واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: شهرهاي كوچك با حمايت دولت توانمند ميشوند
قزوين ـ خبرنگار اطلاعات: تامين امكانات و رفاه و آسايش از الزامات و نيازهاي اساسي زندگي بشري است كه با توجه به موقعيت زندگي شهري امروزي بسياري از مردم تمايل به حضور در شهرهاي بزرگ براي برآورده شدن نيازهاي خود دارند.
بهرغم وجود مشكلات بسيار در زندگي شهر نشيني از جمله تمركز جمعيتي،بحران ترافيك،آلودگي هوا، بحران مسكن و اقتصاد در جوامع شهري،اما به دليل وجود زمينههاي اشتغال و حتي اشتغال كاذب و فراهم بودن برخي از منابع درآمدي،بسياري از مردم از شهرهاي كوچك و مناطق روستايي به سمت شهرهاي بزرگ و كلانشهرها جذب ميشوند.
اين در حالي است كه ميتوان با برنامه ريزي صحيح و اجراي به موقع و درست طرحهاي اقتصادي در مناطق كمتر توسعه يافته از مهاجرت بي رويه مردم از اين مناطق جلوگيري كرد و با تامين امكانات مورد نياز و استفاده از منابع و ظرفيتهاي گسترده در مناطق كمتر توسعه يافته از اين مهاجر كاذب جلوگيري كرد.
در همين راستا براي شناسايي موقعيتها و بررسي راهكارهاي مورد نياز براي توسعه شهرهاي كوچك كشور همايش ملي توانمندسازي شهرهاي كوچك با حضور استادان برجسته در حوزه شهرسازي در استان قزوين برگزار شد.در اين همايش بررسي شاخصهاي توانمندسازي شهرهاي كوچك،چالشها و راهكارهاي توانمندسازي بر مبناي تئوري شهر خلاق،ضرورت تهيه طرحهاي ويژه براي شهرهاي كوچك با هويت، توانمندسازي شهرهاي كوچك با كمك اقتصاد شهري مورد بررسي قرار گرفت.
يكي از مسائل مورد توجه در اين همايش توجه به سرمايههاي اجتماعي در شهرهاي كوچك و تاكيد بر برقراري ارتباط بين مسئولان و مردم بود كه از اين طريق شهرداريها ميتوانند مردم را براي انجام بهتر امور هدايت و راهنمايي كنند.
* برخورداري از رفاه نسبي
معاون شهرسازي و معماري وزارت راه و شهرسازي با اشاره به وجود 1142 شهر در سطح كشور گفت: در حال حاضر حدود 800 شهرباجمعيت زير 25 هزار نفر هستند كه نيازمند توانمندسازي هستند.
مهندس محمد غراوي برخورداري از رفاه نسبي جمعيت ساكن در شهرهاي كوچك را يكي از نيازهاي اساسي براي توانمندسازي اين شهرها دانست و افزود: نياز است شرايط و بسترهاي لازم در اين شهرها فراهم شود تا اعضاي شوراي شهر و شهرداران بتوانند با همكاري مديران استاني شهرها را اداره كنند.
وي كاهش تصديهاي دولتي و ايفاي نقش مردم در امور شهرداريها را يكي از راهكارهاي دست يافتن به تامين نيازهاي اين مناطق دانست و اظهار داشت: كاهش تصدي گري دولت درحوزه شهري و واگذاري امور به مردم انگيزه حضور مردم در اين حوزه را بيشتر ميكند.
وي افزايش سطح آموزشي و مديريت شوراهاي شهر،شناخت دقيق قابليتها در هر شهر، تامين نيازهاي اصلي جمعيت شهرهاي كوچك، توجه به ضوابط و مقررات حاكم در شهر را از عوامل مورد نياز براي توانمندسازي اعلام كرد و افزود: شهرداريها براي تامين منابع درآمدي خود اين موارد را ناديده ميگيرند.
استاندار قزوين هم در اين همايش با اشاره به وجود 25 شهر باجمعيتي افزون بر يك ميليون و 250 نفر در اين استان گفت: با توجه به اينكه استان قزوين يكي از استانهاي با وسعت كم و جمعيت پايين در كشور است اما يك استان دانشگاهي، تاريخي باگنجينههاي علمي و فرهنگي بالا محسوب ميشود.
احمد عجم وجود 19 شهر با جمعيت زير 25 هزار نفر در استان قزوين را مورد اشاره قرار داد و افزود: توجه به شهرهاي كوچك بايد به عنوان يك دغدغه براي مسئولين كشور باشد و توانمندسازي اين مناطق فقط در حوزه تقويت بنيانهاي مالي نيست.
وي استفاده از سرمايههاي اجتماعي اين مناطق را از ظرفيتهاي ارزشمند براي ارتقاي سطح اقتصادي دانست و گفت: تقويت و توانمندسازي با مقررات و قوانيني كه موجب تغيير وضع برخي از روستاها و شهرها ميشود زمينه ارتقاي بسياري از شهرهاي كشور را فراهم ميسازد.
عجم با ذكر اين مطلب كه «شهرداريهاي قزوين نگران پرداخت حقوق و دستمزد و مسائل مالي شهرهاي خود نيستند» افزود: برنامهريزيهاي صورت گرفته و شناسايي كدهاي درآمدي جديد و واگذاري برخي خدمات به شهرهاي كوچك موجب رفع دغدغه درآمدي در شهرداريهاي استان قزوين شده است.
وي ادامه داد: با توجه به وجود حجم بالاي مطالبات و تراكم جمعيتي در شهرهاي بزرگ نياز است به تقويت زيرساختهاي آموزش، امنيت، منابع درآمدي، اشتغال، استقرار صنايع پاك، بهداشت، درمان و سلامت شهرهاي كوچك براي جلوگيري از پديده مهاجرفرستي اين شهرها به مراكز پرجمعيت توجه شود.
* نياز به حمايت دولت
شهردار الوند با تاكيدبر لزوم حمايت دولت در توانمندسازي شهرهاي كوچك گفت: شهرهاي كوچك در استانداردهاي بينالمللي زير 20 هزار نفر اما در ايران زير 25 هزار نفر تعريف شده است در حالي كه با توجه به درآمد پائين و نابسامان؛ شهرهاي كوچك با مشكلات بزرگي مواجه هستند. مهندس سعيد آگشته با اشاره به وجود بيش از 100 هزار نفر جمعيت در اين شهر افزود: شهر الوند يكي از شهرهاي موفق به لحاظ مديريت شهري معرفي ميشود اما در حال حاضر به لحاظ وضع مقررات جديد و نحوه جمعآوري عوارض و تخصيص آنها با مشكل مواجه شده است.
وي ادامه داد: توانمندسازي شهرهاي كوچك بايد هم در حوزه شهري و هم با مشاركت مردم صورت گيرد اما در عين حال توانمندسازي شهرهاي كوچك بدون حضور دولت امكانپذير نيست و اين امر با مشاركت هر سه حوزه تحقق خواهد يافت.
مدير كل سازمان راه و شهرسازي استان قزوين هم در حاشيه اين همايش با اشاره به مشكلات شهرداريها در شهرهاي با جمعيت بالاي 25 هزار نفر گفت: در حال حاضر بسياري از شهرهاي كشور با 30 تا 40 هزار نفر جمعيت هم شهر بزرگ محسوب نميشوند و از لحاظ توانمندي نياز به رسيدگي دارند.
مهندس نادر محمدزاده افزود: در استان قزوين شهرهايي با جمعيت 50 هزار نفر هم هستند كه نميتوان آنها را شهرهاي توانمند معرفي كرد يا در جايگاهي قرارداد كه بتوانند به صورت مستقل مديريت و فعاليت كنند.
چهارشنبه|ا|28|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 309]