واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ششمين جشنواره تئاتر فجر و آغاز دبيري علي منتظري
تهران - ششمين جشنواره تئاتر فجر با حضور42 گروه نمايشي از 12 تا 22 بهمن 1366 به شكل سراسري در حالي در تهران برگزار شد كه براي نخستين بار بعد از پنج دوره برگزاري، علي منتظري را در جايگاه دبيري خود مي ديد.
ششمين جشنواره تئاتر فجر نه تنها از راس هرم، يعني دبيري آن دچار تحول شده بود كه اين تغييرات در تك تك بخش هاي برگزاري اين رويداد هنري نيز به نحو چشم گيري مورد توجه قرار گرفته بود.
در اين دوره اساس برگزاري تئاتر فجر با تغييرات بنيادين مواجه شد و براي نخستين بار بعد از پنج دوره، تمامي گونه هاي نمايشي زير يك چتر واحد به رقابت پرداختند و بر اين اساس ششمين دوره تئاتر فجر با افزودن بخش هاي نمايش "آييني و سنتي" و نمايش "كودك و نوجوان" به سه بخش پيشين يعني "مسابقه"، "ويژه" و "ميهمان" دوره جديدي را در شكل برگزاري تجربه كرد.
از ديگر نكات قابل توجه جشنواره ششم، توجه به اجراي نمايش هاي خياباني بود و با وجود اينكه براي اين نمايش ها، بخش مجزايي در جشنواره لحاظ نشده بود اما تعدادي از اين آثار در ميدان انقلاب، ميدان شوش و ميدان امام حسين(ع) در طي مدت زمان برگزاري جشنواره به اجراي عمومي پرداختند.
همچنين تالارهاي مجموعه تئاتر شهر، سنگلج، محراب، مولوي، وحدت و هنر به عنوان ميزبانان 42 گروه نمايشي حاضر در اين رويداد بودند.
بعد از تجربه موفق حضور يك نمايش خارجي از كشور عراق در دوره چهارم جشنواره فجر، هيات برگزاري جشنواره ششم با دعوت از نمايش "فرياد زنان مسلمان عراق"، به نويسندگي و كارگرداني "امباقر زلزله" از عراق شرايط حضور يك گروه نمايشي خارجي ديگر را در بزرگترين جشنواره تئاتري كشور فراهم آوردند.
** برگزيدگان ششمين جشنواره تئاتر فجر
از ميان 42 گروه حاضر در اين رويداد 16 گروه تئاتري در بخش مسابقه صحنه حضور داشتند كه در بخش نمايشنامه نويسي از سعيد سهيلي براي نگارش نمايشنامه "شب با شب تا صبح" و "هواس پلوك" نمايشنامه نويس جنوبي كشور براي نگارش نمايشنامه "داخداران" تقدير به عمل آمد.
در بخش كارگرداني سلمان صالح زهي براي كارگرداني نمايش "آب، باد، خاك" جايزه نخست را از آن خود كرد و همچنين هيات داوران از "هواس پلوك" كارگردان "داخداران"، سعيد سهيلي كارگردان "شب با شب تا صبح"، مجيد افشاريان كارگردان "عود بر آتش" و عليرضا درويش نژاد كارگردان "نار آغز" تقدير كرد.
هيات داوران در بخش بازيگري مرد ضمن تقدير از محمود پاكنيت، مهدي بحري و رحيم هودي بازيگران نمايش "عود بر آتش"، ابوالقاسم جلالي براي بازي در نمايش "نار آغز" و اكبر تشكري نيا بازيگر "راز كبري" جايزه نفر برتر اين بخش را به علي اصغر انصاف جود، بازيگر نمايش "آب، باد، خاك" اهدا كرد.
همچنين در بخش بازيگري زن، هيات داوران ضمن تقدير از عينالشريعه پران، براي بازي در نمايش "عود بر آتش" و شهين اشرف، بازيگر نمايش "داخداران" جايزه نفر اول اين بخش را به راضيه ايراني براي بازي در نمايش "آب، باد، خاك" اهدا كرد.
با توجه به وجود بخش نمايش هاي "كودك و نوجوان" در جشنواره ششم، هيات داوران در بخش بازيگران كودك و نوجوان از غزاله قاسم زاده و نويد عزيزي بازيگران نمايش "خاك صبور" و علي شاهور بازيگر نمايش "خود نامي بر آن بگذاريد" با اهداي جوايز ويژه اي تقدير كرد.
همچنين براي نخستين بار در جشنواره ششم جايزه بخش موسيقي در تئاتر نيز اهدا شد كه بر اين اساس گروه آهنگسازي و نوازندگان نمايش "آب، باد، خاك" و همچنين تاج وردي پيكر، آهنگساز نمايش نار آغز" جوايز برتر را از آن خود كردند.
علي كوهپايه، طراح صحنه و لباس نمايش "بلسان" نيز جايزه اين بخش را نصيب خود كرد.
هيات داوران در بخش انتخاب نمايش برتر با توجه به پرداخت دقيق نمايش "هاتف" به مقوله دفاع مقدس، جايزه اين بخش را به رضا قهرماني، كارگردان اين نمايش اهدا كرد.
بخش مسابقه نمايش هاي "كودك و نوجوان" نيز برگزيدگاني داشت كه بر اين اساس در بخش كارگرداني از فرزانه رعيت زاده كارگردان نمايش "در باد خواهيم شكفت" و خسرو نايبي فرد كارگردان نمايش "حسني"، در بخش بازيگري از اصغر لشكري و علي آزادنيا بازيگران نمايش "حسني"، سيروس حقيقي بازيگر نمايش "سه بچه آهو"، مسعود تكاور بازيگر نمايش" كدو تنبل"، مجيد جراح بازيگر "سفر صبح" و فرانك زيد سرايي و پريسا پور صفري بازيگران نمايش "ياران" با اهدايي جوايزي تقدير به عمل آمد.
همچنين بخش فرهنگي و هنري "دفتر تبليغات اسلامي حوزة علميه قم" از سلمان صالح زهي كارگردان نمايش "آب، باد، خاك"، فرزانه رعيتزاده كارگردان نمايش "در باد خواهيم شكفت" و ابراهيم كريمي كارگردان نمايش "راز كبري" به دليل توجه به مباني ناب اسلامي و معرفتي تقدير ويژه اي به عمل آورد.
بر خلاف جشنواره پنجم تئاتر فجر كه هيچ نهاد فرهنگي جز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و مركز هنرهاي نمايشي به عنوان متوليان اصلي اين رويداد حمايتي از جشنواره نداشت در جشنواره ششم مؤسسه اطلاعات، صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران، بانك مركزي، انتشارات سروش، انتشارات علمي و فرهنگي به صف حاميان ششمين جشنواره تئاتر فجر پيوستند.
فراهنگ**ا.خ**1588
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30771557
چهارشنبه|ا|28|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]