واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: معرفي كتاب
فلسفه معاصر ايران
اين كتاب شرح مقاله اي است از رضا داوري اردكاني در كتاب "فرهنگ، خرد و آزادي" است كه در آن، وضع فلسفه را در قياس با گذشته فلسفه ايران و اسلام و فلسفه كنوني غرب بيان كرده و فلسفه را تابعي از ايدئولوژي و سياست دانسته و وسيله اي در خدمت مقاصد سياسي، تلقي مي كند و اين كه ما به فلسفه نياز داريم، البته اين نياز نه با انگاشتن و وسيله قرار دادن فلسفه، بلكه با تفكر، حاصل مي شود. فلسفه معاصر ايران سال 1384، توسط نشر ساقي در 560 صفحه و با نرخ 15000 تومان منتشر شد.
جامعه شناسي سياسي معاصرجهاني شدن، سياست و قدرت
جامعه شناسي سياسي معاصر (جهاني شدن، سياست، قدرت) نوشته كيت نش است كه توسط محمدتقي دلفروز ترجمه شده است. مقدمه اين اثر كه به قلم حسين بشيريه نگاشته شده ، آثار و پيامدهاي جهاني شدن را بر دولت ملي بررسي كرده و معتقد است بر اثر اين فرآيند، ويژگي هاي اصلي دولت ملي در حال زوال است. اين ويژگي ها را مي توان در كارآمدي در سياست گذاري داخلي، خودمختاري در تعيين شكل حكومت و مشروعيت داخلي خلاصه كرد. به نظر آقاي بشيريه تمام اين ويژگي ها در معرض زوال يا كمرنگ شدن هستند. در نگاه كيت نش موضوع اصلي مطالعه جامعه شناسي سياسي، با هر نگرشي، محدوده دولت ملي بوده است و فرآيند جهاني شدن را معمولا در چهار حوزه فني، اقتصادي، سياسي و فرهنگي مطالعه مي كنند. كتاب حاضر را با قيمت 7500 تومان و 368 صفحه، در سال 1390 انتشارات كوير چاپ كرده است.
مفاهيم اساسي جامعه شناسي
اين كتاب ترجمه اي ست از بخش اول كتاب عظيم ماكس وبر به نام اقتصاد جامعه كه عنوان آن مقولات جامعه شناختي و زير عنوان آن مفاهيم اساسي جامعه شناسي است. به عبارت ديگر مفاهيم اساسي جامعه شناسي اثر ماكس وبر بخشي از مجموعه بزرگ چند جلدي اقتصاد و جامعه است كه به سبب اهميت ويژه اش به طور مستقل توسط سيچز به زبان انگليسي برگردانده شده و آقاي صدارتي آن را از ترجمه انگليسي به فارسي برگردانده . اين كتاب مقدمه اي است بر مجموعه آثار وبر و روايتي بر كليد افكار و آراي او به شمار مي رود كه جداگانه ترجمه شده و مشتمل بر يك مقدمه بيست صفحه اي از مترجم انگليسي و هفده بخش و يك واژه نامه است و در 3 آبان 1390 توسط نشر مركز در 160 صفحه و قيمت 3800 تومان به چاپ رسيده است.
تحليل گفتمان انتقادي
در كتاب تحليل گفتمان انتقادي كه گرايشي از رشته زبان شناسي است زبان را به مثابه عمل اجتماعي در ارتباط با قدرت، ايدئولوژي، گفتمان مورد مطالعه قرار مي دهد و در اين راستا با ارائه راهبردهاي خاص قدرت در گفتمان و قدرت در آن سوي گفتمان را معرفي مي نمايد و نتيجه آن آشكار شدن حقايق براي مردم جهت بهتر انديشيدن و اتخاذ تصميم صحيح تر و قضاوت منصفانه تر است. مخاطبان كتاب تحليل گفتمان انتقادي، محققان و دانشجويان رشته هاي: زبان شناسي، آموزش زبان، علوم سياسي و علوم اجتماعي و اصحاب مطبوعات و رسانه ها، تحليلگران و مفسران متون به خصوص مفسران مسائل سياسي و اجتماعي در سطح ملي و بين المللي مي باشند. اين كتاب در 292 صفحه و با قيمت 5000 تومان در سال 1390 به چاپ رسيده است.
پنجشنبه|ا|29|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]