلاب شكوهمند اسلامي در مجموع 30 پروژه با اعتبار 85 ميليارد ريال وارد مدار بهرهبرداري و كلنگزني شده است.
افتتاح و بهرهبرداري 9 پروژه آبرساني و خط انتقال
بهرهبرداري از ايستگاه پمپاژ مخزن 20 هزار متر مكعبي اميركبير و خط انتقال آبرساني به مناطق شمالي، تامين آب شرب شهر و شبكه توزيع آب ابهر و خط انتقال مربوطه، افتتاح فاز دوم و تامين آب شرب از آب شيرين كن شهر ماهنشان، بهرهبرداري از مخزن ذخيره آب شرب به حجم يك هزار متر مكعب شهر دندي با 5/4 كيلومتر شبكه توزيع شهرك كالسيمين، تامين آب شرب و خط انتقال شهر حلب و بهرهبرداري از ساختمان اداري شهر سجاس، تامين آب شرب و خط انتقال شهر زرينآباد، و تامين آب شرب شهر خرمدره از جمله طرحهايي است كه در ايام دهه مبارك فجر مورد بهرهبرداري قرار گرفتند.
پروژههاي كلنگزني شده
از جمله پروژههاي كلنگزني شده ميتوان به پروژههاي زير اشاره كرد:
ايجاد تاسيسات فاضلاب شهري زرينآباد، نصب و راهاندازي تاسيسات آب شيرينكن شهر گرماب، احداث فنسكشي و تاسيسات حفاظتي مخازن و منابع تامين آب شهر قيدار، تامين آب شرب شهر ابهر و خط انتقال مربوطه، تامين آب شهر خرمدره و خط انتقال مربوطه و بهسازي و بازسازي شبكههاي فرسوده و مديريت مصرف شهرهاي تابعه استان كه در هر 16 شهر استان اين پروژه به نسبت جمعيت و شبكه، تامين اعتبار و كلنگزني شدند.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان زنجان در ادامه با اشاره توسعه فاضلاب شهري گفت: در سه سال اخير شبكه فاضلاب استان به 96 كيلومتر افزايش يافته است.
مهندس حسينيراد افزود: شبكه فاضلاب آماده وصل شده و تصفيهخانه نيز آماده بهرهبرداري است كه در صورت استقبال مردم به شبكه وصل خواهد شد.
وي خاطر نشان كرد در سفر دوم هيات دولت به استان، ايجاد تاسيسات فاضلاب چهار شهر هيدج، صائين قلعه، قيدار و آببر به تصويب رسيد.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب با بيان اينكه 34 درصد جمعيت استان زنجان زير پوشش تاسيسات فاضلاب شهري هستند گفت: در شهرستانهاي زنجان و ابهر بالغ بر 260 كيلومتر شبكه و خط انتقال فاضلاب ايجاد شده است.
مهندس حسينيراد افزود: طي سه سال اخير 51 طرح عمده در بخش آب و فاضلاب ايجاد شده كه در مجموع اعتباري بالغ بر 160 ميليارد تومان هزينه داشته است.
وي با اشاره به اينكه حدود يك هزار و 300 كيلومتر شبكه آب در سطح 16 شهر استان وجود دارد گفت: براساس مطالعاتي كه در سالهاي قبل توسط مشاور انجام گرفته است، حدود 44 درصد از اين شبكه فرسوده است باشد كه بايد در حد مقدورات و ظرفيت اعتبارات نوسازي شود.
مدير عامل شركت آب و فاضلاب استان برآورد نوسازي اين ميزان بافت فرسوده را در سفر اول هيات دولت 16 ميليارد تومان اعلام كرد و افزود با توجه به تورم شايد در حال حاضر حدود 20 ميليارد تومان براي اين مورد نياز باشد.
حسينيراد از پرت 30 درصدي آب خبر داد و گفت: سالانه 60 ميليون متر مكعب آب توليد ميكنيم كه 18 ميليون متر مكعب آب هدر ميرود.
وي افزود: در بودجه سال آينده شركت پيشبيني شده كه با تمهيدات لازم اين ميزان پرت آب به 28 درصد برسد.
اجرايي شدن چهار طرح از 5 طرح مصوب هيات دولت در دور اول سفر رياست جمهوري به استان
اين مقام مسئول طرحهاي مصوب سفر اول رياست جمهموري استان را 5 طرح اعلام كرد و گفت: مهمترين اين طرحها تاسيسات آب و فاضلاب شهر زنجان، آبرساني شهر زنجان، ابهر و خرمدره و جبران زيان شركت بوده كه مورد اخير به علت برخي مشكلات عملياتي نشد.وي افزود: ساير طرح هاي مصوب سفر اجرايي شدهاند.
با دارندگان انشعاب غيرمجاز برخورد ميشود
مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان زنجان از وجود 10 هزار انشعاب غيرمجاز آب در استان خبر داد و گفت: انشعابات غيرمجاز از مهمترين معضلاب شركت آب و فاضلاب ميباشد كه 30 درصد انشعابات را به خود اختصاص داده است.
مهندس حسينيراد افزود: از آنجا كه انشعابات غيرمجاز بدون درآمد هستند، دولت مجازات شديدي را براي دارندگان اين انشعابات در نظر گرفته است.
وي خاطرنشان ساخت: يك مصوبه جديد در مجلس تصويب و به دولت ابلاغ شده است كه در آستانه تعيين آييننامه و ابلاغ توسط دولت قرار دارد.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان زنجان گفت: براساس اين مصوبه مجازات شديد و هزينههاي سنگيني براي دارندگان انشعابات غيرمجاز در نظر گرفته ميشود و پيگرد قانوني خواهد داشت.
مهندس سيد هاشم حسينيراد افزود: از افرادي كه به هر دليل انشعاب غيرمجاز دارند ميخواهيم براي مجاز كردن انشعاب خود مراجعه كنند تا با سهلترين روش و امكان نسبت به مجاز كردن انشعاب آنها اقدام شود. وي گفت: كساني هم كه به هر دليل توانايي پرداخت هزينه مجاز كردن انشعابات غيرمجاز را نداشته باشند به نوعي از سوي شركت مساعدت ميشوند.
آب سد تهم وارد مدار بهرهبرداري شده است
مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان زنجان در خصوص بهرهبرداري از سد تهم و بهبود كيفيت آب در برخي مناطقي كه اظهار نارضايتي ميكردند گفت: با تزريق 250 ميليون متر مكعب آب سد تهم به مدار مناطقي مثل شهرك الهيه، كوي فرهنگ و اسلامآباد از آب مناسب بهرهمند شدند.
در حال حاضر نگران آلودگي آب زنجان نيستيم
حسينيراد همچنين در خصوص تاثير آلودگيهاي ناشي از آلايندههاي سرب و روي در آب زنجان گفت: بايد تمهيدات لازم براي تاسيسات اين كارخانه انديشيده شود. آلودگي آب زنجان انكارناپذير است و در آينده مورد تهديد است.
وي افزود: براي اطمينان از سالم بودن آبهاي توليدي، از سه منبع آب چاهها، خطوط انتقال و منازل مردم نمونهبرداري صورت ميگيرد و همه آزمايشهاي ميكروبي، شيميايي و فلزات سنگين انجام ميگيرد و به همين خاطر در حال حاضر نگران آلودگي آب زنجان نيسيتم.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان زنجان در پايان با بيان اينكه در صنعت آب و فاضلاب نيز يك سند چشمانداز 20 ساله تعيين شده است گفت: براساس اين چشمانداز بايد 100 درصد جمعيت استان زير پوشش قرار گيرند و هدررفت آب به 25 درصد برسد.
حسينيراد افزود: در بخش تاسيسات فاضلاب شهري هم استان بايد به 25 درصد برسد.
دوشنبه|ا|21|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 353]