محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855800071
باغ وحش هاي خانگي امنيت و سلامت مردم را به خطر انداخته است
واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: باغ وحش هاي خانگي امنيت و سلامت مردم را به خطر انداخته است
نگهداري اين حيوانات بدون گرفتن مجوز از سازمان محيط زيست جرم است و قاچاق حيوانات محسوب مي شود.
هموطن آنلاين _مجيد فكري _ "فروش تمام نژادهاي ميمون با مجوز نگهداري" اگر به دنبال يك حيوان خانگي بازيگوش و بدون دردسر هستيد ما ميمون را پيشنهاد مي كنيم.كاملا اهلي، با نمك، با تربيت،كوچولو. نژاد هاي موجود:رزوس، اسلولوريس، مارموست،كاپوچي، شانپانزه.ارسال رايگان به تمام نقاط ايران و امكان ارسال به برخي از كشورها."
باور كنيد يا نه اين آگهي تبليغاتي و امثال آن را به راحتي مي توانيد در اينترنت پيدا كنيد و البته ميمون مورد نظرتان را سفارش دهيد و آن را در منزل تحويل بگيريد. به همين سادگي! حال بماند كه پس از آن چه مي شود و چه خواهد شد و سر و كار اين حيوان بيچاره به كجا مي كشد...
باغ وحش بي حصار
حتما در اخبار هفته هاي اخير در اين باره چيزهايي شنيده ايد. خاطرتان هست؟ طي هفتههاي گذشته چندين قلاده حيوان در خيابانهاي تهران پيدا و به باغ وحش تحويل شده است.يك بچه شير ۵۰ كيلويي در جنگل لويزان به دام افتاد.
حضور نابه هنگام يك كركس بزرگ در حياط يك خانه مسكوني در خيابان گلبرگ موجب ترس و نگراني اهالي شد. ماموران آتش نشاني اين كركس را كه گويا زخمي بود به دام انداختند.آتش نشانان دومين شير را در منطقه شمال شرق تهران به دام انداختند.
يك توله شير مرده در نزديكي پارك پرديسان تهران پيدا شد. يك گرگ زنده در غرب تهران نيز توسط اهالي پيدا شد. ساكنان ساختمان 2 طبقه اي در خيابان ري با يك قلاده روباه كه در انباري ساختماني در طبقه همكف پنهان شده بود روبه رو شدند.
يك قلاده روباه كه در داخل يك مغازه پنهان شده بود با تلاش آتش نشانان در خيابان مولوي تهران به دام افتاد. ماموران آتش نشاني با استفاده ازتجهيزات ويژه موفق شدند ميمون گرسنه اي را در ايستگاه اتوبوسي در شهرك چشمه بگيرند .
جالب آن كه همه اين وقايع در كمتر از 2 هفته اتفاق افتاده است و جالب تر آن كه يك منبع آگاه در سازمان محيط زيست چند روز بعد به فارس خبر داد كه علاوه بر ۳ توله شيري كه طي ۲ هفته اخير در خيابانهاي تهران پيدا شده ۳ توله شير ديگر هم پيدا و به پارك پرديسان منتقل شده اند.
به گواه "اسماعيل كهرم" چنين اتفاقاتي به شدت "عجيب و غريب" است. كارشناسان و دست اندر كاران امور محيط زيست بيشتر 2 فرضيه را در مورد چگونگي اين اتفاقات مطرح مي كنند يكي اين كه ممكن است اين حيوانات از باغ وحش هاي خصوصي يا مجموعه هاي شخصي افراد فرار كرده يا رها شده باشند. ديگر اين كه ممكن است اين حيوانات به صورت قاچاق وارد ايران شده باشند و حادثه اي باعث فرار آن ها شده است.
جايي در همين نزديكي
قبل از آن كه به سراغ مسئولان و كارشناسان بروم و بپرسم اين حيوانات از كجا مي آيند و به كجا مي روند؟ ترجيح مي دهم به تجارب و مشاهدات خودم بپردازم. خاطرم هست چند سال پيش سري به خيابان مولوي زدم. آن زمان بيشتر دست فروش ها قناري، مرغ عشق و خروس مي فروختند ولي از كنارشان كه رد مي شدي اعلام مي كردند كه همه چيز دارند حتي تمساح و شير! فكر مي كردم آن ها غلو مي كنند ولي وقتي از يكي از آن ها پرسيدم هر توله شير را به چه قيمتي مي فروشد؟ گفت:" اول بيا و ببين. بعد سر قيمت به توافق مي رسيم."
راسته خيابان را گرفت و وارد يك كوچه فرعي قديمي شد. در يكي از خانه ها را به سختي و فشار باز كرد. وارد حياط كه شديم با يك "خانه قمر خانم" قديمي، بزرگ و زيبا مواجه شدم كه ساكنان خانه را انواع جانوران تشكيل مي دادند. باورم نمي شد. اين جا يك باغ وحش كوچك و شلوغ بود. چند قفس بزرگ و كوچك در حياط، لب حوض بزرگ خانه و حتي روي ايوان قرار داشت و باغچه خانه نيز با تور سيمي به بخش هاي مختلف تقسيم شده بود و در هر بخش يك نوع جانور.
از مينا و سنجاب و طوطي بگير تا عقاب و كركس و آهو. در كمال تعجب و با وحشت ديدم كه در حوض خانه هم چند تمساح كوچك شنا مي كنند وروي حوض هم با تور سيمي پوشانده شده بود كه نكند تمساح ها هوس گشت و گذار به سرشان بزند.
مرا به سمت باغچه برد و 2 توله شير كوچك و زيبا را به من نشان داد. باورم نمي شد. وقتي پرسيدم اين ها را از كجا مي آوريد با غرور خاصي گفت:" ما با همه جاي دنيا ارتباط داريم. اين ها را از آفريقا برايمان آورده اند." ولي توضيح نداد چگونه!
فقط گفت كه مشتريشان هم دست به نقد است و اگر من نخرم مشكلي ندارد. قيمت هر توله شير هم آن زمان 250 هزار تومان بود.تا آن كه چند سال بعد (چند هفته پيش) باز سري به همين خيابان زدم ولي اين بار همه چيز تغيير كرده بود جز دست فروش هايي كه قناري و مرغ و خروس مي فروختند. وقتي از فروشندههاي مختلف سراغ شير و تمساح و بقيه حيوانات نا متعارف را مي گيرم، همه ميگويند:" دنبالش نگرد. نيست". بعضيهايشان ميگويند قبلا بوده و الان نيست و بعضي ديگر اصلا وجود چنين حيواناتي در بازار را بعيد ميدانند. اما شنيده ام نمونه مشابه توله شيرهايي كه آتشنشاني چند هفته پيش در شرق تهران به دام انداخت در بازار پيدا ميشده است.
توله شيرهايي كه ميگويند در پاركها هم رويت شده و نژاد آفريقايي دارند. حدود 2 سال پيش اين نوع نژاد شير در محدوده دارآباد بودند اما به دليل پارهاي از اتفاقات بعد از مدتي از آن جا منتقل شدند. اين توله شيرها را در داخل كشور حدود 8 تا 9 ميليون تومان ميفروشند و به گفته اين فروشندهها نگهداري توله شيرها وقتي يك ساله ميشوند كار سختي است. آن طور كه كاسبهاي اين جا ميگويند:"خرج گوشت ماهانه هر توله شير يك ميليون تومان است. نعرههاي آن ها در يك سالگي تغيير ميكند و پنجههاي آن ها قويتر ميشود به گونهاي كه ديگر صاحبانشان نميتوانند از آن ها نگهداري كنند." بنابراين مي توان حدس زد كه توله شيرهاي يافت شده در شهر از كجا آمده اند. ولي آن چه كه مهم است اكنون ديگر مثل گذشته چنين حيواناتي را به آساني خريد و فروش نمي كنند.هرچند هنوز چنين معاملاتي انجام مي شود. گواه آن هم افرادي كه در باغ هايشان در اطراف كرج باغ وحش هاي خصوصي دارند و با خريد انواع حيوانات آن ها را تجهيز كرده و مي كنند.
در كوچه و خيابان
بگذاريد صاف و ساده اولين سئوالي را كه به ذهن هر كسي مي رسد بپرسيم:" اين حيوانات از كجا مي آيند و چرا در شهر آزادند؟"
يك فروشنده انواع حيوانات مي گويد: بيشتر اين حيوانات همان هايي هستند كه چند روز يا چند ماه پيش از من و امثال من خريداري شده اند ولي صاحبان آن ها به هر دليل پشيمان شده اند. مثلا هزينه و دشواري نگهداري از آن ها، خطرناك شدنشان با رشد روزافزون و بلوغ شان.
وي اضافه مي كند: يكي از منابع درآمدي ما باز خريد اين حيوانات از مردم با قيمت هايي نازل است ولي برخي افراد وقتي قيمت ها را مي شنوند ترجيح مي دهند حيوان را رها سازي كنند.
يك مقام مسئول در سازمان محيط زيست نيز كه البته اين موضوع را تمام شده مي داند مي گويد: بيشتر اين حيوانات به صورت قاچاق از هند و پاكستان وارد مي شوند و برخي نيز در داخل "زنده گيري" و با قيمت هاي بالا به متقاضيان فروخته مي شوند.
وي نيز معتقد است كه بيشتر حيوانات يافت شده توسط صاحبانشان رها شده اند ولي در مواردي نيز از دست قاچاقچيان يا صيادان گريخته اند.از اين مقام مسئول مي پرسم: چرا اين گونه افراد به جاي رها كردن حيوانات آن ها را به باغ وحش ها يا محيط زيست تحويل نمي دهند؟ مي گويد: چون بيشتر اين حيوانات شناسنامه سلامت ندارند و يا حتي نگهداري آن ها جرم محسوب مي شود و مالكان آن ها مي ترسند اين حيوانات را به مراجع قانوني تحويل دهند.
واكنش مسئولان
چندي پيش رئيس اداره ساماندهي دفتر حفاظت و شكار و صيد سازمان محيط زيست از افزايش نگهداري حيوانات وحشي در منازل مسكوني و باغ وحش هاي خانگي خبر داد و گفت: نگهداري اين حيوانات بدون گرفتن مجوز از سازمان محيط زيست جرم است و قاچاق حيوانات محسوب مي شود.
"سيد مسعود حسيني" عنوان كرده بود كه در سازمان محيط زيست قوانيني براي نگهداري از حيوانات در منازل وجود دارد و اگر اشخاصي متقاضي نگهداري اين حيوانات در منازل مسكوني خود باشند، كارشناسان متخصص حيات وحش از طرف سازمان محيط زيست مامور بازرسي و نظارت بر محل نگهداري اين حيوانات هستند.
به گفته وي، افراد متقاضي نگهداري حيوانات، بايستي قدرت نگهداري اين حيوانات را از لحاظ محل نگهداري و تامين مخارج تغذيه اي داشته باشند زيرا نگهداري اين حيوانات در محل رفت و آمد و زندگي ديگر انسان ها نبايد باعث بر هم خوردن نظم اجتماعي شود.
بنا به گزارش مهر، حسيني گفته بود كه حيواناتي كه براي نگهداري از آنها تقاضا وجود دارد نبايد در فهرست حيوانات در معرض انقراض (سايتيس) باشند زيرا اين پيمان نامه ها اجازه نگهداري و تجارت برخي حيوانات را نمي دهد. اين حيوانات نبايد درنده خو و بيماري مشترك با انسان داشته باشند.
به اعتقاد وي، در عمل بسياري از افرادي كه اقدام به نگهداري حيوانات مي كنند اطلاعي از اين قانون ندارند و به صورت خصوصي و پنهان ازسازمان محيط زيست اقدام به نگهداري حيوانات مي كنند كه اين كار قاچاق محسوب مي شود و در صورتي كه محيط زيست مطلع شود اين حيوانات را به نفع سازمان مصادره و به نزديك ترين مركز قانوني نگهداري حيوانات منتقل مي كند.
اين در حالي است كه رئيس سازمان محيط زيست به تازگي پس از مشاهده تعدادي از وحوش در خيابان هاي تهران گفته است كه سازمان محيط زيست مجوز نگهداري از حيات وحش را به جز باغ وحش ها به هيچ كس ديگر نمي دهد.
به گفته "محمدجواد محمديزاده" قانون صيد و شكار تكليف همه را مشخص كرده است و هرگونه نگهداري، نقل و انتقال و صيد و شكار حيوانات وحشي بدون مجوز سازمان حفاظت محيط زيست خلاف قانون است و پيگرد قانوني دارد.
آسيب يا علاقه؟
ظاهرا افزايش باغ وحش هاي خانگي و تمايل عجيب برخي ها به هم خانه شدن با انواع جانوران عجيب و غريب آن قدر زياد بوده كه صداي اعتراض كارشناسان را نيز بلند كرده است.
"افشين عليزاده" استاد دانشگاه و متخصص حيات وحش با هشدار نسبت به افزايش باغ وحش هاي خانگي و تاكيد بر اين كه حيوان وحشي در اسارت افسرده مي شود، از دارندگان اين باغ وحش ها خواسته تا بينديشند، لزوم نگهداري از حيوانات وحشي در خانه چيست؟
اين عضو هيئت علمي دانشگاه تهران درباره افزايش نگهداري حيوانات وحشي در منازل مسكوني و افزايش باغ وحش هاي خانگي گفته است كه اين گونه حيوانات وضعيت خوبي در باغ وحش هاي خصوصي اطراف كرج ندارند.
عليزاده به وجود باغ وحش هاي خصوصي در اطراف كرج اشاره كرده كه حيوانات وحشي از قبيل شير، كفتار، ميمون يا حتي خرس هم در آن ها نگهداري مي شود و عمدتا هدف از نگهداري آن ها تفريح، تكثير، فروش و دلالي است و تعداد كمي از افراد وجود دارند كه از سر علاقه از آن ها نگهداري مي كنند.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه تهران با بيان اين كه در تمام دنيا تعاريف خاصي از حيوانات خانگي وجود دارد كه فراتر از سگ و گربه نمي رود، گفته است: سگ به دليل اين كه به طور ذاتي حيوان اجتماعي است قادر به خو گرفتن با جمعيت انسان هاست اما حيوانات خونسرد به دليل كم هوشي نمي توانند با زندگي انسان ها خو بگيرند. ساير حيوانات هم به دليل عدم تطابق ساعات فعاليت هايشان قادر به زندگي با انسان ها نيستند.
وي با اشاره به اين كه حيوانات وحشي در محيط اسارت شادابي و غريزه اصلي خود را از دست مي دهند و دچار افسردگي مي شوند، هشدار داده است: اگر همان حيوان در اسارت مانده براي ادامه زندگي در طبيعت رها شود، آسيب هاي جدي خواهد ديد زيرا قادر نيست مانند قبل در طبيعت به شكار بپردازد، پناه بگيرد و جفت پيدا كند اما اگر اين حيوانات به صورت تازه متولد شده در طبيعت رها شوند به دليل وجود غريزه اصلي در فرزندان تازه متولد شده مي توانند به راحتي مانند هم نوعانشان زندگي كنند.
از طرفي "سيدمسعود حسيني" رئيس اداره شكار و صيد سازمان محيط زيست در پاسخ به اين كه ضرورت نگهداري حيوانات وحشي در منازل مسكوني چيست كه سازمان محيط زيست چنين مجوزي صادر مي كند؟ گفته است: تمام اين اقدامات ناشي از علاقه ذاتي انسان ها به طبيعت و حيات وحش است و احساس مالكيت انسان بر طبيعت و حيات وحش عامل اصلي اقداماتي از جمله نگهداري خصوصي از حيوانات است.
به گفته وي، بارها ديده شده افرادي با گريه و التماس تقاضاي نگهداري حيواناتي مانند مارپيتون و ايگوانا يا بزمجه استراليايي، ميش كل و بز را به سازمان محيط زيست مي دهند كه اين امر فقط به دليل علاقه فردي است.
حسيني گفته است كه سازمان محيط زيست مجوز نگهداري حيوانات را به كساني مي دهد كه توانايي مالي براي تأمين مخارج نگهداري اين حيوانات را كه قابل توجه است داشته باشند و در ميان اقشار مذكور اين افراد زياد هستند ولي به نظر مي رسد علايق فردي علت اين تقاضاهاست.وي در پاسخ به اين كه آيا اين افراد با نگهداري حيواناتي مانند مار پيتون و ايگوانا آرامشي را كه افراد در نگهداري از حيوانات خانگي انتظار دارند به دست مي آورند؟ عنوان داشت: وقتي تقاضا براي اين حيوانات زياد است حتما تأثير مثبتي در روحيه افراد دارد.
اما چندي پيش" اميد محبي" رئيس بيمارستان دام پزشكي تهران نيز نسبت به گسترش روز افزون اين امر در كشورهشدار داده بود.
وي حيواناتي مانند سگ، گربه، پرنده، مار، سنجاب، همستر و ميمون را از جمله جانوراني عنوان كرد كه اين روزها ميتوان در برخي از خانهها يافت. البته به گفته وي سگ و گربه در صدر اين حيوانات قرار دارند.از سوي ديگر "عليرضا خليليان" مديركل پيشين دفتر حفاظت و شكار و صيد سازمان محيط زيست، پيش از اين اعلام كرده بود كه محيط زيست در پارك پرديسان مكاني دارد كه در آن جانوراني كه توسط آتش نشاني در منازل مسكوني پيدا ميشوند، پذيرش كند، زيرا در بخشنامه اي كه توسط معاونت محيط طبيعي تدوين و به تمام استان ها نيز ابلاغ شده است جانوراني را كه توسط آتش نشاني در مناطق مسكوني زنده گيري ميشوند تحويل گرفته و تيمارهاي لازم را انجام دهند. پس از انجام تيمارها و بررسي هاي بهداشتي در صورتي كه اين جانوران شرايط لازم را براي رهاسازي در طبيعت داشته باشند در زيستگاه خود رها ميشوند و در غير اين صورت براي نگهداري به باغ وحش تحويل داده خواهند شد.
وي با اظهار تاسف از اين كه مجازات قانون صيد و شكار بازدارندگي ندارد و ميزان مجازات نيز از هزار تا 100 هزار تومان است، به مهر گفته است كه آخرين اصلاح قانون صيد و شكار در سال 76 در مجلس صورت گرفت. بنابراين يكي از دلايل موثر نبودن اين قانون و عدم بازدارندگي آن، پايين بودن ميزان جرايم است ولي در اين مورد اميدواريم با مساعدت مجلس اين قانون به روز شود.
اين پديده عجيب و سئوال برانگيز هر دليلي كه داشته باشد مطمئنا براي كسي كه در توالت خانه اش با يك سوسمار بزرگ يا روباهي عصباني مواجه مي شود مهم نيست! شما چه فكر مي كنيد؟
چكيده گزارش
حتما در اخبار هفته هاي اخير در باره مشاهده حيوانات وحشي و غير متعارف در شهر و به دام افتادن آن ها توسط نيروهاي آتش نشاني چيزهايي شنيده ايد. طي هفتههاي گذشته چندين قلاده حيوان در خيابانهاي تهران پيدا و به باغ وحش تحويل شده است. كارشناسان و دست اندركاران امور محيط زيست بيشتر 2 فرضيه را در مورد چگونگي اين اتفاقات مطرح مي كنند يكي اين كه ممكن است اين حيوانات از باغ وحش هاي خصوصي يا مجموعه هاي شخصي افراد فرار كرده يا رها شده باشند. ديگر اين كه ممكن است اين حيوانات به صورت قاچاق وارد ايران شده باشند و حادثه اي باعث فرار آن ها شده است. ولي علت آن هر چه كه هست مسئولان بايد پاسخ دهند كه اين حيوانات چگونه به كشور قاچاق مي شوند و به فروش مي رسند و اين ميل به نگهداري حيوانات در منازل چگونه و چرا شكل گرفته است؟
چهارشنبه|ا|28|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 345]
-
گوناگون
پربازدیدترینها